رده بندی سنی

با این حال انتظار می‌رود؛ رئیس قوه‌ قضائیه که به صورت قدرتمندانه‌ای با فساد اقتصادی مبارزه می‌کند،از طریق دیوان عدالت اداری، هر چه سریع‌تر دستور العمل نظام درجه‌بندی سنی فیلم‌های سینمایی لغو شود.

به گزارش مشرق، زمانی که موج اعتراضات به اثری سینمایی نظیر رحمان ۱۴۰۰ در رسانه‌ها مطرح شد، پاسخ سازمان سینمایی به خیل گسترده اعتراضات مکتوب و مجازی، اجرایی شدن قانون درجه بندی سنی در سینما بود. در این آیین‌نامه که بعد از امضای رئیس سازمان سینمایی ابلاغ شد، چگونگی اجرایی شدن درجه‌بندی سنی فیلم‌ها و نحوه برخورد با خاطیان مشخص شده که از سه‌شنبه، ۱۰ اردیبهشت‌ماه برای تمامی سینماها، تهیه‌کننده‌ها و پخش‌کننده‌ها لازم‌الاجرا  است و اجرای آن از هفته اول شهریور وارد فاز تازه‌ای می‌شود.

بیشتر بخوانید:

شرایط ویژه پخش فیلم‌های ۱۸+ در سینما +جزئیات

گزارش تابناک از نمایش و ساخت فیلم‌های مثبت ۱۸ در سینمای ایران

بیشتر بخوانید:

نامه به سران قوا با امضاهای جعلی!/ چه کسانی در حمایت از یک متهم امنیتی هنرمندان را فریب دادند؟ +تصاویر

صفحه اول آیین نامه درجه بندی سنی سازمان سینمایی

  اما نکته مهمتری که در پس این امر وجود دارد، افرادی که چنین آیین نامه‌ای را به نگارش درآورده‌اند، خاطیان بزرگتری هستند. چون در این آیین‌نامه بر خلاف استانداردهای درجه‌بندی عبارت "ممنوعیت" به هیچ عنوان وجود ندارد. اما این آئین نامه که اردیبهشت‌ماه امسال تنظیم و امضا شده است، چرا برای سینمای ایران خطرناک است و پس از چهل سال سینمای ایران را به ابتذال و فحشا خواهند رساند؟ چه اشکالات اساسی در این نظام‌نامه وجود دارد و در ابلاغ و امضای آن قصور کرده اند. در واقع آن چیزی که حلقه قدرتمند و تصمیم‌گیر مافیای سینما دنبال می‌کند حذف پروانه نمایش و شورای مرتبط با آن است. در واقع کودتای بزرگ فرهنگی که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال اجرایی شدن است، حذف تمامی نظارت‌های مرتبط با این سازمان است که در حوزه ساخت بازی‌های رایانه‌ای، کتاب و سایر امور مرتبط در حال اجرایی شدن است. اما آیین درجه بندی دارای چه اشکالاتی است؟

صفحه دوم آیین نامه درجه بندی سنی سازمان سینمایی

الف) مشکلات قانونی:

  1. براساس قوانین فقط وزیر می ­تواند نسبت به ابلاغ این آیین‌­نامه اقدام نماید و  رئیس سازمان سینمایی این اختیار را ندارد.
  2. موارد تعزیری پیش­ بینی شده در این آیین­ نامه مستلزم مصوبه‌­ی مجلس شورای اسلامی می­‌باشد.
  3. بر اساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی تنها وزراء حق صدور بخشنامه یا دستورالعمل را داشته و لذا صدور این دستور مغایر این اصل و قابل ابطال در دیوان عدالت اداری است و در دیوان نیز مسبوق به سابقه است.
  4. در دستورالعمل مجازات هایی پیش بینی شده که مغایر اصل ۳۶ قانون اساسی است که حکم به مجازات را صرفا در چارچوب قانون مصوب مجلس امکان پذیر می‌داند و لذا از این منظر نیز قابل ابطال است
  5. تعیین تکلیف برای والدین یا بزرگسالان همراه جهت ممانعت از حضور فرزندان زیر سن تعیین شده نیز نیازمند تصویب قانون و ضمانت اجراست فلذا دستورالعمل مداخله در امر تقنین و مغایر اصول ۵۸ و ۷۱ قانون اساسی است.
صفحه سوم آیین نامه درجه بندی سنی سازمان سینمایی

ب ) مشکلات محتوایی :

  1. محتوای حاکم بر این آیین ­نامه با بند ۱ از ماده‌­ی ۱ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی [رشد فضائل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوی] و بند ۴ از ماده­ی ۱ [رواج فرهنگ و هنر اسلامی] در تعارض است.
  2. آیین نامه‌­ی مورد اشاره با «فصل چهارم از سند مهندسی فرهنگی کشور، مصوب ۲۰/۸/۱۳۹۳ شورای­عالی انقلاب فرهنگی کشور» [دستیابی به هنر متعهد به ارزش‌های اسلامی، انقلابی، معرفت افزا، بصیرت‌ بخش و استکبارستیز از جمله اهداف کلان فرهنگی کشور است] انطباق ندارد.
  3. آیین ­نامه‌­ی ابلاغی با «آیین­‌نامه­‌ی نظارت بر نمایش فیلم مصوب ۹/۰۲/۱۳۶۱ و ماده­ی ۳ از اصلاحات صورت گرفته مصوبه‌­ی هیئت وزیران در تاریخ۱۹/۵/۱۳۸۲» [نمایش هرگونه فیلم در سینماها و سالن‌های عمومی به شرح ذیل در سراسر کشور ممنوع است: عدم رعایت ضوابط شرعی و نحوه حضور زن به گونه‌ای که کرامت انسانی ایشان لحاظ نشود. اشاعه اعمال رذیله فساد و فحشا. تشویق و ترغیب و یا آموزش اعتیادهای مضر و خطرناک و راه‌­های کسب درآمد از آن­ها. کمک به نفوذ فرهنگی بیگانگان. نشان‌دادن تصاویر و یا اصوات ناهنجار و نیز فیلم‌هایی که از ارزش تکنیکی و یا هنری نازل برخوردار بوده و تماشاگران را به انحطاط و ابتذال می‌کشانند] تنافر دارد.
  4. آیین ­نامه­‌ی یاد شده با «فصل ششم از سند نقشه‌­ی مهندسی فرهنگی کشور، مصوب ۲۰/۸/۱۳۹۳ شورای­عالی انقلاب فرهنگی» [ تبیین، ترویج و نهادینه‌سازی هنر متعهد، تعالی بخش و شوق آفرین از راهبردهای کلان فرهنگی است] در تناقض است.

ج ) محتوای حاوی هتک حقوق عامه :

  1. در بند ۴ از ماده­‌ی ۳ برای رده‌­ی سنی ۱۸+ نوشته شده است؛ «دارای صحنه‌­های افراطی از خشونت، استعمال مواد مخدر یا صحنه­‌های تداعی کننده­‌ی روابط جنسی است و تماشای آن برای افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است»، آیا بر این اساس ممنوعیت و حرمت تولید آثار حاوی صحنه­‌های غیراخلاقی از بین رفته تلقی می‌­شود؟!
  2. در بند ۳ از ماده­ ی ۳ برای رده­ی سنی ۱۵+ نوشته شده است؛ «دارای صحنه‌­های خشونت آمیز، استعمال مواد مخدر یا روابط خلاف عرف جامعه و یا زبان تند و نامناسب است.»
  3. نادیده انگاشتن عامدانه‌­ی قوانین بالادستی، مقررات و قوانین موجود، دستورات شارع مقدس، مصوبات شورای­عالی انقلاب فرهنگی و فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص تولیدات سینمایی.
  4. ریل­ گذاری و بسترسازی برای تعمیق و تثبیت نفوذ، رواج فرهنگ غرب، ابتذال و اباحه‌­گری.

  صفحه چهارم آیین نامه درجه بندی سنی سازمان سینمایی

آیین نامه رده بندی سنی ظاهرا قرار است از اوایل  شهریور ماه  اجرایی شود، این بدان معناست که در پیوست با آن سازمان سینمایی به سادگی آثار توقیفی مثل «خانه پدری» و «کاناپه»  با استفاده از همین دستورالعمل نمایش خواهد شد و کیانوش عیاری برای نمایش دو فیلم خود منتظر اجرایی شدن آیین نامه است. با این حال انتظار می‌رود؛  رئیس قوه‌ قضائیه که به صورت قدرتمندانه‌ای با فساد اقتصادی مبارزه می‌کند، مبارزه با فساد نظارتی و فساد اداری که در غالب این آیین‌نامه در حال اجرایی شدن است را در دستور کار قرار دهند و از طریق دیوان عدالت اداری، هر چه سریع‌تر  دستور العمل نظام درجه‌بندی سنی فیلم‌های سینمایی لغو شود  تا وزارت ارشاد که امر نظارت را به صورت کلی رها کرده، دوباره نظارت پیش از تولید را در سرفصل‌های اصلی خود قرار دهد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 15
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۰
    11 11
    نگذارید انقلاب بدست نااهلان بیفتد
  • IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۰
    11 3
    خدایا امام زمان رابرسان .
  • IR ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۰
    0 1
    نباید این موضوع صورت بگیره باید قوه قضاییه قاطعانه برخورد کند.
  • IR ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۰
    0 1
    خاک بر سرشون کنند عقده ای های بدبخت.
  • IR ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۰
    0 1
    انقدرموضوع زشته آدم نمیدونه چی بگه !!!
  • IR ۲۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۰
    1 0
    آخ جون
  • رضا IR ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۰
    0 0
    نهایتا توسینما نبینن میرن جای دیگه خودشونوخالی میکنن
  • IR ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۰
    0 0
    خدا لعنت کنه نابود کنه مسئولین فرهنگی را.شهدا مظلومانه شهید شدند که این چیزها توکشور وسینما باشه .
  • IR ۰۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
    10 5
    +18 برای افراد بالغ پخش میشه شماها که هنوز به 18 سال نرسیدید نرید سینما خوب
  • IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
    4 1
    البته داخل سینما 18 را هم رد کرده ایم!
  • امیر IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
    1 0
    ثمره پیروی از تکرار کننده ای که مرزش در اسلام آزادی های خودخواسته بود، بهتر از این نمی شود.
  • IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
    2 1
    کار غیراخلاقی رو قانون کردن!
  • IR ۲۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
    0 0
    کشک
  • صادق IR ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
    0 1
    سلام انسان شوکه میشود، مگر قرار است در جمهوری اسلامی فیلمهایی ساخته شود که در آن صحنه های تداعی کننده روابط زناشویی نمایش داده شود؟ گزارش کاملی است اما چند نکته غافلگیرکننده هست اول پس نقش نظارتی و ممیزی ارشاد کجاست؟ دو دسته مسئولیتشان با پدر و مادر است و کنترل دو دسته بعدی هم با کنترلچی سینماها!! امروز این اقایان مسئول سینمایی ارشاد هستند، واقعا هرکاری دلشان خواست و سلیقه شان تایید کرد را به همه کشور تسری میدهند؟ پس تکلیف قوانینی که منجر به ایجاد وزارت ارشاد شده اند چی میشود؟ پس تکلیف قانون عفاف و حجاب مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی چیست؟ پس سند مهندسی فرهنگی بعنوان سند بالادستی که با این آیین نامه تعارض دارد، تکلیفش چیست؟ ارشاد دید با عزیزانش در خانه سینما و دل خودش هیچکاری نمیتواند بکند، تصمیم گرفت همه قوانین را تحت الشعاع یک آیین نامه قرار دهد! براستی مضحک است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس