کد خبر 1020006
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰
شهریاری

دبیرکل جدید مجمع جهانی تقریب مذاهب متولد ۱۳۴۲ در تهران است. وی پیش از این ریاست مرکز آمار و انفورماتیک قوه قضائیه و ریاست مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی را در کارنامه خود داشته است.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی معرفی شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید حوالی شهریاری متولد 1342 در تهران است. وی رئیس مرکز آمار و انفورماتیک قوه قضائیه، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی بوده است.

بیشتر بخوانید:

حجت‌الاسلام شهریاری به دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب اسلامی منصوب شد

شهریاری، تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان خوارزمی (شریعتی) میدان بهارستان گذراند و در سال 1360 با بالاترین معدل کتبی بین دانش‌آموزان سه کلاس ریاضی فیزیک، دیپلم گرفت. همان سال به حوزه علمیه قم رفت و دروس سطح حوزه را در مدت 6 سال به پایان رساند.

حجت‌الاسلام شهریاری در این سال‌ها در پایه هفتم حوزه (رسایل و مکاسب) شاگرد اول شد و از دست چند مرجع تقلید وقت جوایزی دریافت کرد. در کنار تحصیل، به تدریس دروس حوزوی شامل ادبیات، منطق، کلام، فقه و اصول اشتغال داشت و پس از طی دوره آموزشی سطح، به مدت 10 سال در درس خارج فقه و اصول استادانی همچون سیدکاظم حائری و شیخ جواد تبریزی، به‌طور مستمر شرکت کرد. از همان ابتدا به درس منطق و فلسفه علاقه داشت.

در همین سال‌ها با مسافرت یک ساله به کشور نیوزیلند با دنیای غرب آشنا شد و پس از بازگشت از سفر ضمن ادامه دروس حوزه، به مطالعه و تحقیق در علوم عقلی جدید از جمله کلام جدید، فلسفه اخلاق، فلسفه دین، منطق جدید، الهیات مسیحی و یهودی و علوم وابسته به آن‌ها در بنیاد باقر العلوم (ع) همت گماشت.

همزمان در دانشگاه تربیت مدرس قم پذیرفته شد و کارشناسی ارشد الهیات و معارف اسلامی را با نگارش رساله‌ای با عنوان «شورا در فتوا» به پایان رساند. این اثر بعدها به عنوان پژوهش برتر در حوزه دین نائل شد. شهریاری از سال 1375 ریاست مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم را بر عهده دارد. نور الانوار نام یکی از نرم‌افزارهای تولیدی این مرکز است که در سال 1378 رتبه دوم تحقیقات کاربردی را در جشنواره خوارزمی به دست آورد.

وی دکترای فلسفه تطبیقی را در دانشگاه قم گذراند و با سفری یک ساله به عنوان دانشجوی مدعو در دانشگاه منچستر به سال 1381 به نگارش اثر فلسفه اخلاق در تفکر غرب از دیدگاه السدیر مک‌اینتایر دست زد که کتاب برتر دانشگاهی سال 85 شد. او ریاست مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی (سازمان سمت)، مدیریت شبکه اطلاع‌رسانی (اینترنت) حوزه و دبیری شورای عالی اطلاع‌رسانی کشور را نیز در کارنامه اجرایی خود دارد. حجت‌الاسلام شهریاری به زبان‌های عربی و انگلیسی مسلط است.

«عضویت در شورای تخصصی پژوهش حوزه، عضویت در هیئت امنای سازمان سمت، ریاست مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور سال 91، معاونت آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه 91، عضو شورای علمی زبان و رایانه فرهنگستان سال 90، عضو کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی سال 85» از جمله سوابق اجرایی اوست.

* از جمله آثار او در قالب کتاب عبارت‌اند از:

1. کتاب «فقه حریم خصوصی»، در دست انتشار

2. کتاب «شورا در فتوا» (نگاهی به فلسفه اجتهاد و تقلید)، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، قم، 1385، (برنده جایزه پژوهش برتر در حوزه دین سال 83 دین پژوهی وزارت ارشاد اسلامی).

3. کتاب «اخلاق فناوری اطلاعات«، انتشارات دانشگاه قم، بهار 1389

4. کتاب «فلسفه اخلاق در تفکر غرب از دیدگاه السدیر مک‌اینتایر»انتشارات مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی «سمت»، سازمان سمت، تابستان 1385.

5. کتاب «سه تقریر رقیب در پژوهش اخلاقی» اثر السدیر مک‌اینتایر، ترجمه دکتر حمید شهریاری، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، قم، (در دست انتشار)

6. کتاب «در پی فضیلت» اثر السدیر مک‌اینتایر، ترجمه دکتر حمید شهریاری و دکتر محمدعلی شمالی، سمت، پاییز 90

7. «سند راهبردی جامعه اطلاعاتی ایران» 1388، دبیرخانه شورای عالی اطلاع‌رسانی

8. کتاب «تاریخ فلسفه اخلاق غرب» نوشته لارنس سی بکر (ترجمه فصل اول و دوم یونان ما قبل سقراط و یونان باستان)،انتشارات مؤسسه امام خمینی ـ ره قم 1378

9. کتاب «شواهد المبادی العربیة» جلد اول تا چهارم، انتشارات دار العلم قم 1371.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IT ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
    3 0
    و من الله التوفیق
  • محمدی IR ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
    0 6
    در جنگ نبودند
    • IR ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
      7 0
      تو که بودی ... اما در پادگان اشرف... خخخخ
  • LB ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
    1 2
    اینا که بیشتر سوابق تقریب بین انسان و تکنولوژی دیجیتال بود تا تقریب بین مذاهب! :)

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس