نیروهای عراقی (1).jpg

آمریکایی‌ها با پشتیبانی از هسته‌های خاموش داعش، پروژه خطرناکی را در عراق کلید زده‌اند و در تلاش هستند با فشار بر نیروهای بسیج مردمی، شکست‌های چند ماه اخیر را جبران و قدرت را در این کشور تسخیر کنند.

سرویس جهان مشرق - نیمه اول سال گذشته، «عادل عبدالمهدی» در مقام نخست وزیر عراق، سیاست های متفاوتی را در امور داخلی و خارجی دنبال کرد که آمریکایی ها انتظار آن را نداشتند و به شدت عصبانی و خشمگین شدند.

سفر به چین و انعقاد چندین قرارداد مهم، رفت و آمدهای گسترده با روسیه، افتتاح گذرگاه مرزی القائم - البوکمال (برقرای خط زمینی تهران - مدیترانه) ، صدور فرمان یکپارچه شدن نیروهای بسیج مردمی و نیروهای مسلح و آشکار کردن نقش صهیونیست ها در حمله به مقرهای نظامی بسیج مردمی از جمله اقدامات عادل عبدالمهدی بود که برای آمریکایی ها غیر قابل تحمل بود.

آمریکایی ها همچنین فشار زیادی را به دولت عراق وارد کردند تا همکاری اقتصادی با ایران را به حداقل برساند و در اجرای تحریم ها مشارکت کند تا تهران در راستای پروژه فشار حداکثری بیش از پیش تنها و منزوی شود اما عادل عبد المهدی زیر بار نرفت و این مسئله واشنگتن را مصمم تر کرد که از دولت عراق انتقام بگیرد.

«کودتا» ، نخستین پروژه آمریکایی ها برای کنار زدن دولت عراق بود که با همکاری سرلشکر «عبدالوهاب الساعدی» در آستانه اجرا بود اما عادل عبدالمهدی با کمک متحدان خود توانست این توطئه را کشف و خنثی کند و این فرمانده را برکنار و در وزارت دفاع منتظر خدمت درآورد.

آشوب و درگیری های خیابانی در مناطق مرکزی و جنوبی عراق سناریوی دوم کاخ سفید برای ساقط کردن دولت عبدالمهدی بود که با سوء استفاده از شرایط اقتصادی و تظاهرات آرام مردمی این کشور چند ماه دنبال شد و اگرچه نخست وزیر مجبور به استعفا شد اما آمریکایی ها به تمامی اهداف خود از جمله «انحلال و اختلاف در سازمان بسیج مردمی و جنگ شیعی - شیعی» دست نیافتند و ناکام ماندند.

به گزارش مشرق، معرفی «عدنان الزرفی» به عنوان نخست وزیر پیشنهای توسط برهم صالح (رئیس جمهور عراق) با همکاری برخی از احزاب سیاسی بدون توجه به نظر فراکسیون بزرگ مجلس، هدف دیگر آمریکایی ها برای قبضه کردن قدرت در عراق بود.

مکلف کردن «عدنان الزرفی» دو تابعیتی (عراقی - آمریکایی) برای تشکیل دولت با حمایت و فشار واشنگتن صورت گرفت، اعتراض و مخالفت گسترده احزاب شیعی را به دنبال داشت و نقض آشکار قانون اساسی خوانده شد و اقدام جنجالی رئیس جمهور عراق با انتقادات کم سابقه در افکار عمومی مواجه شد.

جلوگیری از اجرای قانون خروج نیروهای خارجی (به ویژه نظامیان آمریکایی) که پس از شهادت فرماندهان جبهه مقاومت در پارلمان عراق به تصویب رسید یکی از اهداف اصلی کاخ سفید برای به قدرت رساندن «عدنان الزرفی» و بازگرداندن عراق به محور آمریکایی بود اما توافق احزاب شیعی در انتخاب و معرفی گزینه جدید برای نخست وزیری، شانس «عدنان الزرفی» را برای رسیدن به قدرت به صفر رساند.

اگرچه با کنار رفتن «عدنان الزرفی»، آمریکایی ها تا حدود زیادی ناکام ماندند اما باز هم سناریوی خلاء قدرت را در عراق با پروژه های خطرناک دنبال می کنند چرا که این راهبرد به آنان کمک خواهد کرد تا نفوذ خود را در این کشور از دست ندهند و همچنین اخراج نیروهایشان را به تعویق بیندازند.

حمایت و تقویت هسته های خاموش گروهک تروریستی داعش در مناطق مختلف عراق، سناریوی جایگزین واشنگتن است که با همراهی رژیم های مرتجع منطقه صورت می گیرد و آمریکایی ها از چند ماه قبل هماهنگی ها و برنامه ریزی ها را برای اجرای این پروژه تدارک دیده بودند.

از ۲ ماه قبل با افزایش حملات عناصر مخفی داعش، نشانه هایی از اهداف آمریکایی ها برای احیای قدرت از دست رفته تروریست ها، ناامن کردن عراق و فشار بیشتر بر نیروهای بسیج مردمی دیده شد؛ همزمان فرماندهان بسیج مردمی نیز از افزایش تحرکات آمریکایی ها در مناطق مرزی مشترک خبر دادند و نسبت به ورود تروریست ها از خاک سوریه و استقرار دوباره آنان هشدار دادند.

به گزارش مشرق، جمعه شب (دوازدهم اردیبهشت ماه) تروریست های داعش یکی از سنگین ترین و بزرگترین حملات را علیه رزمندگان بسیج مردمی و نیروهای پلیس عراق در منطقه «مکیشیفه» در ۴۰ کیلومتری جنوب شهر تکریت و ۱۳۰ کیلومتری شمال بغداد انجام دادند. این منطقه جزء شهرستان سامراء محسوب می شود و نقطه اتصال شهر تکریت و سامراء به شمار می آید.

همزمان گروهی دیگر از هسته های خاموش داعش با تجهیزات مجهز نظامی، حملاتی را از ۴ محور علیه نیروهای عراقی در مناطق «تل الذهب، یثرب، مطیبیجه و...» در حومه شهر سامراء ترتیب دادند؛ در جریان درگیری ها ۱۱ تن از رزمندگان بسیج مردمی و ۹ تن از نیروهای هنگ دجله به شهادت رسیدند.

در نهایت نیروهای تیپ های ۳۵ و ۴۱ بسیج مردمی، هنگ دجله و پلیس فدرال با پشتیبانی رزمندگان سرایا السلام و نیروی هوایی ارتش و پس از درگیری سنگین چند ساعته توانستند حملات تروریست ها را به طور کامل در این مناطق دفع و شماری از آنان را محاصره و دستگیر کنند.
 

به گفته منابع میدانی، سناریوی آمریکایی ها برای حمایت از تروریست های داعش و افزایش حملات علیه رزمندگان بسیج مردمی و تشدید ناامنی ها به محدوده جنوب و شرق استان صلاح الدین، شمال شرق، شمال، شمال غرب و غرب استان دیاله، مناطق جنوبی و غربی استان کرکوک و مناطق غربی استان الانبار معطوف شده است.

به گزارش مشرق، بیشترین ماجراجویی های اخیر آمریکایی ها در نوار مرزی مشترک استان های الانبار و نینوا با سوریه گزارش شده است و گفته شده تروریست ها از این مناطق تحت پوشش واشنگتن وارد عمق خاک عراق شده اند و ناامنی ایجاد می کنند.

براساس اطلاعات به دست آمده، هفته گذشته گروهی از تروریست های داعش با کمک آمریکایی ها از شرق استان حسکه سوریه به منطقه «البعاج» در شمال غرب استان نینوا عراق انتقال داده شدند تا علیه نیروهای بسیج مردمی وارد عمل شوند.

اهداف اصلی محور غربی - عربی - صهیونیستی به ویژه آمریکایی ها برای به میدان آوردن دوباره تروریست ها و ادامه حملات فقط به فشار بیشتر به سازمان بسیج مردمی در میدان نبرد خلاصه نمی شود و در تلاش هستند نمایندگان جبهه مقاومت را در عرصه سیاست در تنگنا قرار دهند و تسلیم کنند چرا که به شدت به دنبال قبضه کردن کامل قدرت در عراق هستند و یکی از نتایج آن می تواند لغو قانون اخراج نیروهای خارجی از این کشور باشد.

از سویی دیگر، آمریکایی ها با پشتیبانی از هسته های خاموش گروهک تروریستی داعش درصدد هستند رزمندگان بسیج مردمی را مجبور کنند از مناطق شمالی، غربی و مرکری عراق از جمله استان های «صلاح الدین، نینوا، الانبار و کرکوک خارج شوند.

با خروج نیروهای بسیج مردمی از این مناطق مهم و راهبردی، عناصر مخفی داعش می توانند مانور بیشتری دهند و قدرت خود را چند برابر کنند و دیگر تحت فشار نخواهند بود و راه برای جولان آمریکایی ها نیز در این محورها باز خواهد شد چرا که پایگاه های آنان در این نقاط واقع شده اند.

از سویی دیگر، گروه های بعثی در برخی مناطق استان های صلاح الدین، نینوا، الانبار و کرکوک حضور دارند و باید توجه داشت اگر نیروهای بسیج مردمی از این نقاط خارج شوند، بعثی ها با دلار های رژیم سعودی و سلاح های آمریکایی ها جان تازه خواهند گرفت و حتی می توانند پایتخت را در معرض خطر قرار دهند.

به گزارش مشرق، خارج شدن نیروهای بسیج مردمی همچنین باعث می شود برخی گروه های شبه نظامی در اقلیم کردستان یک بار دیگر برای تصرف مناطق نفت خیز  استان کرکوک و گرفتن امتیاز بیشتر از دولت مرکزی گام بردارند.

روند تحولات میدانی نشان می دهد حملات هسته های خاموش گروهک تروریستی داعش با حمایت های آشکار آمریکایی ها ادامه خواهد داشت و حتی امکان افزایش عملیات آنان وجود دارد اما هدف اصلی تروریست ها در مجموع اشغال مناطق نیست چرا که توانی برای حفظ زمین ندارند و در حال حاضر فقط راهبرد فشار و بالا بردن تلفات رزمندگان بسیج مردمی عراق را دنبال می کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • سربازان حیدر جان بر کفان رهبر IR ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    22 17
    سلام در سه روز مانده به محرم سال 1393 سردار دلها با کمک نیروهای عراقی داعشیان متحد با بعثی ها را در جرف الصخر قتل عام کرده و امنیت کربلا را روز قبل از محرم به عراق و زائرین بزرگوار تقدیم کرد بار دیگر از عزیزان جان بر کف امام حسین (ع) می خواهیم که سر این مار را اول در جرف الصخر و استان بابل چنان بکوبند که درس عبرتی برای بعثی ها و داعشی ها و سایر وهابیون و بخصوص امریکا و اسرائیل و آل سعود شرور بی دین شود و اسرائیل بداند که ما فدائیان امام حسین (ع) همه این کفتار بازی ها را از چشم آنها می بینیم پس نه گنده تر از دهانتان حرفی بزنید و نه فراتر از گلیمتان قدمی بردارید چون اینبار اگر امامم امر کند در هر جای جهان ریشه نجست شما را می خشکانیم انشاالله
  • کوروش IR ۰۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    17 27
    یه فتنه تو عراق بعدش یک شر تو افغانستان و دوباره عراق؛جالبه که همش یه فیلم هایی مجهول در میاد که آدم های حاضر در فیلم همه قاطعانه میگن بدی ها کار ایرانه(ایشالا مثل دارزدن اون نوجوان بیچاره و مظلوم عراقی فتنه شون در بیاد بیرون که کار کثافت های منطقه و غربی هاست)ایشالا
  • جلال IR ۰۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    14 25
    دیگه چطوری میخان بگن کرونا یک بازی سیاسی است برای ایجاد تغییرات ساختاری و منطقه ای و اقتصادی . با به راه انداختن این بازی و مشغول کردن دولتها و ملتها خدا میداند چه طرح هایی در حال اجرا شدن است سازمان بهداشت جهانی مانند سازمانهای حقوق بشر و سازمان ملل در جهت منافع نظام سلطه است
  • IR ۰۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    18 9
    تنها راهش نبرد نهایی ما با آمریکاس تا زمانی که این آمریگایی های پلید در منطقه حضور دارند این فتنه ها ادامه داره...
  • IR ۰۴:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    13 18
    خاک آمریکا با عراق حدودا 10 هزار کیلومتر فاصله دارد آمریکایی ها هیچ نقطه مشترکی با ملت عراق ندارند فقط می توانند از پستان های گاو سعودی برای یکسری محدود از کشوری لشگری عراقی و خائنین بعثی و تروریست های داعشی شیری بدوشند و از اهرم قدرت نظامی شان بهره ببرند و بله موفقیت هایی هم کسب می کنند اما ایران و ایرانی با عراق و عراقی شباهت های بسیار زیادی دارد دو کشوری که 1500 کیلومتر هم مرز مشترک دارند و اتفاقات هر کدام داخل خاکش بر کشور دیگر تاثیر می گذاره آمریکا اگر در زمان هایی هم موفقیت هایی کسب کند نمی تواند در بلندمدت در عراق بماند و بالاخره با شکست و تحقیر از منطقه اخراج خواهد شد و این طبیعی است اگر یک کشور دیگر هم به همسایه آمریکا لشگرکشی کند آنجا بسیار مشکل خواهد داشت چون منطقه آمریکاست خاورمیانه هم منطقه ایرانه آمریکایی ها می توانند حسابی زور بزنند ایرادی نداره خون شهدا یقه شان را بد خواهد گرفت تضمینی .
  • IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    15 18
    میخوان تو عراق ایران را مشغول نگه دارند سوریه را از ایران بگیرند
  • محمد IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    26 8
    بايد تو دهن جريانهاي مشكوك داخلي كه به هر بهانه اي بدنبال مذاكره با شيطان بزرگ هستند، كوبيد.
  • 1502 IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    14 16
    مرگ بر پژاک وپ ک ک وترورستهای بارزانی
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    20 23
    ای شیعیان چموش
  • استاد روابط IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    5 23
    با جنگ چیزی درست نمیشه راه حل همیشه تنش زدایی است
  • پری مجرد40ساله IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    7 17
    به حول و قوه الهی دوباره آمریکا را در منطقه شکست میدهیم
  • IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    16 3
    نتایج یک نظرسنجی که هفته گذشته از سوی فيصل القاسم مجری معروف شبکه عربی الجزیره برگزار شد، نشان می دهد ۷۹ درصد شرکت کنندگان از حملات اسرائیل علیه مواضع ایران و هم پیمانان در سوریه حمایت می‌کنند. این نتایج محصول یک نظرسنجی دقیق نیست اما منابع دیگری، از جمله نظرسنجی مرکز معتبر المرکز العربي للابحاث و دراسة السياسات با عنوان الموشر العربی، نارضایتی گسترده افکار عمومی کشورهای خاورمیانه عربی از سیاست‌های ایران در سوریه و منطقه را تایید می کند. اخبار واصله از اسرائیل نیز حاکی از آن است که این حملات نه تنها محبوب بلکه محبوبیت آفرین است. اینک این حملات به یکی از راههای افزایش محبوبیت نتانیاهو و بالابردن حمایت افکار عمومی و رای دهندگان اسرائیلی از دولت او بدل شده است.
  • کارشناس IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    23 13
    عراقی ها نباید روز خوش ببینند. کل تاریخ را ورق بزنید تا ببینید چه ملت پستی هستند . شما بدبخت ها که این هم بر سر و صورت خود به خاطر امامان میکوبید توسط همین عراقی ها کشته شده اند. این همه شهید ایران در جنگ کار عراقی ها بود
  • IR ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    13 5
    تمام وزیرا یا امریکائی هستند یا صدامی
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    3 13
    کپی کردن حزب الله درعراق کودتا درعراق ودرفکرحمله به ایران بادستهای آل سعود وداعش است به جزییات و نتیجه که فکرکنیم تابستان درفکرغلط کردن برای حمله به ایران است . جنگ سخت رامردان سرسخت میبرند نه نقشه وبیرحمی داعش نقاب آمریکامیشود وهرچه کند بانام داعش است اماباید داعش رابرای همیشه حذف وآمریکا راازمنطقه خارج کرد . عراقیها روزی نزدیک آرزومیکنندبیداربودند ایران هم اگرارپیش وارد جنگ نرم وسخت نشود اماعافبت ارآن مومنین است .
  • نادر IR ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    5 5
    عدو شود سبب خیر! حملات تازه داعش ،روح تازه ای به نیروهای حشدالشعبی خواهد دمید و احساس نیاز و لزوم ماندگاری این نیروی الهی را در اذهان ملت ستم دیده عراق بالا خواهد برد و این رمز پایداری حشدالشعبی خواهد شد .انشاالله

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس