کد خبر 1122532
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۰
"ایران و روسیه برای تولید واکسن روسی کرونا همکاری می‌کنند"

واکسن های کووید 19 که دانشمندان در سراسر جهان روی آنها کار می کنند ، براساس پنج پلتفرم تکنولوژیک مختلف در حال تولید هستند که هرکدام مزایا و معایبی دارند.

به گزارش مشرق، اسپوتنیک به نقل از دفتر مطبوعاتی سازمان نظارت بهداشتی روسیه نوشت:  این 5 نوع واکسن چنین هستند:

- واکسن های زیر واحدی ؛

- واکسن بر اساس ذرات شبیه ویروس ؛

- واکسن های RNA و DNA ؛

- واکسنهای برداری (تکثیری و غیرتکثیری)

- واکسن های زنده ضعیف و غیرفعال.

بیشترواکسن ها  زیرواحدی هستند.  آنها "ایمنی تکنولوژیکی" دارند ، زیرا در هیچ مرحله از تولید آنها از ویروس زنده استفاده نمی شود فقط حاوی پروتئین های ویروسی هستند . با این حال ، برای ایجاد ایمنی کامل ، این واکسن ها قاعدتاً باید چند بار تجویز شوند.

واکسن های مبتنی بر ذرات شبه ویروس نیز فقط از پروتئین های ویروسی تشکیل شده اند. آنها ایمن هستند ،اما تولید آنها برای واکسیناسیون انبوه از نظر فنی دشوار است و به هزینه های مالی زیادی نیاز دارد.

برعکس ، تولید واکسن های DNA و RNA یکی از ساده ترین ها است ، اما فن آوری های انتقال مواد ژنتیکی به سلول های بدن هنوز به خوبی توسعه نیافته اند و  بنابراین ، تاکنون حتی یک واکسن مبتنی بر اسیدهای نوکلئیک در آزمایشات بالینی استفاده نشده است.

بخش قابل توجهی از نمونه های اولیه واکسن بر اساس استفاده از ناقلین ویروسی قادر به تکثیر وغیر تکثیری استوار است که واکسن های برداری نامیده می شوند. مانع برای استفاده از این واکسن ها ممکن است وجود آنتی بادی بردار ویروسی در فرد باشد و در این حالت ممکن است پاسخ ایمنی کامل ایجاد نشود.

واکسن های ضعیف شده و غیرفعال زنده پلتفرم تکنولوژیک کلاسیک هستند و بیشتر از بقیه مورد استفاده قرار گرفته اند. این واکسن  حاوی ویروس های غیر زنده است و  بنابراین برای ایجاد پاسخ ایمنی طولانی مدت اغلب به تجویز مکرر نیاز دارد اما فقط یک بار تجویز واکسن های ضعیف شده زنده کافی است. با این حال این احتمال وجود دارد که ویروس ضعیف شده به نوع اصلی خود برگردد و هنگام واکسیناسیون باعث بیماری شود.

وزارت بهداشت روسیه پیش از این اولین واکسن جهان را برای پیشگیری از نوع جدید ویروس کرونا  (کووید 19) ثبت کرده که توسط مرکز تحقیقات علمی ویروس شناسی گامالیا تهیه شده و به طور مشترک با صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه تولید شده است. نام آن "Sputnik V"است . 

بطور همزمان  چهار واکسن دیگر نیز در روسیه در حال آزمایش است: واکسن ساخت مرکز "وکتور"، واکسن ساخت مرکز"چوماکوف"  ، واکسن چینی Sinopharm و یک واکسن  انگلیسی-سوئدی به نام  AstraZeneca.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    1 2
    اعوذباللّه... چجوری اعتماد بشه، از کجاست، چه تاثیری الان یا چند سال دیگه داشته باشه؟! اعوذباللّه من الفتن آخرالزمان.
  • IR ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    2 0
    من هرچی باشه میزنم اصلا اگه نیاز به ازمایش داشتند من داوطلبم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس