کد خبر 101612
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۸:۴۵

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: معتقدم باید پول خرج کردن در انتخابات مرز داشته باشد اما امروز موضوع هزینه انتخابات مرز روشنی ندارد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، حجت الاسلام مصطفی پور محمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور عصر امروز شنبه در دانشگاه امیرکبیر و در جمع دانشجویان این دانشگاه به تشریح اهمیت انتخابات مجلس نهم پرداخت و با بیان اینکه نرخ مشارکت مردم در انتخابات بالاست گفت: نرخ مشارکت انتخابات در کشور ما نرخ بسیار قابل قبولی است . همچنین میزان کاندیداهایی که در انتخابات شرکت می کنند نصاب خوبیست.

وی با طرح این پرسش که چرا در انتخابات شرکت کنیم گفت: عده ای بر این باورند که چرا حضور در انتخابات را تکلیف می دانید. درباره انتخابات باید از دو منظر نگاه کنیم. منظر اول حق مردم در انتخابات است مردم حق شهروندی دارند که در انتخابات شرکت کنند و مدیران و نمایندگان خود را انتخاب کنند تا از این طریق نمایندگان قوی انتخاب شوند.

پورمحمدی گفت: در منظر دوم باید به امنیت کشور اشاره کرد. حضور در انتخابات باعث می شود تا امنیت کشور به خوبی حفظ شود و این تکلیفی را برای ما بوجود می آورد تا با حضور در انتخابات از نظام خود دفاع کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین به تحولات منطقه اشاره کرد و گفت: مردم منطقه ایران را به عنوان معلم خود انتخاب کرده اند به همین جهت باید در صحنه بود. چرا که اگر صحنه را خالی کنیم این سئوال برای آن بوجود می آید که چرا ما شانه خالی کرده ایم. این در حالیست که ایران هم اکنون در صحنه بین المللی جایگاه ویژه ای را پیدا کرده است.

بنابراین گزارش پورمحمدی در ادامه این نشست دانشجویی به سئوالات شرکت کنندگان پاسخ داد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا رقابت اصولگرایان جنگ زرگری است، گفت: در مقابل رقیب باید یکپارچه شد تا با این یکپارچگی پیروز انتخابات شویم. اما عده ای از دوستان معتقدند که در این دوره از انتخابات رقیب اصولگرایان وارد عرصه نشده است به همین جهت باید به رقابت درون گفتمانی رو آورد. البته ما نمی توانیم مانع تعدد فهرست ها شویم.

وی گفت: البته نباید حضور فهرست های متعدد در جریان اصولگرا را به منزله جنگ زرگری تلقی کرد. هر طیفی به فکر پیروزی در انتخابات مجلس نهم است تا بتواند مدیریت مجلس آینده را از آن خود کند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به این سئوال که خرج کاندیداها در انتخابات را چگونه ارزیابی می کنید و چرا با خرج های کلان برخی از کاندیداها برخورد نمی شود، افزود: معتقدم باید پول خرج کردن در انتخابات مرز داشته باشد و امروز موضوع هزینه انتخابات مرز روشنی ندارد. شورای نگهبان بارها تاکید کرده که جلوی این تخلفات را می گیرد ولی معتقدم که این کار، کار سخت و پیچیده ای است.

پورمحمدی با اشاره به عدم حضور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس نهم، گفت: تحلیل هایی را می توان درباره عدم حضور این جریان سیاسی ارائه کرد. یکی از آن تحلیل ها این است که اصلاح طلبان انتقاداتی داشتند و بر این باور بوند که فضا برای مشارکت آنها فراهم نیست از سوی دیگر تندروهای این جریان نیز برخی از اصلاح طلبان را تهدید کرده بودند که نباید در انتخابات شرکت کنند و از آنجا که مدیریت این جریان نمی خواست تندروها را از دست بدهد بنا را بر عدم شرکت در انتخابات گذاشتند.

وی گفت: البته در محافل داخلی آنها اینگونه عنوان شده است که اشتباه بزرگی را مرتکب شدند و بهتر بود که در انتخابات شرکت می کردند.

پورمحمدی تصریح کرد: در این دوره برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس رد صلاحیت شدند اما آنها اقدامی که نمایندگان مجلس ششم انجام دادند را مرتکب نشدند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اخلاق انتخابات را امری لازم و ضروری دانست و گفت: آقای ناطق نوری در انتخابات 76 با تخریب های زیادی روبرو شد اما پس از آنکه نتایج اولیه اعلام شد پیام تبریک صادر کرد و هیچ گاه از حامیان خود نخواست که اردوکشی خیابانی کنند در صورتیکه وی طرفداران زیادی داشت.

وی در خصوص تفاوت های جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان گفت: بنده سخنگوی این تشکل ها نیستم اگر سئوالی دارید باید از سخنگوهای این دو تشکل بپرسید اما تا آنجایی که در جریان هستم جبهه متحد اصولگرایان بر گسترش طیف های مختلف در جریان اصولگرایی تاکید دارد و جبهه پایداری معتقد است که فقط باید از نیروهای ولایی استفاده کرد.

دانشجویی از پورمحمدی سئوال کرد به عملکرد قوه قضائیه انتقاد وارد است این انتقادات را چگونه پاسخ می دهید؟ چرا این قوه با منتقدان روسای قوه قضائیه و مقننه به سرعت برخورد می کند؟ که وی در واکنش به این سئوال گفت: اینگونه نیست این مطالب نباید اینگونه بیان شود شما هر سئوالی در خصوص قوه قضائیه دارید از شخص سخنگو سئوال کنید. خوشبختانه سخنگوی قوه قضائیه به خوبی به سئوالات پاسخ می دهد. اما در قبال رئیس قوه قضائیه و منقنه باید بگویم که آنها صاحب قدرت هستند و من نمی خواهم از آنان دفاع کنم اما تا آنجایی که در جریانم شکایتی صورت گرفته و دستگاه ذیربط به این شکایت رسیدگی کرده است.

پورمحمدی خطاب به این دانشجو گفت: باید اخلاق را رعایت کنیم نباید به هر قیمتی دیگران را از صحنه حذف کنیم. بنده خودم به جریان اصلاح طلب انتقاد دارم و این انتقادات را به صورت شفاف بیان می کنم. اما نباید با پرداختن به شائبه ها خواستار حذف دیگران شویم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص فعالیت جبهه صدای ملت و عملکرد علی مطهری در مجلس هفتم افزود: شخص مطهری به عنوان یک شهروند حق انتقاد دارد ضمن آنکه در این دوره از انتخابات کاندیدا شده است و شورای نگهبان صلاحیت وی را تایید کرده است و می تواند مواضع خود را اعلام کند.

وی با بیان اینکه باید از نقد استقبال کنیم افزود: نباید به بهانه نقد مانع مطرح شدن نقد شویم. همچنین درباره عملکرد آقای مطهری باید بگویم که مطهری بیانات خود را تند مطرح می کند اما در عین حال صادقانه حرف می زند.

پورمحمدی در پاسخ به این سئوال که اشکال مجلس را در چه می بینید گفت: یکی از اشکالاتی که به همه مجالس بر می گردد آن است که از تصمیم گیری های کلان باز می مانند و تصمیمات موضعی می گیرند و از سوی دیگر خیلی قانون تصویب می کنند و برخی از این قوانین باعث می شود تا دولت قادر به انجام آن نباشد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره اینکه رد صلاحیت یکی از اعضای خبرگان رهبری در انتخابات مجلس نهم را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: شاید کاری خلاف قانون انجام داده باشند اما از جزئیات این رد صلاحیت خبر ندارم. ولی در عین حال باید به نکته ای که مقام معظم رهبری در نماز جمعه تهران به آن پرداخته بودند توجه داشته باشیم. ایشان تاکید کرده بودند که  صلاحیت نامزدها به منزله تمام شدن آنها از صحنه های اجتماعی نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس