به گزارش مشرق، رسانههای بینالمللی گزارش دادهاند «بوریس جانسون»، نخستوزیر انگلیس در صورت عدم دستیابی به توافق با اتحادیه اروپا بر سر «برگزیت» در روز ۱۹ اکتبر، خواستار تمدید ضربالاجل خروج از اتحادیه اروپا خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
جانسون: در هر صورت برگزیت را اجرا میکنیم
جانسون که از طرفداران سرسخت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است روز ۱۴ شهریورماه گفته بود ترجیح میدهد بمیرد تا اینکه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) را به تأخیر بیندازد.
با وجود این، مطابق اسنادی که امروز جمعه در عالیترین دادگاه اسکاتلند قرائت شد او از این موضع عقبنشینی کرده و قانون موسوم به «بن» (Benn Act) را پذیرفته است. این قانون، نخستوزیر انگلیس را ملزم میکند تحت شرایط خاص، تاریخ خروج از اتحادیه اروپا که در حال حاضر ۳۱ اکتبر تعیین شده را به تعویق بیندازد. نمایندگان پارلمان انگلیس این قانون را به منظور جلوگیری از برگزیت، بدون توافق با اتحادیه اروپا به تصویب رساندند.
دفتر بوریس جانسون از اظهارنظر درباره اسناد جدید خودداری کرده است.
این خبر در شرایطی مطرح شده که نخستوزیر انگلیس دیروز (پنجشنبه) در مجلس عوام بار دیگر تأکید کرد که انگلیس، با تواف یا بدون آن از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد.
جانسون چند روز پیش در نامهای به رئیس کمیسیون اروپا از طرح خود برای محقق کردن برگزیت رونمایی کرد. نخستوزیر انگلیس در آن نامهگفته بود طرح پیشنهادی او برای برگزیت به دنبال انجام بازرسیهای فیزیکی در مرز ایرلند نیست.
واژه برگزیت، کوتاه شده عبارت انگلیسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است (Britain exits the EU). در واقع فرآیند برگزیت، خارج شدن بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی) از اتحادیهایست که قواعد تجاری، سیاسی و قضایی کشورهای عضو را رقم میزند. بریتانیا اولین کشور در این اتحادیه است که قصد خروج از آن را دارد، از این رو فرآیند خروجش با پیچیدگیهایی مواجه شده و دارای مولفههای متعددی است.
در همهپرسی ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ در بریتانیا، ۵۳ درصد از شرکتکنندگان انگلیس رای به خروج از اتحادیه اروپا داده بودند. در ولز نیز بیش از ۵۲ درصد رایدهندگان رای به خروج دادند. اما در اسکاتلند و ایرلندشمالی شرایط متفاوت بود و به ترتیب ۴۴ درصد و ۳۸ درصد شرکتکنندگان رای به خروج داده بودند و اکثریت آراء متعلق به موافقان ماندن در اتحادیه اروپا بود اما مجموعا رای اکثریت بریتانیا به خروج بود.