حمله به ایران

از زمانی که برخی کشورهای منطقه از صدام در حمله به ایران حمایت می‌کردند تا کنون تغییر زیادی در روابط تهران با همسایگان ایجاد شده و ائتلاف امنیتی واشینگتن با آنها علیه ایران را دشوار کرده است.

سرویس جهان مشرق - ایالات متحده و فرماندهی نیروهای آن در منطقه (سنتکام) وقتی برای حمله به ایران برنامه‌ریزی می‌کنند، قطعاً باید به راه‌های ورود جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌های خود به خاک ایران فکر کنند.

اما پرسش جدی که مطرح می‌شود این است که وقتی همزمان یکی از گلایه‌های اصلی واشینگتن در سال‌های اخیر، نفوذ ایران در منطقه است، پس کدام یکی از همسایگان ایران ممکن است مجوز عبور پرونده‌های آمریکایی را در جنگ احتمالی صادر کنند؟

زمانی که ایالات متحده به عراق حمله کرد،

  • عراق یک کشور منزوی شده بود که همسایگانش از تجاوز آن به مرزهای خود پس از شکست در حمله به ایران و سپس کویت می‌ترسیدند.
  • اتحادهای راهبردی با سایر قدرت‌های بزرگ مانند چین و روسیه نیز قوت نگرفته بود و ایالات متحده به نوعی تنها قدرت خارجیِ بانفوذ در غرب آسیا به شمار می‌رفت.

اما اکنون این دو ویژگی متحول شده و جلب حمایت منطقه از حمله آمریکا به ایران را دشوار کرده است. پایگاه گلوبال ریسرچ به بررسی این موضوع مهم در رابطه با همسایگان ایران پرداخته است.

ترکیه و پاکستان

متحدان سینه‌چاک آمریکا در سال‌های گذشته، حالا شب و روز با رقبای اصلی آن کشور یعنی چین و روسیه تعامل دارند و با ایران توافقات امنیتی امضا کرده‌اند.  

مثلاً در مورد پاکستان، در حالی که در اوایل قرن میلادیِ حاضر بواسطه جنگ آمریکا با القاعده و طالبان در افغانستان، اسلام‌آباد به دراختیارگذاشتن پایگاه‌هایش برای نیروهای آمریکایی راضی شده بود و این حضور همچنان به بهانه تداوم جنگ در افغانستان ادامه یافته بود، چند سال است که گزارشی از حضور این نیروها در پایگاه‌های پاکستان گزارش نشده است.

با توجه به خشم اسلام‌آباد از حملات پهپادی آمریکا که از این پایگاه‌ها به اسم مبارزه با تروریسم صورت می‌گرفت و بارها بیگناهان را در خاک پاکستان حتی در مراسم عروسی شکار می‌کرد و اسلام‌ستیزی در منطقه را شعله‌ور می‌ساخت، بعید نیست دستور خروج این نیروها از سوی اسلام‌آباد یا واشینگتن صادر شده باشد.

از آن سو، شعبه مهمی از راه ریلی ابریشم که چینی‌ها خیلی روی آن حساب باز کرده‌اند، سر تا سر پاکستان را تا بندر گوادر در جنوب این کشور می‌پیماید. همین حالا برای تکمیل آن ده‌ها و بلکه صدها هزار شغل ایجاد شده و قطعاً با عملیاتی‌شدن آن در صورت مدیریتِ مناسب از سوی اسلام‌آباد، اوضاع اقتصادی این کشور را دگرگون خواهد کرد. این، تنها یک حلقه از روابط راهبردی اسلام‌آباد و پاکستان را تشکیل می‌دهد.  

در مورد ترکیه نیز وضع آمریکا از این خرابتر است! بعد از کودتای نافرجام علیه اردوغان در نیمه 2016 میلادی، روابط این کشور با ایران و عربستان که سر جنگ داخلی سوریه شکل گرفته بود، دچار تحول شد و رویکرد وی به ایران، مثبت و به عربستان منفی شد تا جایی که در مواردی، نیروهای تحت حمایت آنکارا در سوریه با نیروهای تحت حمایت واشینگتن وارد درگیری نظامی شده‌اند.

از آن سو اسقاط جنگنده روسی توسط ارتش ترکیه که در مرز این کشور با سوریه پرواز می‌کرد، ابتدا موجب کاهش شدید روابط اقتصادی و سیاسی میان مسکو و آنکارا شد اما پس از چندی با عقب‌نشینی اردوغان، روابط این دو کشور را آن چنان راهبردی ساخت که ترکیه اکنون در حال دریافت سامانه پدافند هوایی اس-400 از روسیه است.

اس-400 روسیه در آنکارا

دریافت این سامانه به نقطه اختلاف جدیدی میان آمریکا با این عضو ناتو شده است و واشینگتن پس از بی پاسخ‌ماندن تهدیدهای مکررش و فشارهای اقتصادی‌اش بر ترکیه، در آخرین اقدام دستیابی آنکارا به اف-35‌های آمریکایی که پیشرفته‌ترین جنگنده حال حاضر جهان به شمار می‌رود را ممنوع اعلام کرد.

عراق

همزمان با لفاظی‌های مقامات آمریکایی و گمانه‌زنی برخی رسانله درباره جنگ میان ایران و آمریکا، بغداد اولین پایتخت در میان همسایگان ایران بود که اعلام کرد نه تنها عراق را وارد این جدال نظامی نخواهد کرد، بلکه همه تلاشش را خواهد کرد اساساً چنین نزاعی آغاز نشود. کار به جایی رسید که شخص پمپئو در سفری غیرمنتظره به بغداد رفت تا از نزدیک، شرایط را بررسی کرده و مزه دهن سیاستمداران عراقی را بچشد.

آذربایجان

این کشور بعد از فروپاشی شوروی، ‌ اقبال خوبی به روابط سیاسی با واشینگتن نشان داد و حتی در کنار مولداوی، اوکراین و گرجستان به امضای توافق نظامی «گوام» اقدام کرد، اما این توافق تأثیر چشمگیری در عمل نداشته است. در عوض در دسامبر 2018 میلادی با سفر سرلشگر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به باکو،  چند توافق همکاری نظامی میان ایران و آذربایجان امضا شد. وی در این سفر پس از ابراز مخالفت با آوارگی مردم آذربایجان در قضیه قره باغ به خبرنگاران گفت نیروهای دریایی دو کشور رفت و آمد و تمرینات مشترک بیشتری را با هم برگزار خواهند کرد.

افغانستان

بعد از سال‌ها مخالفت طالبان، بالاخره مذاکرات طالبان با دولت افغانستان آغاز شده و حالا به نقطه حساسی رسیده است.  این در حالی است که طالبان به شدت خواستار خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان است. اگر کابل بخواهد مجوز حمله به ایران از پایگاه آمریکایی بگرام یا مانند آن را صادر کند، باید ثمره سال‌ها تلاش سیاسی برای رفع معضل ناامنی در درگیری با طالبان را بر باد بدهد و پیه درگیری جدیدی میان نیروهای آمریکایی و طالبان در خاک افغانستان را به خود بمالد.

حاشیه خلیج فارس و دریای عمان

علی رغم تقویت رویکرد منفی امارات پس از درگذشت شیخ زاید و جانشینی پسرش، قطر به تدریج جای آن را گرفت و در کنار کویت و عمان، خواستار رویکرد مصالحه‌آمیز در شورای همکاری خلیج فارس نسبت به ایران شد. این مسأله موجب اختلاف نظر و شکاف عمیق میان همسایگان جنوبی ایران شد که به تحریم قطر توسط عربستان و امارات از نیمه 2017 میلادی و تهدید دوحه به خروج از شورای همکاری منجر شد.

این اختلاف جدید، به موانع تشکیل ناتوی عربی علیه ایران افزود و طرح کاخ سفید را ناکام گذاشت. حتی با وجود حضور نیروهای آمریکایی در اکثر این کشورها، هنوز آمریکاییان نتوانسته‌اند کشورهای حاشیه خلیج فارس را به یکپارچه‌سازی سامانه‌ ضدموشکی راضی کنند.

در همین مورد بخوانید:

29 گرینه ایران برای پاسخ سریع به اشتباه احتمالی آمریکا+ اطلاعات و تصاویر هوایی

در این میان مشکل دیگری که به چشم می‌خورد، این است که اساساً پایگاه اصلی سنتکام، در قطر قرار دارد. پایگاه العُدید، بزرگترین پایگاه ایالات متحده در کل خاورمیانه به شمار می‌رود که مشتمل بر مرکز عملیات مشترک هوایی آمریکا، دفتر فرماندهی مرکزی نیروهای هوایی آمریکا، مرکز فرماندهی عملیات ویژه و دفتر اصلی سنتکام است.  تجهیزات و دفاتر آمریکایی که پیشتر در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در عربستان قرار داشت در سال ۲۰۰۳ میلادی به قطر در این پایگاه منتقل شد، یعنی دقیقاً همان کشوری که بیشترین درگیری را با رویکرد غرب‌محور در سرانِ عرب منطقه دارد.

11 هزار سرباز یا امکانات کافی برای اسکان در این پایگاه قرار دارند و کمی آن طرف تر نیز بزرگترین انبار مجهز برای مهمات آمریکا در منطقه در «السَیلیه» قطر واقع شده است. قطر در حوزه حمل و نقل و تجارت، همکاری گسترده‌ای با ایران و ترکیه دارد.  آنکارا تأسیسات نظامی خود را در این کشور مستقر کرده است و مهندسان چینی و روسی در صنایع قطری حضور دارند.

ارمنستان

روابط تهران و ایروان به قرون گذشته برمی‌گردد و حضور محترمانه ارمنی‌ها در ایران، این روابط را پس از انقلاب اسلامی به خوبی تحکیم بخشیده است. با این حال جان بولتون اکتبر گذشته به ارمنستان سفر کرد تا نه در مورد حمله به ایران، بلکه صرفاً همراهی با تحریم‌های آمریکا علیه ایران با نیکول پاشینیان نخست‌وزیر جدید این کشور گفتگو کند.  

پس از بازگشت بولتون، پاشینیان که حرفه اصلی‌اش پیش از نخست‌وزیری روزنامه‌نگاری بوده، در پارلمان ارمنستان گفت: «به بولتون گفتم ارمنستان کشوری در محاصره است و ما روابط دیپلماتیک با دو همسایه‌مان یعنی آذربایجان و ترکیه نداریم، بنابراین ما چاره‌ای جز داشتن رابطه خوب با دو همسایه دیگرمان یعنی ایران و گرجستان نداریم چون این دو کشور تنها راه ارتباط ارمنستان با دنیای خارج هستند.»

ترکمنستان

این کشور اگر چه در مسائل فرهنگی روابط تنگاتنگی با ایران دارد، اما از منظر سیاسی، تجاری و امنیتی روابط جدیدی طی سالیان اخیر با آمریکا برقرار کرده و همین، مرز ایران با ترکمنستان را به منطقه‌ای تبدیل کرده که ممکن است آمریکاییان برای استفاده از آن طمع کنند. این کشور شش دور مذاکره راهبردی با ایالات متحده برگزار کرده و به نوشته تسنیم، میزبان صنایع آمریکایی در حوزه نفت و گاز، کشاورزی، محصولات کشاورزی، فناوری‌های دیجیتال و حمل و نقل است.

متیو کلیمو، معاون پیشین ناتو، سفیر کنونی آمریکا از مه 2019 در ترکمنستان

در سال‌های اخیر دو اتفاقِ هشدارگونه دیگر رخ داد. اگر چه عشق‌آباد سیاست بیطرفی خود را پس از فروپاشی شوروی اعلام کرده، اما مشخص شد از فرودگاه‌هایی در این کشور برای سوخت‌گیری هواپیماهای باری ایالات متحده استفاده می‌شود که حامل تسلیحات برای جنگ در افغانستان هستند. پس از آن سخن از پایگاه هوایی ماری-2 در جنوب این کشور و نزدیک مرز ایران به میان آمد که ظاهراً برای پشتیبانی هوایی در اختیار ارتش آمریکا قرار گرفته است.

نهایتاً اعزام یک نظامی بازنشسته به عنوان سفیر آمریکا در ترکمنستان از سوی ترامپ خبرساز شد. «متیو کلیمو»  پیش‌تر معاون دبیر کل ناتو نیز بوده است. با این حال در شرایطی که اجماع خاصی در منطقه برای حمله به ایران وجود ندارد، همراهی عشق‌آباد با حمله احتمالی از سوی ایالات متحده به ایران تاوان سنگینی در روابط سیاسی‌ و امنیتی‌اش خواهد داشت.

جمع‌بندی

با مروری بر روابط همسایگان ایران با تهران و واشینگتن، به نظر می‌رسد جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌های آمریکایی در صورت تصمیم احمقانه کاخ سفید برای حمله به ایران به دردسر خواهند افتاد. بیهوده نیست که در اولین اقدام برای تهدید تلویحی به جنگ، ناو آبراهام لینکلن را تا ورودی دریای عمان به پیش آوردند تا مگر از مرزهای ایران با آب‌های آزاد بهره گیرند. نکته مهم اینجا است که محدودشدن جبهه‌های عملیاتی برای ورود پرنده‌های آمریکایی به یک یا دو جبهه، قدرت ایران را در مقابله پدافندی با آن به شدت افزایش می‌دهد.

منبع

https://tm.usembassy.gov/our-relationship/our-ambassador

https://www.globalresearch.ca/a-major-conventional-war-against-iran-is-an-impossibility-crisis-within-the-us-command-structure/5682514

https://www.aljazeera.com/indepth/opinion/400-arrives-ankara-crunch-time-turkish-foreign-policy-190712175054327.html

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/10/01/1904663

https://ir.sputniknews.com/world/201811024129046

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 48
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    67 13
    ایا بلوغ بشر به حدی نرسیده است که به سربازان استکبار تفهیم نماید که برای حفظ و حراست مشتی جهانخوار صهیونیست دنیا را به اتش می کشید؟ ایا نمی شود به این سربازان استکبار گفت که پشت همه صنایع بزرگ ثروت صهیونیستی است. ایا دنیا هنوز باید فرمان بردار مشتی صهیونیست باشد. ایا وقت ان نرسیده که گاو شیرده صهیونست ها را سر برید ؟ ایا دنیا همچنان حیوانات باید از شیر درنده فقط فرار کند؟ ایا دنیا قادر به حاتمه دادن بر حکومت صهیونیستی نیست؟
    • COWBOY FR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      18 59
      فعلا قدرت دست ماست و ما داريم عشق و حال ميكنيم ، حرف اضافه هم بزنيد ويتنام رو بدون نيروي زميني براتون تكرار ميكنيم ، بمب اتم هم بغل دستمونه و داريم گردگيريش ميكنيم تا برق بزنه .
    • US ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      8 48
      ظریف در در امریکا بغیر از پیشنهادات هسته ای در مورد مذاکره موشکی هم چراغ سبز داده. و در مسیر دیپلماسی هستیم. فقط مشکل انجاست اگر امریکا این درخواست گفتگوی مذاکرات موشکی را نشانه ضعف ایران برداشت کند باید شاهد افزایش تحریم باشیم چرا که امریکا میخواهد دست بالا را داشته باشد. فعلا جنگی در کار نیست. شاید این بار هم دیپلماسی کار کند.
    • امین IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      22 7
      پاسخ به کابوی. . از خنده روده بر شدیم
    • IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      47 5
      آقای Cowboy که معلومه از طرف همون یانکیها هستی، ایران قبرستون استکبار و سربازاشه، قدمتون روی جشم! تو ویتنامم 60 هزار تا سرباز آمریکایی به درک فرستاده شدن و شکست مفتضحانه خوردید، اینجا وضع بدتره! ضمنا اگر عرضه داشتید تو این 40 سال کاری میکردید، هیچ غلطی نمیتونید بکنید، دست از پا خطا کنید خلیج همیشگی فارس میشه قبرستون ناواتون!
    • IR ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      4 0
      بچه ها فرار کنید وگرنه کابوی ظهر از مدرسه بر میگرده چنگتون میندازه
  • IR ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    59 12
    خلیج فارس ایران.محل دفن دشمنان.
    • حسین PL ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      51 7
      این دفعه دیگه مثل جنگ ویتنام و عراق و افغانستان نخواهد بود و حتی تابوتهاشون هم برنمیگرده چون در قعر خلیج فارس غرق میشن و خوارک کوسه ها و ماهیها میشن.
    • IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      2 6
      بهترین اعمال شعار دادن است
    • IR ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      0 0
      حق با شماست.
  • IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    49 25
    همه اینها را گفتید اما دشمن بزرگ و اصلی همسایه عربستان را فراموش کردید.در صورت بروز جنگ آمرکیا از پایگاههای هوایی عربستان استفاده خواهد کرد و ناوهای آن در دریای سرخ پهلو خواهند گرفت و یا از آبهای آزاد دریای عمان و اقیانوس هند استفاده خواهند کرد.راهبرد امریکا در حمله به ایران هم مشخص است اشغال نظامی وحمله زمینی در دستور کار امریکا نیست چرا که مستلزم صرف هزینه بیشمار و تلفات بالایی هست لذا راهبرد آمریکا حملات هوایی و موشکی خواهد بود که طی آن در نظر دارد زیرساختهای ایران را بمباران کند و اقتصاد ایران را آنچنان ضعیف و متلاشی کند که دیگر ایران قادر به ادامه سیاستهای منطقه ای خود نباشد و فقط به داخل خود بپردازد و بدین ترتیب ایران را از معادلات منطقه ای حذف کند.
    • IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      44 12
      عربستان خودشا در برابر یمن نحات بده نمیخاد پایگاه بده ایرانا بزنن
    • IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      39 7
      آمریکا اگه میتونست کاری بکنه، زمان جنگ میکرد ترسو خان ...
    • IR ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      47 16
      به خاطر همینه اونا از قدرت موشکی و نقطه زنی ما میترسند البته الان نقطه حمله به اهداف آمریکایی در منطقه فقط از داخل ایران نیست .... لبنان...سوریه عراق یمن و حتی عربستان و افغانستان و پاکستان محل ضربه به اهداف آمریکایی خواهد بود اونم نه به دست ما بلکه هسته های مقاومت در جهان اسلام که شما ازش چیزی درک نمی کنید
    • IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      28 5
      در قضیه اسارت آمریکاییها توی خلیج فارس ، هواپیماهای آمریکایی خواستند واکنش نشان دهند ، آمدند اما وقتی مواجه با پدافند ایران شدند دست از پا درازتر ... تازه او موقع هنوز آمریکاییها مزه پدافند هوایی رو نچشیده بودند حالا که گلوپال بلندپروازشون جلو چشمشون ...
    • IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      5 7
      از ترس تشنگی هیچ نمی خورند
  • ناشناس آذری IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    26 30
    «توافقات امنیتی» با کشورهای دوروبر خیلی مهم نیستند چون به محض پیشنهاد چند میلیارد دلار وجه نقد توسط وهابی ها ، پاکستان و ترکیه و آذربایجان همه چیز رو فراموش می کنند چرا که توافقات فوق مستحکم تر از معاهده ی برجام نبوده و نیست. در کل تحلیل نویسنده چندان قوی نبود.
    • IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      16 2
      وضعیت ارتباط همسایه ها ما با آمریکا طوری نیست که با یه خورده دلار ... خیلی وقته ... ضمنا همه اونها این رو به خوبی می دونند که دلار در بستر ناامنی ارزشی ...
    • IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      15 2
      به تعبیر ترامپ جون عربستان گاو شیرده است فقط هم تا وقتی که شیر داره زنده میمونه
  • IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    16 15
    سلاح اتمی به تنهایی جلوی همه همسایگان می ایستد اگر ترکمن مرزش را باز کنه ما سیب زمینی و پرتغال صادر می کنیم و کردستان عراق و اگر تروریسم در افغان و پاکستان قوی باشه ما قوی خواهیم درست مثل حدیث گل زیبارو روئیده در مرداب گند و کثافته ک نباید بهش نزدیک شد تنها دفاع مطمئن ترساندنه از چی از بمب هسته ایی
    • IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      8 0
      پاکستان هم سلاح اتمی داره اما هم با هند اتمی هر از گاهی سرشاخ میشه و هم مقابل آمریکا چندان ...
  • IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    28 9
    اینا الان هفت سال توسوریه بلاتکلیف میوندن دریمن هیچ غلطی نکردنداگرامریکا میدانست میتونه ایران راشکست بده همان زمان جنگ عراق باایران اینکاررامیکرد پس بدانیدامریکا حریف ایران نیست فقط مثل یه سگ هارپارس میکنه
  • LU ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    8 3
    زیاد نمیشه رو کسی یا چیزی حساب باز کرد پول حلال تمام مشکلاته
    • DE ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      2 3
      پهپاد جاسوسی امریکا که از نطنز سر دراورد از جمهوری اذربایجان پرواز کرده بود
  • کرد غیور IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    11 25
    باید از پ ک ک و پژاک بیشتر حمایت کنیم تا هم پوزه ترکیه فاشیستی رو به خاک بزنیم و هم ابزاری برای مقابله با آمریکا باشه
    • IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      22 7
      پژاک و پ ک ک نوکر امریکا و اسرائیل و ریاض اند و به خون ایران نشنه اند مزدورانی بی وطن و بیشرف و مسلمان فروش و قومگرا
    • IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
      12 4
      اون بي شرف ها از داعش بدترند اون مغز پوكتو بكار بنداز
  • IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    8 0
    ببینید جنگی رخ نخواهد داد اگه رخ بده فقط منطقه ایه قدرتهای بزرگ هیچوقت وارد جنگ نمیشن فقط جنگ راه اندازی میکنن جنگ منطقه خاورمیانه بزودی رخ خواهد داد
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    26 4
    درصورت بروز جنگ جهان باید ظهورامپراتوری اسلامی قدرتمند ایران را با چشمان باز ببیند و این یعنی تولد خاورمیانه جدید به رهبری ایران باید یکبار برای همیشه عظمت ماشین جنگی ایران و نیروهای مومن و شیرصفت آن را برخ جهانیان کشاند و نابودی هژمونی پوسیده آمریکا را به نظاره نشست.باید منطقه سیادت و سالاری ایران ابرقدرت را با تمام وجود درک کند
  • US ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    4 20
    احتمال حمله نیست. چون چراغ سبز ظریف برای مذاکره برنامه موشکی در نیویورک روشن شده. سناتور پال هم گفته برای مذاکره به دیدار ظریف میرود. تا وقتی دیپلماسی هست جنگ لازم نیست...
  • محمد US ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    29 3
    وَلَا يَحْزُنكَ قَوْلُهُمْ: سخن آنان تو را محزون نسازد... (10:65) قضیه ای که هست اینه که اگه خدایی نکرده حمله ای صورت بگیره به خاک کشورمون، این جماعت یانکی سعی میکنن گسترده ترین حمله هوایی رو با بالاترین سطح تخریب انجام بدن، منتها آمریکاییا یه ترس ریشه داری درون دلشون هست به لطف خدا اونم اینه که از تلفات دادن نیروهاشون شدید میترسن، ایران تا بوده دشمنشو نقره داغ کرده و این حرف من نیست، حرف تاریخه، شاید در ابتدای شروع جنگ ضربه مهلک هوایی بخوره ولی بعدش چنان ضربه ایه به آمریکا میزنه که خیلیا رو شوکه خواهد کرد.
  • IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    24 4
    جنگ ایران با هر کشوری بهانه نابودی و با خاک یکسان کردن اسرائیل را به ما خواهد داد.....
  • IR ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    1 10
    اگر این مرتکه دیوانه و خود ها بخواهد حمله کند به هیچ قانونی سازمان مللی و فضای کشور ها و.... توجه نمی کند پس باید هوشیار بود وتدابیر لازم اندیشده شود
  • ناشناس TR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    10 3
    تا به حال خیلی از این پیمانها و قردادهای بین کشورها و حتی همسایگان یک شبه بر باد رفته است. پس بهتر است به آنها دل نبندیم و برای مقابله با مشکلات احتمالی آنهم بدون کمک همسایگان ، با تکیه بر دانش و توان داخلی بصورت دقیق برنامه ریزی کنیم .
  • IR ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    14 3
    از توله حرامزاده اش رژیم اشغالکر کودک کش چطور میخواد محافظت کنه 3 سوته به پایان عمر نکبتبارش میرسه
  • IR ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    10 5
    پشم 'گوسپندامون را هم نمیتونید بریسید
  • IR ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    6 5
    تهدیدات اینروزهای دشمن نیاز مارا به دستیابی به هر سلاحی آشکار میکنه
  • IR ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    0 5
    بهترین اعمال بموقع به شعار عمل کردن است .پیامک 13:59
  • IR ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    0 3
    خدا هدایت فرماید کسانیکه بعدا پیامک میدهند وحرفای خوب را با حرفای بدشان خنثی میکنند .خودشان هم متوجه نیستند چی میگند.مثل پیامک ساعت 13:59مشرق لطفاً چاپ بفرما.
  • IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    0 4
    پیامک 8حتما خودش اهل شعاره واهل عمل نیست.والا شعار خلیج فارس ایران .محل دفن دشمنان شعور هم هست ‌‌‌‌.هم شعار هم عمل
  • علی IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    2 0
    کسی از ترس مردن ،خودکشی نمی کنه. امریکا کارش تمومه نفس های آخرش. فقط مقاومت کنید .امروز عربستان تسلیم شد
  • IR ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
    4 0
    من تشنه به خون یانکی هستم فقط سلاخی این جانوران من را راضی می کند
  • IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۹
    0 0
    حق با شماست را میتونید پاک کنید دست خودتون پاکش کنید چون یه حرف ناحق ناخواسته تایید شده .اگه پاک نکنید مدیونید.من فکر میکردم چون پاسخ به پیام دادم پایین پیام چاپ میشه حالا که اینطوره چاپ نمی‌کردید.
  • IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۹
    0 0
    متاسفم.
  • IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۹
    0 0
    اینهمه تلاش کردم بگم که حرف این شخص که گفته بهترین اعمال شعاره وپاسخ دادم بعد شما پیام مرا برای تایید حرفش چاپ کردید چرا ؟!همین بهتره که این افراد که متوجه نیستند چی میگند پیامشان چاپ بشه .واقعا من منظورم پیام خودم بود که خلیج فارس ایران محل دفن دشمنان حق با شماست حق با صحبت خودم نه صحبت اون فرد این چه کاری بود انجام دادید.؟!متاسفم.
  • IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۹
    0 0
    پیام یکی به آخر که خوب بود متاسفم رو چرا بردید اونجا چاپ کردید .این کارها چیه اول صبح حالمان را میگیرید .حالا اونشخس فکر می‌کنه منظورم پیام اون مردم رو چرا ناراحت میکنید.
  • IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۹
    0 0
    ممنون
  • IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۹
    1 0
    خداقوت.خسته نباشید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس