براساس گزارش های اعلامی، سود این اشخاص در سال به عددی بیش از 36 میلیارد دلار می رسد که به معنای تقریبی، هشت و نیم میلیارد دلار برای هر یک از آنهاست. این عدد نشان می دهد این میلیاردرها، سرمایه هنگفتی را وارد این عرصه کرده اند و بی تردید، چنین سود سرشاری نیز نصیبشان می شود.
در این گزارش، معرفی از این اشخاص برای آشنایی خواهیم داشت. نام این میلیاردهای فوتبال را به ترتیب در زیر خواهید خواند و میزان پولی که وارد فوتبال کرده و و سود تقریبی آنها در یک سال.
وی که در انگلیس به دنیا آمده، با نام ارسلو میتال نیز شناخته می شود که دارای برزگترین شرکت استیل سازی در جهان است. وی در این کارخانه، در سال 2009 فروشی معادل 65 میلیارد دلار داشته است.
میتال در ابتدا مالک 20 درصد سهام این تیم اسکاتلندی بود؛ اما در سال 2007 بود که سهم خود را به 54 درصد افزایش داد. وی برای رسیدن به این مقصود، سهم فلاویو بریاتوره را خرید که در زمره مالکان قدیمی این تیم بود. این روزها صحبت از این است که این ثروتمند هندی، باقی سهام را نیز بخرد تا تمام باشگاه را از آن خود کند.
آمانسیو اورتگا: باشگاه دپورتیوو لاکرونیا متعلق به وی است که دارای سرمایه ای معادل 25 میلیارد دلار است. آگاهان معتقدند با افزایش دارایی حدود شش و هفت میلیارد دلاری مواجه بوده است.
اورتگا که از فعالان مد در اسپانیا و اروپاست، نهمین فرد ثروتمند در جهان است. وی تلاش زیادی داشته تا تیمش را به قدرت رئال مادرید یا بارسلونا برساند؛ اما تا کنون راه به جایی نبرده است. از اقدامات اخیر وی تلاش برای ساخت ورزشگاهی جدید برای تیم اسپانیایی است.
پاول الن: وی که مالک باشگاه سیتل ساندرز است، با ثروت 13 و نیم میلیارد دلاری که پیش بینی رشد 3 میلیاردی را برای آن کرده اند، مشهور است.
الن که از سرمایه داران شرکت مایکروسافت است، تلاش فراوانی داشته تا این تیم را به استانداردهای جهانی نزدیک کند. وی رکورد بیشترین تماشاگر در لیگ امریکا را نیز از آن خود کرده که عدد 31 هزار نفر را برای یک دیدار در این کشور نشان می دهد.
وی علاوه بر فوتبال، در سایر رشته ها مانند اسکیت روی یخ نیز فعال است. تیم سیتل سی هاوکس نیز متعلق به این میلیاردر امریکایی است.
رومن آبراموویچ: این میلیاردر روس، باشگاه چلسی انگلیس را با سرمایه ای بیش از یازده میلیارد دلار در اختیار دارد. اقتصاددانان معتقدند با افزایش سرمایه ای بیش از دو و نیم ملیارد دلار مواجه بوده است.
از وقتی وی وارد جمع آبی ها شده، مشهور به ولخرجی بوده و همین هم وی را همواره مورد نظر رسانه ها قرار داده است. البته، موفقیت های این تیم در لیگ برتر و لیگ قهرمانان موجب شده تا به درآمدهای هنگفتی دست یابد. در حقیقت، نباید تصور داشت چشم بسته پول در مستطیل سبز خرج می کند.
سیلویو برلوسکونی: مالک باشگاه آ.ث میلان ایتالیا، بهره مند از سرمایه ای 9 میلیارد دلاری است که با افزایش دو و نیم میلیاردی همراه بوده است.
نخست وزیر و صاحب بزرگترین شبکه رسانه ای ایتالیا، خوشحال است که اخیرا سودی 20 درصدی در این تیم داشته است. هر چه قدر او با رسوایی های اخلاقی و مشکلات کشور درگیر است، در این زمینه پول خوبی نصیبش شده است.
براساس اعلام رسانه ها، رسونری ها با ارزش ترین تیم ایتالیا در بازار سهام هستند که اخیرا نیز سودی 800 میلیون دلاری را نصیب مالک خود کرد.
فرانچسکو پینالت: این میلیاردر که مالک تیم رن حدودا 9 میلیاردی است، اخیرا به سودی حدود یک میلیارد دست یافته است.
پینالت که فعال در وسایل لوکس و گران قیمت است، مالک برندهای مشهوری چون گوچی و بالنسیگا است که همگی زیر مجموعه شرکت های اقتصادی وی هستند. البته، وی را نه به خاطر این فعالیت ها، بلکه برای مالکیش بر باشگاه رن می شناسند.
رن همواره رقیبی سرسخت برای المپیک لیون و المپیک مارسی بوده؛ اما هنوز نتوانسته بر آنها غلبه کند و رقابت ادامه دارد. البته، وی از این طریق به دیگر شرکت خود که در لوازم ورزشی فعال هست نیز کمک می کند؛ پوما. پینالت مالک این برند نیز هست. او مردی با دارایی های قابل توجه است که وارد فوتبال نیز شده است.
جان فردریکسن: مالک قبرسی والرنگا نروژ، سرمایه ای بیش از هفت و نیم میلیارد دلار داشته که با افزایش بیش از سه و نیم میلیاردی، به امروز رسیده است. وی که نفرت عجیبی از پرداخت مالیات دارد، اکنون یکی از بزرگ ترین شرکت های نفتی را در اختیار دارد.
وی در سال 2006 پیشنهاد 200 میلیون دلاری به آبراموویچ داد تا چلسی را در اختیار بگیرد؛ اما این هوادار فوتبال انگلیس به هدفش نرسید. فردریکسن تلاش زیادی داشته تا از خریداران یک باشگاه مطرح جزیره باشد.
الیشر عثمانوف: این مرد که مشهور به "مرد سخت روسیه" است، دارای سرمایه ای بیش از هفت میلیارد دلار در آرسنال است که با سود هنگفت پنج و نیم میلیاردی مواجه شده است.
عثمانوف که ابتدا سهامدار جز در این تیم انگلیسی بود، اکنون درصد قابل توجهی از سهام توپچی های لندن را در اختیار دارد. وی که در صنعت ارتباطات، استیل و بورس فعال است، اکنون در کنار سایر مالکان این تیم قرار دارد که البته، آنها امریکایی هستند. در حقیقت، شاهد همکاری روس ها و امریکایی ها در یک تیم انگلیسی هستیم؛ جالب نیست!
فلیپ آنچوتز: این امریکایی دارای سرمایه ای شش میلیارد دلاری در فوتبال است که به سود یک میلیاردی نیز رسیده؛ اما نکته قابل توجه، هزینه این مبالغ در سه تیم است. لوس آنجلس گلکسی، دینامو هوستون و هاماربی، تیم هایی هستند که وی در آنها سرمایه گذاری کرده است. البته، نیمی از سهام هوستون و 49 درصد سهام هامربی سوئد متعلق به این شخص است.
وی از سال 2009 وارد دنیای فوتبال شد و از این سال بود که گلکسی به تیمی مشهور در فوتبال ایالات متحده و جهان تبدیل شد. البته فعالیت هایی در فوتبال زنان را نیز آغاز کرده که به گستردگی اقداماتش در رده مردان نیست.
برنارد اکسلستون: اکسلستون با سرمایه چهار میلیارد دلاری، با سود 300 میلیون دلاری در این رشته ورزشی همراه است.
وی که مدیر اجرایی فرمول یک بود، با حواشی اخلاقی و نژادپرستی فراوانی مواجه بود که موجب شده همواره مورد نظر رسانه ها باشد. وی البته به تازگی از این سمت کناره گیری کرده است.
اکسلستون به تازگی در فوتبال اسکاتلند فعال شده که با سود قابل توجهی نیز همراه بوده؛ اما شنیده می شود قصد ورود به لیگ برتر انگلیس را نیز دارد. باید دید این مرد پر حاشیه، در آینده چه خواهد کرد.