کد خبر 1598027
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
کیک

افزودنی‌های غذایی در کیک و بیسکویت ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهند.

به گزارش مشرق، بنابر اعلام انجمن اطلاع رسانی دیابت، تعداد افراد مبتلا به دیابت در ایران بیش از ۷.۵ میلیون نفر برآورد شده و آمار نشان می‌دهد حدود ۲۵ درصد افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود اطلاع ندارند که آمار نگران کننده‌ای است.

این آمار سبب شده تا پزشکان و متخصصان تغذیه در ایران نتایج جدیدترین تحقیقات با موضوع دیابت را با حساسیت بیشتری دنبال کنند. تحقیق اخیر نیز از جمله تحقیقاتی است که نتایج آن می‌تواند مورد توجه ویژه پزشکان، متخصصان تغذیه و مبتلایان به دیابت در ایران قرار گیرد.

به گزارش مدیکال نیوز، مطالعه جدید محققان موسسه ملی تحقیقات کشاورزی، غذا و محیط زیست (INRAE) و موسسه ملی تحقیقات بهداشتی و پزشکی (INSERM) در فرانسه نشان داده است که مصرف هفت امولسیفایر افزودنی خاص غذایی که در غذاهای فوق فرآوری شده یافت می‌شود ممکن است با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط باشد (امولسیفایرها افزودنی‌های غذایی هستند که برای کمک به مخلوط کردن دو ماده که معمولا هنگام ترکیب شدن از هم جدا می‌شوند (مثلا روغن و آب) استفاده می‌شوند). به گزارش مدیکال نیوز، نتایج این تحقیق اخیرا در مجله «لانست دیابتیز اند اندوکرینولوژی » (The Lancet Diabetes & Endocrinology) منتشر شده است.

به گفته پروفسور برنارد سرور نویسنده ارشد این مطالعه، امولسیفایرها از جمله رایج ترین افزودنی‌های مورد استفاده در غذاهای فرآوری شده هستند. او در این باره توضیح داد: آنها (امولسیفایرها) اغلب به غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده مانند کیک‌های صنعتی، بیسکویت‌ها و دسرها و همچنین بستنی‌ها، تخته‌های شکلات، انواع نان‌ها، مارگارین‌ها و غذاهای آماده اضافه می‌شوند تا ظاهر، طعم، و بافت آن‌ها را بهبود بخشد و باعث ماندگاری طولانی‌تر شوند.

برای این مطالعه، پروفسور سرور و تیمش داده‌های پزشکی بیش از ۱۰۴.۰۰۰ شهروند فرانسوی را که در مطالعه همگروهی (کوهورت) سایت «نوترینت – سانته» (NutriNet-Santé) بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۳ شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

شرکت کنندگان در مطالعه در طی این ۱۴ سال، حداقل ۲ روز سوابق غذایی خود را در هر ۶ ماه ارائه کردند. غذاهای مصرف شده با پایگاه‌های داده برای شناسایی وجود و مقدار افزودنی‌های غذایی مطابقت داده شد. پس از یک پیگیری متوسط ۷ ساله، دانشمندان هفت امولسیفایر افزودنی غذایی را شناسایی کردند که با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.

محققان در تحقیقات خود به یافته‌ غیر منتظره‌ای دست یافتند مبنی بر اینکه این افزودنی‌ها در میان مواد تشکیل دهنده برخی غذاها و نوشیدنی‌ها یافت می‌شوند که مردم اغلب آن‌ها را سالم می‌دانند.

با کمال تعجب، برخی از امولسیفایرها در برخی از مواد غذایی که به عنوان غذاهای «سالم» به بازار عرضه می‌شوند، مانند مارگارین‌های گیاهی، برخی از انواع نان، شیرهای گیاهی و ماست‌های طعم‌دار و در برخی از خوراکی‌هایی که به‌عنوان غذاهای سالم به بازار عرضه می‌شوند، وجود داشتند.

دکتر ماتیلد توویه نویسنده ارشد این مطالعه، گفت که تیم تحقیقاتی تصمیم گرفتند تأثیر بالقوه امولسیفایرهای افزودنی مواد غذایی را بر خطر دیابت نوع ۲ مطالعه کنند. تعدادی از مطالعات تجربی - آزمایشگاهی، حیوانی و کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی شده کوتاه‌مدت کنترل‌شده، نشان برخی امولسیفایرها اثرات و عوارض نامطلوبی بر میکروبیوتای روده بر جای می‌گذارند و باعث التهاب و آشفتگی‌های متابولیک می‌شوند.

توویه ادامه داد: دو مطالعه کوهورت که ما انجام دادیم ارتباط بین قرار گرفتن در معرض امولسیفایرهای مختلف افزودنی مواد غذایی و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان را نشان دادند.

محققان تخمین می زنند که حدود ۵۳۰ میلیون بزرگسال در سراسر جهان با دیابت زندگی می کنند که از این تعداد ۹۸ درصد مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده‌اند.
برخی از انتخاب‌های سبک زندگی، مانند کم تحرکی، پیروی از یک رژیم غذایی ناسالم، و داشتن اضافه وزن یا چاقی می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهد.

تحقیقات قبلی همچنین نشان می‌دهد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده که به طور کلی حاوی مقادیر زیادی قند، چربی، نمک و مواد افزودنی غذایی هستند می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را در فرد افزایش دهد.

منبع:همشهری آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۶:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    13 1
    ممنون مفید بود
  • البحرین لنا IR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    6 1
    سلام علیکم-ببخشیئد درباره مصرف دم نوش ها در فصل گرما مطلب بزارین همچنین درباره نوشیدن قهوه و چای ومضراتش
    • IR ۲۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
      0 0
      کلا آب سرد و خنک به متابولیسم فشار وارد می کند و بهتر است که آب آشامیدنی به دمای بدن نزدیک باشد. قهوه، چای و کاکائو هر سه به دلیل ترکیبات متیل گزانتین برای قلب محرک هستند و مصرف زیاد و روزانه آنها باعث درگیری قلب، سنگ کلیه، التهاب پروستات و پوکی استخوان می شوند. گول تبلیغا شرکت های تجاری را در قالب داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانت نخورید. ترکیبات آنتی آکسیدانت به ویژه در میوه های قرمز همجون انار، انگور قرمز ، شاه توت، توت فرنگی، و نیز هویج، آب لیمو و سبری خوردن بسیار بیشتر است. ایرانیان تا پیش از زمان قاجار فقط دم نوش های گیاهی را می خوردند. ابوعلی سینا با اینکه چای را می شناخت هرگز آن را توصیه نمی کرد. این مواد مضر ولی فرحبخش موقت را حداکثر می توان در مهمانی ها مصرف کرد!
  • IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    24 1
    دولت باید جلوی مافیا بایسته و جلوی تولید روغن ناسالم رو بگیره همه مردم کبد و معدشون مشکل پیداکرده یا سکته قلبی می کنن
  • IR ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    5 1
    سبوس نان را میگیرید چه عوارضی دارد؟؟؟؟
    • CA ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
      0 0
      سبوس زدایی و سفید کردن آرد رو ما از غرب یاد گرفتیم. کارخانه های آرد رو از غرب وارد کردیم و با افتخار گفتیم عجب آرد سفید برفی درست میکنه.
  • IR ۰۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
    0 0
    بسیار تشکر

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس