کرونا سالمندان اروپایی

بر اساس گزارش‌ها شمار فزاینده‌ای از کشورهای اروپایی با صدور دستورالعمل‌ها و پروتکل‌هایی از بیمارستان‌ها خواسته‌اند تا بیماران جوان را بر بیماران سالمند اولویت دهند.

سرویس جهان مشرق - اندیشکده آمریکایی گیت استون در یادداشتی به وضعیت بغرنج سالمندان مبتلا به کرونا در اروپا پرداخت و نوشت: در وضعیتی که بخش‌های مراقبت ویژه در ایتالیا و اسپانیا از بیمار اشباع شده‌اند، پزشکان طی هفته‌ها مجبور بوده‌اند در خصوص اینکه چه کسانی باید خدمات درمان اضطراری دریافت کنند، دست به انتخاب بزنند. ایتالیا و اسپانیا بیش از دیگر کشورهای اروپایی در معرض همه‌گیری ویروس کرونا قرار گرفته‌اند. با این حال، پروتکل‌های جدید به مثابه دستورات دولتی هستند که از پرسنل پزشکی عملاً می‌خواهند بیماران سالمند را به حال خود رها کنند.

این گزارش اذعان می‌کند: علاوه بر مسائل اخلاقی مربوط به جیره‌بندی خدمات مراقبتی بر حسب سن، امتناع از ارائه مراقبت‌های پزشکی به سالمندان ــ که بسیاری از آنها در تمام طول زندگی خود به سیستم رفاه اجتماعی مبالغی پرداخت کرده‌اند ــ همچنین کمبودها در حوزه بهداشت رایگان در جنوب اروپا را خاطرنشان می‌سازد. در این کشورها، تدابیر ریاضتی تحمیلی بانک مرکزی اروپا موجب کاهش عظیم بودجه مربوط به سلامت همگانی شده است. در اسپانیا، دولت محلی منطقه کاتالونیا با صدور پروتکل محرمانه‌ای عملاً خواسته که سالمندان مبتلا به ویروس کرونا در خانه رها شوند تا بمیرند. ویروس کرونا منطقه کاتالونیا را به شدت درنوردیده است.

- مرگ در خانه بهترین گزینه است

اسنادی که به چند رسانه اسپانیایی درز کرده‌اند نشان می‌دهند که خدمات پزشکی اورژانس منطقه کاتالونیا به پزشکان، پرستاران، و پرسنل آمبولانس‌ها دستور داده تا به خانواده بیماران مسن مبتلا به ویروس کرونا اطلاع دهند «مرگ در خانه بهترین گزینه است.»

در این اسناد آمده که مرگ در خانه انسانی‌تر است، از آن جهت که با درد و رنج همراه نیست: بیماران در خانه در کنار خانواده‌های خود می‌میرند، امری که در بیمارستان امکان‌پذیر نیست. در این پروتکل همچنین از پرسنل پزشکی خواسته شده که از اشاره به کمبود تخت‌های بیمارستانی در منطقه کاتالونیا خودداری کنند.

این گزارش می‌افزاید: در این توصیه‌ها که به تائید انجمن‌های شورای پزشکی کاتالونیا رسیده آمده است که بیماران بالای ۸۰ سال را نباید به دستگاه تنفس مصنوعی وصل کرد و صرفاً «درمان با ماسک اکسیژن» باید به آنها ارائه شود. در این دستورالعمل‌ها توصیه شده که به بیماران بالای ۸۰ سال که تنگی نفس دارند «مرفین تزریق شود تا از احساس خفگی رهایی یابند.»

خدمات پزشکی اورژانس کاتالونیا نیز به کارشناسان مراقبت‌های بهداشتی توصیه کرده که منابع پزشکی را در وضعیت اضطراری کنونی بهینه‌سازی کنند و «از پذیرش بیماران نه چندان سودمند خودداری ورزند.» از پرسنل پزشکی خواسته شد تا منابع را «برای بیمارانی که به لحاظ سن و سال بیشترین فایده را دارا هستند» نگه ‌دارند.

با این حال آلبا ورخس وزیر بهداشت کاتالونیا رویکرد تبعیض‌آمیز این دستورالعمل در قبال بیماران سالمند را تکذیب نمود. خاویر خیمنز مدیر پزشکی خدمات اورژانس کاتالونیا نیز این مسئله را تکذیب کرد، اما اذعان داشت که چنین سندی موجود است. وی در این خصوص اظهار داشت: «آنچه انجام می‌دهیم این است که بهترین گزینه را در خصوص وضعیت بیماران به آنها ارائه می‌دهیم.»

- جوانان باید زنده بمانند

در نقاط دیگر اسپانیا، انجمن مراقبت پزشکی ویژه اسپانیا واقع در مادرید توصیه کرده که اقدامات درمانی حداکثری را باید برای جوانانی که احتمال زنده ماندن آنها بیشتر است، کنار گذاشت. اگر کمبود تخت‌های بیمارستانی مشاهده شود، به بیماران بالای ۸۰ سال یا مبتلا به آلزایمر نباید خدمات درمانی ارائه کرد. در ایتالیا، در سند تهیه‌شده توسط واحد مدیریت بحران شهر شمالی تورین آمده که به بیماران ۸۰ سال یا بالاتر و یا بیماران بدحال در صورت کمبود تخت‌های بیمارستانی نباید خدمات مراقبت ویژه ارائه نمود.

در سندی که به روزنامه انگلیسی تلگراف درز کرده است، اداره حفاظت مدنی منطقه پیدمونت آورده است:

«معیار دسترسی به خدمات درمانی ویژه در موارد اورژانسی باید سن کمتر از ۸۰ سال یا کسب امتیاز کمتر از ۵ در شاخص چارلسون باشد [این شاخص نشان می‌دهد بیمار دارای چه تعداد از مشکلات پزشکی دیگر هستند]. افزایش همه‌گیری کنونی احتمالاً موجب عدم موازنه میان نیازهای بالینی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ و دسترسی کارآمد به منابع مراقبتی ویژه می‌شود. در صورتی که ارائه خدمات مراقبتی ویژه به همه بیماران غیرممکن شود، ضروری است که معیارهایی در خصوص دسترسی به درمان ویژه وضع شوند که این امر به منابع محدود موجود بستگی دارد.»

در هلند، بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، پزشکان به تلاش جهت جیره‌بندی تخت‌های بیمارستانی در بخش مراقبت ویژه متهم شده‌اند و اینکه از بیماران سالمند مبتلا به کووید-۱۹ خواسته‌اند تا از خدمات درمانی بیمارستانی چشم‌پوشی کنند.

- سالمندان رها می‌شوند تا بمیرند

در اسپانیا، اسکار هارو مدیر یک تیم موتورسواری در قالب ویدئوی منتشره بر روی سایت یوتیوب توضیح می‌دهد که پدرش به خاطر سن و سالش از دستگاه تنفس مصنوعی محروم شده و از دنیا رفته است:

«پدرم از ۱۴ سالگی تا ۶۵ سالگی کار کرد. او هیچوقت هیچ چیزی نخواست. او روز ۱۸ مارس به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز داشت برای آنکه نمیرد، اما این دستگاه را از وی دریغ کردند... این اسپانیایی است که ما داریم. نسل پدر من در دوران پس از جنگ این کشور و ذخایر، جاده‌ها، و کشاورزی آن را ساختند. آنها روزی ۱۴ ساعت کار کردند. حالا اما به حال خود رها می‌شوند تا بمیرند.

«نمی‌فهمم چگونه آدمی مثل پدر من که همه زندگی‌اش را کار کرده و به تأمین اجتماعی در این کشور کمک کرده باید بمیرد، آنهم به خاطر آنکه دستگاه تنفس مصنوعی موجود نیست، به خاطر آنکه قادر به دریافت خدمات درمانی نیست، به خاطر مقرراتی که می‌گویند مراقبت از افراد بالای ۷۵ سال بصرفه نیست و این افراد به حال خود رها می‌شوند تا بمیرند. نسلی که کشور را ساخته است را به حال خود رها کرده‌ایم تا بمیرند.

«واقعاً سیستم تأمین اجتماعی جالبی داریم، حتی پرسنل بهداشت هم دستکش ندارند که بپوشند. آنها امروز صبح نه پوشش محافظتی و نه ماسک داشتند. پدر من که از سن ۱۵ سالگی همواره در کنار همسرش بود اجازه نیافت با او وداع کند.»

ایوان کال زاپاتا مربی فوتبال از شهر مارتری نیز درباره چگونگی مرگ پدر بزرگ و مادربزرگش در اثر ابتلا به ویروس کرونا نوشته است:

«مادربزرگ ۸۲ ساله و پدربزرگ ۷۱ ساله من به خاطر بیماری کووید-۱۹ نمردند، بلکه به حال خود رها شدند تا بمیرند. مسئولان بهداشتی کاتالونیا دستگاه تنفس مصنوعی و بخش مراقبت ویژه را از آنها همانند دیگر سالمندان کاتالونیا دریغ کردند.»

- تدابیر ریاضتی و کاهش بودجه خدمات بهداشتی

دولت اسپانیا در مواجهه با خشم عمومی فزاینده در خصوص عدم ارائه خدمات درمانی به سالمندان، روز ۳ آوریل با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که امتناع از ارائه خدمات بهداشتی به سالمندان خلاف قانون اساسی است. کمبود منابع بهداشتی در اسپانیا و ایتالیا که بیش از بقیه کشورهای اروپا در معرض همه‌گیری ویروس کرونا قرار گرفته‌اند را می‌توان به اتخاذ یک دهه تدابیر ریاضتی ربط داد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: در جریان بحران بدهی در اروپا در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲، کشورهای شمال اروپا شروط بودجه‌ای سختگیرانه‌ای در ازای بسته نجات مالی وضع کردند. در آن مقطع، بانک‌های ایتالیایی و اسپانیایی در آستانه ورشکستگی بودند. به‌واسطه این شروط سختگیرانه، هزینه‌کرد دولتی در خصوص خدمات بهداشت همگانی به شدت کاهش یافت.

در اسپانیا، دولت در ماه آوریل ۲۰۱۲ از مجموعه‌ای تدابیر ریاضتی رونمایی کرد که با هدف کاهش ۶۵ میلیارد یورویی کسری بودجه عمومی تا سال ۲۰۱۴ طراحی شده بودند. این کاهش که توسط بانک مرکزی اروپا وضع شده بود، هزینه‌کرد اسپانیا در حوزه بهداشت همگانی را به میزان ۱۰ درصد کاهش داد. ماریانو راخوی نخست‌وزیر وقت اسپانیا در این خصوص توضیح داد: «این تدابیر خوشایند نیستند، اما لازم و ضروری‌اند. هزینه‌کرد عمومی ما ده‌ها میلیارد یورو بیشتر از درآمد ماست.»

در ماه نوامبر ۲۰۱۹، یعنی دو ماه قبل از شیوع ویروس کرونا در اسپانیا، دولت این کشور برملا ساخت که حدود ۷۰۰ هزار بیمار برای عمل جراحی در فهرست انتظار قرار دارند. در سرتاسر کشور، بیماران برای عمل جراحی مجبور بودند به‌طور میانگین ۱۱۵ روز منتظر بمانند؛ در منطقه کاتالونیا، بیماران مجبور بودند حدود شش ماه انتظار بکشند؛ در مادرید این مدت زمان شش هفته بود.

- ایتالیا و اسپانیا هرگز نباید به اتحادیه اروپا می‌پیوستند

سناریوی مشابهی نیز در ایتالیا اتفاق افتاد. در آنجا، دولت در ازای دریافت بسته نجات مالی از اتحادیه اروپا میلیاردها یورو از هزینه‌کرد خود را در حوزه خدمات بهداشت همگانی از سال ۲۰۱۲ به بعد کاهش داده است.

اندیشکده گیت استون معتقد است بسیاری از اقتصاددانان گفته‌اند که ایتالیا و اسپانیا هیچگاه نباید به واحد پولی یورو می‌پیوستند، زیرا با این کار استقلال پولی خود را از دست داده‌اند: آنها قادر نیستند ارزش واحد پول خود را بالا یا پایین ببرند و بدین طریق اقتصادهای خود را در مواجهه با شوک‌های اقتصادی مدیریت کنند. واحد پولی یورو در ۱۹ کشور از مجموع ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا رایج است.

در پایان این گزارش آمده است: شدت بحران ویروس کرونا در ایتالیا و اسپانیا تا حدود زیادی به خاطر تدابیر ریاضتی مربوط به عضویت این کشورها در منطقه یورو است. در این دو کشور، بیماران سالمند به حال خود رها می‌شوند تا بمیرند. تعداد بالای مرگ‌ومیر، به ویژه در میان سالمندان، به نظر همان هزینه‌ای است که ایتالیا و اسپانیا به خاطر عضویت در اتحادیه پولی در حال پرداخت آن هستند، اتحادیه‌ای که هیچگاه نباید به آن می‌پیوستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 29
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • FR ۰۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    10 0
    فرانسه هم تقریبا همین طور است
    • IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      1 1
      من تقاضا دارم متخصصان روانپزشکی از سراسر دنیا به ایران اعزام بشن چون غربزدگان ایران در این ماجرای کرونا دچار بحرانهای روحی بی سابقه ای شدن! تصویر خیالی و ایده آلی که سالها در رسانه های تصویری و مکتوب غربی به خورد این بندگان خدا داده شده، الان چنان فروریخته که حاضر نیستن حتی کلمه ای از واقعیتهای کشورهای غربی (که خودشون دارن بهش اعتراف میکنن) رو بشنون و اگرم بشنون انکار میکنن و در درونشون غوغایی برپاست که نکنه این حرفا واقعیت داشته باشه!
    • IR ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      1 2
      استاد با همه صحبت‌های شما راجع به غربزدگان و بحران روانیشون موافقم ولی فکر نکنم روانپزشک بتونه مشگل اینهارو حل کنه، پیشنهاد میکنم چند تا دامپزشک اعزام بشن شاید مؤثرتر باشه، اینطور فکر نمیکنین؟ !!!!
  • آنتی سالمند IR ۰۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    0 10
    سالمند = یک موجود بیخاصیت = واجب الکشتن .
    • علی IR ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      6 0
      الهی پیر شی جون نفهم!
    • علی IR ۰۵:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      5 0
      الهی خیر از جوونی ات ببینی؟ نفهم
    • IR ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      5 0
      بفهم نفهم!
    • IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      1 1
      01:37 این دقيقأ همون رو‌شیه که با شماها تو کمپ آلبانی برخورد میکنن؟؟ خوب خیالم راحت شد، خدا جای حق نشسته!!!
  • پتروس US ۰۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    18 0
    پس این حرفایی که میگن تو اروپا و آمریکا به سالمندا و بازنشسته ها خیلی احترام میزارن و همه جور امکانات در اختیارشونه و همش در حال سفر و خوش گذرونی هستن دروغه؟ آواز دهل از دور خوش است!!!؟!!
    • IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      1 0
      03:02 آقا همش کشکه، من خودم 20 سال پیش اروپا تحصیل کردم و به چشم دیدم که تو ایران 100 برابر بیشتر به افراد مسن احترام میزارن تازه اون 15-20 سال پیش بود الان بدتر شده! اونجا یه جوون حتی حاضر نیست با یه آدم پیر تو خیابون راه بره!! بعد اینا میرن چهار تا استثناء تو 300 میلیون نفر پیدا میکنن باهاش فیلم تبلیغاتی درست میکنن میزنن تو سر ما! بقالی محل ما به پدرومادر من بیشتر احترام میزاره تا بچه های اونا به ننه باباهاشون!!
    • IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      1 0
      همه جور امکانات و ارامش رو خارج نشین ها برامون گفتن ولی نگفتن که منظورشون فراهم کردن امکانات ارامش ابدی و کشتن با مورفین بود
  • کوروش IR ۰۴:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    10 0
    هرآنچه کاشتن حال برداشتن،چیزی نیست کو ،همان موقع که همه وجود را رها ساختین و فساد کردین ، نسلی که پروردین شماها رو رها میکنن.البته بازهم مبگم از جهت اینکه ناخواسته گیر بی خدایی و افکار پلید و پست و حقیر افتادن ،دردناکه.بازهم ولی بازهم ولی(سرپرست)خداست و عمر دست اوست.خداحافظ همگان.
  • CA ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    2 3
    چرت نگو بابا
  • IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    10 1
    یادش به شر، تا همین چند پیش اوباما میگفت ایران نباید به سگهای وحشی را اسیب بزند و سگهایی که چندن دختر و کودک معصوم را تکه پاره کردند اما الان چه شده همین مدعیان حقوق بشر، با بی رحمی سالمندانشان را می کشند سالمندانی که عمری حق بیمه داده اند تا در پیری عصای دستشان شود نه مرفین مرگشان
    • IR ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      1 0
      08:19 آقا اینا به خدا انسان نیستن و هرکسی دنبالشون بره انسانیتشو از دست میده.
  • دکتریوسف اویسی IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    6 3
    کرونا یک بیماری ویروسی است که در افراد بدون زمنینه التهابی خیلی زود وراحت بوسیله سیستم ایمنی بدن از بین می رود. لذا 80 در صد مبتلایان به کرونا با علائم خفیف یا حتی بدون علامت خوب می شوند. 20 در صد که دارای زمینه التهابی هستند چون بدنشان پر از مواد سیتوکین یا مواد کشنده است مشکل پیدا می کنند. در این بین بیماران جوان که التهاب کمتری دارند خوب می شوند ولی پیر ها چون واکنش التهابی شدیدی دارند کمتر خوب می شوند. مگر این که بیمار پیر لاغر باشد و در نتیجه التهاب کمتری داشته باشد. لذا اصلا نیاز به قرنطینه همگانی و مخصوصا مدارس و دانشگاه ها نیست. چون این افراد خیلی کم زمینه التهابی دارند. اگر هم کرونا بگیرند تا 99 درصد بهبودی پیدا می کنند
  • IT ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    6 3
    طبق معمول یکسری اطلاعات برای مصرف داخلی دخل و تصرف و برداشت مطلوب قشر مورد نطر شما از اینچیزایی که به خورد مخاطبانتون میدید کمی عذاب وجدان بگیرید و شرم کنید در مورد پروتکل های پزشکی هم از یک دانشجوی پزشکی سوال بپرسید هر چند امیدی به روشن شدن شما نیست چون با توهم زنده اید و در حال گند زدن به کشور
    • IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      3 0
      09:01 برو بمیر یانکی! تف به خودت و پروتکلهای پزشکیت که میگه باید افراد مسن رو ول کرد تا بمیرن بعد جاشون سگ و گربه بیاری تو خونه نگه داری!! بله، من در زندگیم از خیلی از موقعیت‌ها که چندتا اقامت در خارج هم جزوش بود گذشتم تا بتونم از پدر و مادر پیرم نگهداری کنم تا از دنیا برن، الان نه تنها پشیمون نیستم بلکه همش فکر میکنم آیا کاری بوده که میتونستم براشون انجام بدم و ندادم وقتی درقید حیات بودن؟؟ همش که شکم و شهوات نیست که، انسانیت ندارین؟؟
    • سید حسن FR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      1 0
      من واقعا از شما معذرت می خوام که مدینه فاضله و اوتوپیایی که سالها شما و همفکراتون به مردم قالب کردید، موش زایید. کسی که خودشو به خواب زده رو نمبشه بیدار کرد. شب بخیر کوچولو. Have a wet dream
    • IT ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      1 0
      به کوری چشمت و با دعای خیر خیرخواهان تا سالها زنده و شاد هستیم مثل تو تربیت نشدم که دعای مرگ کنم دعای سلامتی عقلی برای تو و همفکرانت در این سایت سخیف دارم خدا به شما ذره ای عقل و انصاف بده و تربیت خانوادگی اعطا کنه هر چند ندارید مثل مسئول ثبت کامنت های این سایتی که دیگه نخواهم اومد و وقتم رو تلف نمیکنم
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    1 0
    یه زن 80 ساله صدر اعظم آلمان شده منظور مشرق از سالمند چیه؟
  • ناشناس IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    1 0
    این است غرب متمدن بزک شده ووحشی فی الواقع و پول پرست اقتصادمحور
  • مجید IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    0 2
    شماها صد برابر بدتر هستید این خبر ها دیگه بین مردم جایی نداره بیخود خودتونو جر ندهید،آره همه دنیا بدند شما گلابیا خوبین
    • FR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      1 0
      فعلا که معلومه کی داره جر می خوره!!!
  • IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    4 4
    منم حاضرم ۸۰ سال زندگی بدون استرس تو ایتالیا و اسپانیا و مخصوصا جنوب فرانسه تو شهر نیس می داشتم و تو بخش مراقبتهای پزشکی بودم و دکترها تشخیص می دادن زنده بودن یک نفر جوونتر بهتر از زنده بودن منه امکانات رو به اون بدن. قرار نیست که تا ابد زنده بمونیم. ما که اینجا ۴۰ ساله تو استرس داریم زندگی میکنیم بهتره به نظرتون؟؟؟؟ نمیگم قبلش بهشت بود یا اونجا هم بهشته. ولی خداییش کجای دنیا تو ۴۰ سال هر۴ سال یه بار بازار رو به هم میریزن یه عده تا حاصل زحمات چند ساله اکثریت مطلق ۸۰ میلیون رو بالا بکشن و برای خوش گذرانی و درمان میرن همون اروپا؟؟؟؟ هرچند شرایط بیمارستانهای اونجا به بدی ایران نیست. و شما کلا تکه چوب رو چشم اونا میبینید ولی الوار رو تو چشم خودتون نمیبینید. اگر بده سیستم بهداشتی اونجا زرتی میپرید میرید برای درمان و زایمان اونجا؟؟؟!!! مواظب باشید پیرمردهای دانشمندتونو اونجا نفرستید یهو دیدید تنفس مصنوعیشو قطع کردن!!! خخخخ
    • IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
      2 2
      والله همین دانشمندایی که امثال جنابعالی به قدرت رسوندید همیشه پای غرب رو لیس زدند و خوردند و بردند و در بیمارستانهای خصوصی اروپا به معالجه پرداختند. از تفکر شما در احترام به سالمندان هم کسب فیض کردیم. ان شاءالله از همین خدمات 5ستاره بیمارستانهای دولتی اروپا و امریکا در جوانی و پیری بهره مند بشید.
  • سهیل بشردوست DE ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    1 1
    واژه ی "اروپا" که بیان می کنید بسیار کلی است، اروپا از کشور بسیار فقیر مقدونیه شروع می شود تا لوگزامبورگ که بالاترین نرخ درآمد سالیانه جهان را دارد! اما مشخصا آلمان که پرجمعیت ترین و البته صنعتی ترین کشور این قاره است خارج از بحث کرونا و در پیش از کرونا از گسترده ترین و قوی ترین سیستم های سلامت و مراقبت سالمندان را دارد؛ این فرافکنی و دیگران را ضعیف جلوه دادن مشکلی از مشکلات عدم مشروعیت، بی اعتمادی یا فسادگستره حل نخواهد کرد...
  • DE ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    1 0
    خاک بر سر این انتی سالمند. خودت هم یکروز سالمند میشی! معلومه کافر هستی!
  • IR ۰۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۸
    0 0
    اخلاق و رفتارشان مثل جن کافر است . اگر قراره بمیرند چرا ملکه و پاپ و بوش و کلینتون و خاخام صهیونیست را رها نمیکنید که بمیرند؟ با این وضع علاقمند به زندگی رذیلانه و کثافت خوری و بی قید و بندی و بی اخلاقی دارند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس