کد خبر 1020180
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۷
آلودگیِ «شهر ری»

آلودگی هوا در تهران همچنان رو به فزونی است، نفس‌های بیشتری می‌گیرد و بیماران بیشتری نیز به اورژانس مراجعه می‌کنند، این روند تا چه زمانی قرار است پایدار بماند؟

به گزارش مشرق، احتمالاً هر روز صبح که از خواب بیدار می‌شوید در رؤیاهای خیالی‌تان انتظار دارید وقتی به کنار پنجره خانه‌تان می‌روید و پنجره را باز می‌کنید با هوای مطلوب و دل‌چسب پاییزی روبه‌رو شوید، اما متأسفانه به دلایل مختلفی این هوای پاییزی نه‌تنها دل‌چسب نیست بلکه دلگیر و نفس‌گیر نیز شده است.

شاخص کیفیت هوا در حال حاضر بر روی عدد ۱۷۱ قرارگرفته و هوای تهران بسیار ناسالم است.

ببینید:

عکس/ هوای تهران «بسیار ناسالم» است

 این شاخص طی ۲۴ ساعت گذشته بر روی عدد ۱۴۵ قرار داشت و هوا برای گروه‌های حساس ناسالم بود که این موضوع از دیروز باعث تعطیلی همه مدارس استان تهران شده است.

بسیاری از کارشناسان و اعضای شورای شهر معتقدند که اجرای طرح جدید ترافیک دلیل آلودگی هوای پایتخت را کاهش می‌دهد اما مدیران شهری این موضوع را رد کرده و معتقدند وارونگی دما تنها علت این مشکل است و با توسعه حمل‌ونقل عمومی و محدودیت تردد خودروهای شخصی می‌توان با آلودگی هوا به‌صورت جدی مقابله کرد.

تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، تنها راه‌حل موجود

تعطیلی مدارس یکی از دم‌دستی‌ترین اقدامات مسؤولان در راستای کاهش آلودگی هوا به‌صورت موقت است و می‌بایست مسؤولان پایتخت به فکر راهکارهای مسنجم تر باشند تا مشکل آلودگی هوای تهران برای همیشه رفع شود، نه اینکه با تعطیلی مدارس به‌صورت مقطعی معضل آلودگی هوا رو رفع کنیم و برای حل مابقی این معضل دست به دعا برداریم برای بارش باران!

فقط باد و باران به داد تهرانی‌ها می‌رسد

در سال‌های گذشته وقتی آلودگی هوا در تهران به اوج می‌رسد فقط باد و باران به داد تهرانی‌ها رسیده است و مسئولان نتوانسته‌اند راه‌حلی برای این مشکل پیدا کنند؛ وقتی آلودگی هوا اوج می‌گیرد مسئولان مدارس را تعطیل می‌کنند یا اینکه محدوده طرح کاهش آلودگی هوا را تا درب منازل توسعه می‌دهند؛ انگار که هیچ راه‌حل دیگری برای حل مشکل آلودگی هوا وجود ندارد.

مُسَکِن باد و باران دیگر جواب نمی‌دهد

با بررسی شاخص کیفیت هوای همین شهرها در روز جاری(۱۳۹۸/۰۹/۲۴) متوجه شدیم نه‌تنها باد و باران روزهای گذشته نتوانسته است تأثیری بر روی آلودگی هوا بگذارد بلکه فقط به‌صورت مقطعی و مُسَکِن یکی‌دوروزه عمل می‌کند و عملاً فایده‌ای نداشته است.

«شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حد مجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین‌شده است.»

آلودگی هوا بیش از ۱۰۰۰ تهرانی را به بیمارستان کشاند

منصور درجاتی سرپرست مدیریت بحران استانداری تهران، اظهار کرد: تاکنون ۱۰۵۱ نفر در بیمارستان‌های شهر تهران به علت آلودگی هوا بستری شدند.

وی با بیان اینکه این آمار برای دیروز و امروز بوده است، گفت: از این تعداد بخشی به علت بی‌حالی و مشکلات تنفسی بوده است.

سرپرست مدیریت بحران استانداری تهران در رابطه با ادامه وضعیت آلودگی هوا نیز بیان کرد: از سمت استان البرز باد درحال وزیدن است و با محدویت‌های اعمال شده از روز سه شنبه کاهش آلاینده‌ها را انتظار داریم.

تغذیه در هوای آلوده

اگر شما هم در معرض آلودگی هوای تهران هستید پیشنهاد می‌شود تغذیه غذایی خود را تغییر دهید؛ استفاده از مواد غذایی که دارای ویتامین e مثل گردو، بادام، جوانه گندم، جگر، سبزیجات دارای برگ سبز و زیتون و همچنین مواد غذایی دارای ویتامین D مثل طالبی، انبه، فلفل، اسفناج و کدو تنبل نقش مهمی در کاهش آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا دارد، پزشکان توصیه می‌کنند شهروندان در هوای آلوده از انار و شیر بیشتر استفاده کنند که مواد موجود در آن‌ها می‌تواند آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا را کم کند.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • DE ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
    1 0
    روزبه‌روز؛ آلوده‌تر از دیروز// تیتر رو که خوندم فک کردم از اوضاع اخلاقی سیاسی اقتصادی اصلاح طلبچی ها گزارش تهیه کرده اید.
  • ایرج IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
    5 1
    من نمیدونم چرا هیچ کدام از مسئولان ایران به فکر حل ریشه ای این مشکل نیست ؟؟ بسیاری از کشورهای جهان ( حتی کشورهای همسایه ما مثل ارمنستان ، گرجستان ترکمنستان ) بسرعت در حال جایگزین کردن خودروهای فسیلی با مدلهای برقی و هیبرید هستند . ترکیه واردات و تولید موتورسیکلت فسیلی را متوقف کرده و دارن با برقی جایگزین میکنند . ضمن اینکه اکثر منازل و اماکن دولتی ترکیه و ترکمنستان هم مجهز به آبگرمکن و نیروگاه کوچک خورشیدی شده اند تا مصرف گاز و ذغال سنگ کم بشه .
  • امیرعلی IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
    6 0
    این مملکت دیگه جای موندن نیس

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس