کد خبر 1218930
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۹

یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه سوخت و ساز بدن پس از ماه رمضان به آرامی به شرایط قبل باز می گردد گفت: وعده های غذایی پس از ماه رمضان باید به دور از چربی و در عین حال بسیار سبک باشند.

به گزارش مشرق، احمدرضا درستی در خصوص تغذیه مناسب پس از ماه مبارک رمضان، گفت: «روزه داری ماه مبارک رمضان در کسانی که عادت به نوشیدن آب و مایعات کافی نداشته اند، منجر به کم آبی بدن میشود بنابراین بخشی از کاهش وزن در چنین افرادی در اثر از دست دادن آب بدن است که ادامه این وضع قوای جسمی و فکری آنها را کاهش می دهد بنابراین توصیه می شود افراد از روزهای آغازین پس از ماه رمضان هر روز بین ۸ تا ۱۰ لیوان آب خالص (زیاد خنک نباشد) بنوشند. علاوه بر این، نوشیدن ۳-۲ لیوان چای (ترجیحاً چای سبز) کمرنگ و همچنین افزودن آب لیمو به آب نوشیدنی (بدون افزودن شکر) نیز مناسب خواهد بود.

ببینید:

فیلم/ بهترین نوشیدنی‌ها در دوران روزه‌داری

این متخصص تغذیه افزود: کسانی که طی روزه داری ماه مبارک رمضان به سحری نخوردن عادت داشته و یا در شبهای روزه داری عموماً کمتر از نیاز خود غذا دریافت می کرده اند، در پایان ماه مبارک رمضان ممکن است بیش از حد وزنشان کاهش یافته باشد. این کمبود وزن در برخی افراد می تواند به سوء تغذیه بعدی منجر شود که توان جسمی و فکری آنها را مورد لطمه قرار می دهد. لازم است این افراد طبق توصیه متخصص اقدام به برنامه ریزی برای دریافت مقدار غذا و مایعات مناسب بنمایند تا وزن آنها به شرایط مناسب برسد همچنین بسیاری از افراد ممکن است دچار اضافه وزن شده باشند که ناشی از افزایش مقدار چربی و پروتئین نیست و تنها به دلیل تجمع مایعات در بدن ایجاد شده است.

وی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان افراد روزه دار تقریباً ۱۵ ساعت غذا نخورده اند که این مسئله موجب می شود تا دستگاه گوارش به آرامی خود را با شرایط تطبیق دهد بنابراین مصرف غذای بیش از اندازه گرم یا سرد و سرازیر کردن آن به دستگاه گوارش موجب لطمه به آن شده است، بهتر است وعده های غذایی به دور از چربی و سنگینی بوده و صرف غذاهای سبک تر مانند ماست و خیار یا پنیر و هندوانه بیشتر توصیه می شود.

درستی عنوان کرد: افراد باید بدانند که میزان سوخت وساز در ۱۵ ساعت روزه داری و غذا نخوردن با شرایط عادی متفاوت بوده است چراکه در ماه مبارک رمضان بدن به صرف مقدار بیشتری سوخت و انرژی نیازمند است لذا بهتر است صبحانه در حد مناسب میل شود، نهار بسیار پرچرب و سنگین نباشد، و غذاهای سبک تری که نام برده شد به عنوان شام مصرف شوند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت مصرف میوه پس از ماه مبارک رمضان گفت: مصرف میان وعده های مناسب به خصوص میوه ها (روزانه دو واحد) برای مثال یک سیب متوسط و یا ۲ عدد شلیل درشت به همراه نان و پنیر و گردو یا خیار و یا چای و خرما توصیه می شود.

این متخصص تغذیه در آخر تصریح کرد: از آنجا که مقدار غذای مناسب رای هر فرد با توجه به شرایط فیزیولوژیک و وضعیت جسمانی و فعالیت وی متفاوت است توجه به این نکته لازم است که بدن پس از ماه مبارک رمضان به آرامی باید به شرایط قبل باز گردد تا از هر گونه لطمه به سلامت پوست و مو جلوگیری شود بدیهی است؛ مشاوره با متخصص در شرایط این چنین اهمیت بسیار زیادی دارد.

منبع: مهر