پرچم نمایه ایران و آمریکا

استراتژی فشار ایران بر آمریکا در منطقه در حال جواب دادن است.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

تارنمای لوبلاگ نوشت: افزایش خطر درگیری نظامی در هفته‌های اخیر احتمالا سعودی‌ها را قانع کرد که در مورد گفت‌وگوی مستقیم با تهران تجدیدنظر کنند. ارتش آمریکا نیز همزمان با تشدید تنش در منطقه تصمیم گرفت که ستاد فرماندهی نیروهای خود در خاورمیانه را از قطر خارج کند.

بیشتر بخوانید:

آیا ایران حق کاهش تعهدات برجامی را دارد؟


به گزارش «انتخاب»، در ادامه این تحلیل آمده است: البته جابه‌جایی ستاد فرماندهی خاورمیانه ضرورتاً به معنی کاهش سطح اهمیت این منطقه استراتژیک و نفت‌خیز برای واشنگتن نیست. اما تصمیمات دولت ترامپ در ماه‌های گذشته این برداشت را در بین کشورهای خلیج فارس ایجاد کرده که آمریکا به‌تدریج در حال عقب‌نشینی از خلیج فارس است.


در واقع هدف از تصمیم اخیر، کاهش آسیب‌پذیری پایگاه‌های نظامی آمریکا در مقابل حملات احتمالی ایران بود. این اقدام باعث شد که کشورهای منطقه اوراسیا از جمله روسیه، چین، ژاپن، هند، امارات و عربستان به راه‌حل‌های امنیتی چندجانبه و مبتنی بر دیپلماسی روی آورند.


پیش‌بینی می‌شود که در گفت‌وگوهای آینده کشورهای خلیج فارس، روسیه، چین، آمریکا، اتحادیه اروپا و همچنین ذی‌نفعان دیگر از جمله ایران مشارکت کنند.


کشورهای آسیایی و پادشاهی‌های عرب خلیج فارس در موقعیت دشواری قرار گرفته‌اند. آمریکا دیگر به عنوان یک شریک قابل اطمینان در نظر گرفته نمی‌شود. اما بیشتر تحلیلگران احتمال دستیابی به یک چارچوب امنیتی جدید در آینده نزدیک را ضعیف می‌دانند.


ماه گذشته شاهد حملات پهپادی و موشکی گسترده‌ای علیه دو تاسیسات مهم نفتی عربستان بودیم. عربستان و آمریکا بلافاصله انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه گرفتند. این حملات باعث افزایش نگرانی‌های جهانی در مورد بروز یک جنگ منطقه‌ای شدند.


ایران هشدار داده که هرگونه اقدام نظامی توسط ریاض یا واشنگتن، به یک جنگ تمام عیار در کل منطقه منجر خواهد شد و هیچ‌کدام از کشورهای خلیج فارس از اقدامات تلافی‌جویانه مصون نخواهند ماند.


اما ترامپ واکنش محتاطانه‌ای نسبت به این حادثه نشان داد و تمایلی برای اقدام نظامی نشان نداده است.


بعد از آنکه ترامپ در سال قبل کشورش را از توافق هسته‌ای خارج کرد، ایرانی‌ها در ابتدا از استراتژی صبر استراتژیک پیروی می‌کردند. اما بعد از تشدید تحریم‌های اقتصادی، رهبران ایران تصمیم گرفتند که رویکرد دیگری را اتخاذ کنند. آنها با تشدید تنش در خلیج فارس تلاش کردند که فشار بر روی واشنگتن و متحدانش را افزایش دهند.


در ماه‌های گذشته شاهد توقیف یک نفتکش انگلیسی و همچنین حمله به تعدادی نفتکش دیگر در سواحل امارات بوده‌ایم. تهران همچنین تعدادی از محدودیت‌های غنی‌سازی در توافق برجام را نقض کرد. تحلیلگران سیاسی معتقدند که استراتژی ایران باعث تغییر محاسبات استراتژیک طرف‌های دیگر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
    10 7
    شاید هم دنبال درگیری باشند وبه همین دلیل مقر فرماندهی منطقه را از تیر رس خارج کرده اند
  • IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
    8 5
    شاید هم دنبال درگیری باشند وبه همین دلیل مقر فرماندهی منطقه را از تیر رس خارج کرده اند
  • IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
    36 3
    کیهان میگرده دنبال مطالبی که با توهمات خودش سازگاری داره
  • IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
    2 44
    ضمن اینکه دشمن را در هر حدی باشدنباید دست کم گرفت کوچکترین ترس نیز نباید از هیچ دشمنی داشت.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس