کد خبر 1574169
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۳

به گزارش مشرق، علیرضا تقوی نیا، فعال رسانه در کانال تلگرام خود نوشت:

اخیرا برخی اسناد منتشر شده از سوی مخالفان جمهوری اسلامی( که ادعا کرده اند از طریق هک سیستم های یک شرکت وابسته به سپاه بدان دست یافته اند) نشان می دهد ایران در ازای پهپادهایی که سال ۲۰۲۳ به روسیه فروخته ، یک میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیارد دلار طلا گرفته است.

در این خصوص چند نکته باید ذکر شود .

۱. اگر فرض را بر صحت این ادعاهای اخیرا منتشرشده بگیریم، این پهپادها ۱۹۳ و ۲۹۰ هزار دلار قیمت داشته اند یعنی حدودا ۱۰ برابر قیمت تولید آن برای ایران.

به عبارت دیگر ارزش افزوده و سودی که ایران بابت تولیدهای دانش بنیان خود در عرصه پهپادی کسب کرده، ۱۰۰۰ درصد است و قابل مقایسه با هیچ صنعت دیگری نیست.

۲. پهپادهای ایرانی در برابر پیشرفته ترین پدافندهای شرقی و غربی مستقر در اوکراین موفق عمل کردند و در واقع حضور این تسلیحات در جنگ اوکراین باعث شد قدرت تکنولوژی نظامی جمهوری اسلامی به دنیا معرفی شده و تبلیغ مناسبی برای فروش آنها در بازارهای جهانی باشد.

۳. البته در تصاویری که بارها در فضای مجازی منتشر شده، اوکراین و روسیه هردو از مهمات های تولید ایران برای ادوات خود مانند خمپاره و توپ (به خاطر کیفیت بالایی که دارد) در جنگ استفاده می کنند.

۴. سرمایه گذاری های سالیان دور ایران در عرصه نظامی، علاوه بر بازدهی موفق در حوزه تولید امنیت و بازدارندگی مطلق برای این کشور، آن را به یک برند در عرصه تولیدات نظامی تبدیل کرده است و پیش بینی می شود در آینده نه چندان دور، بازار تجارت سلاح در دنیا، سالانه بالای ۵ میلیارد دلار صادرات تسلیحات ایرانی را شاهد باشد.

۵. کشورهای دیگری نیز به خرید پهپاد از جمهوری اسلامی روی آورده اند که از جمله آن می توان به چین،ونزوئلا، سوریه، اتیوپی ، سودان ، تاجیکستان ، صربستان و ... اشاره کرد که موجب رونق صنایع نظامی ایران می شود و درنتیجه درآمدزایی بسیار بالایی خواهد داشت که اثری مستقیم بر شرکت های دانش بنیان ، رفع مشکل اشتغال و ارزآوری دارد.

۶. پهپاد تنها یکی از تولیدات موفق صنایع ایران است و در سالهای آتی احتمالا موشک های زمین به زمین، زمین به دریا، سامانه های پدافند هوایی ، قایق های موشک انداز نیز به کشورهای دیگر صادر شود که برخی از این محصولات نیز هم اکنون در برخی کشورها دیده می شوند.

۷. نکته مهم دیگر اینست که پهپادهای موفق ایرانی در نبردهای مختلف در یمن ، اوکراین ، سوریه ، اتیوپی ، سودان و ... ، از نسخه های صادراتی هستند و نسل های جدید و به روز تولیدات ایران نیستند اما توانسته اند کارآمدی بالای از خود نشان دهند و جمهوری اسلامی و البته هیچ کشور صادرکننده تسلیحات، تولیدات جدید ،آخرین تکنولوژی و نسل های پیشرفته سلاح های خود را به کشورهای دیگر نمی فروشد.

در پایان باید گفت جمهوری اسلامی ایران به ادعای دشمنانش در حال تبدیل به یک صادر کننده بزرگ تسلیحات در دنیاست که می تواند با پیشرفته ترین کالاهای مشابه غربی و شرقی رقابت کند .

به اذعان همگان روسیه و چین قدرت های بزرگ نظامی شرق هستند اما بازهم به دنبال خرید تسلیحات از ایران اند که نشان می دهد محصولات ایرانی مزیت ها و ویژگی هایی دارد که برای آنها جذاب بوده و این قابلیت ها از تولید علم و دانش در جمهوری اسلامی نشات می گیرد.

نباید از یاد برد ، زیر بنای هرگونه پیشرفت صنعتی تولید علم است که می تواند از یک ماده خام ، کالایی پیشرفته تولید کند .

در طول ۴۵ سال گذشته،غربی ها کشورهای دیگر را از فروش تسلیحات به ایران منع می کردند و با تحریم جمهوری اسلامی سعی در ضعیف نگاه داشتن و ایزوله این نظام می نمودند، اما اکنون شرایط برعکس شده واصرار می کنند که کشورها سلاح های ایرانی را نخرند و این یک عبرت بزرگ برای تحلیلگران حوزه های سیاسی خواهد بود.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.