به گزارش مشرق؛ "فلسفۀ تاریخ" را به دو معنا میتوانیم در نظر بگیریم: اوّل به معنای عام کلمه یعنی تصوّری که اقوام مختلف در مکانها و زمانهای متفاوت از سرنوشت و گذر حوادثی که بر آنها رخ میداده داشتهاند؛ فلسفة تاریخ به این معنا هم قدمت دارد و هم عمومیت. دوم به معنای اخصّ کلمه یعنی نظریههایی که در عصر جدید -احتمالاً از قرن هفدهم میلادی به بعد- دربارة تاریخ مکتوب بیان شده است. فلسفة تاریخ به این معنا نه قدمت دارد و نه عمومیت و خاص فرهنگهای عصر جدید است و البته در اواخر قرن بیستم میلادی و در مرحلهای که به آن پسانوگرایی گفته میشود از اهمیّت آن بهمراتب کاسته شده است. کتاب حاضر که در دو بخش تألیف شده و هر بخش به یکی از دو معنای فلسفة تاریخ میپردازد، حاصل سالها تدریس درس فلسفة تاریخ توسط مؤلف در دانشگاههاست.
چاپ پنجم این اثر در ۱۸۸ صفحۀ وزیری، شمارگان ۵۰۰ نسخه و با قیمت ۲۸.۰۰۰ تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند از طریق فروشگاه با شمارۀ ۸۸۳۱۰۶۱۰ و یا فروشگاه اینترنتی با شمارۀ ۶۶۴۱۵۴۰۱ تماس حاصل نمایند. همچنین از طریق اینستاگرام انتشارات سروش به نشانی@soroushpub_com ، واتساپ به شماره ۰۹۳۰۱۹۴۹۱۳۰ و یا با مراجعه به سایت سروش www.soroushpub.com، برای تهیه کتاب اقدام نمایند.