کد خبر 1414090
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۰
برنج

با ما همراه باشید تا با عوارض خطرناک زیاده‌روی در خوردن برنج آشنا شوید.

به گزارش مشرق، اگر شما تحرک کمی دارید، پس از خوردن برنج گلوکز وارد سلول عضله می‌شود تا به صورت چربی ذخیره شود.

برای جلوگیری از چاقی شکمی به جای برنج سفید و کربوهیدرات‌های تصفیه شده، از برنج قهوه‌ای و غلات سبوس دار استفاده کنید. ادامه مطلب را در این زمینه بخوانید:

افزایش قند خون
خوردن مقدار زیاد برنج سفید منجر به افزایش ریسک دیابت نوع دوم می‌شود.
 
 
سندروم متابولیک
چاقی شکمی، تری گلیسیرید زیاد، کم بودن کلسترول خوب و بالا بودن قند خون ناشتا از عوامل ایجاد کننده سندروم متابولیک است.

اختلالات عصبی
خوردن زیاد برنج سفید اختلالات عصبی به‌وجود می‌آورد به همین دلیل مقداری شلتوک برنج را داخل یک پارچه ریخته در برنج قرار دهید که همراه آن پخته شود.

طبع برنج

طبع برنج سرد و خشک است و مصلح آن زعفران، شوید، زیره سیاه و خیساندن در آب نمک است.

مضرات برنج تاریخ مصرف گذشته
بهترین زمان مصرف برنج دو سال بعد از شالی کوبی است. از مهم‌ترین علایم برنج‌های تاریخ مصرف گذشته تغییر رنگ مایل به قهوه ای، شکننده بودن برنج ها، کپک زدگی، کرم زدگی، رطوبت و تغییر طعم است.

اگر تاریخ مصرف بهینه برنج گذشت، آن را تست کنیم و اگر از نظر سلامت تایید نشد، باید خوراک دام شود و مورد مصرف صنعتی قرار گیرد یا به طور کل معدوم و به کود زیستی تبدیل شود.

افرادی که نباید از برنج سفید استفاده کنند
افراد دچار چاقی بیش از حد بهتر است به جای برنج سفید از غلات سبوس دار استفاده کنند.

افراد دچار دیابت از مقدار کمتری برنج استفاده کنند تا قند خون شان بالا نرود.

افرادی که یبوست دارند باید برنج کمتر بخورند.

برنج کته یا آبکش، کدام بهتر است؟

هر قدر برنج بیشتر به صورت کته طبخ شود و کمتر آبکش شود، ارزش غذایی موجود در آن بیشتر خواهد بود.

حرارت باعث جذب املاح موجود در مواد غذایی می‌شود و به دلیل آن که برنج آبکش در معرض حرارت بیشتری قرار می‌گیرد، جذب قند آن بیشتر است و انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی به شمار نمی‌آید.

معایب خوردن برنج در دوران بارداری
مصرف بیش از حد برنج در دوران بارداری سبب بالا رفتن وزن خانم‌ها می‌شود. برنج سفید شاخص گلیسمی بالایی دارد بنابراین سبب ابتلای خانم باردار به دیابت بارداری می‌شود. بعضی از برنج‌ها مقدار قابل توجهی آرسنیک دارد که مصرف بیش از حد آن ممکن است منجر به مرگ زودرس یا تولد زود هنگام جنین شود.

راهکار مناسب کاهش مضرات برنج سفید
مصرف برنج قهوه‌ای جایگزین بسیار مناسبی برای برنج سفید است. برنج قهوه‌ای حاوی مواد مغذی فراوانی برای بدن است.

افزایش فعالیت بدنی
مهم‌ترین عامل برای دور ماندن از مضرات برنج سفید، انجام فعالیت‌های بدنی کافی است.

منبع: برنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • وحید نادر شاگرد اتوبوس IR ۰۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    0 0
    قبلا در مناطق که برنج تولید بومی آن مناطق نیست بخصوص مناطق کم آب و کوهستانی؛ از پریش برای تهیه پلو و چلو و کته و همراه با انواع کبابها؛ خورشت ها و... استفاده میشد پریش محصولی دیم؛ دارای مغزی استخوانی(همانند برنج) است و نحوه پخت آن مشابه برنج است و برخلاف برنج که دارای مزاج سرد است؛ مزاج گرم دارد و دارای خواص خیلی زیادی هست و بسیار خوشمزه است و حقیر در حال تحقیق در توسعه کشت محصولاتی هستم که نیاز به آبیاری نداشته(دیم) و در عین حال با حداقل امکانات و سرمایه گذاری (بدون نیاز به کود؛ سموم و..) بدست بیاید مانند پریش و نخود سیاه و....؛ متاسفانه رواج مصرف سرانه روغن نباتی و برنج سفید و قند؛ با توزیع کوپنی(سهمیه بندی) اول انقلاب بیشتر و بیشتر شد و به اوج رسید و محصولات سالمی چون پریش و ... فراموش یا کنار گذاشته شدند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس