کد خبر 111353
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۸

علیرضا افتخاری که در سال جاری قرار است فعالیت‌های تازه‌ای در عرصه موسیقی داشته باشد، به تشریح فضای کنونی موسیقی کشور و برخی معضلات آن پرداخت.

به گزارش مشرق، «علیرضا افتخاری» خواننده پیشکسوت کشورمان با حضور در خبرگزاری فارس به سوالات خبرنگاران این خبرگزاری پاسخ داد.

بخشی از گفت‌وگوی فارس با این خواننده از نظر می‌گذرد:

 

بچه‌های موسیقی واقعا مظلوم‌اند/ هنوز بیمه نیستم

 

افتخاری در خصوص فعالان عرصه موسیقی کشور، گفت: بچه‌های موسیقی و موزیسین‌ها واقعا مظلوم‌اند، کمتر به عرصه موسیقی اهمیت داده می‌شود، من که به عنوان چهره ماندگار معرفی شدم هنوز بیمه نیستم، ۳۰ سال کارهای من به صورت شبانه‌روزی از رسانه ملی پخش شد اما حق و حقوقی دریافت نکردم. بهرحال باید فضای بهتری برای هنرمندی که عمر خود را صرف موسیقی کشورش کرده مساعدتر باشد.

 

یک خواننده برای اجرای کنسرت باید یک هفته قرنطینه باشد

 

وی در ادامه در باب چگونگی یک اجرای خوب، گفت: یک خواننده برای اجرای یک کنسرت باید یک هفته در قرنطینه باشد، پرهیز غذایی داشته باشد و هر تلفنی را جواب ندهد، تا در زمان اجرا مردم شیفته او شوند، به گونه‌ای به اجرا بپردازد که فکر کنند مسیح آمده اما متأسفانه مشغولی‌های امروزه زندگی باعث شده تا کمتر به این مسائل فکر شود.

این خواننده ادامه داد: عشق، رنج، نبرد، شخصیت و منیت را باختیم و گم شدیم، اول انقلاب ماشین‌ها از یکدیگر سبقت نمی‌گرفتند و برای عبور از مسیر جاده به هم تعارف می‌کردند اما امروز بر عکس شده، ما باید بدانیم که خواننده و شنونده لازم و ملزوم یکدیگرند و جامعه که خود را گم کرده است باید خودش را پیدا کند.

متأسفانه امروز که به خودمان نگاه می‌کنیم می‌بینیم که یاد و خاطره شهیدان را از یاد برده‌ایم‌. این درحالی است که یک هنرمند، جنگ و شهید را باید بشناسد و از یاد نبرد.

 

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با سن مناسب برای خوانندگی، ادامه داد: خواننده‌ای که علاقمند موسیقی ریتم‌دار است باید تلاش کند تا به دوره دوم بلوغ خوانندگی که  ۴۰ سالگی است برسد. آن زمان است که تارهای صوتی‌اش برای خواندن موسیقی سنتی بهتر یاری می‌کنند.

 

به من گفتند یا پاپ می‌خوانی یا خانه‌نشین می‌شوی

 

 

افتخاری در خصوص روی آوردن به موسیقی پاپ گفت: از آقای توکلی پرسیدم چرا سنتی را به پاپ تبدیل کردی، گفت خواست ناشر است. زمانی رسانه ملی طبق میل مردم از من موسیقی پاپ می‌خواهد، این رسانه است که با این درخواست ذهنیت و عقاید مردم را جهت‌دهی کند.

زمانی که ذائقه جامعه به سمت پاپ رفت صدا و سیما از من خواست پاپ بخوانم، من اثری را با شعر «علی معلم» و با آهنگ‌سازی یک اصفهانی خواندم و به من گفتند حاضری پاپ بخوانی یا خانه‌نشین می‌شوی؟‌، من هم گفتم آماده‌ام. می‌خوانم اما احساس من از موسیقی اصیل و سنتی چیز دیگری است. وقتی اشعار سنتی را می‌خواندم پر در می‌آوردم و دارای موفقیت‌های بهتری در زندگی بودم اما نمی‌دانم چه دست مرموزی بود که می‌خواست به جای تار، ابزار موسیقی مدرن و غربی بیاید. الان تلویزیون ما آثار «جلیل شهناز»، ‌نی «حسن کسایی»، تار «جلال ذوالفنون» یا آثار استاد «ظریف» را پخش نمی‌کند.

 

جامعه نیاز به اشعار تازه و امید دارد

 

وی در ادامه بیان داشت: اکنون در قرن ۲۱ زندگی‌ می‌کنیم که قرن حرکت است، باید شور و حال را به شنوندگان موسیقی بدهیم، موسیقی پاپ موسیقی مردمی است و باید بر حسب نیاز مردم ساخته شود، در زمان جنگ برای دفاع از کشور می‌خواندیم اما در حال حاضر باید به موضوع‌ روح و تازگی در زندگی پرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس