به گزارش مشرق، در حالی که دروغگوییهای مکرر چند سال اخیر دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا همواره سوژه رسانههای غربی بوده است، حالا شکستن قول چهارمین سخنگوی کاخ سفید دولت او برای راستگویی به خبرنگاران خبرساز شده است.
راستی آزمایی رسانهها و خبرنگاران آمریکایی درباره قول «کیلی مکانانی» سخنگوی جدید کاخ سفید در اولین کنفرانس خبری او در کاخسفید نشان میدهد که او به رغم وعده دادن درباره راستگویی، در این نشست خبری چندین بار دروغ گفت.
بیشتر بخوانید:
به نوشته پایگاه آمریکایی «وُکس»، کیلی مکانانی سخنگوی جدید کاخ سفید کمتر از ۱۵ دقیقه بعد از اینکه به خبرنگاران قول داد هرگز دروغ نگوید، شروع به دروغگویی کرد.
این رسانه در گزارش خود نوشت: «مکانانی شبیه به سلفای خودش از نشست خبری کاخ سفید برای دروغ گفتن استفاده خواهد کرد حتی بعد از اینکه به خبرنگاران قول داد که او دروغ نخواهد گفت».
مکانانی طی کنفرانس خبری جمعه شب (دیشب) در پاسخ به سوال خبرنگار آسوشیتدپرس که از وی پرسیده بود آیا قول میدهد هرگز به خبرنگاران دروغ نگوید، گفته بود: «من هرگز به شما دروغ نخواهم گفت و شما قول من را در این مورد خواهید داشت».
بنا بر گزارش رسانههای آمریکایی، پرسش از سخنگوی جدید کاخ سفید درباره اینکه آیا قول میدهد به خبرنگاران دروغ نگوید، یک سوال رایج است.
پایگاه وُکس در این باره مینویسد: «خیلی بعید است که (سخنگویان کاخ سفید) به قولشان درباره راستگویی پایبند بوده باشند اما فقط دو سوال طول کشید که (مکانانی) چهارمین سخنگوی کاخ سفید ترامپ قولش را بشکند».
به گزارش این رسانه، اولین دروغگویی کیلی مکانانی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در خصوص اتهامهای جنسی مطرح شده علیه «جو بایدن» انجام شد.
در روزهای اخیر اتهامات مطرح شده علیه جو بایدن نامزد دموکراتها برای انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا درباره آزار جنسی یکی از کارمندان او در دورانی که سناتور کنگره بود، خبرساز شده است.
«تارا رید» که از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۳ در دفتر بایدن سناتور اسبق ایالت «دلاوِر» آمریکا مشغول به کار بود، ماه گذشته در مصاحبهای گفت در آن زمان توسط بایدن «مورد تعرض» قرار گرفته است.
بایدن به دنبال جنجال ایجاد شده درباره این اتهام آزار جنسی بیانیهای صادر و اعلام کرد: «این (اتهامات) صحیح نیست و هرگز اتفاق نیافتادهاند».
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در واکنش به اتهام تارا رید علیه جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره آزار جنسی را بسیار قویتر از اتهامهای وارد شده به «برت کاوانا» قاضی دیوان عالی آمریکا خواند.
بعد از اقدام ترامپ در معرفی کاوانا به عنوان قاضی پیشنهادی دیوان عالی (عالیترین نهاد قضایی ایالات متحده آمریکا)، چندین زن آمریکایی این نامزد را به آزار جنسی متهم کردند و کار به جلسات استماع کنگره هم کشیده شد.
در نهایت به دلیل آنکه جمهوریخواهان در آن زمان، اکثریت کرسیهای هر دو مجلس نمایندگان و سنا را در اختیار داشتند، توانستند صلاحیت برت کاوانا را تایید کرده و او را به عنوان قاضی به دیوان عالی آمریکا بفرستند.
یک خبرنگار آمریکایی از سخنگوی جدید کاخ سفید در اولین کنفرانس خبری او خواست درباره قیاس ترامپ بین اتهامهای مطرح شده علیه کاوانا و بایدن توضیح دهد و اظهارنظر کند.
مکانانی در جواب گفت: «به نظر من، آنچه علیه قاضی برت کاوانا انجام شد، یک اقدام بسیار ناحق بود و من نیازی نیست درباره اتهامهای هرز و زشت مطرح شده علیه قاضی کاوانا که نادرستی آنها مورد راستی آزمایی قرار گرفت، صحبت کنم».
وُکس اما در گزارش خود مینویسد: «اما (این حرف مک انانی) دروغ است. اتهام های مکرری که به کاوانا زده شد نه تنها نادرست نیستند بلکه در جریان تحقیقات نیویورک تایمز مشخص شد کاملا درست و معتبر هستند و این تحقیقات پاییز سال گذشته و تقریبا یک سال بعد از تایید صلاحیت او (به عنوان قاضی دیوان عالی) منتشر شد».
به نوشته این رسانه آمریکایی، سخنگوی جدید کاخ سفید درباره پرونده تحقیقات افبیآی از «مایک فلین» اولین مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت ترامپ هم دروغ گفت.
ژنرال مایک فلین اولین مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ بود اما به دنبال جنجالها درباره تماسها و رایزنیهای او با مقامهای روسیه به ویژه سفیر وقت مسکو در واشنگتن مجبور به استعفا شد. وی از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ مدیر آژانس اطلاعاتی دفاعی آمریکا بود اما به دنبال اختلافات با مقامهای ارشد وقت پنتاگون در دولت اوباما، از منصب خود و خدمت در ارتش استعفا داد.
پیش از این نیویورک تایمز مدعی شده بود، ترامپ و دستکم ۱۷ نفر از همراهان و مشاورانش از قبیل فلین قبل از برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۶ ، بیش از صد بار با اتباع روس، واسطهها و مقامهای سایت افشاگر «ویکی لیکس» تماس برقرار کردند.
این روزنامه منابع تحلیل خود را اسناد ارائه شده به کنگره، پرونده دادگاهها و بررسیهای تیم تحقیق ویژه در زمینه دخالت خارجی در انتخابات سال ۲۰۱۶ در آمریکا ذکر کرده بود.
مکانانی در این کنفرانس گفت: «ما یک دست نوشته افبیآی را در اختیار داریم که در آن آمده است "ما باید کاری کنیم که فلین دروغ بگوید و باعث اخراجش شویم" پایان نقل و قول (از دست نوشته ادعایی اف بی آی)».
وُکس ضمن رد ادعای سخنگوی کاخ سفید درباره مایک فلین مینویسد که مکانانی روایت نادرستی از این یادداشتهای افبیآی کرده است.
در گزارش این رسانه آمده است: «یادداشتهای اف بی آی این را نمیگویند بلکه فاش میکند که قبل از پرسش و پاسخ اف بی آی با فلین در ژانویه 2017، یکی از اعضای تیم تحقیق نوشت که "هدف ما چیست؟ حقیقت/ اعتراف گیری یا سوق دادن او به دروغ گفتن تا اینکه ما بتوانیم او را مورد تعقیب قضایی قرار داده یا باعث اخراجش شویم؟»
وُکس ادامه داد: «مهم است که این را به خاطر داشته باشیم تا این زمان (پرسش و پاسخ و تحقیقات از مایک فلین در ژانویه ۲۰۱۷) اف بی آی شواهدی درباره نقش قانون توسط فلین جمع کرده بود و یادداشت مورد استناد (کاخ سفید و طرفداران ترامپ) نشان نمی دهد که اعضای تیم تحقیق با هدف دستکاری و سوق دادن فلین به دروغگویی به جلسه بازجویی از او رفته باشند».
به گفته این رسانه و خبرنگاران آمریکایی، سخنگوی جدید کاخ سفید در این نشست خبری درباره اتهامهای جنسی وارد علیه علیه ترامپ هم دروغ گفت.
یک خبرنگار در این کنفرانس خبری از مکانانی سوال کرد که آیا اعتبار ادعای بیش از ۲۰ زن درباره ازار جنسی آنها توسط ترامپ از اعتبار آزار جنسی مطرح شده علیه بایدن کمتر است؟
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به این سوال گفت: «رئیسجمهور همان چهار سال قبل قویا و فورا همه این اتهامها را رد کرد».
این بخش از سخنان مک انانی با راستی آزمایی رسانه و خبرنگاران آمریکایی مواجه شد و آنها روی دروغگویی او دست گذاشتند.
وُکس نوشت: «اگرچه اکثر اتهامها علیه ترامپ در سال ۲۰۱۶ مطرح شدند اما ای جین کارول همین سال گذشته ترامپ را به تجاوز متهم کرد».