به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، اخبار مربوط به فعالیتهای هستهای ایران و نیز متهم ساختن عراق در سال 2003 در منابع خبری آمریکا، شباهتهای زیادی با یکدیگر دارند. بر اساس همین اخبار کذب بود که آمریکا عراق را متهم به ساخت سلاحهای کشتار جمعی کرده و از این طریق جواز لازم برای حمله به عراق را برای خود صادر نمود.
با مقایسه برخی ادعاهای مقامات و رسانههای آمریکایی در مورد ایران و عراق 2003 میتوان به شباهتهای آنها پی ببرد. در زیر نمونههایی از آن آورده شده است.
ادعای آسویشیتد پرس در مورد آزمایش هستهای ایران:
چند تن از دیپلماتها روز چهارشنبه به آسوشیتد پرس گفتند که تصاویر ماهوارهای تاسیسات نظامی ایران ظاهرا کامیونها و خودروهای متحرکی را بر روی این سایت نشان میدهند که حاکی از پاکسازی بقایای رادیواکتیو به جای مانده از انجام آزمایشهای سلاح هستهای میباشد...
دو تن از دیپلماتها گفتند که خدمه سایت نظامی پارچین احتمالا در تلاشند تا مدارک آزمایشهای یک وسیله کوچک آزمایشی نوترونی را که برای انجام یک انفجار هستهای استفاده شده پاکسازی کنند...
این دیپلماتها اظهار داشتند که آنها به این فعالیتهای پاکسازی مشکوک هستند چرا که برخی از این خودروها ظاهرا کامیونهای یدککش و دیگر تجهیزاتی بودند که مناسب حمل خاکهای آلوده از سایت میباشند.
اینگونه اظهارات بسیار شبیه آنچه است که وزیر خارجه سابق آمریکا کولین پاول در نطق معروف 5 فوریه 2003 خود در سازمان ملل ایراد نمود که در منابع خبری مختلف آمریکا اینگونه بازتاب داده شد:
یواسای تودی (02/06/2003):
یکی از تصاویر ماهوارهای نشاندهنده یک تاسیسات جنگافزاری در تاجی واقع در 18 مایلی شمال بغداد است که در آنجا حضور نیروهای ویژه امنیتی و یک خودروی گندزدایی بیانگر وجود سلاحهای شیمیایی میباشد. به گفته پاول، عکس دیگری از همین سایت که در 22 دسامبر گرفته شد، مکانی را نشان میدهد که مسائل و قوائد بهداشتی در آن به اجرا درآمده است. وی همچنین اظهار داشت که موارد پاکسازی مشابهی در حدود 30 سایت دیگر نیز صورت گرفته که این فعالیتها در ماه نوامبر به اوج خود رسیده است، یعنی درست بعد از اینکه سازمان ملل تصمیم گرفت ناظرانی را به آنجا بفرستد...
واشنگتن پست (02/06/2003):
کولین پاول تصاویر ماهوارهای ساختمانهایی را نشان داد و گفت که اینها مخازن سلاحهای میکروبی هستند که کامیونهای گندزدایی در خارج آنها پارک شدهاند و در عکسهای بعدی این خودروها از آنجا برده شدهاند، که این امر نشان میدهد این سایت پیش از آنکه ناظران بتوانند به آنجا برسند «پاکسازی» شده است... پائل گفته است: «این مخازن پیش از رسیدن ناظران پاکسازی شدند و لذا آنها چیزی یافت نکردند...»
آمریکا همیشه پیش از انجام هر گونه عملیات نظامی ابتدا سعی میکند تا از طریق رسانههای خود دست به برپایی یک جنگ روانی در جهان بزند و زمینه لازم برای پذیرش اقدامات خصمانه و تجاوزگرانه خود به کشورهای دیگر در نزد افکار عمومی جهان را آماده سازد و سپس تجاوزهای خود را در قالب اعمالی چون «انساندوستانه»، ایجاد «حقوق بشر» و یا مقابله با «تروریست» به نمایش درآورد.