امروز دوشنبه ۱۷ مردادماه در ایران اسلامی، روز عاشورای حسینی است و در سراسر ایران، مردم به عزاداری می‌پردازند و به سر و سینه می‌زنند.

به گزارش مشرق،  امروز دوشنبه ۱۷ مردادماه در ایران اسلامی، روز عاشورای حسینی است و در سراسر ایران مردم به عزاداری می‌پردازند و به سر و سینه می‌زنند. بسیاری از هیأت‌های عزاداری امروز ظهر مجالس عزاداری برپا خواهند کرد و در موقع اذان ظهر نیز مردم به یاد اقامه نماز ظهر عاشورا امام حسین(ع)، نماز جماعت را در فضای باز برپا خواهند کرد.

مراسم تشییع شهید عبدالله اسکندری

تشییع پیکر شهید بی‌سر در شیراز

سال‌ها گذشت؛ اشقیای زمان دوباره به فکر نبرد با نور افتادند و این بار حریم بانوی عاشورایی را هدف گرفتند .. مردانی از جنس نور پیدا شدند تا مدافع حریم حرم باشند .. سرداری از جنس یاران حسین فریاد زد و یاران را جمع کرد. حریم بانوی عاشورا امن و امان ماند.

این راه، امتداد عاشوراست و هر روز خبری از پر کشیدن یکی از یاران سردار قدس اعلام شد اما خرداد سال 93 باز هم داستان سر تکرار شد ..

حاج عبدالله اسکندری حسین‌گونه به دست اشقیای زمان به شهادت رسید و سرش بر نی شد چراکه این داستان داستان سر است.

مراسم تشیع پیکر مطهر شهید اسکندری که در میان شهدای دفاع مقدس به شهید بی سر مشهور شده است، از صبح امروز همزمان با عاشورای حسینی و با قرائت زیارت عاشورا در میدان شهدا شیراز آغاز شد و بناست تشییع پیکر شهید در حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شود و پس از آن به سمت گلزار شهدا دارالرحمه شیراز برود. پیکر مطهر شهید عبدالله اسکندری در محلی که از پیش تعیین شده بود و در گلزار شهداء دارالرحمه شیراز به خاک سپرده خواهد شد.

سردار شهید عبدالله اسکندری،  رئیس سابق بنیاد شهید استان فارس بود. شهیدی که در سال ۱۳۹۳ به دست تروریست‌های  «اجناد الشام»  به شهادت رسیده بود و یکی از فرماندهان سنگدل این گروهک تروریستی موسوم به ابوجعفر، پس از شهادت شهید اسکندری سر از پیکر بی‌جانش جدا کرده بود و تصاویر آن را در فضای مجازی منتشر ساخت. هر چند که اندکی پس از شهادت سردار اسکندری، وعده خدا محقق شد و ابوجعفر به درک واصل شد اما داغ این شهید بزرگوار در دل‌های دوست‌داران و ارادتمندانش تازه مانده است.

عزاداری با گِل در لرستان

از نخستین ساعات صبح امروز مراسم عزاداری در شهرهای مختلف کشور آغاز شده است. در شهرستان خرم‌آباد استان لرستان آئین سنتی عزاداری با گِل برگزار شد. مردم در خیابان‌ها در حالی که گِل و خاک بر سر و لباس مالیده بودند و سینه‌زنی می‌کردند.

مراسم عزاداری عاشورا در لرستان

یکی از نوحه‌هایی که مردم در این مراسم همخوانی می‌کردند این بود: «ای بی کفن حسینم/ شد پاره تن حسینم» یا «این بدن از کیست که سر ندارد/ عزیز زهراست که کفن ندارد».

برپایی دسته عزاداری با نوای میثم مطیعی در تهران

دسته بزرگ عزاداری روز عاشورا هیأت میثاق با شهدا و دانشگاه امام صادق(ع) از صبح امروز در خیابان‌های غرب تهران با نوای میثم مطیعی به راه افتاد. این دسته که روز گذشته و همزمان با تاسوعای حسینی نیز به عزاداری پرداخته بود، مسیر حرکتش امروز از مسجد دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام)، بلوار دریا، مقبره‌الشهدا مسجد قدس، بلوار سعادت آباد، میدان شهید طهرانی مقدم است.

عصر امروز از ساعت ۱۶ نیر بناست محفل مقتل‌خوانی با نوای میثم مطیعی در عصر روز عاشورا در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شود.

عزاداری کرمانی‌ها در میدان امام خمینی(ره) بم

کرمانی‌ها در میدان امام خمینی(ره) شهرستان بم در روز عاشورا، گردهم آمدند و فریاد زدند: «قرآن شده نقش زمین یا رسول الله / جسم حسینت را ببین یا رسول الله؛ واویلتا واویلتا آه و واویلا» ای ابوالفضل مدد و زنجیرزنی کردند.

در این مراسم عزاداران در صفوف منظمی کنار هم ایستاده بودند و با نوا و مرثیه‌خوانی‌های مداحان اهل بیت(ع)  زنجیرزنی می‌کردند.

عزاداری عاشورا در میدان امام خمینی(ره) شهرستان بم 

نجوای «مکن ای صبح طلوع» در شب عاشورا

شب گذشته همزمان با شب عاشورای حسینی در هیأت‌ها به عزاداری پرداختند و همه ناله زدند: «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است مکن ای صبح طلوع کن/ ظهر فردا بدنش زیر سم اسبان است مکن ای صبح طلوع». در یکی از این مراسم‌ها که در هیأت عبدالله بن الحسن(ع) برگزار شد، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم حضور پیدا کرد و در کنار مردم به عزاداری پرداخت.

برپایی مجالس خیمه‌سوزان در عصر عاشورا

از عصر امروز دوشنبه ۱۷ مردادماه نیز در شهرهای مختلف کشور به یاد عصر روز عاشورا که سپاهیان یزید، خیمه‌های آل‌الله و اهل بیت پیامبر(ص) را به آتش کشیدند، مجالس خیمه‌سوزان برگزار می‌شود.

یکی از محوری‌ترین و بزرگترین مجالس در تهران و میدان امام حسین(ع) برگزار خواهد شد.

نماز ظهر عاشورا با اقتدا به امام حسین(ع) اقامه شد

عزاداران حسینی که از دقایق ابتدایی امروز در هیئات مختلف سینه‌زنی و زنجیرزنی به عزای پسر رسول گرامی اسلام پرداخته بودند و با برگزاری آئین‌های مختلف عاشورایی عشق و ارادت خود را به سالار شهیدان نشان دادند.

هیئت‌های مذهبی که از اول محرم خیمه‌های عزا را در جای جای کشورمان بر پا کرده بودند همزمان با عاشورای حسینی با راه انداختن دسته‌های عزاداری نام «حسین» را زمزمه و همپای اشک‌های عرشیان به مویه و زاری پرداختند.

همچنین هنگام اذان ظهر عزاداران حسینی در تمامی مساجد، حسینیه‌ها و اماکن غیر مسقف به یاد آخرین نماز اباعبدالله الحسین (ع) و با اقتدا به حسین بن علی (ع) نماز ظهر را اقامه کردند.

عزاداران حسینی با اقامه نماز اول وقت نشان دادند که پیام نماز امام حسین(ع) را به درستی دریافته کرده و می‌دانند که محرم زمان بالیدن و خوب نگریستن است و در نالیدن و گریستن خلاصه نمی‌شود.