کد خبر 1086325
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۰
محمد ایمانی

نمایندگان جدید و پرانگیزه مجلس، مسئولیت خطیری برعهده ‌دارند. مجلس باید با شجاعت و قاطعیت و حکمت، به مسئولیت مهم خود عمل کند.

به گزارش مشرق، «محمد ایمانی» در یادداشت روزنامه «کیهان» نوشت: 

  ۱- سه روز از خباثت تازه اروپا و تصویب قطعنامه ضد ایرانی در آژانس می‌گذرد. اما آقای روحانی رئیس‌جمهور هنوز هیچ موضعی نگرفته است. اصلا آیا می‌شود «رفتار خصمانه» را با گفتار گلایه‌آمیز و یا حتی معترضانه پاسخ گفت؟ نوبت قبل، دوم بهمن ۹۷ بود که آقای ظریف با انتقاد از خیانت‌های دنباله‌دار اروپا تصریح کرد «اروپا شرافت خود را در برجام فروخت». او در واکنشی توییتری به فعال‌سازی مکانیسم ماشه توسط سه دولت اروپایی نوشته بود «وقتی E۳ (آلمان، انگلیس و فرانسه) هفته گذشته باقیمانده‌های برجام را برای خودداری از تعرفه‌های ترامپ فروختند، هشدار دادم که این امر تنها او را حریص‌تر خواهد کرد. اروپا با فروختن شرافت، هرگونه پایه اخلاقی و قانونی را از دست داده است. اگر می‌خواهید شرافت خود را بفروشید، بفرمائید. اما ظاهری اخلاقی- قانونی به خود نگیرید. شما آن را ندارید».

۲- اگر پنج ماه قبل آشکار شده که اروپا شرافتش را فروخته و وزیر خارجه، رسماً اروپا را فاقد شرف خوانده، آقای روحانی امروز دوباره به سه دولت اروپایی چه بگوید؟ «بی‌شرف‌ها»؟! صرف به رخ کشیدن بی‌چشم‌ورویی و بی‌صفتی اروپایی‌ها چه خاصیتی دارد؟ به تعبیر حافظ «ما ز یاران چشم یاری داشتیم- خود غلط بود آنچه می‌پنداشتیم/ تا درخت دوستی کی بر دهد- حالیا رفتیم و تخمی کاشتیم/ گفت‌وگو آیین درویشی نبود- ور نه با تو ماجراها داشتیم/ شیوه چشمت فریب جنگ داشت- ما غلط کردیم و صلح انگاشتیم». اگر اروپایی‌ها ادیبانه بگویند «گفت خود دادی به ما دل حافظا- ما محصل بر کسی نگماشتیم»، آقای روحانی یا ظریف چه پاسخی دارند؟ آیا روحانی و ظریف و عراقچی و صالحی و دیگر خوش‌بینان به توافق با غرب، حریف را نمی‌شناختند و عبرت‌های مذاکرات ۸۲ تا ۸۴ پیش چشم‌شان نبود؟ واقعاً اگر روزی اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بگویند، ما شما را فریب ندادیم، بلکه شما خود را فریب دادید، پاسخ روحانی چیست؟ به تعبیر خداوند در آیه ۲۴ سوره ابراهیم؛ «شیطان، هنگامی که کار تمام ‌شد، می‌گوید خداوند به شما وعده حق داد و من به شما وعده (باطل) دادم، و نقض کردم! من بر شما تسلّطی نداشتم، جز این‌که دعوتتان کردم و شما دعوت مرا پذیرفتید. بنابراین، مرا سرزنش نکنید و خود را سرزنش کنید».

۳- مگر کسی غیر از آقای روحانی بود که مردادماه ۱۳۸۴، نامه گلایه‌آمیز به محمد البرادعی (دبیرکل وقت آژانس) درباره سرانجام دو سال اعتماد ایران و عهدشکنی اروپا نوشت؟ «متأسفانه در مقابل، اگر نگوییم هیچ، ایران مابه‌ازای بسیار اندکی دریافت کرد و بارها اقدامات اعتمادساز خود را افزایش داد و تنها در عوض آن، با قول‌های انجام‌نشده و درخواست‌های بیشتر روبه‌رو شد. سه کشور اروپایی هنوز به تعهد خود در موافقتنامه‌ نوامبر ۲۰۰۴ پاریس مبنی بر شناسایی «اجرای بدون تبعیض حقوق ایران براساس معاهده‌ ان‌پی‌تی» عمل نکرده‌اند. پس از گذشت بیش از سه ماه مذاکره بعد از موافقتنامه‌ پاریس، آشکار شد سه کشور اروپایی خواهان تطویل مذاکرات و احتمالاً عدم دستیابی به نتیجه مطلوب هستند و بنابراین، نمی‌خواهند در برابر حق غیر قابل انکار ایران برای از سرگیری فعالیت غنی‌سازی تسلیم شوند و انگیزه یا توانایی ارائه‌ طرح خود درباره‌ تضمین‌های عینی ماهیّت صلح‌آمیز برنامه‌ هسته‌ای ایران و نیز تضمین‌های محکم درباره‌ همکاری‌های اقتصادی، فناوری و هسته‌ای و تعهدات محکم درباره‌ مسائل امنیتی را نیز ندارند».

۴- روحانی در کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای» که سال ۱۳۹۰ منتشر شد، نوشته بود «من در یک مصاحبه مطبوعاتی در سال ۱۳۸۳ گفتم که ما بین دوچرخه و پیکان مخیر بودیم. دوچرخه، غیرمتعهدها و پیکان، همان انگلیس به اضافه فرانسه و آلمان بودند. بنز هم، (آمریکا) بود، ولی ما اجازه نداشتیم از آن استفاده کنیم. پس، ناچار شدیم بین آن دو، پیکان را انتخاب کنیم. در این حالت، دیگر نباید توقع بنز از ما داشته باشید، البته اروپایی‌ها از این مصاحبه کمی مکدر شده بودند.» او با همین تلقی، سال ۹۲ خیال می‌کرد سوار بنز دموکرات‌ها شده است؛ به همین دلیل هم هرچه خیانت و خباثت از دولت اوباما دید، ندیده انگاشت. از ویزا ندادن به معاون سیاسی دفتر خود که قرار بود ریاست نمایندگی ایران در سازمان ملل را برعهده بگیرد، تا تصویب و اجرای ممنوعیت ویزایی برخلاف برجام و ترساندن کشورها از معامله با ایران، تاکید بر باقی بودن تحریم‌ها، و ریل‌گذاری تحریم‌های گسترده تحت عناوین کاتسا و آیسا که در دولت ترامپ اجرایی شد.

۵- نه ترامپ در سال ۹۶ و ۹۷ بلکه دولتمردان دموکرات، قبل و بعد و حین توافق، بارها در گفتار و رفتار اذعان کردند بنای بر خدعه و خسارت زدن به ایران را دارند. به فاصله دو ساعت پس از آن‌که روحانی در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۹۵ گفت «برجام یک توافق دوجانبه نیست که ترامپ بگوید خوشم می‌آید یا بدم می‌آید»، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در دولت اوباما پاسخ داد «ما برای آینده برجام در دولت بعدی تضمین نداده‌ایم. اوباما بارها گفته که درخصوص آنچه دولت بعد می‌کند، هیچ تضمینی نداده است. دولت بعدی بر اساس این‌که چه چیزی را در راستای منافع ملی تشخیص می‌دهد، تصمیم مقتضی را خواهد گرفت»!

۶- آقای روحانی دو سال قبل ضمن نثار طعنه و متلک به منتقدان گفته بود «ما در برجام به منافع غیر قابل بازگشتی دست یافته‌ایم و نه تنها ترامپ بلکه چنانچه ده ترامپ دیگر در دنیا روی کار بیایند، آن منافع غیر قابل بازگشت هستند... برخی می‌گفتند پرونده PMD هیچ‌گاه بسته نمی‌شود ولی ما توانستیم در مذاکرات، این پرونده را ببندیم و آژانس رسماً اعلام کرد که دیگر سؤالی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ما ندارد. در زمینه اقتصادی منافع بسیاری برای کشور حاصل شده که غیر قابل بازگشت است». اما حالا در حالی که مُشتی چک برگشتی و یک سند بی‌اعتبار به نام برجام در دست دولت ماست، آژانس مجددا PMD (مطالعات نظامی ادعایی) را آن هم با میانداری اروپا، ابزار بهانه‌جویی قرار داده است. به‌راستی حقوقدان و بلدِ دیپلماسی، چه کسانی بودند؛ و بی‌سوادها کدام؟ به تعبیر نویسنده و شاعر انقلابی، آقای حامد عسکری: «شبیه ناصرالدین‌شاه، ناخن می‌کشم بر دل- چه امضایی شب مستیّ ما دزدیده شد از ما».

۷- برجام به شکل پیوسته و بی‌وقفه، به خاطر ضریبی که برخی دولتمردان و سیاسیون و رسانه‌ها به آن دادند، در خدمت تضعیف بنیان‌های اقتصادی، امنیتی و دیپلماتیک قدرت ملی عمل کرده است. و اولویت‌دارترین تدبیر، به‌هم زدن چیدمان این شرطی‌سازی کاهنده و تحلیل‌برنده اقتدار است. اجرای برجام باید بی‌هیچ معطلی، از جانب خود دولت، وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی متوقف شود و هم‌زمان، تدابیر مستقل اقتصادی و دیپلماتیک در دستور کار قرار گیرد. بدتر از خسارت‌های اجرای یکطرفه، روحیه فشلی و رخوتی و تعلیق و انتظاری است که برجام در خود نهفته دارد و به سان طناب بسته شده به پای ظرفیت‌های اقتدار ملی عمل می‌کند. برجام اگر یک قرارداد و معامله طرفینی است، اکنون این توافق با اراده طرف مقابل لگدمال شده و تداوم اجرای آن، خسارت‌های حیثیتی و پرستیژی پرهزینه‌تری برای کشور به دنبال دارد. باید به روند پرخسارت توافق به هر قیمت و حفظ آن با قیمتی بالاتر (!) پایان داد. این قبل از هر چیز، به صلاح دولت و ضامن اعتبار بین‌المللی اوست و می‌تواند بازدارندگی دیپلماتیک را احیا کند. در عین حال لازم است وزارت خارجه به‌ویژه معاونت اقتصادی آن، به خواب‌زدگی چندین‌ساله پایان دهند و نظایر فرصت‌هایی را که در همکاری با عراق و ونزوئلا آشکار شد، در تعامل با سایر کشورها احیاء کنند.

۸- نمایندگان جدید و پرانگیزه مجلس، مسئولیت خطیری برعهده ‌دارند. مجلس باید با شجاعت و قاطعیت و حکمت، به مسئولیت مهم خود عمل کند. احیای توازن از دست رفته در اجرای توافق، کمترین وظیفه مجلس است؛ ضمن اینکه ریل‌گذاری تغییر مسیر، از برجام‌زدگی به سمت مدیریت متوازن به‌ویژه در حوزه تحول اقتصادی، از وظایف مجلس است. در حقیقت می‌توان با تدابیر کوتاه‌مدت و میان‌مدت، اعتماد و پویایی و رونق را به اقتصاد پرظرفیت ملی بازگرداند. در آن سو، بر عهده دولت است که به اعتبار عبرت‌های انباشته و پدیداری بن‌بست اعتماد به غرب، باب تقابل با منتقدان صاحب‌نظر را ببندد و باب مشورت و نقدپذیری و کمک‌ گرفتن را بگشاید. آقای روحانی در سال پایانی ریاست‌جمهوری خود می‌تواند بخشی از مافات را جبران کند. شرط این کار، اعلام رسمی قطع امید از اروپا و پایان برجام است. به تعبیر خداوند در سوره انفال «وَإِمَّا تَخَافَنَّ مِن قَوْمٍ خِیَانَهًًْ فَانْبِذْ إِلَیْهِمْ عَلَی‏ سَوَآءٍ إِنَ‏اللَهَ لَایُحِبُّ الْخَآئِنِینَ‏ وَ لَا یَحْسَبَنَّ الَّذِینَ کَفَرُواْ سَبَقُواْ إِنَّهُمْ لَا یُعْجِزُونَ‏. و اگر از خیانت و پیمان‌شکنی گروهی (که با آنان ‌پیمان بستی) بیم ‌داری، پس تو نیز به شکل برابر، عهد آنها را نقض کن؛ که خداوند خیانتکاران را دوست ‌ندارد. و آنان که کافرند، گمان نکنند با پیمان‌شکنی پیشی جسته‌اند؛ آنها نمی‌توانند (ما را) عاجزکنند».

۹- و بالاخره باید این نصیحت دلسوزانه امیر مومنان علی علیه‌السلام در نامه ۳۱ نهج‌البلاغه را نصب‌العین قرار داد که به امام حسن(ع) فرمود: «فرزندم! درست است که من به اندازه پیشینیان عمر نکرده‌ام. اما در کردار آنها نظر افکندم و در اخبار آنان اندیشیدم و در آثارشان سیر کردم تا این‌که مانند یکی از آنان شدم بلکه گویا از اولین تا آخرین، آنها را همراهی کرده و با آنان زیسته‌ام... برای امور پیش نیامده، به واسطه آنچه واقع شده استدلال کن چرا که امور دنیا شبیه هم هستند و از کسانی نباش که اندرز و موعظه سودی به آنان نمی‌بخشد؛ مگر زمانی که به آزار و رنج برسد؛ که عاقل با آموختن و تربیت پند می‌پذیرد و چهارپایان، اندرز نمی‌پذیرند جز با زدن... و الهَوی شریک العَمی. و هواپرستی شریک نابینایی است».
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    15 6
    بزرگان مجلس فقط کاری نکنید زندگی مردم سخت تر بشه همه که حقوق بگیر نیستن پست و مقام و مزایا هم ندارن حواستون باشه
    • IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
      18 3
      سیاه چاله برجام دستپخت مجلس لاریجانی ودولت روحانی بود
  • IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    27 3
    باید این آبرویی که اصلاح طلبان از ایران و ایرانی بردن رو برگردونید. عزت ملی ما رو بهمون برگردونید.
    • رضا IR ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۳
      0 0
      چى ميگى ابله ؟! تو صلاح و مصلحت خودت هم نميتونى تشخيص بدى براى مملكت تعيين تكليف ميكنى ؟! عاخه اف بر مشرق و مشرقيون كه بخاطر سوزش از روحانى با منافع ملى بازى ميكنند ، اف بر همه تون
  • IR ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    13 12
    باشه بابا تو خوبی دیگه همه مشکلاتمون با شما حل میشه
    • IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
      1 5
      اقای اوباما اعتراف کرد که دیوار تحریمها در زمان او فروپاشیده بود هیچ کشوری حاضر به همکاری با امریکا علیه ایران نبود حتی متحدین سنتی امریکا حتی اعتراف کرد اگر میتوانست پیچ و مهره هسته ای ایران را باز میکرد درست در زمانیکه ایران در وضعیت برتر بود عده ای در داخل گفتند برویم مذاگره و روی حرف ناحق خودشان پافشاری کردند ... رفتند مذاکره .. ...تمام راه کارهای دور زدن تحریمها را با خوش خدمتی به اروپا وامریکا لو دادند متحدین سنتی ایران را هم از خودمان دور کردند ،،فکر کردند دیگر با خود کدخدا معامله خواهند کرد ،،بقولی زورمان و قدرتمان را دادند التماس گرفتند حالا به هردری که میزنند نه اروپا نه امریکا حاضر به باز کردن در نیستند واین نتیجه بلاهت و حماقت عده ای که تاوانش را باید هشتادمیلیون ایرانی پس بدهد میباشد شور بختانه به این حماقت گفتند تدبیر ...
    • IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
      5 1
      کار خود کرده را تدبیر نیست
  • IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    2 0
    اقای رئیس جمهور روحانی باید خودشما باقدرت تمام هم از NPTخارج شوید هم دیگر وقت اتش زدن برجام میباشد اروپا و امریکا باید بدانند شخص شما تا حالا با ایشان مماشات کرده اید شخص شما با حسن نیت با انها برخورد کردید ولی متاسفانه هم اروپا هم امریکا از پشت به شما خنجر زد و دست شما را زیر سنگ گذاشتند شما بارها اعلام کردید که مسئولیت برجام روی دوش شماست دیگر اجازه ندهید اروپا و امریکا از دست دوستی که شما بسوی انها دراز کردید سو استفاده کنند انها لیاقت حمایت واعتماد شما را نداشتند.
    • سعید IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
      2 1
      اون روزی که آقا فرمودن اگه آمریکا برجامو پاره کنه ما آتش میزنیم, اگه انجام میدادن آقایون دولتی و مماشات نمیکردن الان وضعیت اینجوری نبود. این حرفو از مخالف دیروز و مرید امروز رهبری قبول کنید. هرحرفی که رهبری گفتن بدون استثنا اتفاق افتاد.
  • IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    4 0
    ول کنید این برجام حقارت آمیز روتو رو خدا همین فرداست که این اروپاییها و آمریکاییها فحش همه چیز ما رو بدن و ما بگیم فحش ندید زشته تا جایی برسه هم فحش بدن هم بزنند توی گوشمون,تا کی مدارا و حقارت؟
  • IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    2 0
    اقای رئیس جمهورهفت سال کشور و یک ملت را منتظر برجام نگاه داشتید که تازه برسید به نقطه ی آغازی ... شما بهتر از هر شخصی میدانستید که نه امریکا نه اروپا قابل اعتماد نیستند ایا با مردمی که به شما اعتماد کردند بازی کردید نتیجه اعتماد مردم ایران به شما این بود، ضعیفترین دوره ریاست جمهوری بی تدبیری و نا امید کردن مردم در دوران ریاست جمهوری شما کلید خورد بالاخره مسئول تمام این مصیبت ها شخص شما میباشد جواب شهدا را چه میخواهید بدهید ؟
  • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    1 0
    در ایران عده ای خوش خیال نشسته اند تا وقت رئیس جمهور دونالد ترامپ مثلا تمام شود به امید انکه شاید اقای بایدن رئیس جمهور گردد غافل از اینکه اقای بایدن شمشیرش را برای ایران از رو بسته است هیچ تفاوتی میان جمهوری خواه و دمکرات ها نیست این یک حماقت است که فکر کنیم اگر رئیس جمهور امریکا عوض شود رفتار دوستانه تری با ایران خواهد داشت ... «آنتونی بلینکن»، مشاور سیاست خارجی «جو بایدن»، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چند روز پیش گفت در صورتی که او در انتخابات به پیروزی برسد تحریم‌ها را تا تا زمان رسیدن به «توافقی قوی‌‌تر» و «طولانی‌مدت‌تر» حفظ خواهد کرد.  بلینکن گفت: ««ایران باید به پایبندی کامل برجام برگردد. در غیر این صورت- و تا زمانی که [ایران] این کار را انجام دهد- واضح است که همه تحریم‌ها پابرجا خواهند ماند.»
  • عقده ای نباش IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    13 3
    من با نظر شریعتمداری در کیهان در رابطه با خروج از ان پی تی موافقم
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    8 0
    اقای روحانی در اخرین سال ریاست جمهوریتان طوق بندگی را از سر ایران باز کنید برجام را اتش بزنید و از برجام و ان پی تی بیرون بیائید به طرف مقابل بفهمانید که جواب های ،هوی است انها فقط زبان زور را میفهمند
  • حسن IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    5 6
    درسته ما هم باید اونها را تحریم کنیم. اجازه نباید دهیم با ریال معامله کنند. اموالشون رو در ایران بلوکه کنیم. فرزندان مسئولینشون که در ایران زندگی می کنند اخراج کنیم. از صدور فناوری و محصولاتمون به اونها جلوگیری کنیم. در سازمانهای بین المللی که بسیار تحت نفوذمون هستند علیه آنها قطعنامه صادر کنیم.
    • IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
      4 0
      نگذارید اين مدعيان بي هنر امروز و قاعدين كوته نظر ديروز به صحنه ها برگردند.«من در ميان شما باشم و يا نباشم به همه شما وصيت و سفارش مي كنم كه نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. نگذارید پیشکسوتان شهادت و خون در پیچ و خم زندگی روزمره خود به فراموشی سپرده شوند.» یکی از مصادیق بارز و قطعی نااهلان و نامحرمان برای انقلاب اسلامی، لیبرال‌ها هستند. از منظر حضرت امام(ره)، خطر لیبرالیسم در ایران برای انقلاب اسلامی یک خطر جدی به حساب می‌آید و بر همین اساس، این‌چنین هشدار می‌دهند که مردم مراقب باشند و نگذارند انقلاب بزرگ ملت ایران که با مجاهدت‌های فراوان به پیروزی رسیده و با خون‌های پاک فراوان آبیاری شده و به ثمر نشسته، از سوی لیبرال‌ها ربوده شود...سیاه چاله برجام دستپخت جماعت لیبرال و تحمیل به ملت ایران بود
    • IR ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
      1 0
      درود بر شما تمام ایرانیان وطن پرست و مسلمان نباید جز در موارد بسیار ضروری به مسافرت خارج برای تفریح روند دانشمندان برجسته ما نباید فرار مغز ها کنند مردم ما حتی المقدور از کالای داخل استفاده کنند تولید کنندگان ما با نهایت وجدان کاری کالای با کیفیت تولید کنند انوقت در مدت زمانی کمتر از انچه فکر کنید نتایج درخشان ان را خواهید دید کما اینکه گروهی کوچک با عمل خود و زیر شدیدترین فشار ها ایران را فضایی و هسته ای و صادر کننده بنزین و محصولات منهدسی کردند
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    7 0
     در مقاطع مختلف تاریخی ایران همزمان با دو حریف میجنگیم یکی دشمن مهاجم خارجی و یکی هم خائنین وطن فروش داخلی... ایکاش فقط با دشمن خارجی میجنگیدیم..... ضربه اصلی را خائنین وطن فروش داخلی به ما میزنند.. واین قصه پر غصه ادامه دارد.
  • US ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    8 2
    برجام اجرا نشد و اکنون ایران تحت شدیدترین تحریمها است بدون هیچ سودی، آش نخورده و دهان سوخته. حالا که مجلس اصولگرا است و احتمالا رئیس جمهور هم همینطور، دیگر باید گزینه تعلیق عضویت در npt و دفاع هسته‌ای روی میز باشد (حتی اگر قصد ساخت نداریم این اهرم فشار باید باشد) تا زمانی‌ که: ۱-تمام تحریمها، به هر بهانه، از اول انقلاب، برای همیشه لغو شود ۲-اسراییل خلع سلاح اتمی‌ شود ۳-آمریکا و اروپا غرامت بپردازند. فقط با این روش باید مذاکره کار نه اینکه از اول خودمان با دست خودمان قویترین اهرم فشار را کنار بگذریم.
    • IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
      2 4
      توهم زدی جنگ راه نندازی صلوات!
  • پیروزه IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    3 0
    احسنت به گفته هایت.دولتمردان ما باید به خود بیایند وبه هیچوجه به اروپایها تکیه نکنند تاریخ به ما آم وخته که اروپا جز خیانت به چیزی دیگه نمی اندیشد.
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
    2 1
    اقای ایمانی هیچ شکی ندارم که دولت حسن روحانی فقط به وقت گذرانی مشغول است و میخواهد درزمان او تلاطم انچنانی رخ ندهد . به کلام دیگر توی قضیه مانده اند . خشک ابری که شود زاب تهی /ناید از وی صفت ابدهی . خدا هدایت کند کسانی را که به این تفکر و جریان رای دادند .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس