به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، در این روزها اگر سری به مراکز درمانی مختلف کشور بزنیم با تعداد بسیار زیادی از بیماران مواجه می شویم که تا حد ممکن خود را پوشانده و اکثرا هم در شرایط خوبی نیستند. بدن درد، عطسه و سرفه به همراه آبریزش بینی از جمله شایع ترین مشکلات و نشانه های ابتلاء به سرما خوردگی است.
اما واقعا چه کنیم که به این بیماری مبتلا نشویم؟ اگر علاقمند به یافتن پاسخ این سوال هستید این مطلب را تا پایان مطالعه کنید.
ورزش کردن را فراموش نکنید
ورزش کردن علاوه بر این که بدن شما را در شکلی مناسب نگاه می دارد ، به شما کمک می کند تا احساس سلامتی کنید. بر اساس تحقیقات صورت گرفته در کشور آمریکا ، افرادی که کم ورزش کرده یا هرگز ورزش نمی کنند به نسبت افرادی که 5 روز در هفته یا بیشتر به صورت مرتب ورزش می کنند ، دو برابر بیشتر احساس بیماری می کنند.
داشتن خواب کافی
افرادی که در شبانه روز 7 ساعت یا کمتر می خوابند 3 برابر بیشتر از افرادی که 8 ساعت در طول شبانه روز می خوابند احتمال ابتلاء به سرماخوردگی را دارند. همچنین افرادی که در طول شب مرتب از خواب بیدار می شوند در معرض خطر بیشتری نیز هستند. بر اساس این تحقیق که در کشور آمریکا انجام گرفته است در صورتی که شما چیزی به میزان 8 درصد از خواب شبانه خود را از دست بدهید به احتمال 5 برابر بیشتر مستعد ابتلاء به سرما خوردگی هستید.
رعایت نظافت شخصی
ساده ترین راه پیشگیری از سرما خوردگی شستن مرتب دستان است. ویروس سرماخوردگی به راحتی می تواند از مکانهای مختلف به روی دست شما منتقل شود و شما را به بیماری مبتلا کند. کارشناسان معتقد هستند که شستن دست به مدت 15 تا 20 ثانیه بایستی ادامه داشته باشد.
چشمان خود را نمالید
همه ما می دانیم که نباید دست کثیف خود را به سوی دهان ببریم . بسیاری از ما می دانند که نباید با دست کثیف چشمان خود را لمس کنند. اما شاید بسیاری ندانند که این کار علاوه بر آسیب به چشم می تواند باعث ابتلاء به سرما خوردگی نیز شود. ویروس سرما خوردگی به راحتی از طریق چشم به بینی و گلوی ما نیز منتقل می شود.
خود را به خوبی بپوشانید
بر اساس تصور عمومی سرما خوردگی به تنهایی انسان را بیماری نمی کند و بلکه سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. در این میان در معرض سرما قرار گرفتن به قدرت گرفتن این ویروس کمک می کند . پس سعی کنیم تا خود را بهتر بپوشانیم.
تغذیه مناسب
بسیاری از مردم تصور می کنند که ویتامین C عامل مهمی در پیشگیری از سرما خوردگی است و این در حالی است که در تحقیقاتی که در سال 2007 توسط دانشگاه هلسینکی انجام شد مشخص شده است که مصرف ویتامین C تاثیر چندانی بر پیشگیری از ابتلاء به سرما خوردگی ندارد. در عین حال مشخص شده است که این ویتامین D است که نقش مهمی در این میان داشته و افرادی که درصد جذب ویتامین D کمتری دارند بیشتر از بقیه در معرض ابتلاء به سرما خوردگی هستند.
پیاده به سر کار بروید
البته در ابتدا باید گفت که این مورد مربوط به افرادی است که امکان را دارند. بر اساس تحقیق انجام شده در یک مرکز تحقیقاتی در شهر لندن ، افرادی که با استفاده از مترو یا اتوبوس به محل کار خود می روند دو برابر افرادی که پیاده یا با دوچرخه به محل کار خود می روند در معرض ابتلاء به سرما خوردگی هستند.
دوش آب سرد
افرادی که با آب سرد استحمام می کنند از مقاومت بیشتری در برابر سرما خوردگی برخوردار هستند. بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که پس از استحمام با آب سرد باعث افزایش توانایی های گلبول های سفید خون شده و همچنین باعث افزایش تلاش بدن برای گرم کردن خود می شود.
استفاده از " پروبیوتیک"
اگر صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب احساس بدی در گلو و یا بینی خود داشتید سعی کنید تا قرص های حاوی " پروبیوتیک" استفاده کنید. این ماده نوعی باکتری مفید است که از بدن شما در برابر باکتری های مضر دفاع می کند. در یک تحقیق انجام شده در کشور آلمان مشخص شده است این مواد می توانند مدت دوران نقاهت را به نصف کاهش دهند.
خوردن سوپ جوجه
به نظر می رسد که توصیه افراد مسن تر در مورد خوردن سوپ جوجه برای جلوگیری یا درمان سرما خوردگی بی معنی نبوده است. سوپ جوجه دارای ترکیبات ضد ویروسی و همچنین مایعات حاوی نمک است که برای مقابله و درمان سرما خوردگی مفید است.
با توجه به سرد شدن دوباره هوا در کشور، احتمال ابتلاء به سرماخوردگی افزایش می یابد. اما واقعا چه کنیم که به این بیماری مبتلا نشویم؟ اگر علاقمند به یافتن پاسخ این سوال هستید این مطلب را تا پایان مطالعه کنید.