کد خبر 987863
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۴
کدام شهرهای جهان در حال غرق شدن هستند!؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعدادی از بزرگترین و پرجمعیت ترین شهرهای جهان به دلایل مختلفی در حال غرق شدن هستند. در این گزارش به معرفی این شهرها می‌پردازیم.

به گزارش مشرق، از قدیم الایام یکی از مناطقی که معمولا شهرها در آن ایجاد می‌شدند نزدیکی به رودخانه ها و دریاها بوده است.  حالا پس از قرن‌ها، رشد و گسترش شهرها مشکلاتی را برای شهروندان و کشورهایشان به وجود آورده‌اند.

شهر ساحلی جاکارتا پایتخت اندونزی از جمله شهرهایی است که حالا در خطر غرق شدن قرار گرفته است.  البته جاکارتا در دنیا تنها شهری نیست که در حال غرق شدن است. شهرهای دیگری نیز در دنیا هستند که به همین مشکل دچارند و زنگ خطر آنها روشن شده است. در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

جاکارتا

خلیج جاکارتا به دریای جاوه متصل است و از این شهر رودخانه های متعددی می‌گذرد.   این شهر یکی از پرباران‌ترین مناطق جهان است و رشد و گسترش آن سبب شده که اغلب خیابانها و اتوبانهای این شهر دو طبقه شوند. اما  براساس اعلام مجمع جهانی اقتصاد، جارکارتا به دلیل بالا رفتن سطح دریا و بیرون کشیدن بیش از حد آب های زیرزمینی،  یکی از سریعترین شهرهای در حال غرق شدن در جهان است.

به همین دلیل دولت این کشور چند سالی است در حال بررسی این مسئله است و جابجایی احتمالی این پایتخت است. آنچه دولت این کشور عنوان کرده جاکارتا تا سال ۲۰۳۰ در آب اقیانوس فرو میرود و برنامه نجاتش نیاز به سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد دلاری دارد.  

هیوستون

هیوستون پرجمعیت‌ترین شهر در ایالت تگزاس و چهارمین شهر پرجمعیت در کشور ایالات متحده آمریکا است.

هیوستون ده‌ها سال است که در حال غرق شدن است و مانند جاکارتا، استخراج بیش از حد آب های زیرزمینی علت اصلی آن عنوان می شود.

  براساس داده های سازمان زمین شناسی ایالات متحده امریکا، از دهه ۱۹۲۰ تاکنون بخش‌هایی از این ایالت که شامل هیوستون است، بین ۱۰ تا ۱۲ پا (حدود ۳ متر) غرق شده است.    این مناطق سالانه ۲ اینچ در آب سقوط می‌کند و من اساس داده های سازمان زمین شناسی سرعت آن میتواند تند تر هم شود.

به همین دلیل قانون گذاران این ایالت سعی کرده‌اند برای حل این مسئله چاره ای بیندیشند.

در سال ۱۹۷۵ قوانینی برای میزان برداشت های اب های زیرزمینی ایجاد کرده اند که البته تاکنون جوابگو نبوده است.

لاگوس

لاگوس شهری بندری در نیجریه و پایتخت سابق این کشور است. جمعیت منطقه شهری آن بالغ بر ۲۱ میلیون نفر تخمین زده می‌شو که آن را به پرجمعیت‌ترین شهر نیجریه و قاره آفریقا و همچنین یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای جهان مبدل می‌کند.   بخشی از شهر لاگوس در سرزمین اصلی نیجریه و بخشی از آن در بعضی از جزایر مجاور ساخته شده است.

جغرافیای این منطقه باعث می‌شود که شهر لاگوس در معرض طغیان دریا قرار بگیرد و البته خط ساحلی آن سالهاست که در حال فرسایش است.

نیواورلئان

نیواورلئان بزرگ‌ترین شهر ایالت لوئیزیانا در ایالات متحده آمریکا است. این شهر بر کرانه رود میسی‌سی‌پی واقع شده و از بندرهای مهم آمریکا به شمار می‌آید.

در دهه ۱۹۳۰، فقط یک سوم از نیواورلئان زیر سطح دریا قرار داشت. اما بعد از توفند کاترینا در سال ۲۰۰۵، بیش از نصف این شهر زیرسطح دریا قرار گرفت.

محققان می‌گویند این شهر از افزایش سطح دریا آسیب پذیر می بیند چرا که در خاک سست ساخته شده و البته در نزدیکی ساحل قرار دارد. دانشمندان می‌گویند این میزان در سال حدود ۱ سانتی متر سقوط می کند و البته در حال غرق شدن است.

 از توفند کاترینا چه میدانید؟

توفند کاترینا یکی از مرگبارترین حوادث طبیعی در تاریخ ایالات متحده آمریکا که تاکنون گزارش شده‌است که در این شهر اتفاق افتاده است. توفند نوعی تندباد دریایی  شدت متلاطم است که همراه با بارندگی شدید و بادهای پرسرعت و سیلاب رخ می دهد. در جریان این تندباد که در ماه آگوست سال ۲۰۰۵ میلادی اتفاق افتاد، بیش از ۱۳۰۰ تن که جان خود را از دست دادند و همچنین صدها هزار تن را در شهر نیواورلئان بی‌خانمان کرد.

پکن

یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان می دهد پکن در بعضی از مناطق خود سالانه بیش از ۱۰ سانت به زیرسطح دریا سقوط میکند و در معرض غرق شدن قرار می‌گیرد

محققان می گویند استفاده زیاد از آبهای زیرزمینی در پکن یکی از دلایلی است که شهر را در معرض غرق شدن قرار می دهد. درست اتفاقی که برای جاکارتا و هیوستون رخ می دهد.

جالب اینجاست که پکن یک شهر ساحلی نیست، به همین دلیل برای تامین آب مورد نیاز خود به شدت به آب‌های زیرزمینی متکی است. کارشناسان می‌گویند آب در طی سالهای متمادی استخراج شده واین موضوع خاک را خشک کرده و باعث فشرده‌سازی آن شده است که نهایتا منجر به غرق شدن این شهر می‌شود.

واشنگتن

 واشنگتن یکی از مهم‌ترین شهرهای ایالات متحده امریکا است و مثل چند شهری که نام بردیم در حال غرق شدن است. اما برخلاف جاکارتا، غرق شدن واشنگتن هیچ ارتباطی با سفره های آب و یا افزایش سطح دریا ندارد.

زمین‌شناسان می‌گویند این موضوع به دلیل ورق‌های یخ از آخرین عصر یخبندان است.

در گذشته یک صفحه یخی با مسافت طولانی زمین را در زیر خلیج چساپیک به سمت بالا هل داده است. هزاران سال پیش وقتی ورق یخ ذوب شد، زمین دوباره نشست کرد. اکنون محققان بر این باورند که این منطقه به تدریج در حال غرق شدن است، فرایندی که می تواند هزاران سال به طول بیانجامد.


 

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس