کد خبر 1147173
تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۸

خراسان جنوبی اعلام کرده منابع آبی‌اش رو به اتمام است؛ در سیستان و بلوچستان هم ۳۰۰۰ روستا آب پایدار ندارند؛ خراسان رضوی هم دیگر آبی برای صنایعش ندارد.

به گزارش مشرق، نیمه آبان‌ماه سال جاری فاز اول عملیات آبرسانی به فلات مرکزی ایران سیرجان، از تنگه هرمز بهره‌برداری شد؛ بزرگ‌ترین پروژه آبی- خاکی تاریخ کشور که ۲۰۰ هزار مترمکعب آب‌ِ شیرین شده را با ۳۰۵ کیلومتر خط انتقال به هرمزگان، کرمان و یزد می‌رساند.

وزارت نیرو می‌گوید ۱۰ هزار روستا آب پایدار ندارند، سه هزار روستا شامل ۷۰۰ هزار نفر فقط در سیستان و بلوچستان؛ شواری عالی آب در سندی مصوب کرده ۱۷ استان کشور عمدتاً در فلات خشک مرکزی از آب دریا قضای حاجت کنند.

تفاهم‌نامه انتقال آب عمان به شرق؛ استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، جنوبی و شمالی با سرمایه‌گذاری معدنی‌ها و صنایع آن‌ها سال گذشته امضا شد اما هنوز وارد فاز اجرایی نشده است.

انتقال آب عمان مخالف کم ندارد چه آن‌هایی که این انتقال را به کام صنایع خراسان می‌بینند و نه مردم محروم بلوچستان و چه آن‌هایی که متفق‌القولند این انتقال خطر زیست محیطی برای دریاها دارد؛ مجری‌ها هم تاکید می‌کنند اولویت انتقال اول مردم بلوچستان‌ هستند و خطرات زیست محیطی به دلیل فضای باز عمان برای دریا ندارد. گزارش ویدئویی از آخرین وضعیت انتقال آب عمان به شرق از نظر می‌گذرد:

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

دانلود

منبع: تسنیم