ربیعی نمایه

سخنگوی دولت گفت: در آغاز سال جدید جهان با بیماری کووید-۱۹ مواجه شده است ولی در ایران این چالش با تحریم و کرونا متحد شده است؛ ما باید اتحاد تحریم و کرونا را بشکنیم.

به گزارش مشرق،  علی ربیعی سخنگوی دولت، عصر امروز (دوشنبه ۱۱ فروردین) در اولین جلسه سخنگویی سال ۱۳۹۹ با تبریک سال نو گفت: همیشه پیام نوروز برای ما پیام تغییر است. نوروز برای ما ایرانیان همواره با مفاهیمی مانند حال بهتر، نو شدن و یک شروع جدید بوده است. 

بیشتر بخوانید:

ربیعی: فاصله گذاری اجتماعی تا ۲۰ فروردین ادامه دارد

وی ادامه داد: امسال نوروز ما مقارن شده است با اعیاد بزرگ دینی ما. چند عید در هم آمیخته شده است و من از همین جا از فرصت استفاده کرده و اعیاد مبعث و اعیاد شعبانیه را به همه تبریک می گویم. ما در حالی وارد سال ۹۹ شدیم که سال سختی را در کنار هم پشت سر گذراندیم. چالش های بزرگ و بعضا جانگدازی در سال گذشته داشتیم که بزرگترین آن تحریم‌های بی سابقه آمریکا بود.

ربیعی با بیان اینکه ما آموختیم گذر از این چالش ها در گرو سخت کوشی بزرگ، عقلانیت و مدارا و در کنار هم بودن است، تصریح کرد: این چالش ها ما را به یک خودباوری الهام بخش رساند و بینش تازه ای به ما  بخشید که بتوانیم برای سال جدید نقشه راهی اطمینان بخش داشته باشیم. 

وی ادامه داد: در آغاز سال جدید، جهانیان با چالش مشترک بیماری کووید ۱۹ مواجه هستند اما در ایران این چالش با اتحاد میان تحریم و کرونا مضاعف شده است. اولین وظیفه ملی ما این است که اتحاد تحریم و کرونا را بشکنیم و با خودباوری به میراث رسیده از سال گذشته ایران را به نقطه ای برسانیم که استحقاق آن را به عنوان یک ملت سر بلند، مستقل و پیشرو دارد. 

ربیعی تصریح کرد: اقتضای تحقق این هدف پذیرفتن این واقعیت است که زیستن در سایه تحریم و کرونا مستلزم در پیش گرفتن سبک زندگی جدیدی در مناسبات اقتصادی، روابط اجتماعی و ترتیبات بین المللی است. در سرآغاز دست یابی به این هدف، دولت سال جدید را بدون تعطیلی و با عزم و اراده‌ای مضاعف آغاز کرده و تلاش کرده است تا برای مواجهه با چالش ها از همه امکانات ملی بهره بگیرد تا  در کنار هم تحریم‌های ظالمانه را به عقب برانیم و اجازه ندهیم کرونا زندگی ما را مختل کند.

** امسال دولت بیش از هر دوره دیگری در کنار مردم است

سخنگوی دولت در تشریح اقدامات دولت در سال جدید گفت: امسال دولت بیش از هر دوره دیگری در کنار مردم سال خود را با کار برای مردم آغاز کرد و از همان اولین ساعات سال جدید بدون وقفه همه جلسات دولت برای مبارزه با کرونا و زندگی مردم در جریان بود. سه جلسه ستاد ملی کرونا به ریاست رئیس جمهور، سه جلسه هیئت دولت و یک جلسه کمیته اقتصادی بررسی تبعات کرونا بر اقتصاد و معیشت مردم برگزار شد. حتی در روزهای تعطیل ۱۲ و ۱۳ فروردین هم جلسات ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا و دولت تشکیل خواهد شد. 

وی ادامه داد: در این مدت کارشناسان سیاسی و اقتصادی اجتماعی و سلامت برای تصمیم سازی در کنار دولت قرار داشتند که از همه آنها سپاسگزاری می‌کنم. در واکنش به بحران کرونا همه دولت‌های دنیا با دو چالش مواجهند؛ یک در حوزه درمان حفاظت و مراقبت از شهروندان در برابر این بیماری و دوم اتخاذ سازوکارهایی برای تنگناهای اجتماعی و اقتصادی که این بیماری ایجاد کرده است. 

سخنگوی دولت با بیان اینکه تلاش ما بر این بوده است که از ابتدا با دست یابی به شناخت درست و رو به تکامل از کرونا، کنترل و محدود کردن بیماری را در دستور کار قرار داده و تلاش کردیم یک گام از آن جلوتر باشیم، تصریح کرد: غافلگیری فصل مشترک همه کشورها در مواجهه با این بیماری بوده است چراکه تجربه بشری در این خصوص وجود نداشته است.

**از روز اول هدفمان پاسخگویی به بیماران و جلوگیری از شیوع بود

ربیعی خاطرنشان کرد: ما از روز اول و ابتدای کار هدفمان پاسخگویی به بیماران و جلوگیری از شیوع بود. برهمین اساس روز  چهارشنبه ۳۰ بهمن‌ماه پس از جلسه هیئت وزیران به محض مثبت اعلام شدن تست بیماران مشکوک، دولت به رغم برخی شائبه های سیاسی، صراحتا و صادقانه ورود بیماری به کشور را اعلام کرد. پس از آن همه توان خود را برای تجهیز کادر بهداشت و درمان و افزایش مقاومت نظام سلامت و حمایت از کنشگران نظام سلامت بکار گرفتیم و تصمیمات متعددی در این راستا اتخاذ کردیم. 

وی ادامه داد: خوشبختانه در همان روزهای نخست زیر ساخت های سلامت که در دولت های یازدهم و دوازدهم بسیار تقویت شد به علاوه وجود پزشکان و پرستاران فداکار که حاصل پیشرفت نظام آموزش پزشکی ما بوده است تاب آوری نظام بهداشت و درمان ما را به جایی رساند که شوک اولیه را مهار کنیم. این تاب آوری و ظرفیت بزرگ در نظام بهداشت و درمان از یک سو در گرو حمایت‌های دولت و از سوی دیگر  نیازمند همکاری همه جانبه مردم است. 

**هم اکنون 13هزار تخت خالی بیمارستانی داریم

ربیعی با بیان اینکه ما تخت های بیمارستانی را افزایش دادیم، اظهار داشت: هم اکنون 13هزار تخت خالی بیمارستانی داریم. نقاهتگاههایی که نیروهای مسلح ایجاد کرده اند یک ظرفیت بسیار بزرگ است.  برای کنش فعال نسبت به انفعال، طرح غربالگری را به پیش برده ایم. نزدیک به ۶۰ میلیون نفر در این طرح تا امروز غربالگری شده اند که این یک طرح کم‌نظیر در جهان است. 

**اختصاص بیش از 12 هزار میلیارد تومان برای تقویت تجهیزات و دارو

وی ادامه داد: با احتساب گروه سنی هدف می توان گفت تقریبا اکثریت بالایی از جمعیت ایران مورد غربالگری قرار گرفته اند. این کار آسانی نبوده است و همین جا لازم می دانم از بسیجیان، مددکاران و کادر درمانی که در این طرح ملی بزرگ همکاری کردند، قدردانی و تشکر کنم. تلاش کردیم عقب ماندگی های بودجه ای وزارت بهداشت را جبران و در تصمیمی جدید بیش از 12 هزار میلیارد تومان برای تقویت تجهیزات و دارو و موارد دیگر اختصاص دهیم. 

**اختصاص ۷۵ هزار میلیارد تومان برای حمایت از تولید

سخنگوی دولت با بیان اینکه کرونا در همه جهان زندگی مردم را سخت کرده است، گفت: این اتفاق به طور طبیعی در کشور ما که با تحریم‌ها هم دست و پنجه نرم می‌کند به طور مضاعف رخ داده است. ما به فکر هموطنان آسیب دیده از کرونا هستیم. فعلا به طور مقدماتی در گام اول سیاست هایی را اتخاذ کرده ایم که بیکاری گسترده رخ ندهد. کارگران در کارگاهها بمانند. بنابراین ۷۵ هزار میلیارد تومان اعتبار با نرخ ۱۲ درصد برای حمایت از تولید و کارگران اختصاص دادیم. بیمه بیکاری را با اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان با هدف حفظ مشاغل تقویت کردیم. 

ربیعی ادامه داد: سعی شد به افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه ای قرار ندارند بسته های حمایتی یا تسهیلات داده شود که بیش از هشت هزار میلیارد تومان اختصاص داده شد. این ها علاوه بر تصمیماتی بود که دولت در حوزه امهال دریافتی های خود در حوزه مالیات، بازپرداخت تسهیلات بانکی و موارد مشابه با وجود فشار بر در آمدهای بودجه ای اتخاذ کرد تا در یک دوره سه ماهه، تنفسی به بخش های آسیب دیده از اقتصاد داده باشد. 

وی با اشاره به بررسی تجارب دنیا گفت: هر کشوری در دنیا با توجه به خصوصیات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی خود تصمیماتی اتخاذ کرد. ما جلوتر از برخی کشورها به محض اطلاع تصمیماتی که برای جداسازی‌های فیزیکی لازم بود اتخاذ کردیم. سعی کردیم الگویی ایجاد کنیم که هم فاصله های فیزیکی رعایت شود و هم زندگی روزمره مردم آسیب نبیند. از همین رو بنابر شرایط تصمیمات سخت‌گیرانه تیر نیز اتخاذ شد. 

سخنگوی دولت ادامه داد: در ایران مثل همه جای دنیا کرونا زندگی ما را تحت تاثیر قرار داد و ما را در قرنطینه برد. مدارس و دانشگاههای ما تعطیل شد، مراکز مذهبی ما به طور بی سابقه ای تعطیل شد. مسابقات ورزشی تعطیل شد، رویدادهای فرهنگی هنری ما مثل سینما و تئاتر تعطیل شد، مراکز تجمع تعطیل شد. سفرهای جاده‌ای ما و حتی دید و بازدیدهای نوروزی ما متوقف شد. 

**ما ایرانیان باید با عزم ملی و با تصمیمات جدید به آینده بنگریم

ربیعی با بیان اینکه ما ایرانیان امروز باید با یک عزم ملی و با تصمیمات جدید به آینده بنگریم، گفت: در این روزها تلخی دیدیم، دید و بازدیدهای ما تعطیل شد، جدایی ها بیشتر شد دلتنگی ها فزونی گرفت و از همه ناگوارتر بخشی از عزیزانی که تا دیروز صدای آنها را می شنیدیم و در آغوششان می گرفتیم و برخی سایه سارمان بودند امروز در کنارمان نیستند.

وی ادامه داد: در اینجا از سوی خود و دولت به همه جانباختگان از این بلای عظیم تسلیت می گویم. خصوصاً خانواده داغدار جامعه بهداشت و درمان کشور. واقعیت این است که جانگدازتر از همه  جان باختن شهادت گونه این رزمندگان خط مقدم سلامت بوده است که این مصیبت را به خانواده پزشکی ـ پرستاری کشور تسلیت عرض می کنم. این ها نشان دادند که روح ایثار و فداکاری در اعماق جامعه و فرهنگ ایرانی همیشه وجود دارد و این موضوع ما را به آینده امیدوار می سازد. 

**کرونا را شکست خواهیم داد

ربیعی با بیان اینکه ما با وجود این روح های بزرگ در کنار هم با اعتماد به هم و با خلق یک سرمایه اجتماعی نوین کرونا را شکست خواهیم داد، تصریح کرد: قطعاً ما در آینده نیازمند سبک نوینی در زندگی هستیم در مصرف، مراودات اجتماعی، نظام اداری، الگوی اداری . ما با فرض بدبینانه‌ترین سناریوها باید سیاستگذاری لازم برای انطباق و سازگاری اجتماعی و اقتصادی با شرایط را در پیش بگیریم. روشن است آینده کشور صرفا در دست دولت نیست بلکه در گرو همبستگی و بکار گیری همه ظرفیت های ملی است. 

وی ادامه داد: امسال در شرایطی ۱۲ فروردین روز تاسیس جمهوری اسلامی را برگزار می کنیم که بیش از هر زمان دیگر به احیای روح «همه با هم»  آن روزها نیاز داریم. این یک جمهوری رفراندم بنیاد بود. آن روز همه ملت با همه رنگ‌های خود و با همه سبکهای زندگی و مرام های سیاسی بودند.

ربیعی گفت: امروز یک همه باهم متفاوت داریم. آن روز دنیای کهن و عادت های کهن را پشت سر گذاشتیم و وارد عصر جمهوریت اسلام شدیم.امروز هم باید خودمان را منطبق با الزامات یک مبارزه نوین بکنیم.بدون وداع کردن با سبک های زیستی عصر کهن و بدون نوسازی عقلانیت حکمرانی نمی توانیم ساختار اتحاد شوم کرونا و تحریم را بشکنیم.

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره تحریم‌های آمریکا و ممانعت آمریکا برای دسترسی ایران به کمک های بین المللی گفت: ما کمک هیچ کشوری و هیچ سازمان بین المللی را تا کنون رد نکردیم و در مواقع لزوم خود نیز به عنوان کمک کننده هم بوده ایم؛ این یک سنت جهانی است و ما نیز به آن به احترام می‌گذاریم.

سخنگوی دولت برخی شائبه‌ها و شایعات عدم پذیرش کمک‌های بین المللی از سوی ایران را تکذیب کرد و افزود: این موضوع صحت ندارد رسانه‌هایی که همواره به هر بهانه ای ایران را مورد هجوم قرار می دهند این مسائل را بیان می‌کنند. 

وی همچنین ادعاهای آمریکایی‌ها را مبنی بر بی‌تاثیر بودن تحریم‌ها بر دسترسی ایران به داروها و اقلام بهداشتی ، بی پایه و اساس دانست و افزود: بخاطر تحریم‌های غیر قانونی آمریکا اصلا امکان مبادله بانکی وجود ندارد، آنها جلوی تبادل‌های بانکی را بسته اند و اعلام  می کنند ایران می‌تواند دارو بخرد.

ربیعی افزود: برای خرید دارو و تجهیرات پزشکی حتی با پول خودمان ونه پول اعطایی جای دیگر به مبادله بانکی نیاز داریم، نیازمند این هستیم انتقال پول انجام دهیم. بخاطر تحریم ها این امکان از ما سلب شده است. وقتی مردم عادی و حتی ایرانیان خارج از کشور نمی‌توانند حساب های بانکی باز کنند و به اقوام خود مبلغی را ارسال کنند، این ادعا از سوی آمریکایی مضحک است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود: البته در وزارت امور خارجه در کنار مبارزه با کرونا یک ستاد فعال  تشکیل شده است که کارهای برون مرزی و همچنین در زمینه تحریم ها را دنبال می کند. در هفته های اخیر آقای  ظریف و همکاران وی تلاش گسترده ای برای افزایش همبستگی جامعه بین المللی و پاسخ گو کردن امریکا برای «تروریسم دارویی» انجام داده‌اند که شامل نامه وی به دبیرکل و رایزنی با کشورهای مختلف و همچنین طرح موضوع و همسو کردن مجامع بین المللی برای آمریکا مجموع اقدامات دستگاه دیپلماسی و دولت است.

ربیعی بیان کرد: امروز دروغ‌گویی آمریکا در جهان بیش از گذشته اثبات شده است و روشن شده ادعای حمایت آنها از مردم ایران واهی و بدخواهانه است؛ امروز کشورهای بیشتری در حال نادیده گرفتن تحریم‌های آمریکا هستند و اتفاق بسیاری خوبی است که زمانی که سیاست‌های  آمریکا را ببینند در سیاست های خود تجدید نظر کنند.

**دعوت از دولت‌ها برای نادیده گرفتن تحریم های غیرقانونی آمریکا 

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: ما از تمام این کشورها سپاسگزاریم و از تمام دولت ها دعوت می کنیم با نادیده گرفتن تحریم های غیر قانونی آمریکا به تلاش مشترک برای غلبه چالش ویروس کرونا در سطح جهانی کمک کنند.

وی گفت: مقابله با ویروس کرونا مرزهای جغرافیایی نمی شناسد همه دنیا گویی در یک صف برای مبارزه با کرونا ایستاده است آمریکا اگر می خواهد بخشی از جهان را در این مبارزه محدود کند یک جنایت و جرم غیرانسانی غیر اخلاقی است.

ربیعی با تاکید بر این که کشورهایی که در حال مبارزه با کرونا هستند نیز می‌توانند خط مقدم مبارزه با یکجانبه گرایی آمریکایی هم باشند، افزود: غلبه جهانی بر کرونا بدون پیگیری و اطمینان از پیروزی همه کشورهای جهان امکان پذیر نیست.

**اگر نیازمند سختگیری بیشتر باشیم اعمال خواهیم کرد

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره طرح فاصله گذاری اجتماعی و اینکه این طرح تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و آیا امکان دارد این طرح زمان اجرای آن اضافه شود، گفت: ما مدام در حال بررسی هستیم هر جا نیاز به سختگیری بیشتر باشد اعمال خواهیم کرد. ربیعی اظهارداشت: فراموش نکنید که ما یک سیاست دوگانه را دنبال می کنیم؛ هم از جان مردم باید مواظبت کنیم و هم کاری کنیم که فاصله‌ها باعث شیوع و گسترش بیماری نشود.

وی ادامه داد: هم باید از زندگی مردم محافظت کنیم و نگذاریم اقتصاد به زمین بخورد. اقتصاد دوران تحریم که به زمین بخورد بلند شدن آن سخت خواهد بود بنابر این ما هر دو را باید در کنار هم دنبال کنیم. ما در روزهای آخر منتهی به بیستم باز هم تصمیم گیری خواهیم کرد و در زمان مناسب با تبیین‌هایی که کارشناسان سلامت به ما خواهند داد ما را به تصمیم‌گیری جدید رهنمون خواهند کرد.

 دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ادامه داد: در حال حاضر از دو میلیون و ۵۰۰ هزار کارمند بیش از ۵۵۰ هزار نفر در کادر وزارت بهداشت و شهرداری ها هستند و بخشی هم تعطیل شده بود. بخش دیگر را ما یک سوم کردیم و بنابراین شاید کمتر از ۲۰۰ هزار نفر به کار مشغول هستند.

**سبک همزیستی و کار خبری با کرونا را باید بیاموزیم

 وی گفت: برخی از مشاغل تعطیل بردار نیست و ما سبک کار اداری، سبک معاشرت خانوادگی ، سبک همزیستی و کار خبری با کرونا را باید بیاموزیم.در کوتاه مدت نیازمند این بودیم که تعطیلی‌هایی داشته باشیم تا نظام بهداشت ما بتواند تنفس بگیرد. این بیماری ممکن است مدت‌ها باشد ما نیازمند این هستیم که با استانداردهای بهداشتی کرونا به مترو سوار شویم. به نظر من ما یک بازآفرینی در مناسبات و شکل کارمان نیاز داریم و این وظیفه جدی همه ما به خصوص رسانه‌ها است.

ربیعی درباره تناقض در صحبت‌های رئیس جمهور از عادی شدن شرایط در روز شنبه تا محدودسازی بیشتر در کشور گفت: من در تمام جلسات کرونا حضور دارم و هیچ جلسه ای نیست که در آن حضور نداشته باشم مگر این که کار کارشناسی درون بخشی باشد و در آن حضور نداشته باشم. جفایی در حق رئیس جمهور صورت گرفت

وی اضافه کرد: از روز شنبه همه چیز عادی می‌شود، تصمیمات متفرقه ای در کشور اتخاذ شد و هر استان برای خود یک جور تعطیلی اعلام می‌کرد ما بعداً تصمیمات را به استان‌ها دادیم و به این هم اعتقاد داریم.

ربیعی تاکید کرد: اما در یک وزارتخانه واحد سه تصمیم گیری می شد. آنچه رییس جمهور آن روز گفت این بود که از شنبه همه چیز به حال عادی بر می‌گردد و تصمیم با ستاد ملی کروناست. این بخش دوم را تکرار نمی‌کنیم بخش اول را کنار برخی موارد دیگر می‌گذاریم.
به هیچ عنوان نمی‌خواهم از هر چیزی دفاع بی منطق بکنم ولی به عنوان شاهدی که در جلسه بودم نیمی از گزاره نقد شد نیم دیگر نقد نشد.بنابراین این بحث به خاطر این بود که از بی سر و سامانی در تصمیم‌گیری‌ها صرف نظر شود و اگر گفته شد همه چیز به روال عادی برمی‌گردد یعنی به روال عادی تصمیم‌گیری که فقط ستاد ملی کرونا می تواند تصمیم گیری کند.

وی با بیان اینکه در مورد قرنطینه دیدگاه‌های متنوعی  وجود داشته است، ‌اظهارداشت: هیچ کشوری در دنیا با یک سیاست عمل نکرده است. چه کسی می تواند بگوید این سیاست درست و یا غلط بوده است و آیا ایتالیا یا آمریکا درست رفتار کرده است. همکاران من مجموعه سیاست‌هایی که کشورها اتخاذ کرده‌اند ۷۶ مورد بوده است در واقع ۷۶ کلان سیاست‌ در کشورهای مختلف اجرا شده است بنابراین اقتضای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و شرایطی که در آن موقع تصمیم می گیرید بسیار مهم است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه در همان موقع اتکای ما به نظرات کارشناسی بخش سلامت بوده است، گفت: تصمیمی که گرفتیم بر این اساس بوده است و دیدگاه‌های متنوعی در دولت بوده است، ولی محور دیدگاه کارشناسی بخش سلامت بوده است.
 وی با بیان اینکه در آن دوران هم ما دیدگاه کارشناسی رسمی بخش سلامت در این زمینه نداشتیم، گفت: ممکن است برخی پزشکان عزیز و افراد به ما گفته بودند که این سیاست را اجرا کنیم یا سیاست دیگری اجرا کنیم اما من معتقدم مبتنی بر شرایط و کار کارشناسی تصمیمات به روز را اتخاذ کردیم. شما می‌توانید با نگاهی به گذشته بگویید چرا این کار را دیرتر و یا زودتر اعمال نکردید و این یک مطلب است.

ربیعی در ادامه با اشاره به اظهارات خود در اولین جلسه بعد از شیوع کرونا، گفت:  روز چهارشنبه که اعلام کردیم بیماران قمی ما قطعی کرونا داشته اند روز شنبه در جمع مطبوعاتی ها حاضر شدم و اعلام کردم بزرگترین آفت و مانع مبارزه ما با کرونا سیاست‌زدگی خواهد بود. عجیب است برخی افراد که می‌گفتند قم‌هراسی می کنید و مطالب مختلف و کرونای بنفش می گفتند همان‌ها امروز مدعی می شوند.

وی ادامه داد: اگر مردم بگویند به روی چشممان اما آنها بلندگو دارند و بیشتر صحبت می‌کنند.حداقل من از این دسته از دوستان می‌خواهم فعلاً در این شرایط این دسته از افراد سخنی نگویند ما به یاد داشتیم که با چه مشکلاتی حتی برخی از مراکز را تعطیل کردیم مگر فراموش کردید با چه مشکلاتی این مراکز را تعطیل کردیم.

 ربیعی خاطرنشان کرد: فکر می‌کنیم که چه طرح فاصله گذاری اجتماعی یا فاصله‌گذاری فیزیکی ‌را اگر خوب تعریف کنیم ما با افراط و تفریط های مختلفی مواجه بودیم. در زمان خود تصمیم گرفتیم و تصمیمی هم که اتخاذ کردیم در دوره‌های جدید مبتنی بر نظرات کارشناسی بوده است. ممکن است الان می گویید چرا آن موقع چرا قرنطینه نکردید اما باید به شرایط‌ آن موقع، امکان پذیری و نظراتی که به دولت می رسید، توجه کنید.

ربیعی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه رفتار این روزهای آمریکا برابر ملت ایران را با توجه به اینکه این کشور متهم به تولید ویروس کرونا است چگونه ارزیابی می‌کنید، اظهار داشت: کلیات این سؤال را پاسخ دادم، باز یادآوری می‌کنم که وادار کردن آمریکا برای لغو تحریم‌های یک‌جانبه‌اش یک مسئولیت بین‌المللی است.

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه  پیروی و اعمال تحریم‌های آمریکا از سوی برخی دولت‌ها بر سلامت بین‌الملل هم اثر خواهد گذاشت، بیان داشت: اخیراً تحلیل‌های ساده‌انگارانه‌ای هم در این زمینه دیده‌ام که حالا شاید در متن سؤال شما به صراحت نبوده، که به آن هم اشاره کنم، اخیراً  مشاهده کردم که برخی از این پترورسانه‌ها، آنهایی که با پول‌های نفتی اداره می‌شوند، موضوع و طرح مسئله‌ای را شروع کرده‌اند که دولت ایران از کرونا به عنوان ابزاری برای رفع تحریم استفاده می‌کند. 

سخنگوی دولت ادامه داد: این یک تحلیل کاملاً بدون استناد و خامی است. حداقل شخص رییس جمهوری که بیشترین مواجهه را با این سیاست‌ها داشته و همه می‌دانیم آمریکایی‌ها که سابقه بمباران اتمی هیروشیما را دارند، سابقه استفاده از تسلیحات اتمی ضعیف شده در جنگ‌های مختلف را دارند، سابقه اعمال تحریم‌های منجر به کشته شدن نیم میلیون کودک عراقی را، آیا اینها بر اساس افزایش کشته‌ها در ایران دست از تحریم می‌کشند؟ قطعاً این نظریه و ایده،ساده‌انگارانه است.

ربیعی خاطرنشان کرد: ما در دستگاه خارجی‌مان به وظیفه خودمان داریم عمل می‌کنیم. وظیفه اخلاقی و انسانی ما در داخل مقابله با کرونا و حفظ جان مردم است و در خارج، شکستن تحریم است. قطعاً ما وقتی کرونا را هم بتوانیم کنترل و محدود کنیم، اتفاقاً شکست خواهیم داد نظریه‌هایی که فکر می‌کردند با تحریم ما از پس مسائل‌مان برنخواهیم آمد. قطعاً در این زمینه با جدیت کار خودمان را دنبال خواهیم کرد. 

**خبرها از عزم آمریکا برای حمله به حزب‌الله (عراق) دارد

ربیعی در مورد سؤالی که در مورد تحرکات اخیر آمریکا در عراق افزود: خبرها از عزم آمریکا برای حمله به حزب‌الله است. ما هم داریم این اخبار را می‌شنویم. برای ما این واقعیت تازگی ندارد که آمریکا فاقد هرگونه آشنایی عمیق با فرهنگ و ارزش‌های جامعه عراق است و نمی‌تواند تصویر درستی از ریشه جریان‌های سیاسی و دینی در این کشور را داشته باشد. این نقص هم در دانش و شناخت، موجب شده که سیاست‌های آمریکا در عراق مدت‌هاست که با توهم در هم آمیخته است. 

سخنگوی دولت اضافه کرد: گروه‌ها و جنبش‌های عراق ریشه در بطن جامعه عراقی دارند و پاسخ به چالش‌ها و نگرانی‌های موجود در عراق را می‌دهند. حمله به یک گروه، مسئله آمریکا را در منطقه حل نخواهد کرد. اگر این اخبار صحت داشته باشد، یک اشتباه بزرگ دیگر از سوی تصمیم‌گیرندگان آمریکایی است که نتیجه‌ای جز اضافه کردن بر بیزاری مردم منطقه از این سیاست‌ها نخواهد بود.

وی یادآور شد: ما بر اساس سیاست ثابت و تغییرناپذیرمان در راستای احترام گذاشتن به اصل همجواری و همین‌طور تکریم استقلال و حاکمیت همه کشورها، معتقدیم که مردم عراق خودشان پاسخ‌های لازم را به این‌گونه مسائل خواهند داد. 

ربیعی اظهار داشت: در مورد جنگ عربستان هم جمهوری اسلامی ایران مکرراً و در هر فرصتی همه طرف‌ها را به در پیش گرفتن آرامش و خویشتن‌داری دعوت کرده است و امروز هم که همه جهان گرفتار ویروسی عالم‌گیر شده‌اند، بیش از گذشته از همه طرف‌ها می‌خواهیم که دعوت دبیرکل ملل متحد برای آتش‌بس در جنگ‌ها را قبول کنند و از جنگ‌ها اجتناب کنند. البته تجاوزهای پی‌درپی به یمن و امتناع از هرگونه تلاش برای صلح هم برای ما قابل قبول نیست.

ربیعی در پاسخ به این پرسش که برخی ابهامات درباره اعلام آمار فوتی‌های کرونا وجود دارد و برخی عنوان می‌کنند که برای افراد فوت شده بیماری‌های تنفسی ثبت شده است. آیا اعلام این موضوع درست است؟ آمار بیماری‌های تنفسی در روزهای اخیر افزایش داشته است؟ دلیل این موضوع ؟، گفت: اعلام ما بر اساس نتیجه تست کرونا بود. من فکر می کنم که این منطق درستی بوده است. با وزیر بهداشت هم که صحبت می کردم تاکید کرد آماری که اعلام می‌شود بعد از مثبت شدن تست کرونای افراد است.

وی ادامه داد: سال گذشته آنفلوآنزا شیوع داشت و صحبت از کنترل و جلوگیری از مرگ و میر بر اثر این بیماری بود. وزارت بهداشت قرار را بر اعلام نتیجه تست گذاشته است. نسبت مرگ‌ومیر ما از بسیاری از کشورها جلوتر نبوده اما باید توجه داشت که ما این روش آمارگیری را در نظر گرفته‌ایم. سال گذشته بیماری ان‌وان‌اچ‌وان شیوع بالایی داشته که این اختلاط را برای نظام پزشکی ایجاد کرده بود. 

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: نفعی برای ما ندارد که آمار را چه تعداد اعلام کنیم. در نظام بهداشت و درمان ما آمار پنهانی وجود ندارد. هر چیزی که بر اساس آمار و نتایح اعلام می‌شود همین است.

** اگر مردم فاصله‌ فیزیکی را رعایت کنند می‌توان کرونا را کنترل کرد

سخنگوی دولت درباره پیش‌بینی‌ها از کنترل بیماری کرونا اظهار داشت: آنچه که می‌توانم بر اساس جلساتی که حضور داشتم و کارهای کارشناسی که انجام شده بگوییم، این است که نمی‌توان تا زمانی که واکسن و دارو نباشد درباره کنترل و زمان پایان این بیماری صبحت کرد. اگر مردم بتوانند فاصله‌های فیزیکی را رعایت کنند و بر اساس شرایطی و محدودیت‌های اعلام‌شده عمل و برای کنترل بیماری کمک کنند، می‌توان بیماری را کنترل کرد. در این صورت است که می‌توان گفت نظام درمان از این بیماری پیشی گرفته است.

وی اضافه کرد: متاسف می‌شوم که می‌بینم کنار رودخانه‌ها عده‌ای نشسته‌اند. تصمیم گرفته‌ایم در گام اول با افرادی که مبتلا هستند اگر مراعات نکنند اقدام قضایی انجام دهیم. گزارش شده که برخی هم شناسایی شده و با آنها بر خورد شده است. افرادی که مکان مناسب برای نگهداری ندارند با هزینه دولت به نقاهتگاه‌ها خواهند رفت. سیاست‌گذاری در مقابله با کرونا محدودیت‌پذیر نیست. همه سیاست‌های مقابله‌ای را تا لحظه آخر در نظر خواهیم داشت.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
    1 0
    با این همه تخت خالی پس با چه استدلالی مجوز دادید که چند تا تخت به اصطلاح پزشکان بدون مرز وارد ایران شوند
  • IR ۱۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
    1 0
    تخت های خالی توی سوله های نمایشگاه بدون تشک واکسیژن وبرق و آب و برق
  • IR ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
    0 0
    لطفا کوچکترین چالش رو هم بگید
  • IR ۰۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    0 0
    امیدواریم بیش از این که اکنون بستری میباشند با درصدی نهایت بیشتر نیازبه استفاده از این تخت ها هیچوقت اتفاق نیفته . اما از نظر آمادگی و لجستیک کشور در همه رده ها جای شکر داره. این ها با آینده نگری و تلاش و پیگیری سالیان گذشته که در شرایط سخت قرار داشته ایم فراهم شده . از نیروهای نظامی که منویات و دستورات رهبر را صادقانه و صالحانه و دلسوزانه پیگیری نمودند و دولت که با احداث و تاسیس بیمارستان و درمانگاه و دو برابر کردن تخت ها و امکانات بازهم در شرایط سخت فراهم شده از همه و همه بعنوان یک شهروند ایرانی با کمال افتخار بابت ایجاد آرامش خیال مردم تلاش نموده و مینمایند تقدیر و تشکر میکنم . امیدوارم خداوند به هر که از برو بچه هائی که تو جاده ها مراقبند تا کادر درمانی و تمام ریز و درشت ها که در ایجاد شرایط بهتر سعی و تلاش روزمره و شبانه روزی داشته و دارند خیر عظیم و سلامتی کامل و تا پایان عمر عطا کند . بدانند ما قدر میدانیم و متوجه ایم بهترین عمل در جواب شما در خانه ماتدن ما هست تا هر چه زودتر شر این ویروس منحوس کنده و جای آن دوباره زندگی معمولی با این تفاوت که قدر دان خواهیم بود قرار گیرد انشاالله
  • علی IR ۰۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    0 0
    دست اورد سازی شروع شد . تخت خالی . تو خونه ما هم تخت خالی هست . بگو تخت ای سی یو چند تا خالی داری ؟
  • RU ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    0 0
    دیگه بسه والا دماغت به اندازه کافی بزرگ شده دیگه ادامه نده داری از پینوکیو عبور میکنی
  • IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    0 0
    درسال98 وجود کثیف وبی خاصیت ودلودزد شما به عنوان دولت تدبیر وامید در ایران عزیز واز بین بردن وبه شهادت رساندن عزیز ترین سردار اسلام سردار حاج قاسم سلیمانی بوسیله افراد خود فروخته شما وبه تعطیلی کشاندن کارگاهها وکارخانه ها بوسیلهایادی شما وبرنامه ریزی بر اندازی همچون گرانی بنزین بود .
  • IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    0 0
    مشکل بعد از تعطیلات عید هست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس