سوریه نمایه

باوجود تحریم‌های شدید اقتصادی علیه سوریه و تنها بعد از چند ماه از اجرایی شدن تحریم‌های سزار توسط آمریکا علیه سوریه، این کشور یک قرارداد استخراج و صادرات فسفات با صربستان امضا و تصویب کرد.

به گزارش مشرق، باوجود تحریم‌های شدید اقتصادی علیه سوریه و تنها بعد از چند ماه از اجرایی شدن تحریم‌های سزار توسط آمریکا علیه دولت و ملت سوریه، این کشور یک قرارداد استخراج و صادرات فسفات با صربستان امضا و تصویب کرد. مجری این پروژه نیز شرکت صربستانی Womco Associates Daewoo است. علاوه بر صربستان تاکنون ایران و روسیه نیز در معادن فسفات سوریه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه مقامات سوری وضع کرد

مجلس خلق سوریه، قرارداد سازمان عمومی زمین‌شناسی و منابع معدنی سوریه که ذیل وزارت نفت این کشور است با شرکت صربستانی مذکور برای استخراج فسفات از معادت شرق تدمر (پالمیرا) را تصویب کرد. مطابق این قرارداد، سهم سوریه ۳۰ درصد و شرکت فوق ۷۰ درصد از سود حاصل‌شده خواهد بود. قرار است شرکت Womco Associates Daewoo، فسفات استخراج‌شده را به صربستان صادر کند.

بسام طعمه وزیر نفت سوریه درباره این قرارداد گفت: ۳ میلیارد تن فسفات در سوریه وجود دارد که به دلیل تحریم‌ها ما قادر به صادرات آن نیستیم. این قرارداد به تأمین ارز موردنیاز برای تأمین مایحتاج مردم کمک خواهد کرد و نشان می‌دهد که صادرات فسفات در حال حاضر بهترین گزینه است؛ چراکه بیشتر چاه‌های نفتی نیز در اختیار آمریکا قرار دارد.

معدن فسفات مذکور که در شرق پالمیرا قرار دارد، یکی از سخت‌ترین مناطق برای استخراج فسفات است که به گفته وزیر نفت، شرکت صربستانی باید ۶۰ متر حفاری کند تا به لایه فسفات برسد. سوریه پس از مراکش و الجزایر دارای سومین ذخایر بزرگ فسفات در میان کشورهای عربی است و معادن اصلی در نزدیکی پالمیرا به‌ویژه در منطقه خنیفیس (Khunifisah) متمرکزشده‌اند که از طریق راه‌آهن به بندر طرطوس متصل هستند.

حضور شرکت‌ صربستانی از آن‌هم جهت قابل‌توجه است که آمریکا با اعمال شدیدترین تحریم‌ها ازجمله تحریم سزار، تلاش دارد تا مانع بازسازی اقتصاد جنگ‌زده سوریه شود. حضور یک شرکت اروپایی آن‌هم چند ماه پس از اجرایی شدن تحریم‌های سزار توسط آمریکا، نشان از جذاب بودن فرصت‌های سرمایه‌گذاری و نیز بی‌توجهی کشورهای اروپایی به‌ویژه شرق اروپا به تحریم‌های ظالمانه آمریکا است.

قبل از صربستان، ایران و روسیه نیز در بلوک‌های آماده بهره‌برداری معادن خنیفیس سرمایه‌گذاری کرده بودند. روسیه قراردادی ۵۰ سال با برداشت سالانه ۲.۲ میلیون تن فسفات از یک بلوک ۱۰۵ میلیون تنی با سوریه امضا کرده است. قرارداد سرمایه‌گذاری ایران در این معادن نیز که در ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۸ به تصویب مجلس خلق سوریه رسیده است تاکنون آن‌طور که باید اجرایی نشده است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس