روزنامه اعتماد همراه با رسانه های معاند به صورت پرحجم در پی القای این مسئله است که مهرجویی فیلمساز منتقد حکومت بوده و قتل وی سیاسی است!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز سه شنبه ۲۵ مهرماه در حالی چاپ و منتشر شد که مهم‌ترین تحولات جنگ غزه از سیگنال معنادار بایدن تا تشدید نگرانی‌های بین‌المللی، ادامه واکنش‌ها به قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدی فر، نقره‌داغ کم‌کاران نهضت مسکن و بلوک بندی‌ها در مجلس آینده در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

عملیات طوفان الاقصی به دهمین روز خود رسیده است و بر اساس برخی گزارش‌های غیر رسمی از سوی صهیونیست‌ها، احتمال افزایش میزان تلفات رژیم صهیونیستی تا ۱۸۰۰ نفر وجود دارد. تعدادی شهدای حملات رژیم صهیونیستی به غزه، به ۲۷۵۰ نفر رسیده است. مقاومت غزه کمکان به حملات خود به سرزمین های اشغالی ادامه میدهد. گردان‌های قسام امروز تل آویو را مجددا مورد حمله موشکی قرار دادند.

جنگ در غزه همچنان مورد توجه روزنامه‌ها بوده و آن را مورد ارزیابی و تحلیل قرار می‌دهند، روزنامه آرمان امروز درباره ریشه های موفقیت طوفان الاقصی می‌نویسد:

حمله خاکی و آبی و چند جانبه گروه حماس در صبح روز هفتم اکتبر که موجب تحیر و اسباب حیرت مردم و افکار عمومی جهان شده و تا حدی توانست به افسانه شکست ناپذیری ارتش اسرائیل پایان دهد، بر همین اساس صورت گرفت. البته بی ثباتی دوران اخیر اسرائیل فقط محدود به یکه تازی و تعقیب سناریوی بحران نتانیاهو نیست. در طی ۴ سال اخیر ۴ نوبت انتخابات برای کرسی نخست وزیری در این کشور برگزار گردید و هر یک از نخست وزیران نه مستقل بلکه فقط به واسطه ائتلاف با حزب یا احزاب دیگر توانستند دولت تشکیل دهند. دولت ائتلافی راستگرا (نفتالی بنت) و (یائیر لاپید) که از نتانیاهو راستگرا تر و دارای گرایشات ارتدوکسی و پیوریتن بوده اند، مهمترین دلیل و گواه بابت بی ثباتی در اسرائیل بوده است.

روزنامه شرق اما جنگ در غزه را فرصتی برای گفتگوی مستقیم میان ایران و آمریکا دانسته و در سرمقاله خود نوشته است:

اگر تحولات ناشی از جنگ جاری نتواند آثار برخی تحولات اجتماعی-اقتصادی و سیاسی در جوامع عربی به‌ویژه بعد از بهار عربی را خنثی کند و مخالفت مردمی با عادی‌سازی روابط با اسرائیل تنها در حد مخالفت غیرفعال باقی بماند، مشکل می‌توان تصور کرد که روند عادی‌سازی بعد از افتادن آب از آسیاب‌ها دوباره از سر گرفته نشود. حدس و گمان‌هایی نیز درباره تأثیرات درازمدت جنگ غزه و ازجمله تأثیر آن بر «تفاهم نانوشته» بین ایران و آمریکا مطرح است.

در بخشی دیگر از این یادداشت آمده است:

پیش‌ازاین تهدیدهای غیرمستقیمی درباره سپرده شش میلیارد دلاری ایران در قطر و ۱۰ میلیارد دلاری ایران در عمان مطرح شده؛ اما تاکنون اقدامی عملی در این زمینه از سوی آمریکا صورت نگرفته است. همچنین برخی نیز مدعی شده‌اند که تحولات جاری موجب تغییرات اساسی در معادلات منطقه‌ای و کم‌وکیف روابط ایران و آمریکا خواهد شد؛ اما مادام که سرانجام جنگ غزه ناروشن است و هنوز تهاجم زمینی اسرائیل به داخل غزه و سرنوشت آن روشن نیست، مشکل می‌توان درباره آثار درازمدت این جنگ سخن گفت.

روزنامه اصلاح‌طلب هم‌میهن اما نتیاهو را مزاحم بایدن در اجرای سیاست‌های منطقه‌ای خوانده و می‌نویسد:

رهه فعلی، آمریکا همچنان حمایت دیپلماتیک و نظامی و مداخله نظامی بالقوه در جریان درگیری فعلی را به نفع اسرائیل خواهد کرد. اما ماجرا زمانی آغاز می‌شود که این درگیری پایان یابد. وقتی که مرحله اضطراری جنگ تمام شود، سیاست‌مداران منتقد آمریکایی به همتایان اسرائیلی خود خواهند پیوست تا توانایی‌های کابینه نتانیاهو را بابت شکست اطلاعاتی‌اش که منجر به موفقیت حمله حماس شد، زیر سوال ببرند. اما در شرایط کنونی، آمریکا به حمایت از اسرائیل در جریان جنگ جدید از طریق حمایت از عملیات نظامی در غزه و جست‌وجوی مداوم برای آزادی اسیران اسرائیلی و همچنین کمک به بازدارندگی اسرائیل در مقابل ایران و حزب‌الله بابت جلوگیری از تشدید درگیری‌های منطقه‌ای و باز شدن جبهه‌های جدید ادامه خواهد داد. اما پس از پایان جنگ، واشنگتن دیگر نیازی به حفظ این سطح حمایت از اسرائیل نخواهد داشت.

بازار شایعات بی اساس درباره قتل مهرجویی داغ است!

پس از انتشار خبر قتل کارگردان هامون که پیامد انتشار اخبار در درگاه‌های رسمی است، شبکه‌های معاند ضد انقلاب تلاش می‌کنند تا مرگ این زوج را ادامه قتل‌های زنجیره‌ای و کاملا آنرا سیاسی جلوه دهند و از ویدئوی اعتراضی مهرجویی پس از عدم اکران فیلم لامینور در نوروز ۱۴۰۱ به عنوان دستاویزی سیاسی استفاده می کنند. روزنامه‌های اصلاح‌طلب نیز از قافله این ماجرا عقب نمانده و به بازار شایعات دامن زدند.

روزنامه اعتماد که با حاشیه سازی خاص در شماره دیروز خود مسئله قتل این کارگردان سینما را با شایعات خاص داغ کرد امروز در یادداشتی سعی در سیاسی جلوه دادن آن کرده و نوشته است:

مقصود از قتل ارعابی قتلی است که کسانی غیر از مقتول یا مقتول‌ها را بترساند. در این نوع قتل، مقتول هدف اصلی قاتل نیست، بلکه ترساندن دیگران، یا حتی کل جامعه از چیزی با چیزهایی هدف اصلی قاتل است. در این نوع قتل‌ها قربانی از میان کسانی انتخاب می‌شود که بسیار مشهور و خوشنام بوده و نام‌شان ارزش خبری بالایی داشته باشد. قتل‌های ارعابی به شکل بمب خبری درآمده و افکار عمومی را به ‌شدت متوجه خود می‌کنند. انجام چنین قتل‌هایی به شکلی رخ می‌دهند که جنبه نمایشی آنها قوی و زیاد باشد.

در ادامه این یادداشت عجیب آمده است:

در این فرم نمایشی غیر از شخصیت مقتول شیوه قتل هم اثرگذار است. هر اندازه قتل فجیع‌تر و خشن‌تر باشد، نمایشی‌تر است. در این ماجرا حمله به گردن، خونریزی شدید، ضربه سنگین به سر و قتل یک زن، عناصر نمایشی حادثه را به ‌شدت افزایش داده و تشدید می‌کنند. عاملان قتل‌های ارعابی همواره افرادی حرفه‌ای هستند که به کار خود مسلطند و می‌توانند عملیات مجرمانه خود را دقیق و سریع به انجام رسانند و کار شناسایی را بسیار سخت کنند. در قتل‌های ارعابی فقط قاتل یا قاتل‌ها دخالت ندارند. کسان دیگر نیز وجود دارند که با طراحی عملیات قتل ارعابی دنبال ترساندن مردمند، به همین دلیل معمولا این نوع قتل‌ها را باید در زمره قتل‌های سازمان‌یافته تلقی کرد.

روزنامه اعتماد همراه با رسانه های معاند به صورت پرحجم در پی القای این مسئله هستند که مهرجویی فیلمساز منتقد حکومت بوده و متهم اصلی قتل وی، افراد حامی حکومت هستند. این ادعا در حالی است که مهرجویی در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ علیرغم فشارهای متعدد هیچگاه موضعگیری تندی نداشته و در اکران فیلم گاو در خارج از کشور در سال گذشته نیز به رغم حضور نیروهای معاند در سالن و اجبار برای اظهارنظر علیه حاکمیت، حاضر نشد که با جریان معاند همصدا شود.

برچسب‌ها