ترال

در سال‌های اخیر با انتشار تصاویر صیادان چینی اینطور به نظر می‌آمد که کشتی‌های چینی در حال صید ترال در خلیج فارس هستند اما مشخص شده که این کشتی‌ها به اجاره مدیران بازنشسته سازمان شیلات درآمده بود.

سرویس اقتصاد مشرق - در سال‌های اخیر یکی از جنجالی‌ترین اتفاقات در حوزه صیادی سواحل خلیج فارس، صید موسوم به ترال بوده که صدای اعتراض بندرنشینان و صیادان محلی را درآورده است، خصوصاً آن که گفته می‌شود کشتی‌های چینی اقدام به صید ترال کرده‌اند؛ اما بررسی‌های مشرق نشان می‌دهد در این ماجرا، پای مدیران داخلی بیش از خارجی‌ها در میان است.

صید ترال به صیدی گفته می‌شود که در آن با استفاده از توری قیف شکل، آبزیان عمق دریا کف روبی می‌شوند. اعتراض به این نوع صید به این دلیل است که استفاده از تورهای بزرگ عمقی موجب صید بی‌رویه شده و ذخایر آبی را به خطر می‌اندازد. صید ترال به واسطه اثرات منفی بر اکوسیستم‌های آبی و تنوع زیستی بسیار بحث‌برانگیز است، این نوع صید به دلیل استفاده از ادوات سنگین ماهیگیری تخریب‌هایی در مقیاس بزرگ در کف دریاها ایجاد می‌کند، از آن جمله می‌توان به شکستن مرجان‌ها، خسارت به زیستگاه و حذف جلبک‌های دریایی اشاره کرد.

 در سال‌های اخیر که مواردی از صید ترال در آب‌های ایران صورت گرفت، این گمانه که خارجی‌ها در حال بردن ذخایر آبی ما هستند و نان صیادان را بریده‌اند، حاشیه‌ساز شد. از آنجایی که معیشت صیادان محلی وابسته به صید و صیادی در آبهای ساحلی است با کاهش ذخایر آبزیان ضمن حذف معیشت این قشر زحمتکش و ایجاد تبعات اجتماعی همچون بیکاری، مهاجرت و ... موجب اعتراضات مردمی در منطقه شده است.

 این موضوع البته بارها تکذیب شد. آنطور که مسئولان می‌گویند صیادی ترال با مجوز صورت می‌گیرد و خارجی‌ها هم بعضاً فقط اجرای کار را بر عهده دارند. نکته مهم آن که در سال‌های اخیر با انتشار تصاویر صیادان چینی اینطور به نظر می‌آمد که کشتی‌های چینی در حال صید ترال در خلیج فارس هستند اما اکنون مشخص شده که این کشتی‌ها به اجاره مدیران بازنشسته سازمان شیلات درآمده بودند تا به نام چینی‌ها و به کام این مدیران کار تمام شود.

با انتشار تصاویر صیادان چینی اینطور به نظر می‌آمد که کشتی‌های چینی در حال صید ترال در خلیج فارس هستند

صیاد چینی نداریم

نبی‌الله خون‌میرزایی رئیس سازمان شیلات ایران در نشست خبری به مناسبت هفته دولت در خصوص صید ترال گفت: صید ترال یکی از گونه‌های مرسوم صیادی در دنیاست و در کشور ما نیز از سالیان گذشته تاکنون ادامه داشته و قرار نیست این شیوه صید در کشور صورت نگیرد.

خون‌میرزایی اظهار نمود: روش صید ترال برای صید هرگونه آبزی میان زی و کف زی بکار می‌رود و عمدتاً هدف آن، فانوس ماهیان و میگو می‌باشد اما در حال حاضر یک محدودیت دوماهه‌ای را برای صید اعمال کرده‌ایم البته اگر در روزهای صید نیز ترال به کف دریا برسد و آبزی به‌جز میگو برداشت کند تخلف صورت داده است.

رئیس سازمان شیلات ایران در مورد صید ترال و پخش فیلم‌هایی مبنی بر جارو کردن ماهی‌های دیگر دریا گفت: صرفاً پخش فیلم در فضای مجازی نمی‌تواند دلیل محکمی باشد. برخی از این فیلم‌ها که ادعا می‌شد به تازگی گرفته شده است مربوط به سه سال پیش بود. اکنون هم هیچ تبعه خارجی از جمله صیاد چینی در کشور نداریم، خارجی‌هایی که در ایران کار می‌کنند تحت عنوان تکنسین، کارگر و یا موارد دیگری هستند که برای صیادان ایرانی کار می‌کنند و مجوز گرفته‌اند.

وی در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود کشتی‌های ترال در خارج از محدوده تهیه شده فعالیت می‌کنند و ماهیان را از کف اقیانوس می‌گیرند گفت: سیستمی در سازمان طراحی شده و ما هر لحظه کشتی‌هایی که اقدام به صید می‌کنند را ردیابی می‌کنیم و هر لحظه می‌توانیم تشخیص بدهیم در کدام قسمت دریا هستند، بنابراین اینگونه اظهارات اساسی منطقی ندارد.

در روش ترال فقط فانوس ماهیان صید نمی‌شوند

خون‌میرزایی افزود: صید در جنوب کشور توسط ۱۳۴ فروند کشتی انجام می‌شود که البته در سال گذشته ۶۵ فروند کشتی در این زمینه فعال بودند. معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در سال ۹۸ در روش صید ترال ۳۹ هزار تن آبزی برداشت شده است گفت: طبیعتاً تمام این برداشت با هدف صید فانوس ماهیان بوده ولی از این میزان تنها ۳۱ هزار تن آن فانوس ماهی بوده است و ۸ هزار تن دیگر آبزیان بوده است.

این مقام مسئول در خصوص تخلفاتی که در صید ترال صورت می‌گیرد نیز گفت: کشتی‌هایی که برای صید ترال اختصاص داده شده در مرحله رفتن به دریا، برگشت و خالی کردن آبزیان، توسط گشت‌های نظارتی و سامانه‌های کنترل از راه دور سازمان شیلات رصد می‌شوند و نمی‌توانند تخلفی صورت دهند.

رئیس سازمان شیلات کشور تصریح کرد: ایران رتبه اول صید ماهی در اقیانوس هند را در اختیار دارد و صیادان خارجی که در ایران وجود دارند برای کشتی‌ها و ناوگان صیادی ایرانی فعالیت می‌کنند. این افراد به عنوان نیروهای فنی در ناوگان ایرانی حضور دارند و به طور شخصی صید برای خود ندارند.

خون‌میرزایی تاکید کرد: درمجموع کمتر از ۵۰ نفر در ناوگان‌های صیادی ایرانی به عنوان نیروی متخصص وجود دارد.

کشتی‌های چینی متعلق به مدیران بازنشسته سازمان شیلات بودند

سید پرویز محبی، معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران هم در این زمینه در گفتگو با مشرق گفت: در حال حاضر کشتی خارجی چینی اقدام به صید ترال در کشور نمی‌کند ولی ملوانانی در حال کار هستند که قبلاً تعدادشان روی شناور به ۵۰۰ نفر هم می‌رسد ولی هم‌اکنون به زیر ۵۰ نفر رسیده‌اند.

وی افزود: ملاک تشخیص اینکه شناورهای موجود در خلیج فارس از چه کشوری است فقط اسنادی است که سازمان بنادر تحت عنوان پروانه بهره‌برداری صادر می‌کند که ملاک کار سازمان شیلات نیز محسوب می‌شود برای این که بداند کار شناور چه بوده و متعلق به چه شرکتی است.

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران درباره شناورهای خارجی که به اجاره مدیران سابق شیلات درآمده بودند، اظهار نمود: به استناد همین مدارکی که سازمان بنادر صادر کرده در حال حاضر تمام شناورهای موجود در خلیج فارس، ایرانی بوده ولی در گذشته ۱۶ شناور وجود داشت که با تصمیم شورای عالی امنیت ملی و کارگروه ویژه مرز، مجوز این شناورها لغو شد.

محبی در ادامه یادآور شد: ولی این شناورها دیگر در خلیج فارس نیستند و مالکین شرکت‌هایی که این شناورها را آورده بودند بعضاً مدیران و مسئولین بازنشسته سازمان شیلات بودند که به عنوان سرمایه‌گذار به این عرصه ورود کرده و کار صید ترال را انجام می‌دادند.

وی افزود: هیچ‌وقت سازمان شیلات این موضوع را رد نکرده و همواره آن را تأیید کرده‌ایم اما در وضعیت فعلی بحث این است که کشتی چینی وجود دارد یا خیر که پاسخ ما این است که در حال حاضر هیچ‌گونه از شناورهای ما شناورهای خارجی چه چینی چه با ملیتی دیگر نیست.

این مقام مسئول در پایان اظهار کرد: در دوره ریاست آقای صالحی بر سازمان شیلات ۱۶ شناور چینی کار صید ترال را انجام می‌داد که اسناد و مدارک نشان می‌دهد مالکیت این شناورها ایرانی بوده است و کشتی‌ها چینی بوده ولی در حال حاضر نیز این افراد و شناورها در چرخه کار سازمان نیستند و خارج شده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    39 0
    در اکثر سازمانها و ادارات وقتی مدیری بازنشسته میشود یکسال قبلش برنامه ریزی میکند تا در راستای فعالیت همان سازمان پیمانکاری شرکتی را بنام خود بزند و تا سالها از رانت خود استفاده کند
  • IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    35 1
    مدیران و مسئولین بازنشسته سازمان شیلات که مقصر صید ترال بودند را باید محاکمه و مجازات کرد. به منافع کشور لطمه زده اند و به کشور شان خیانت کرده اند.
  • IR ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    20 0
    خیانت فقط ارائه اسرار مملکت به بیگانه نیست این نامردهای مثلا مسئول آینده این مملکت را به بیگانه گان واگذار کردند و سزای خیانت چیست؟
  • IR ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    21 1
    مردم بيچاره محلي رو بدبخت ميكنند بعدش هم توجيه ميكنند كافيه يه سرچ كنيد تا متوجه بشيد مردم محلي كه و ساحل نشينان كه تمام درامدشون اغلب از اين راه هس به چه روزي افتادن كاش وجدان برخي بيدار بود و اي كاش نظارتي هم بود در شان نظام اسلامي و حكومتي كه داعيه ي دستگيري از مستضعفان رو داره نيست كه مسئولانش دستشون تو نون بريدن از مردم بيچاره باشه روح حاج قاسم شاد مردان زيادي در كشور نمانده متاسفانه
  • IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    14 0
    حالا اینکه مدیران بازنشسته هستند یا خود چین یا هر چیز دیگه ای چه دردی از مردم و صیادان بیچاره اون مناطق دوا می کنه؟ اصل اینه که حکومت باید کاری کنه که نمی کنه.
  • متخصص شیلات IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    2 7
    با سلام و احترام حضور بازنشسته های سازمان شیلات در امر سرمایه گذاری در رشته ای که تخصص دارند هیچ منع قانونی ندارد .چرا باید فردی که 30 سال در یک سازمان فعالیت کرده و حالا بازنشسته شده حتما در خانه بنشیند و از تخصص خود استفاده نکند این سخن شما کاملا غیر منطقی است تخلف در نوع صید و محل صید چیز دیگری است که فرقی نمی کند طرف بازنشسته سازمان آب باشد یا دارایی یا کاسب تخلف تخلف است ولی صرف اینکه یکی بازنشسته باشد نه تنها جرم نیست که خیلی هم عالیه که کسی که 30 سال کار کرده به رشته خودش آنقدر اطمینان داشته باشد که بیاید در همین رشته سرمایه گذاری کند . از منظر قانونی هیچ منعی برای فعالیت شاخه های کشاورزی از جمله برای آبزی پروری ندارد . حتی قانون کشوری از جمله منع معاملات دولتی برای کارمندان هیچگونه منعی برای ورود کارمندان شاغل در دولت برای فعالیت کشاورزی و شیلات در نظر نگرفته است چه برسد به بازنشسته . اگر فقط مجوز به بازنشسته های شیلات داده باشند خوب می شود رانت اگر وام کلان فقط به این ها داده باشند می شود رانت ولی مانند همه افراد وقتی یک کارمند یا بازنشسته اقدام برای سرمایه گذاری در زمینه تخصصی خودش می کند چه منعی دارد .تاره خیلی هم خوب است
    • IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
      5 0
      مدیران اصلاح طلب به کشور و مردم با اینگونه صدمه زدن به معیشت مردم خیانت کرده اند و باید محاکمه و مجازات شوند.
    • IR ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
      4 0
      برادر متخصص سرمایه گذاری بازنشستگان در شیلات هیچ مشکلی ندارد. مشکل اینجاست که اینها چند سال به کمک رانت تخلف میکردند از صید خارج از محدوده تا صید سایر آبزیان که مجاز به آن نبودند. و جالب اینجاست که خود سازمان شیلات آنچنان پیگیر این معضل نبود و میگفت صید ترال خیلی خوبه و اسیبی به بقیه نمیزنه!!! کار به جایی کشید که مردم از شیلات نا امید شدن ، حتی یه بار فکر کنم فرماندار جاسک بود که خودش شخصا رفت توی کشتی توقیف شده تا ثابت کنه اینا دارن تخلف میکنن و ماهی های دیگه هم صید میکنن. حتی سپاه وارد عمل شد و چند تا کشتی صید ترال رو توقیف کرد. چرا در تمام این موارد شیلات اینقدر منفعل بود ؟ آیا با سایر صیادان متخلف هم همین طور برخورد می شود؟
    • صیاد تحت ظلم IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۱
      0 0
      عزیز برادر. کمی تفکر کنید. نه مسلما منعی برای ادامه فعالیتشون نیست ولی اینها از دانسته ها و تجاربشون برای از بین بردن منابع ماهیان دریاهای مملکتشون استفاده میکنن و این خیانته. تشریف ببرن استخر پرورش ماهی راه بندازن و به مملکتشون خدمت کنن نه این که جارو رقیب ندازن تو دریا و منابع مملکت رو ببلعن
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    9 0
    باسلام من خودم بچه بوشهر شهرستان کنگان هستم دروغگوترازریس شیلات کشور کسی نیست دریانابودکردن این ازخدانترسهاهمیشه هم تکذیب میکنن خداازشون نگذره که صیادان بیچاره کردن
  • ف م DE ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    3 1
    آیا سازمان حفاظت محیط‌زیست پروتکلهای نظارتی بر عملکرد شیلات ندارد که جلوی متخلفین را قبل از اختفای اعمال ویرانگران اشان بگیرد؟ ادره شیلات مستخدم مردم ایران است و تمام وجودش برای امورات انهاست و نه برای افرادی که ذاتشان دزداست. تا موقعیکه نتوانیم مشکلات داخلی را مدیریت کنیم مشکلات بین المللی دستبرنده دشمنان خواهند بود و بایست تن به خفت سلیم دهیم.
  • IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    2 0
    مگه صنعت دیگه‌ای هم تو این مملکت مونده؟! یا روغنه؛ یا رب گوجه؛ یا تن تاک یا پوشک و چیپس و پفک؛ یا قابلمه و افتخار به ظروف مسی ... ! خدا به خیر بگذرونه عاقبتمون‌رو!!!
  • IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    7 0
    احسنت/البته دو سه سال مانده به پایان خدمت و بازنشستگی، عملاً یک بیکاره حقوق بگیر محسوب میشود، چرا؟ چون میزند دنده خلاص و فقط چایی و کیک میخورد و روزشمار می اندازد که روز موعود حکم بازنشستگی چه زمانی فرا میرسد و ارباب رجوع در مقابل او با عرض پوزش کشک هستند/ این شیوه در اکثر سازمانها و ادارات و از بالا به پایین در حال اجرا هست/ سیستم اداری فشل و مفتخور یعنی این جماعت/بعد با گستاخی مدعی میشوند عمر ما در راه خدمت در اداره مربوطه تلف شد!
  • IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    1 0
    بازنشستگان چینی هستند
  • IR ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    1 0
    اره تو گفتی و ما باور کردیم. مدیران سابق
  • IR ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    1 0
    مدیران بازنشسته اصلا دزد دو ساله که دارن میگن خلیج فارس رو دارن اول میکنن البته این اشکالی نداره و چون جایگاه مسئولین بخطر نمیفته امنیت ملی نیست اما...امنیت ملیه اون ناظر مجلس قوه قضایه سربازان گمنام کجان؟ یا چین کلا حق چپاول مملکت رو داره؟
  • IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    3 0
    مالکین شرکت‌هایی که این شناورها را آورده بودند بعضاً مدیران و مسئولین بازنشسته سازمان شیلات بودند که به عنوان سرمایه‌گذار به این عرصه ورود کرده و کار صید ترال را انجام می‌دادند. /////// چرا اسامی آنها اعلام نمی شود ؟ چرا بازخواست و محاکمه نمی شوند ؟ چرا ؟ چرا ؟ چرا ؟
    • IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۲
      2 0
      مسئولین قوه قضائیه - لطفا برای بررسی و محاکمه و مجازات این خائنین اصلاح طلب که با رانت سیاسی مسئولیت گرفته اند و به غارت ثروت کشور پرداخته اند ، اقدام کنید
  • امیر IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۳
    0 0
    دستگاه های مسئول کجا بودن ؟ بعد ده سال تازه فهمیدن ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس