خبرگزاری دولت از قول یک نماینده مجلس گفته است: رئیس جمهوری برای فرماندهی جنگ اقتصادی به افزایش اختیارات نیاز دارد و ظرفیت های این اختیارات در قانون اساسی پیش بینی شده است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

ارگان دولت: اختیارات روحانی باید افزایش یابد

«سلام امینی»، از نمایندگان اصلاح طلب و عضو فراکسیون امید به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا، طی اظهاراتی گفته است: رئیس جمهوری برای فرماندهی جنگ اقتصادی به افزایش اختیارات نیاز دارد و ظرفیت های این اختیارات در قانون اساسی پیش بینی شده است.

وی شرایط کنونی کشور را شرایط جنگ اقتصادی دانست و تصریح کرد: افزایش اختیارات رئیس جمهوری مستلزم بازنگری در قانون اساسی است و این بازنگری نیز به سازوکارهای خاصی نیاز دارد.

امینی می افزاید: شرایط کنونی کشور به لحاظ اقتصادی با شرایط عادی تفاوت می‌کند؛ اکنون زمانی مشابه جنگ تحمیلی است که خیلی از اختیارات با رئیس جمهوری بود و برخی اختیارات از طرف امام راحل (ره) به رئیس جمهوری وقت تفویض شده بود، ممکن است رئیس قوه مجریه بر اساس مشابهت این دو زمان و همچنین فرماندهی قوی جنگ اقتصادی، بخواهند که اختیارات بیشتری به ایشان تفویض شود. [۱]

*اصرار بر بی اختیاری و کم اختیاری دولت در حالی صورت می گیرد که ناکارآمدی ها و ضعفهای دولت اعتدال در نزد افکار عمومی ظاهر شده است و به نظر نمی رسد که این بهانه توسط مردم پذیرفته شود.

این ادعا همچنین در حالی است که آقایان در ایام تبلیغات انتخاباتی هیچ اشاره ای به آن نداشتند و حتی از این می گفتند که برای رفع مشکلات کشور چاره دارند.

از سوی دیگر، حضور ۲ دوره ای رئیس جمهور روحانی در انتخابات های ریاست جمهوری دولت های یازدهم و دوازدهم نشان می دهد که روحانی دغدغه ای به نام «بی اختیاری یا کم اختیاری» نداشته است.

اشاره به ماجرای «جنگ اقتصادی» و این همانی میان جنگ اقتصادی و جنگ نظامی نیز در حالی است که رئیس جمهور به عنوان فرمانده جنگ اقتصادی از اختیارات لازم و تامّه برخوردار است. اختیاراتی که حتی شاهدیم برخی از آنها مثل «نظارت بر قیمتها» و یا امیدبخشی به مردم عملاً بصورت کمرنگ اجرا می شود.

در این زمینه یکی از فعالان سیاسی اصلاح طلب به تازگی طی اظهاراتی از این گفت که مسئله روحانی بحث اختیارات نیست و حتی برخی اطرافیان رئیس جمهور مشغول سوء استفاده از اختیارات رئیس جمهور هستند .[۲]

***

تأکید حجاریان بر تشکیل یک نیروی استقلال‌طلب در ایران!

«سعید حجاریان»، از تئوریسین های جریان سیاسی خاص و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ به تازگی در یک مصاحبه با القای اینکه ایران در شرایط وقوع جنگ قرار دارد و مقاومت مردم نیز «شکننده» شده؛ خواستار تشکیل چیزی به نام «نیروی مقاومت صلح طلب» برای جلوگیری از جنگ شده و در پاسخ به اینکه اگر حاکمیت مانع فعالیت این نیرو شود چه باید کرد؟ گفته است:

«من معتقدم به هر میزان با این نیروی صلح‌طلب برخورد شود، پیام استقلال آن بیشتر مخابره خواهد شد.»

او همچنین ادعا کرده است که این نیرو باید به سمت داخل نشینان جنگ طلب! حمله کرده و آنها را همپیمانان ترامپ معرفی کند و ضمن تلاش برای جلب مشارکت خارجی، برخی نیروهایش را نیز برای رایزنی به خارج از کشور اعزام کند.

حجاریان می گوید: می‌توان نیروهایی را به خارج از کشور اعزام کرد و ایده صلح را ترویج و تحکیم کرد و به‌گمانم، اگر مرکزیت این نیروی صلح‌طلب به‌اصطلاح امتحان پس داده باشد، برچسب نفوذ و برخوردهایی از این جنس ممتنع می‌شود.

او همچنین در خاتمه اظهار کرده است: شاید اگر سال ۵۹، چنین جریانی وجود داشت و در مقابل آغاز جنگ قرار می‌گرفت، ایران از مسیر توسعه دور نمی‌شد. «نیروی مقاومت صلح‌طلب» مانند بالشتک ضربه‌گیر است و درجه تخاصم را کم می‌کند و هر چه حول آن بسیج نیرو صورت بگیرد، مخاصمه دورتر خواهد شد. در مقابل، هر چه صدای صلح‌طلبان ضعیف‌تر شود امکان تخاصم و تصادم افزایش پیدا می‌کند.

حجاریان تأکید کرده است که این نیرو بسیج‌گر مردم نیز خواهد بود. [+]

*حجاریان خود بهتر از هر کسی می داند که این ایده او عملی نخواهد شد. همانطور که طرح گفتگوی تمدنها عملی نشد… چون پیش فرض های چنین تئوری هایی غلط هستند. اما او چرا با وجود این دانستن؛ چنین حرف های عجیبی را مطرح کرده است؟!

پاسخ هنگامی قابل لمس می شود که این صحبت ها را در کنار اظهارات چند وقت اخیر حجاریان مشاهده کنیم...

وعده رویارویی مردم با نیروهای امنیتی در آستانه انتخابات ۹۸، تکیده شدن جامعه ایرانی، عام البلوی بودن فضای جامعه ایران، تمام شدن صبر مردم، استعفای روحانی، بازگشت قویتر موج های طوفان دیماه ۹۶ و غیره...

گزاره هایی که تنها چیزی که کم دارند یک نیروی راهبر و نحله فرماندهی با داعیه استقلال طلبی است.

برخی محافل تحلیلی معتقدند راهبرد اصلی تیم تئوریسین جریان خاص در سال های اخیر ایجاد «فتنه اقتصادی» است و این اظهارات نیز در راستای همان صورت می گیرد.

تحلیلهای موجود اینطور می گوید که جریانات معاند برای راهبری فتنه آینده به تشکیل یک میلیشیا احتیاج دارند...

***

یک فعال اصلاح طلب تأکید کرد حمایت‌ها و سکوت‌های ما در مقابل لاریجانی اشتباه بود!

آنها دیگر لاریجانی را نمی‌خواهند

«علی تاجرنیا»، فعال اصلاح طلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم به تازگی در بخشی از مصاحبه با روزنامه آرمان امروز درباره تعاملات دولت و اصلاح طلبان با دکتر علی لاریجانی اظهار کرده است:

«به‌نظر من آقای لاریجانی به لحاظ نوع مواضع چندان تغییری در رویکردهایش ایجاد نشده است. فراموش نکنیم آنچه موجب شد که آقای لاریجانی مقداری از دولت آقای احمدی‌نژاد کنده شود این بود که در آن دولت به کار گرفته نشد. یادمان باشد که آقای لاریجانی در دولت اول آقای احمدی‌نژاد دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و تا آن زمان نیز هیچ مشکلی با دولت آقای احمدی‌نژاد نداشت. به‌نظر من بعضاً حمایت‌ها و سکوت در برابر عملکرد آقای لاریجانی اشتباه بود. در مجلس شاهد هستیم که بنا به ضرورت حفظ موقعیت در کنار لایه‌های تندرو قرار می‌گیرند. حق این بود که آقای لاریجانی که ۳ سال ریاست مجلس را داشت در این مدت به جهت اینکه طبیعتاً مورد حمایت دولت برآمده از اصلاحات بود، تعامل بهتری با این جریان انجام می‌داد، اما سابقه نشان داده که آقای لاریجانی در چنین هنگامه‌ای اصولگرایی است که از جریان اصلاحات فاصله دارد .»[۳]

*جریان اصلاحات با این قبیل رفتارها، خود را به شدت غیر قابل اعتماد ساخته است.

چه اینکه آنها طی روزهای اخیر و با تمام شدن تاریخ مصرف رئیس جمهور روحانی؛ نظیر همین رفتار را را دولت متبوع خودشان نیز در پیش گرفته اند و از این می گویند که روحانی از ما نیست، باید برود و اگر مجلس آینده اصلاح طلب باشد ما در مقابل دولت فعلی خواهیم ایستاد.

این رفتارها همچنین در حالیست که آقایان نهایت استفاده را از تعاملات پیش گفته داشته اند و به واسطه همین تعاملات بود که برجام روحانی و اصلاح طلبان ظرف مدت ۲۰ دقیقه در مجلس به تصویب رسید و یا شاهد حضور رجال جریان چپ بر مناصب رفیع دولت و جایگاه های حساس آن هستیم.

اصلاح طلبان در روزهایی که به دکتر لاریجانی نیاز داشتند تا حدی پیش رفتند که حتی او را کاندیدای مطلوب اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ نیز معرفی کردند و دائماً از این می گفتند که لاریجانی نماد یک اصولگرای معقول است!

***

1_www.irna.ir/news/83338051/

2_ mshrgh.ir/963680

3_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/259602

برچسب‌ها