کد خبر 102435
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۴

رییس سازمان صنایع هوافضا با تاكید بر توانمندی دانشمندان و متخصصان ایرانی در عرصه صنایع هوافضا گفت: در برنامه فضایی 10 ساله كشور، پرتاب ماهواره های تا وزن یك تن پیش بینی شده است.

به گزارش مشرق سرتیپ پاسدار 'سید مهدی فرحی' روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: امروز دانشمندان و متخصصان متعهد كشور به توانمندی طراحی و ساخت انواع ماهواره های تحقیقاتی دست یافته اند كه نمونه های آن نیز با موفقیت به فضا پرتاب شدند و در مدارهای تعیین شده قرار گرفتند.

وی تصریح كرد: در شش ماهه اول سال آینده ماهواره 'طلوع' با استفاده از ماهواره بر كاملا بومی 'سیمرغ' به فضا پرتاب می شود.

سردار فرحی خاطرنشان كرد: ما به دنبال آن هستیم كه با استفاده از ماهواره برهای بومی، ماهواره های تا وزن 100 كیلوگرمی را در مدار 500 كیلومتری قرار دهیم.

ماهواره 'طلوع'، نخستین ماهواره سنجش از راه دور ایران است كه در 14 بهمن سال 1388، روز ملی فناوری ماهواره ای با حضور رییس جمهوری رونمایی شد.

این ماهواره قرار است توسط ماهواره بر 'سیمرغ' به فضا پرتاب شود و دارای فناوری هایی مانند محموله تصویربرداری، كنترل وضعیت مكانیزم ها و سلول های خورشیدی است.

ماموریت اصلی این ماهواره، تصویربرداری تك طیفی با تفكیك پذیری 50 متر، ذخیره و ارسال داده های تصویر به ایستگاه های زمینی است.

رییس سازمان صنایع هوا فضا یادآور شد: با توجه به ویژگی های تصاویر ماهواره طلوع از این ماهواره می توان در اموری چون نقشه برداری زمین در مقیاس بزرگ، مطالعه و بررسی حوضچه های آبی و دریا، مشاهده و ارزیابی تخریب منابع طبیعی، بررسی علوم كشاورزی، جنگلی، مشاهده پوشش ابرها، پراكندگی انسانی و ارزیابی بلایای طبیعی نظیر زلزله،‌ سیل‌ و آتش سوزی بهره مند شد.

سردار فرحی تصریح كرد: در فاز بعدی و در یك برنامه 3 الی 4 ساله قرار است ماهواره بر 'سفیر3' ساخته شود كه بدین ترتیب می توانیم ماهواره های تا 500 كیلوگرمی را در مدار یك هزار كیلومتری قرار دهیم.

وی از مزیت های قرارگرفتن ماهواره ها در مدارهای بالا را افزایش عمر و عملكرد ماهواره ها و دقت بالای اطلاعاتی عنوان كرد.

رییس سازمان صنایع هوافضا افزود:ماهواره هایی كه درمدارهای بالا قرار می گیرند، می توانند كاربردهای مختلفی از جمله در عرصه های هواشناسی، جغرافیایی و مقابله با بلایای طبیعی داشته باشند.

** افق آینده صنایع هوافضا بسیار روشن است

سردار فرحی با بیان این كه افق آینده صنایع هوافضای كشور، افقی بسیار روشن و خوب است، گفت: اگر بتوانیم نرخ رشد توسعه ای كه در عرصه های مختلف هوایی، فضایی، هوانوردی و سایر فناوری ها كه در طی 20 سال گذشته داشته ایم را برای 20 سال آینده ترسیم كنیم، چشم انداز بسیار خوبی در هر چهار حوزه خواهیم داشت.

وی یادآور شد: عرصه های هوایی، فضایی، هوانوردی و سایر فناوری ها، می تواند گستره بسیار بزرگی را برای اشتغالزایی، جذب متخصصان و افراد نخبه در سراسر كشور به خود اختصاص دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس