برای چندمین بار در طول یک ماه گذشته مقامات رسمی آمریکایی اعلام کردند در حال حاضر برنامه‌ای برای ارسال جنگنده‌های F-۱۶ برای ارتش اوکراین و آموزش خلبانان این کشور وجود ندارد.

سرویس جهان مشرق _ سیصد و هشتاد و دومین روز از جنگ میان روسیه و اوکراین آغاز شده است.

تحولات روز سیصد و هفتاد و چهارم جنگ اوکراین:

ارتش روسیه در آستانه فتح شهر باخموت/ اوکراین برای تهاجم بزرگ در جبهه جنوبی آماده می‌شود/ بازگشت تدریجی آوارگان اوکراینی از کشورهای همسایه +نقشه و تصاویر


ارتش روسیه به محوریت نیروهای ارتش خصوصی واگنر همچنان به فشار خود بر مدافعین اوکراینی در شهر باخموت ادامه می دهند و در تلاش هستند تا تنها راه ارتباطی و امدادی این شهر را زیر آتش برده و در نهایت با قطع آن، باخموت را به محاصره کامل در بیاورند.

قوای اوکراینی از هفته پیش با انهدام پل های ارتباطی در مرکز شهر، از بخش شرقی باخموت عقب نشینی کردند؛ در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد از مساحت شهر در اختیار ارتش روسیه قرار دارد و مدافعین اوکراینی در بخش غربی شهر نیز در شرایط دشواری مشغول دفاع هستند.

یوگنی پریگوژین (نفر سوم از سمت چپ) و نیروهای واگنر در مرکز باخموت

در روزهای اخیر نیروهایی از یگان های هوابرد و مکانیزه ارتش اوکراین به شهر باخموت اعزام شده اند تا مانع از سقوط این شهر یا دست کم به تاخیر انداختن آن شوند؛ برای فرماندهی ارتش اوکراین بسیار اهمیت دارد که باخموت تا زمان آغاز ضد حمله بهاره این کشور در جبهه جنوبی و استان زاپوروژیا سقوط نکند.

مشاور زلنسکی: در دو ماه آینده ضدحملات بزرگ اوکراین آغاز می‌شود

میخائیلو پودولیاک مشاور ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین مدعی است قرار گرفتن این کشور در لاک دفاعی از چند ماه قبل و عدم انجام عملیات تهاجمی در دو ماه آینده به پایان رسیده و ارتش اوکراین مجددا برای بازپس گیری خاک از دست رفته خود تلاش خواهد کرد.

پودولیاک معتقد است در شرایط فعلی بهترین استراتژی دفاع از شهر باخموت و فرسوده کردن قوای تهاجمی ارتش روسیه در راه تصرف این شهر است و با خریدن زمان می توان دست به سازماندهی مناسب برای تهاجم در آینده نزدیک در جبهه های دیگر زد.

پاکستان تانک‌های تی۸۰ اوکراینی را به این کشور پس می‌دهد؟

در اواخر دهه ۹۰ میلادی پاکستان و اوکراین معامله تسلیحاتی را انجام دادند که بخشی از مشکلات هر دو کشور را حل کرد؛ پاکستان به دلیل برنامه اتمی خود تحت تحریم های سنگین اقتصادی و تسلیحاتی از سوی غرب قرار گرفته بود و این کشورها حاضر به فروش سلاح به این کشور برای مقابله با ارتش هند نبودند؛ در سوی مقابل نیز اوکراین که به تازگی از اتحاد جماهیر شوروی جدا شده بود دچار مشکلات مالی شدید بوده و دست به فروش گسترده تجهیزات نظامی خود برای تامین بخشی از بودجه عمومی زد.

بدین ترتیب اوکراین ۳۲۰ عراده تانک با ارزش عملیاتی خود از مدل T-۸۰UD را به پاکستان فروخت؛ این تانک در زمان خود به عنوان برترین تانک عملیاتی دنیا شناخته می شد و توان مناسبی به نیروی زمینی پاکستان می‌داد.

در طول دو دهه بعدی ارتش پاکستان به تدریج دست به جایگزینی ناوگان تی۸۰ خود با مدل های بومی یا تولید تحت لیسانس از چین نظیر تانک الخالد و VT-۴ زد؛ اکنون گفته می شود پاکستان به کشورهای غربی به ویژه امریکا پیشنهاد داده است تا در ازای دریافت کمک مالی، ۴۴ عراده از تانک های تی۸۰ ذخیره خود را به ارتش اوکراین بازگرداند.

مشابه با قرارداد اواخر دهه ۹۰، این معامله بار دیگر می تواند برای هر دو کشور سودمند باشد؛ ارتش اوکراین با دریافت این تانک‌ها توان تهاجمی خود را در نبردهای آینده تقویت خواهد کرد، به ویژه که بر خلاف تانک های غربی وعده داده شده به اوکراین، این مدل تحت کاربری این کشور بوده و نیازی به آموزش خدمه یا پیچیدگی فنی تعمیرات و نگهداری ندارد.

خبری از اف۱۶ نیست؛ به اوکراین میگ۲۹ بدهید!

برای چندمین بار در طول یک ماه گذشته مقامات رسمی امریکایی اعلام کردند در حال حاضر برنامه ای برای ارسال جنگنده های F-۱۶ برای ارتش اوکراین و آموزش خلبانان این کشور وجود ندارد؛ اگرچه گفته می شود نیروی هوایی اوکراین قصد دارد تا از طریق کشور نروژ بخشی از خلبانان خود را برای کاربری این جنگنده آموزش دهد تا در آینده و در صورت کسب موافقت پنتاگون، بلافاصله با دریافت جنگنده های اف۱۶ آنها را عملیاتی کند.

میگ۲۹ نیروی هوایی لهستان

در سوی دیگر گفته می شود امریکا دو کشور لهستان و اسلواکی را راضی کرده است تا ناوگان جنگنده های میگ۲۹ خود را به اوکراین اهدا کنند؛ این دو کشور مجموعا ۴۲ فروند از این مدل جنگنده در اختیار دارند که گفته می شود امریکا قصد دارد آنها را به مهمات غربی نظیر موشک ضد رادار هارم، موشک های هوا به هوای آمرام و بمب های دوربرد JDAM-ER با برد ۷۲ کیلومتر مجهز کند.

میگ۲۹ نیروی هوایی اسلواکی

برچسب‌ها