یک فعال چپ تأکید کرد: اصلاح‌طلبان در جاهایی که گزینه ندارند باید از گزینه‌های معتدل و مستقل حمایت کنند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

دستور حجاریان درباره هر اصلاح‌طلبی که در انتخابات شرکت کند

تنی چند از اعضای ستاد اصلاحات در ادامه راهبرد "تحریم خاموش انتخابات" (رأی می‌دهیم ولی لیست نمی‌دهیم!) چپ‌های مایل به حضور در انتخابات را در آماج حملات خود قرار داده‌اند.

عبدا... ناصری، عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان در همین رابطه گفته است: به نظر من اصلاح‌طلبان در این دوره نباید لیست ارائه کنند... در این شرایط لیست‌دادن شورای سیاستگذاری از تهران به معنای همراهی با شورای نگهبان است.

به گزارش مشرق، او تصریح می‌کند:بخشی از هواداران اصلاحات بر این باورند که همه اصلاح‌طلبان تحت هر شرایطی می‌خواهند با حکومت تعامل کنند. ما اصلاح‌طلبان و شورای سیاست‌گذاری باید این باور مردم را یک‌بار برای همیشه اصلاح کنیم.

ناصری درباره این‌که موضع او موجب انشقاق و دودستگی در جریان اصلاحات می‌شود، گفت: «بله، ولی اصلاح‌طلبان واقعی نمی‌توانند به بهانه انشقاق یا شکاف این مسیر لاپوشانی و غیرصادق‌بودن با مردم را ادامه دهند. درست است که به احتمال زیاد انشقاق ایجاد می‌شود اما بالاخره یک روزی باید اصلاح‌طلبان واقعی از اصلاح‌طلبان حکومت‌محور و قدرت‌طلب جدا و متمایز شوند.»[1]

در همین رابطه، سعید حجاریان، از تئوریسین‌های اصلاحات که واضع تئوری "تحریم خاموش انتخابات" است نیز طی اظهاراتی در شماره اخیر نشریه ایران فردا گفته است:

"البته انتخابات آتی معیار خوبی خواهد بود برای تصفیه نیروهای اصلاح‌طلب. یعنی شورای نگهبان زحمت ما را کم می‌کند و خودش، اصلاح‌طلبان رقیق را از مابقی جدا خواهد کرد."

*اظهارات این دو عضو ستادی جریان اصلاحات به روشنی گویای حقد و کینه ستاد جریان سیاسی خاص از نظام اسلامی و عزم آنها برای ناامن‌سازی کشور با "کم‌رمق‌سازی انتخابات" است.

البته این نکته تحلیلی را بایستی به مخاطبان محترم گفت که حتی با وجود شرکت افرادی از جریان اصلاحات در جریان انتخابات، اما ستاد اشاره شده با بستن بوق کامیون روی پراید خود؛ داغ ننگ تحریم خاموش را بر پیشانی اصلاحات خواهد چسبانید.

و در ادامه اینکه برخورد نظام اسلامی با این رفتار خائنانه چه باشد و یا فرجام "خروج از دموکراسی توسط جریان چپ" به چه بهایی برای آنها تمام شود؛ را باید منتظر ماند و تماشا کرد.

تهدید نامزدهای شرکت کننده در انتخابات از سوی ستاد جریانی که این نامزدها وابسته به آن هستند در ادبیات سیاسی "دیکتاتوری حزبی" تلقی می‌شود.

برخی محافل تحلیلی معتقدند اعلام تصفیه سازمانی از سوی حجاریان در قبال اصلاح‌طلبانی که قصد شرکت در انتخابات را دارند، به این دلیل است که ستاد جریان چپ بوی «فتنه اقتصادی» را استشمام کرده و می‌رود تا مهیای سیاست خیابانی شود. فلذا دلیلی بر ماندن در حیطه دموکراسی و رفتارهای قانونی نمی‌بیند! (زیرا ستاد جریان خاص حتی حاضر به رفتارهای سیاسی خود در انتخابات‌های 92 و 94 هم نیست)

گفتنیست، عبدالله ناصری، پیش از این حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات با شرایط قانونی شورای نگهبان را "پفیوزی" خوانده بود.

***

یک فعال چپ:

اصلاح‌طلبان در جاهایی که گزینه ندارند باید از گزینه‌های معتدل و مستقل حمایت کنند

داریوش قنبری، فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان ادوار مجلس طی یادداشتی در سرمقاله شماره چهارشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی در اشاره به تأکید افرادی از اصلاح‌طلبان بر "تحریم خاموش انتخابات" نوشته است: اصلاح‌طلبان در این اوضاع و احوال نباید به فکر انتظارات حداکثری باشند و باید با توجه به وضعیت موجود تصمیم بگیرند و یک مقدار عملگرایانه‌تر رفتار کنند تا اینکه آرمانگرایانه فکر کنند. درحقیقت مشخص است که گزینه‌های درجه یک اصلاح‌طلبان تایید نشده‌اند و در خیلی از حوزه‌ها، حتی گزینه‌های درجه دو و سه هم ندارند و در این اوضاع اینکه به فکر گزینه‌های صددرصد اصلاح‌طلب باشند، امکان‌پذیر نیست.

او در ادامه می‌افزاید:

"منتها جز اینکه وضعیت را به اطلاع مردم می‌رسانند باید به سمت حمایت از چهره‌های معتدل و مستقل پیش روند و اعلام کنند که ما با این هویت به این چهره‌ها رای می‌دهیم. گرچه هویت‌شان اصلاح‌طلبی نیست اما احساس می‌کنیم این افراد کشور را از خطر، دور می‌کنند. حداقل باید بین بد و بدتر، بد را انتخاب کرد. به نظر می‌رسد جاهایی که اصلاح‌طلبان گزینه ندارند باید از گزینه‌های معتدل و مستقل حمایت کنند. در واقع همان استراتژی که برای مجلس دهم در نظر گرفته شد را اصلاح‌طلبان برای مجلس آینده هم در پیش بگیرند. حمایت از چهره‌های مستقل هم می‌تواند مطلوب باشد تا اینکه اصلاح‌طلبان کلا بخواهند هیچ کاندیدایی نداشته باشند."[2]

*همانطور که مشاهده می‌شود آقای قنبری جزو کسانی خواهد بود که انگشت حجاریان برای تصفیه به سمت او نیز دراز شده است. یعنی قنبری هم از رجالی در جبهه اصلاحات است که گویا با تحریم خاموش مخالف هستند، نمی‌خواهند اپوزسیون نظام باشند و طرح و نقشه‌ای برای "فردای براندازی" ندارند.

ما در مجموعه وبلاگ مشرق نیز طی ماه‌های گذشته کراراً بیان کردیم که فرض بر صحّت ادعای ستاد اصلاحات مبنی بر نداشتن کاندیدا، این جریان بر اساس قاعده سیاست مکلف به رفتار ائتلافی و یا حمایت از نامزدهای نزدیک است.

دقیقا نظیر رفتاری که جریان چپ در انتخابات‌های 92 و 94 از خود بروز داد.

ما البته این سؤال را هم مطرح کرده و خواهیم کرد که ستاد اصلاحات باید به مردم توضیح دهد که چرا قصد تکرار آن رفتارهای قانونی را ندارد و منش خائنانه تحریم خاموش را برگزیده است؟

پیش از این، کسانی از رجال اصلاحات اعلام کرده‌اند که تحریم خاموش یک تهمت است و کسانی در جناح مقابل قصد دارند با طرح این عبارت، اصلاح‌طلبان را وادار به حضور در انتخابات کنند![3]

این در حالیست که اولا تحریم خاموش نه یک تهمت بلکه یک واقعیت است که البته اصلاح‌طلبان دوست نداشتند کسی از آن مطلع باشد! و ثانیا حضور در انتخابات نیز وظیفه ذاتی طیف‌ها و احزاب سیاسی است و آنها هرگز نباید به این وسیله منّتی بر سر مردم و حکومت‌ها داشته باشند.

***

1_ mshrgh.ir/1038459

2_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/282181

3_ mshrgh.ir/1035158

برچسب‌ها