به گزارش مشرق، دكتر موسی نجفی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی khamenei.ir افزود: این همایش قرار بود در بهمن ماه سال گذشته برگزار شود، اما به دلیل استقبال از فراخوان این همایش در سطح كشور و حجم زیاد مقالههایی كه از مجامع مختلف علمی به دبیرخانه این همایش رسید، بررسی دقیق و ارائهی علمی كتابها و مجموعهی مقالات در زمان اعلام شده مسیر نشد و از این رو زمان برگزاری همایش تغییر یافت.
وی اظهار كرد: تعداد ۳۰ مقاله به عنوان مجموعه مقالات برگزیده در این همایش ارائه خواهد شد و چكیده ۲۰۰ مقاله كه بیشتر آنها حاوی خلاصهای از نظریات نویسندگان آن است، ارائه خواهد شد.
دبیر علمی همایش نظریه بیداری اسلامی بیان كرد: مجموعهای از مقالات متعدد نیز با موضوع «نظرات آزاد» در اطراف موضوع همایش به صورت تكشماره منتشر خواهد شد.
دكتر نجفی گفت: از دیگر اقدامات این همایش ترجمه نظرات رهبرمعظم انقلاب در خصوص بیداری اسلامی به سه زبان عربی، انگلیسی و فرانسوی است.
وی از جمله تفاوتهای این همایش را بالا بودن جنبههای علمی و دانشگاهی آن دانست و گفت: در سطوح حوزههای علمیه و دانشگاههای سراسركشور، در رشتههای علوم سیاسی، حقوق و حقوق بینالملل استقبال زیادی از این همایش صورت گرفته است.
دبیر علمی همایش نظریه بیداری اسلامی تصریح كرد: بیشتر مباحث مطرح شده در این همایش حول موضوع فلسفه بیداری اسلامی است. همچنین موضوعاتی از جمله تاریخ تحولات بیداری اسلامی و نقش انقلاب اسلامی ایران خصوصاً نقش حضرت امام خمینی رحمهالله در تحولات و نهضتهایی كه در كشورهای اسلامی در حال شكل گرفتن است، در این همایش مورد بررسی قرار گرفته است.
وی گفت: در حاشیه این همایش فعالیتهای جنبی همچون نمایشگاه عكس و عرضه هشت اثر فاخر علمی صورت خواهد گرفت.
وی خاطرنشان كرد: اكنون در مجامع علمی غربی این روش در پیش گرفته شده كه كوچكترین تحركات موج بیداری اسلامی را زیر نظر داشته باشند و با توجیهات مختلف از این تحولات، تأییدی برای اندیشه غربی لیبرالدموكراسی تعبیركنند. بر همین اساس نیز جنگ نظریهپردازی پنهانی بین نظام جمهوری اسلامی و دنیای غرب در عرصههای علمی و آكادمیك شكل گرفته است و چشم امید جامعه نخبگان در بسیاری از كشورهای عربی و اسلامی به اقدامات ایران است.