رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: سه ماهه اول سال 91 سند دفاع سایبری در حوزه غیر نظامی که با همکاری 100 نفر از مسئولان و مدیران مرتبط با این حوزه در حال تدوین است، نهایی خواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، سردار غلامرضا جلالي در نشست همايش ملي دفاع سايبري كه در دفتر مركزي جهاد دانشگاهي برگزار شد، در رابطه با موضوع بررسي امنيت سايبري گفت: از سال 2002 تا 2012 و در سه سال گذشته، شيب فعاليت‌هاي سايبري بالا رفته و در سطح دنيا تهديدات سايبري رشد جدي داشته است.

وي با اشاره به اينكه "در ابتدا تهديدات سايبري بيشتر شكل سرگرمي داشت"، بر اهميت سه لايه ايمني، امنيت و جنگ در حوزه سايبري تاكيد كرد و افزود: با توسعه فناوري اطلاعات تهديدات سايبري به حوزه امنيت و جنگ و تهديد كشيده شده است. در دنيا نزديك به 38 كشور ساختار دفاعي سايبري شكل داده‌اند و 140 كشور در حال مطالعه اين موضوع هستند.

رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور با اشاره به اينكه "لايه جديدي از تهديد در حال شكل‌گيري در دنياست"، تصريح كرد: در اين راستا شاهديم كه اوباما در پنجم ژانويه 2012 صحبت‌هايي داشت كه نشان‌دهنده جهت‌گيري اين كشور در كوچك كردن ارتش نظامي و توسعه در فضاي سايبري است و كشور ما هم بايد به اين موضوع بپردازد و تهديدها و آسيب‌پذيري‌هاي خود را بشناسد.

وي با بيان اينكه "مهرماه امسال قرارگاه دفاع سايبري كشور در سازمان پدافند غيرعامل تشكيل شد"، گفت: اين قرارگاه به دنبال ايجاد چتر دفاعي در برابر تهديدات سايبري است تا بر اين اساس، كشور در برابر تهديدات سايبري امن شود.

جلالي با اشاره به اينكه "در برنامه پنج‌ساله پنجم بر استفاده از فناوري اطلاعات تاكيد شده است"، اظهار كرد: يكي از ويژگي‌هاي دفاع سايبري نسبت به ديگر دفاع‌ها، برداشت اوليه از ارتش سايبري در زمينه آفند است. ارتش سايبري چهار حوزه كلان دارد و بخشي از آن در حوزه محتوا و فرهنگ است كه در بستر وب اتفاق مي‌افتد و در اين زمينه شاهد رشد شبكه‌هاي اجتماعي و اطلاع‌رساني هستيم كه بايد در اين حوزه سازوكارهاي لازم را دنبال كنيم.

وي با اشاره به برخي طرح‌هاي غرب براي گسترش اينترنت تاكيد كرد: دشمنان با ديدگاه‌هايي مثل اينترنت چمداني يا خارج كردن اينترنت از اختيار دولت‌ها، به دنبال تسلط بر افكار عمومي دنيا هستند كه ممكن است در غالب براندازي، انقلاب مخملي و سايبري شكل گيرد پس بايد در اين حوزه بررسي‌هاي لازم انجام شود كه در اين راستا در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، توسعه شبكه سايبري مدنظر قرار گرفته است.

جلالي با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري در بحث صنعت حوزه سايبر، گفت: روش بومي‌سازي دفاع سايبري را در حوزه سخت‌افزار و نرم‌افزار بايد مورد توجه قرار دهيم كه اين امر نيازمند جهادي عظيم است و بايد در اين راستا صنعت دفاع شكل گيرد و حوزه دفاع كشور را بومي‌سازي كنيم.

رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور افزود: با توجه به اينكه ممكن است دستگاه‌هايي مثل آب،‌ برق و ... تحت تاثير تهديدات سايبري قرار گيرند، بايد زيرساختي براي دفاع وجود داشته باشد؛ بنابراين در برنامه امسال و سال آينده سازمان پدافند غيرعامل، توسعه مراكز سايبري مدنظر قرار گرفته است و حوزه آفند و حمله نيز بايد ظرفيت پاسخگويي به تهديدات موجود در كشور را داشته باشد.

وي با اشاره به اينكه "دانش سايبري در دنيا جوان است"، تصريح كرد: البته بايد در نظر داشته باشيم كه دانش سايبري در حوزه دفاع جوان‌تر است؛ بنابراين كشورها تلاش دارند تا رهبران و مسئولان را به اين باور برسانند كه تهديدات جديد در حال پوست انداختن است.

جلالي همچنين با اشاره به اينكه "آمريكا استراتژي حمله دارد و استراتژي ما دفاع است"، افزود: بايد در اين راستا در حوزه سايبري به دنبال توليد دانش بومي باشيم. اكثر كشورها با اعلام استراتژي جديد اعلام كرده‌اند كه هرگونه حمله در حوزه زيرساخت حياتي آنها در سايبر مساوي حمله نظامي به آنها است و اين كشورها شامل آمريكا، رژيم صهيونيستي و چين هستند.

رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور در ادامه، با بيان اينكه "در نظر داريم سند دفاع سايبري كشور در حوزه غيرنظامي را تدوين كنيم"، گفت:‌ در اين سند مدنظر است تا دستگاه‌هاي مختلف وظايف خود را در برابر تهديدات سايبري بشناسند؛‌ بنابراين در همايش ملي دفاع سايبري به بخش‌هايي از اين سند پرداخته مي‌شود و در ادامه جمعي از اساتيد پيش‌نويس نهايي آن را جمع‌آوري خواهند كرد.

جلالي در پايان اعلام كرد: در نظر داريم در سه ماه اول سال 91 در رابطه با سند دفاع سايبري كشور به جمع‌بندي برسيم. اين سند در مركز دفاع سايبري تهيه، تنظيم و پيش‌نويسي خواهد شد و در نهايت با مشورت حدود 100 نفر از اساتيد و مسئولان، نهايي خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس