کد خبر 1099142
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۹
محمدرضا باهنر

محمدرضا باهنر گفت: ریاست جمهوری پست آزمون و خطا نیست، اینکه بگوییم کسی جدید باشد و کمتر شناخته شده و کار هم نکرده باشد و کسی باشد که خیلی نو است، آن را هم من اصلا نمی‌پسندم.

به گزارش مشرق، «خبرآنلاین» گفت‌وگویی تفصیلی با محمدرضا باهنر، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

ریاست جمهوری پست آزمون و خطا نیست

- درباره گزینه‌های مطرح برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، اینکه چه چیزی در ذهن من مطلوب است و چه چیزی ممکن است، لزوما بر هم منطبق نیست. ممکن است من الان کسی را برای ریاست جمهوری مطلوب بدانم ولی امکان رای جمع کردن برای او در جامعه وجود نداشته باشد. نکته دوم این است که ریاست جمهوری پست آزمون و خطا نیست، اینکه بگوییم کسی جدید باشد و کمتر شناخته شده و کار هم نکرده باشد و کسی باشد که خیلی نو است، آن را هم من اصلا نمی‌پسندم.

- فضای مجازی در این روزها هیچ در و پیکری ندارد، زمانی بود که اگر  شایعه‌ای در کشور می‌خواست راه بیفتد یکسال زمان می‌برد تا این شایعه به تمام مویرگ‌های کشور برسد، اما الان لحظه‌ای شایعه راه می‌اندازند و تا طرف بخواهد ثابت کند که این دروغ بوده است خیلی زمان می‌برد.

- ما فکر می‌کنیم الان بهترین کاری که در تبلیغات می‌شود این است که صدا و سیما مناظراتی بین کاندیداهای رؤسای جمهور می‌گذارد که خیلی هم جذاب است اما آنجا ممکن است یک کاندید با یک جمله یا یک متلک یا یک بگم یا نگم، یک میلیون رای بالا یا پایین کند، یعنی تبلیغات اینگونه هم در مسیر سلامت و مدبرانه قرار نمی‌گیرد و عوض اینکه مردم به عملکرد و تجربه و توانمندی‌های طرف دقت کنند، به این دقت می‌کنند که کدام یک می‌تواند دیگری را کله پا و لوله کند و به او رو دست بزند.

نمی‌شود گفت روحانی یا لاریجانی اصلاح‌طلبند یا اصولگرا

- اصلاح طلبی و اصولگرایی در آن نقاط حاد کاملا از هم قابل تفکیک هستند اما زمانی که به نقاط نرم آن می‌رسد اصلا قابل تفکیک نیستند؛ یعنی الان نمی شود پرسید آقای روحانی یا آقای هاشمی یا آقای لاریجانی اصلاح‌طلب هستند یا اصولگرا و جوابی برای آن پیدا کرد؛ یعنی انقدر شناور می‌شود که دیگر آن تعریف معنا و مفهوم پیدا نمی‌کند که اصلاح طلب می‌برد یا اصولگرا.

مردم فقط به دنبال اعلامیه اصلاح‌طلبان نیستند

- ما زمانی به شوخی می‌گفتیم که اگر بخواهیم در انتخابات ایران ۸۰ درصد مردم پای صندوق رای بیایند باید آقای خاتمی و آقای احمدی نژاد را تایید کنند، ببینید این دو چکار می‌کنند، آن موقع دیگر انتخابات نبود و جنگ و جدل و دعوا می‌شد، البته این شوخی است و امنیت در انتخابات و ثبات کشور حتما باید مد نظر باشد، بنابراین اگر دو فرد کاملا متضاد اصلاح طلبی و اصولگرایی را نگاه کنیم باز باید ببینم که مصداق آن کیست.

- خود مصداق بر روند و میزان مشارکت تاثیر گذار است مثلا ممکن است آقای محسن هاشمی یا آقای عارف کاندیدای اصلاح طلبان باشند اما وزن اینها مثل هم نیست و مردم هم فقط به دنبال اعلامیه اصلاح‌طلبان نیستند و به مصداق توجه دارند.

 - با توجه به میزان مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم، حاکمیت باید برای انتخابات ۱۴۰۰ تغییر جهت دهد. ما رکورد پایین مشارکت ۴۲ درصد در کشور و ۲۳ درصد در تهران را هیچ وقت نداشتیم و متاسفانه این رکورد زده شد. هرچند عوامل متعددی هم وجود داشت و نباید دنبال یک علت علی الاطلاق بود.

قیمت ارز و طلا رها شده است

- مراکز پژوهشی باید در یک پژوهش میدانی  همه عوامل میزان مشارکت پایین را شناسایی کنند و به هرکدام وزن مناسب داده شود و برای این مسائل یکسری پیشنهاد مناسب داده شود، اگر شورای نگهبان هم با دقت بیشتری کار کند و مساله نارضایتی‌ها و مساله فشارهایی که بر اثر تحریم‌ها در کشور به وجود آمده است و رها شدن قیمت ارز و طلا در کشور مقداری سامان پیدا کند، شاهد تحولاتی خواهیم بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
    4 0
    چشم رو چشم ..بله قربان
  • IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
    4 0
    # سرطان اصلاحات
  • IR ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
    7 0
    ایشان مقدمات حضور لاریجانی را فراهم مینماید
  • IR ۲۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
    0 0
    در نظام طبیعت که حاکمش خداوند متعال هست قوانین بستر تغییراتند.اگر انسان هم به تاسی از این نظم افرینی دنبال حکمرانی باشه اونوقت میتونه اعتدال را حفظ کنه در مرتبه ی قابل قبول. یکی از این قوانین اینه که هر عملی در جهان هستی دارای عکس العمل متناسب با اون حرکته و هیچ لغوی وجود نداره یعنی حرکتی را پیدا نمیکنیم که اثر و ملازمش را در پی نداشته باشه.اگه قوانین انسانی جوری باشند که حر پدیده ای را در چهار چوب مشخصی قرار بدند اونوقت چیزی از کنترل حارج نمیشه.وقتی شخصیتی منتخب ریاست جمهوری میشه در واقع نیروی موثر بخاطر جایگاه او باید باشه نه شخص او.پس وقتی اختیار و قدرتی برای منسب ریاست جمهوری در نظر گرفته بشه باید با ملزومات و اثار این قدرت لحاظ بشه.بنابران مهم تر از خود منتخب،چهارچوب وظایف اونه که اگر در این سمت به وظایفش عمل کرد،نتیجه مثبتش هم ببینه و اگه تخطی کرد باز نتیجش را ببینه.چرا باید رییس جمهور کسی باشه که خارج از اثرات جایگاهش قدرت اعمال و عمل داشته باشه بدون اینکه برای اون عملش هیچ باخوردی تعریف نشده باشه.قوانین باید به سمتی برند که رفتار منتحبان را در چهارچوبهای تعریف شده بسنجند نه شخصیتها.اینطوری وقتی یکم مجلس بخواد رییس جمهوری را استیضاح کنه کاری کار حزبی و جناحی نکرده بلکه عکس العمل و بازخورد اعمالش را نشونش داده.تعریف ما از مسئولیت باید همین باشه یعنی عکس العملها در مقابل عملها،نه عکس العمل در مقابل شخص و طیف.این مساله اگر در سیستم مدیریتی کشور جا بیفته پیشرفت حاصل میشه.در واقع هر عملی یک عکس العملی را لزوما منعکس میکنه که ربطی به نماینده مجلس و رییس جمهور نداره بلکه این قوانین باشند که با ضمانت اجرایی اقدام به هدایت وپ یشبرد امور میکنند.مثل اینکه شما کارتت را وارد دستگاه عبر بانک میکنی و هر دریافت برای شما ناگزیر از انتخاب شما باشه که اعمال سلیقه ی شما در چهارچوب قوانین عابره و نتیجه ی انتحاب شما هم خارج از اعمال نفوذ شما در سیر اجرای واکنش دستگاه باشه.اینطوری هرکسی وقتی نتیجه عملش را میبینه شاکی از دیگران نمیشه بلکه اقناع هست که این نتیجه ی عملشه و البته قدرت ماورای قانون هم نداره.شاید مشکل کشور ما اینه که دنبال گزینش افراد هستیم نه دنبال تدوین و حمایت از قانون.
  • اندرزگو IR ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
    0 0
    آقای باهنر لطفا سهم خودت را از وضع ناخوشایند کنونی اقتصاد ایران بیان کن آنوقتی که در مجلس برای زنگنه در دولت اول روحانی لابی و کار چاق کنی میکردی خسارتی که زنگنه به اقتصاد وابسته به نفت ایران زده بر کس پوشیده نیست آقای زنگنه چگونه وجدانت را راضی میکنی؟
  • IR ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
    0 0
    ماکسی را که به دولت اصلاحات درسال97 رای نداده اصلاحطلب نمیدانیم البته اوناییکه میخوان برای ریاست جمهوری نامزد بشن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس