کد خبر 113589
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۳

اسماعیل کوثری گفت: فتنه سال 88 هم به دست همین سربازان گمنام خنثی شد و به دنیای استکبار و سایرکشورهای سرسپرده منطقه فهماندند که اینکه تصور کنید به راحتی می توانید علیه نظام جمهوری اسلامی توطئه کنید و کسی هم نباشد جلوی شما را بگیرد تصور باطل و غلطی است. از این رو امروز از سر لجاجت و عصابنیت تلاش می کنند سپاه را در افکار عمومی تخریب کنند در حالیکه مردم در کنار و پشتیبان سپاه هستند.

به گزارش مشرق به نقل از تعامل، سالگرد تاسیس سپاه پاسداران فرصت مناسبی است تا به بازخوانی جایگاه کنونی سپاه از دید دو فرمانه سابق سپاه پاسداران یعنی اسماعیل کوثری و نبی رودکی بپردازیم :

33 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و تاسیس سپاه پاسداران می گذرد؛ در این مدت سپاه به عنوان یک نیروی نظامی دستاوردهای زیادی در عرصه دفاعی و نظامی خصوصا تجهیزات موشکی داشته است که بعضا دست مایه تحریکات و توطئه های دشمنان هم شده است؟ ارزیابی شما از روند طی شده در سپاه طی این سه دهه چیست؟

اسماعیل کوثری :

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان حرکتی مردمی و خودجوش به فرمان رهبر کبیر انقلاب همزمان با پيروزي انقلاب اسلامي تشكيل شد. البته در روزهاي اول، گروه‌ها و افراد انقلابي در تهران چند سپاه تشكيل دادند؛ يك سپاه خود را وابسته به شوراي انقلاب، يك سپاه خود را به دولت و سپاه ديگري هم خود را به شهيد محمد منتظري وابسته مي‌دانست. در نهايت قرار شد اين مجموعه با يكديگر ادغام و يكپارچه شوند و در نهایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به صورت يك تشكيلات واحد به وجود آيد.

نیروی تشکیل دهنده سپاه هم افرادی مقید، متعهد و وفادار به نظام و انقلاب بودند که از همان ابتدا همه تلاش و هم خود را بر تشکیلی نیرویی نظامی قوی و حافظ کشور گذاشتند و بحمدالله طی این 33 سال چه در زمانی که درگیر مبارزه با ضدانقلاب های داخلی در اوایل پیروزی انقلاب بودند، چه در دوران جنگ و چه بعد از آن به خوبی از کشور محافظت کردند و در ضمن آن به دستاوردهای زیادی در بعد نظامی و فناوری نیز دست یافته اند که موجب حیرت همگان شد. کسی تصور نمی کرد این نهاد انقلابی در کوتاهترین زمان ممکن تبدیل به یکی از قوی ترین نیروهای نظامی نه تنها در منطقه بلکه جهان شود. آنهم در شرایطی که هیچ امکانات و تجهیزاتی وجود نداشت و این بچه های سپاه خودشان همت به خرج دادند و با وجود همه کمبودها و فشارها کار را پیش بردند و امروز شاهد تشکیل چنین نهاد انقلابی مستحکم و با صلابتی هستیم.

در دوران بعد از دفاع مقدس شاهد ورود سپاه به عرصه اقتصادی بودیم؛ امری که با شائبه های زیادی روبرو شد و بعضا انتقاداتی را نیز متوجه این نهاد نظامی کرد.

براساس آنچه در قانون اساسی ذکر شده و مورد تایید امام راحل و رهبر معظم انقلاب نیز هست سپاه می تواند در زمان صلح بخشی از توان خود را صرف کمک رسانی به دولت، سازندگی کشور و تسریع پیشرفت ممکلت به نفع مردم کند.. اینکه گاهی هجمه ای علیه سپاه صورت می گیرد که این نهاد وارد عرصه های اقتصادی شده حرف باطلی است. سپاه مستقیما در عرصه های اقتصادی وارد نشده است بلکه ورود سپاه به فعالیت های اقتصادی در جهت کمک کردن به دولت و سازندگی کشور بوده است. درواقع قانون این مجوز را به سپاه داده است و سپاه در همان چارچوب حرکت کرده است. سپاه هیچگاه بحث منافع را در امر اقتصادی مد نظر نداشته بلکه حفاظت از منافع مردم و کمک به دولت سرلوحه فعالیت های اقتصادی سپاه است .

امروز بسیاری از پروژه های بزرگ عمرانی، سدسازی ها، سکوهای نفتی و... با همت و تلاش بچه های سپاه به بار نشسته است. این اتفاقا حرکت بی سابقه ای است که از توان و ظرفیت های یک نیروی نظامی اینگونه در عرصه های مختلف اقتصادی بهره برداری شود. بسیاری از نخبگان و فرزندان ما امروز در این نهاد انقلابی در حال فعالیت هستند که باید متناسب با توانایی هایشان از آنها استفاده شود و این هوشمندی سپاه را می رساند. اصلا ریشه بسیاری از تخریب ها که امروز از داخل و خارج علیه سپاه شروع شده است ناشی از همین توانمندی و قدرت سپاه است که دیگران را به وحشت انداخته است.

شما این فعالیت های اقتصادی ر ا موازی کاری با فعالیت های نظامی سپاه نمی دانید؟

فعالیتهای سپاه تعریف شده است. فعاليت‌هاي اقتصادي سپاه به فعاليت‌هاي نظامي آن ضربه نمي‌زند چراكه ساختاري كه اين كار را انجام مي‌دهد از ساختارهاي نظامي سپاه جداست.

به بحث تخریب ها اشاره کردید؛ فارغ از روند تخریبی که رسانه های ضد انقلاب و بیگانه طی چند سال اخیر علیه سپاه در پیش گرفته اند، بعد از حوادث سال 88 شاهد آن بودیم که این رسانه ها در ادامه پروژه ایران هراسی و اسلام ستیزی، پروژه سپاه هراسی را در راستای تضعيف و ضربه زدن به این نهاد نظامی آغاز کردند، نقطه هدف در این تخریب ها را کجا می دانید؟ اینکه چرا سپاه اینگونه در مرکز تخریب ها قرار گرفته است؟

سپاه طی 33 سالی که از انقلاب می گذرد نقش تاثیرگذار و مهمی در شکست توطئه ها و نقشه های استکبار علیه نظام جمهوری اسلامی داشته است، در این سال ها توطئه های زیادی علیه کشور ما شده است از جنگ که آن همه شهید و خسارت را به کشور تحمیل کرد تا ترور، بمب گذاری و سایر نقشه هایی که همه با هوشیاری و از خودگذشتگی همین بچه های سپاه و سایر نیروهای مسلح کشور خنثی شده است. در چنین شرایطی طبیعی است که دشمنان نظام از این نیروی آماده و منسجم هراس داشته باشند.

فتنه سال 88 هم به دست همین سربازان گمنام خنثی شد و به دنیای استکبار و سایرکشورهای سرسپرده منطقه فهماندند که اینکه تصور کنید به راحتی می توانید علیه نظام جمهوری اسلامی توطئه کنید و کسی هم نباشد جلوی شما را بگیرد تصور باطل و غلطی است. از این رو  امروز از سر لجاجت و عصابنیت تلاش می کنند سپاه را در افکار عمومی تخریب کنند در حالیکه مردم در کنار و پشتیبان سپاه هستند.

این تخریب ها از کلیت نهاد سپاه به تخریب و حتی تهدید به ترور برخی شخصیت های سپاه هم رسیده است؟

این تهدیدها و تخریب ها خطری را متوجه سپاه نمی کند. خاطرم هست در سال 58 که بچه های سپاه با ضدانقلابیون درگیر بودند متوسط عمر بچه ها 4 ماه بود. کسی که وارد سپاه می شد یقین داشت که بودن در سپاه یعنی مجروح شدن، قطع نخاع، شهید شدن و ... اما باز هم مشتاقانه به سپاه می پیوستند و می دانستند پوشیدن این لباس سبز بهای زیادی دارد که باید بپردازند. ولی آن انگیزه الهی و عشق به ملت و امام و رهبری آن ها را در مسیری که داشتند استوارتر می کرد. امروز هم وضعیت به همین گونه است. بچه های امروز سپاه هم با همین نگرش و تعهد وارد این نهاد مقدس می شوند از این رو نباید این گونه تهدیدات  را خطر تلقی کرد.

 

"نبی رودکی"

 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اوایل انقلاب و در شرایطی که کشور نیاز مبرم  به یک نیروی مقتدر و قوی نظامی داشت به فرمان امام راحل تشکیل شد. در آن زمان ارتش از هم گسیخته بود و با وجود اینکه اکثریت نیروهای ارتش با امام و انقلاب همراه شده بودند اما هنوز برخی ژنرال های خائن و وطن فروش در بدنه ارتش بودند که با روی کار آمدن بنی صدر اطراف او جمع شده و حتی در دوره ای به دنبال کودتای نوژه هم بودند که موفق نشدند.

فارغ از این موضوع کشور با چند بحران جدی روبرو بود؛ ضد انقلاب ها جنگی را در کردستان به راه انداخته بودند، خلق عرب در خوزستان قصد جدا کردن خوزستان را داشت و گروه های مسلح سیاسی در کشور شکل گرفته بودند که به دنبال ایجاد اغتشاش و ناآرامی در آن فضای کشور بعد از انقلاب بودند. در چنین شرایطی بود که امام (ره) فرمان تشکیل سپاه پاسداران را برای مقابله با این تهدیدات دادند. سپاه از همان ابتدا فعالیت های خود در بعد فرهنگی و نظامی  آغاز کرد که اوج آن دوران 8 ساله دفاع مقدس بود به گونه ای که امام در جایی فرمودند "اگر سپاه نبود کشور هم نبود".

 

بعد از جنگ سپاه لشکرهای رزمی را در کنار نیروهای سه گانه زمینی، دریایی و هوایی تشکیل داد و بعد از مدتی نیز دو نیروی مقاومت بسیج و نیروی قدس هم به آن اضافه شدند و با 5 نیرو به پاسداری و حراست از انقلاب و اسلام پرداخت و در این مسیر شهدای زیادی را نیز تقدیم کشور و انقلاب کرد و توانست طمع دشمنان در براندازی نظام اسلامی را که همواره هدف استکبار جهانی بود بخشکاند.

سپاه در این دوران همچنین طبق قانون اساسی و دستور صریح رهبری وارد عرصه سازندگی کشور شد و همزمان در کنار آن با تلاش بخش خودکفایی خود و صنایع دفاع توانست انواع تجهیزات و مهمات دفاعی و نظامی را در داخل و بدون وابستگی به خارج  تولید کند.

مجموعه این  دستاوردها طی سال های اخیر دشمنان نظام را به شدت عصبانی کرده و دستاویزی برای تخریب ها علیه این نهاد مقتدر نظامی از سوی کشورهای غربی و دشمنان نظام شده است. پروژه هایی چون سپاه هراسی، تهدید و ترور فرماندهان و سرداران سپاه، بمب گذاری و ...  تنها بخشی از توطئه های خصمانه و منحوسانه دشمنان  بوده است ولی با وجود این تهدیدات سپاه مقتدرانه و قدرتمندانه به حفاظت و حراست از دستاوردهای انقلاب پرداخته و لحظه ای از اهداف و وظایف خود عقب ننشسته است.

نمونه آن را هم در فتنه سال 88 دیدیم. حلقه اول ایجاد امنیت در کشور ما به عهده نیروی انتظامی است اما اگر زمانی نیروی انتظامی نیاز به کمک داشت ماموریت سپاه پاسداران هم در حلقه دوم آغاز می شود. در فتنه 88 هم به دلیل رفتارهای برخی غافلین در خارج و داخل کشور، عده ای به خیابان ها ریختند و آشوب به پا کردند. حجم آن قائله به اندازه ای بود که  سپاه مجبور شد با کمک نیروی بسیج خودش به کمک نیروی انتظامی برای برقراری امنیت بیاید و خوشبختانه این توطئه نیز خنثی شد و دشمنان ناکام ماندند. از این رو حضور و وجود سپاه برای کشور امری ضروری و ایجابی است و حمایت و پشتیبانی مردم از این نهاد انقلابی نیز گویای ضرورت حضور و وجود این نهاد در کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس