به گزارش مشرق، در حالی که بر پایه سنن دیرینه نوروزی، همه ساله مردم ما در سیزدهمین روز فروردینماه به دامن طبیعت قدم میگذارند تا در کنار خانوادههایشان ساعات خوش و مفرحی را سپری کنند، امسال دشمن مرموز، نامرئی و بیرحمی به نام ویروس کرونا در کمین تجمعات و دورهمیهای سیزده بهدر نشسته و میتواند روز طبیعت سال 1399 را برای افراد سادهاندیشی که هنوز خطر شیوع بیماری کووید-19 را جدی نگرفتهاند، به تلخترین روز زندگی آنها بدل کند. حضور ویروس سریعالانتقال کرونا و مدت زیاد زندهماندن آن در سطوح مختلف سبب شده که آیین کهن سیزده بهدر امسال به یک آتش زیرخاکستر مبدل شود که حضور و تجمع مردم در نقاط طبیعی و تفریحی از جمله بوستانها، باغستان، کوه، دشت و دمن آن را شعلهور کند.
بیشتر بخوانید:
در شبکههای اجتماعی دورهمی برگزار کنیم
وحید رضایی، دانشجوی قزوینی با بیان اینکه به هیچ عنوان در روز 13 فروردین از خانه بیرون نمیرود، گفت: متاسفانه با وجود اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی و توصیههای بهداشتی که برای تجمع نکردن مردم در مراکز و اماکن عمومی صادر شده، شاهد این بودیم که مردم یک روز قبل از روز طبیعت در مکانهایی مانند بازارچه میوه برای خرید ازدحام کرده بودند.
وی با تاکید بر لزوم جدی گرفتن خطر افزایش شیوع بیماری کووید-19 افزود: از همه همشهریان و هماستانیها درخواست میکنم که امسال آیین سیزده بهدر را به صورت مجازی و از طریق شبکههای اجتماعی برگزار کنند و تا حد امکان از تجمع در پارکها و مناطق طبیعی اطراف شهرها جلوگیری کنند تا شاهد شیوع بیشتر ویروس کرونا نباشیم.
مراقب باشیم روز طبیعت امسال بلای جانمان نباشد
منصور غلامی، شهروند مینودری هم درباره ضرورت خانهنشینی در روز سیزدهم فروردین گفت: متاسفانه با توجه به دمای پایین هوا در این روزها ویروس کرونا همچنان فعال است و به همین خاطر اگر بخواهیم مراسم سیزده بهدر را با جا آوریم و با اقوام و خویشان به کوه و دشت برویم، احتمالاً خانوادههای زیادی به این ویروس مبتلا خواهند شد.
غلامی با ذکر اینکه حفظ جان و سلامتی مهمتر از انجام هر کاری است، ادامه داد: با وجود اینکه برپایی آیینهایی مانند سیزده بهدر میتواند در شرایط عادی فضای شاد و مفرحی را برای خانوادهها به وجود آورد، اما باید توجه داشته باشیم که در شرایط بحرانی فعلی بیرون رفتن در خانه و برپا کردن این آیین میتواند به قیمت گرفتن جان و عزیزانمان تمام شود.
سوار بر صفر و یکهای مجازی دل به طبیعت بسپاریم
از سوی دیگر، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان با اشاره به بحران کرونا و ضرورت در خانه ماندن مردم استان قزوین در روز سیزده بهدر، گفت: با توجه به اینکه کلیه اماکن گردشگرپذیر استان قزوین از جمله موزهها و نوروزگاهها تعطیل است، از مردم قزوین تقاضا داریم که این روز را در خانه بمانند و به قطع زنجیره انتقال این ویروس کمک کنند.
علیرضا خزائلی با اشاره به ایجاد تور مجازی گردشگری در وبگاه این سازمان، اضافه کرد: خوشبختانه با ایجاد سامانه تور مجازی در منوی فرعی سایت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان امکان سفر و بازدید مجازی هماستانی از آثار تاریخی و ابنیه گردشگری استان قزوین مانند مجموعه دولتخانه صفوی، سرای سعدالسلطنه، آستان مقدس امامزاده حسین (ع) و همچنین مناطق طبیعی و بکر استان مانند دریاچه اوان فراهم شده است.
وی با بیان اینکه در نرمافزار رایگان گردشگری قزوین بیش از 50 بنای تاریخی معرفی شدهاند، ادامه داد: بنابراین از شهروندان مینودری انتظار داریم که با در نظر گرفتن شرایط جدی شیوع ویروس کرونا، از بیرون رفتن از خانه و تجمع در محوطه مناطق طبیعی اجتناب کنند تا خطر گسترش بیماری کووید-19 در روز سیزده بهدر را از سر بگذارنیم.
ضرورت ادغام سیزده بهدر با پنجاه بهدر
همچنین منوچهر حبیبی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در استان قزوین هم با تاکید بر شرایط ویژه مبارزه با شیوع بیماری کووید-19 در این روزها، گفت: با توجه به اینکه برنامههای مبارزه با کرونا در استان به مرور در حال بهبود شرایط است، بیرون رفتن و تجمع مردم در روز طبیعت میتواند همه این برنامهها را به هم زده و ناکام بگذارد.
حبیبی افزود: با توجه به اینکه امسال تقریباً همه تعطیلات را در خانه بودهایم و همگی به قطع زنجیره شیوع ویروس کرونا کمک کردهایم، ضروری است که در روز 13 فروردین هم به این روند ادامه دهیم و از خانه خارج نشویم.
وی با یادآوری اینکه خوشبختانه قزوینیها آیینی به نام پنجاه بهدر دارند، ادامه داد: بهتر است مردم استان قزوین سیزده بهدر را در خانه بمانند تا با کمک به قطع زنجیره انتقال این ویروس منحوس و در صورت عادی شدن شرایط بتوانند در مراسم پنجاه بهدر جبران مافات کرده و دورهمیهای شادی را در فضاهای طبیعی استان برگزار کنند.
همه پارکها و اماکن تفریحی تعطیل است
معاون امنیتی و سیاسی استانداری قزوین با ذکر اینکه همگی بوستانها، پارکها، فضاهای سبز و اماکن تفریحی در روز طبیعت تعطیل هستند، گفت: حضور در چنین اماکنی در روز سیزده فروردین جرم است و چنانچه افراد در چنین مکانهایی حضور داشته باشند، مرتکب جرم شده و ضمن توقیف خودروی آنها با جریمه سنگین نقدی مواجه خواهند شد.
حبیبی خاطرنشان کرد: به منظور ممانعت از حضور و تجمع مردم در مراکز تفرجگاهی، به هیچ مسافری اجازه برپایی چادر در روز سیزدهم فروردین داده نخواهد شد. ضمن اینکه مقرر شده هیچ گونه خدماتی اعم از آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی در چنین مراکزی ارائه نشود تا امکان توقف خانوادهها در چنین اماکنی وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به احتمال بالای انتشار ویروس کرونا در خیابانها، معابر و گذرگاهها به دلیل تجمع و تماس افراد، اضافه کرد: به همین خطار توقف و تجمع افراد در چنین مکانهایی ممنوع است و پلیس و ماموران نیروی انتظامی با حضور در این اماکن از تردد و توقف مردم جلوگیری خواهند کرد.
حبیبی با یادآوری اینکه همه ظرفیتهای پزشکی و درمانی استان قزوین برای بهبود بیماران کرونایی فعال شده و پزشکان و پرستاران شب و روز مشغول مراقبت و نگهداری از افراد مبتلا شده هستند، ادامه داد: روا نیست در چنین وضعیت بغرنج و پیچیدهای برخی افراد و خانوادهها برای تفریح و برپا کردن یک مراسم نمادین، جان خود و سایر هماستانیها را به خطر بیاندازند و همه رشتههای مبارزه با شیوع کرونا را پنبه کنند.
سیزده بهدر؛ نقطه اوج یا پایان شیوع کرونا؟
اما در حالی که همه مسئولان بهداشتی بر لزوم ماندن در خانه در روز طبیعت تاکید میکنند، پزشکان ما بر این باورند که روز طبیعت هم میتواند به نقطه اوج شیوع کرونا تبدیل شود و هم میتواند آغازی برای نزولی شدن منحنی شیوع این ویروس باشد. اینجا انتخاب ماست که میتواند سرنوشت بحران کرونا را تعیین کند. امیدواریم که هماستانیها با در خانه ماندن و دوری از تجمعات در این روز آغاز فرایند نابودی ویروس کرونا را کلید بزنند.