به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، محمد نهاوندیان در نخستین همایش ملی استراتژی مالکیت معنوی در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی به تقویت ارتباط اتاق با سازمان جهانی مالکیت فکری اشاره کرد و گفت: محور اصلی این جلسه فکر است و اینکه چگونه میتوانیم فکر را به عنوان سرمایه اقتصادی در دستیابی به توسعه پایدار به کار گیریم.
وی با بیان اینکه اقتصاد ایران از مرحله اتکا به منابع طبیعی گذر کرده است افزود: اکنون اقتصاد ایران در دوره بسیار پرتحرک و دینامیکی قرار دارد.
رئیس اتاق ایران درادامه به شاخصهای کلان اقتصادی از جمله تولید دانش بنیان ، ترکیب صادرات و سهم سرمایهگذاری انسانی در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: عبور اقتصاد ایران از مرحله اتکا به منابع طبیعی در شاخصهای کلان اقتصادی نیز به خوبی دیده می شود.
وی افزود : از طرفی نیز اگر آمار ثبت اختراعات در کشور را نیز بررسی کنیم نمونههای فراوانی از اختراعات و نوآوریها در این خصوص موجود است.
نهاوندیان همچنین به افزایش نقش و سهم ایرانیان در ثبت اختراعات اشاره کرد و گفت: این حضور گسترده به خوبی نقشآفرینی ملت را در عرصههای جهانی ، نشان میدهد .
وی افزود : وظیفه ما این است که پتانسیلها را شناسایی و وضع موجود را واقع بینانه ارزیابی و راه حرکت از وضعیت موجود به وضع مطلوب را با تکیه بر پتانسیل ها ، پیدا کنیم.
رئیس اتاق ایران در ادامه به کشورهایی توسعه یافته اشاره کرد و گفت : این کشورها بدون هیچ سهمی از منابع طبیعی و تنها با مدیریت منابع انسانی و تشویق به نوآوری ، به توسعه پایدار دست یافته اند .
وی افزود : مازاد تراز تجاری این کشورها نشان میدهد که تنها با ایجاد شرکت ها و با استفاده از کل توان موجود در دنیا به تولید پرداخته و با به دست آوردن بازارهای جهانی ، توسعه پایدار خود را رقم زده اند.
نهاوندیان ژاپن و المان را از نمونه های بارز چنین کشورهایی عنوان کرد و گفت: ژاپن به جایی رسید که توانست با تکیه بر توان مدیریتی ، از منابع انسانی برای ایجاد اقتصاد مبتنی بر فکر، استفاده کند.