کد خبر 1172678
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
بورس نمایه

کارشناس بازار سرمایه معتقد است برای بهبود وضعیت بازار سهام، باید به سهام داران اطمینان داده و از تصمیمات ناگهانی جلوگیری شود.

به گزارش سرویس بورس مشرق، مهدی سوری با اشاره به عوامل تاثیرگذار در روند بازار سرمایه، اظهار کرد: عوامل درونی تاثیرگذار در بازار سرمایه همان عملکرد شرکت ها است که حداقل نسبت به یک سال گذشته از شرایط خوبی برخوردار هستند. البته برخی نگران نرخ دلار هستند اما کاهش نرخ دلار با افزایش قیمت کالاهای جهانی و افزایش مقدار فروش شرکت‌ها جبران خواهد شد و شرکت‌ها مشکل سوددهی ندارند. از سوی دیگر انتظار نداریم شرایط فروش شرکت ها بدتر شود.

بیشتر بخوانید:

مداخله‌ در بورس، ضد منافع ۶۰میلیون سهامدار

وی ادامه داد: به جز عوامل درونی، عوامل بیرونی هستند که باعث ایجاد فضای دلسردی و نا اطمیمنانی در سهام داران شده اند. برخوردهای سیاسی و امنیتی با بورس، فضای سرمایه گذاری در بورس را دچار چالش کرده و در چنین شرایطی طبیعی است که سهم ها به راحتی تبدیل به صف فروش یا صف خرید شوند.

این تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه دولت در بودجه سال جاری پیش بینی کرده بود ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهم به فروش برساند، گفت: این درحالی است که دولت طی ۸ ماه، ۳۰ هزار میلیارد تومان فروش سهم داشته که حدود سه برابر میزان پیش بینی در کل سال بود. برای سال ۱۴۰۰ این میزان را به ۹۵ هزار میلیارد تومان افزایش داده اند. بنابراین دولت مقدار زیادی پول در این قالب از بازار خارج کرده است. علاوه بر این مقدار زیادی پول هم مالیات معاملات روزانه سهام بوده که از بازار خارج شده است. بنابراین مقداری از پولی که دولت بی محابا از بازار سرمایه بی محابا خارج کرده است، باید به این بازار برگردد.

سوری با تاکید بر اینکه بازار سرمایه تواناییی این میزان تامین مالی را نداشته است، عنوان کرد: برای بهبود وضعیت بازار سرمایه، باید به سهام داران اطمینان داده و از تصمیمات ناگهانی جلوگیری شود، اگر افراد غیر کارشناسی که اکثرا خارج از بازار سرمایه هستند اما سمت سیاسی دارند، میخواهند درمورد بازار سرمایه تصمیمی بگیرند باید با خبرگان این حوزه مشورت کنند و تا زمانی که از تبعات صحبت و تصمیم خود مطمئن نشده اند آن را در افکار عمومی اعلام نکنند.

وی به این سوال که دولت باید به بازار سرمایه پولی تزریق کند یا خیر، پاسخ داد: شرایط بازار سرمایه به بحران رسیده و در بالاترین ارگان حکومتی باید تصمیماتی با رویکرد حمایتی گرفته شود. من با تزریق پول از سوی دولت به بازار سرمایه در طول یک سال گذشته مخالف بودم و حتی اعتقاد داشتم یک تزریق درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار نوعی دستکاری در روند عادی معاملات است، حمایت از بازار سرمایه نباید با خرید مستقیم سهام صورت بگیرد و اصلاح بازار باید از طریق شفاف و روان شدن روند معاملات باشد. اما درحال حاضر نه تنها با تزریق پول مستقیم موافق هستم بلکه به نظرم باید رخ دهد. زیرا شرایط بحرانی است. عوامل بیرونی به بازار لطمه زده اند و جبران کنند و از بازار کنار بکشند.

این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به آزادسازی سهام عدالت و صندوق های ETF نیز اظهار کرد: ابزارهای غیر استاندارد مانند آزادسازی سهام عدالت و ETF ها نیز در بازار تاثیر گذار بود. دولت باید عرضه صندوق ها و مجلس موضوع جاماندگان سهام عدالت را متوقف کنند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۶
    0 0
    با پاک سازی عوامل مخرب
  • احمد IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۶
    0 0
    با حذف غربگدایان کاسب تحریم از مسئولیتهای مدیریتی و اجرایی همه چیز رو به بهبود میره، از جمله بورس. تا کی کشور باید هزینه خیانت اینها رو بده؟
  • IR ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۶
    2 0
    چرا در کشور مسلمان و مدعی شیعه زمان بورس را طوری تنظیم کرده اند که تا ساعت ۱۲:۳۰ طول بکشد و دقیقا نیم ساعت زمان مهم و تصمیم گیری برای خرید یا فروش اخر وقت با اذان و نماز در تداخل باشد و حق بچه مسلمان تضییع گردد ایا غیر از این است که یک بهایی یا نامسلمون در این تصمیم حضورش پر رنگ بوده است به این نوع تصمیمات تصمیمات نفوذی می گویند
    • IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۶
      0 0
      مسلم است بورس یک عمل قمار بازی و سفته بازی است و اصل بورس اشکال شرعی دارد و بورس سکه بدتر و دلار بدبدبدتر انتظار داری حامیان آن یاعت بورس را تغییر دهند
  • IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۶
    0 0
    اشتباهی که اغلب سهامداران خرد و بعضا کارشناسان در تحلیل زیان وارده می کنند این است که به ظاهر درصد ضرر ها که در پرتفوی کنار هر نماد است توجه می شود و این درصدها گمراه کننده است به فرمول زیر توجه کنید [(B – A) ÷ A] × ۱۰۰ = n) A = عدد فعلی قیمت پایانی B = عدد قبلی قیمت پایانی(در هنگام خرید) n = درصد کسب سود برای جبران ضرر برای مثال قیمت فعلی غگل ۴۰۸۰ و قیممت ۱۳مرداد۱۴۱۴۰ ریال بوده است ۲۴۶.۵=۱۰۰ *]۴۰۸۰/(۱۴۱۴۰-۴۰۸۰)] ملاحظه می کنید ۲۴۶.۵ درصد باید مثبت شود تا به نقطه سر به سر یعنی سرمایه اولیه برسیم در حالیکه در پرتفوی غگل ۶۷ درصد زیان نشان می دهد به عبارتی اگر هر روز مثبت ۵ نماد غگل سبز باشد پس از ۵۰ روز کاری بورس کسی که در ۱۳ مرداد خریده است به نقطه سر به سر می رسد یعنی به پول اولیه یا نقطه شروع سرمایه گذاری. بنابر این مسولین و کارشناسان این درصد واقعی ضرر را ملاک قرار دهند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس