کاهش ارزش پول ملی، رکود، گرانی، بیکاری و دیگر موارد مشابه همگی میوه های برجام است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** تنها راه اداره کشور،ارتباط با آمریکاست!

روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت:«احتمال اداره کشور بدون داشتن روابط سیاسی با کشورهای پیشرفته تقریبا وجود ندارد و کاهش مشکلات فعلی در گروی توسعه ارتباطات سیاسی و روابط اقتصادی و تجاری است…در چند سال اخیر به خوبی آشکار شد که ساختار اقتصادی کشور به گونه‌ای است که بدون مراوده و معامله با اقتصادهای دیگر به خصوص آن دسته از اقتصادهایی که ساختار قوی دارند، امورات کشور به پیش نمی‌رود و به ورطه رکود کشیده می‌شود. مدعای این گزاره مشکلات معیشتی، کاهش قدرت خرید و افت ارزش ریال است که در دو، سه سال اخیر در کشور به وجود آمده است. باید این پیش‌زمینه در کشور ایجاد شود که پذیرش قوانین بین‌المللی لازمه تقویت ساختار اقتصادی و حل مشکلات است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«در دهه ابتدایی پس از انقلاب سرمایه اجتماعی بالا بود و مردم به‌ شدت حامی حاکمیت بودند. در آن سال‌ها مردم مشکلات را تحمل می‌کردند اما در این چند سال اخیر و به دلیل چند دوره تحریم سخت و برخی بی‌تدبیری‌های موجود، شرایط پیچیده‌تر شده و نارضایتی‌هایی وجود دارد و نمود یکی از آنها نیز در اعتراضات دی‌ماه سال 96 دیده شد. بنابراین مخالفین fatf‌ باید دلیل قانع‌کننده‌ای برای ابراز مخالفت خود به افکار عمومی ارایه دهند. در غیر این‌ صورت باید مسوولیت تبعات منفی رخدادهای پس از آن را بپذیرند و خود را حامی مردم ننامند. تبعاتی که همین الان هم می‌توان آن را در هشدارهای برخی کارشناسان دید».

اصلاح طلبان مهارت خاصی در پاک کردن صورت مسئله دارند.

این روزنامه اصلاح طلب مدعی شده است که وضعیت فعلی اقتصادی در کشور به دلیل عدم ارتباط با کشورهای پیشرفته است. هرچند نویسنده از کشورهای مذکور نام نبرده است اما کاملا مشخص است که منظور، آمریکا و شرکای اروپایی واشنگتن است. این ادعا در حالی است که همین 4 سال پیش توافق هسته ای میان ایران و آمریکا و تروئیکای اروپایی امضا شد.

اکنون ما در دوره پسابرجام قرار داریم. بر همین اساس، کاهش ارزش پول ملی، رکود، گرانی، بیکاری و دیگر موارد مشابه همگی میوه های برجام است.قرار بود بر طبق توافق هسته ای، تمامی تحریم های مالی، بانکی، نفتی و...به یکباره لغو شود اما تحریم ها نه تنها لغو نشد، بلکه دامنه گسترده تری نیز پیدا کرد. بنابراین وضعیت فعلی اقتصادی در کشور نتیجه اعتماد به آمریکا و تروئیکای اروپایی و غفلت از توانمندی های عظیم داخلی و بی توجهی به اقتصاد مقاومتی است.

روزنامه اعتماد که متعلق به یکی از نمایندگان اصلاح طلب مجلس است در اقدامی تأمل برانگیز مدعی شده است که نظام دیگر مانند اوایل انقلاب از پشتوانه مردمی برخوردار نیست.این روزنامه اصلاح طلب با تحریک مردم به اغتشاشات خیابانی، اینگونه وانمود کرده است که تمامی مشکلات کشور به دلیل نپیوستن به fatf  است.

این در حالی است که به اذعان اندیشکده های غربی، یکی از نقاط قوت فعلی کشور، پشتوانه عظیم مردمی است. از سوی دیگر مشکلات فعلی در کشور به دلیل سوءمدیریت در دولت است. یکی نمونه از آن نقدینگی 2000 هزار میلیارد تومانی است. کارشناسان معتقدند که اگر 20 درصد نقدینگی وارد چرخه تولید شود، بخش قابل توجهی از مشکلات در حوزه رکود و اشتغال رفع می شود.

** ارگان دولت: مخالفان FATF آلوده به پولشویی هستند!

روزنامه ایران در مطلبی نوشت:«مردم باید بدانند که چه کسانی با لوایح مرتبط با FATF مخالف هستند؟ لوایحی که به‌طور مستقیم با زندگی و معیشت مردم سروکار دارد. آیا مخالفان تصویب در مجمع تشخیص مصلحت در این باره مسئولیت می‌پذیرند یا همچنان در پشت پرده حضور دارند و بدون توجه به توصیه‌های کارشناسان درصدد زمین زدن دولت و کشور هستند تا دوباره ایران را...در زیر فصل هفت منشور ملل متحد قرار دهند و کل روابط بانکی و اقتصادی کشور را دچار اختلال دائمی کنند».

ارگان رسانه ای دولت در ادامه نوشت:«افرادی که به شغل دلالی مشغول هستند و از این راه ارتزاق می‌کنند و پول‌های سیاه آن را روانه سیاست و تبلیغات انتخاباتی می‌کنند، به طور طبیعی موافقتی با شفافیت دیدگاه‌ها و تصویب مقرراتی که به انضباط مالی کمک کند نخواهند داشت».

پیش از این «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه در اقدامی قابل تأمل با تاکید بر پیوستن به FATF، در ادعایی بی اساس، برخی نهادهای کشور را به پولشویی گسترده متهم کرد. پس از این اظهارنظر، نهادهای قضایی از وی خواستند تا مستندات خود را ارائه کند. اما ظریف هیچ مستندی ارائه نداد.

این ادعای بی اساس ظریف با ذوق زدگی رسانه های معاند مواجه شد. حالا ارگان رسانه ای دولت در اقدامی مشابه با طرح ادعایی بی پایه و بدون ارائه هیچ مستندی، مدعی شده است که مخالفان FATF آلوده به پولشویی هستند.

لازم و ضروری است که نهادهای قضایی با این قبیل اتهام زنی های بی پایه و اساس و کذب برخورد کرده و از تکرار این قبیل رفتارهای «دشمن شادکن» جلوگیری کنند.

حامیان FATF مدعی هستند که منتقدان باید مسئولیت اقدام خود را بپذیرند. این در حالی است که هنوز چک برگشتی برجام روی دست دولت است و از سوی دیگر ظریف تاکید کرده است که هیچ تضمینی وجود ندارد که با تصویب FATF مشکلات کشور رفع شود.

** دیگر با «تَکرار می کنم» و رقیب هراسی نمی توان رأی آورد

روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «این که بگوییم اصلاحات می‌تواند مانند گذشته به تحریک طبقات اجتماعی در جهت حضور پر نشاط سیاسی حتی در یک فضای دو قطبی نایل آید و به مانند گذشته با «تَکرار» کردن زمینه ساز این معنا باشد اکنون با چالش‌های جدی روبه‌روست که رهبر اصلاحات نیز بدان اذعان دارد».

دولت روحانی، شورای شهر در برخی کلانشهرها از جمله تهران و فراکسیون امید مجلس، همگی نتیجه حضور اصلاح طلبان در قدرت است.

بنابر مستندات متعدد، هیچ کدام از نهادهای مذکور کارنامه قابل قبولی به افکار عمومی ارائه نداده است. در حقیقت اصلاح طلبان اکنون با بحران گزارش عملکرد مواجه هستند.

بر همین اساس فعالین اصلاح طلب بارها اذعان کرده اند که دیگر ترفند رقیب هراسی و ایجاد فضای دوقطبی با نمایش «تَکرار می کنم» کارساز نخواهد بود. افکار عمومی اکنون در انتظار ارائه گزارش عملکرد از سوی اصلاح طلبان است و نه نمایش سیاسی برای شانه خالی کردن از مسئولیت.

برچسب‌ها