به گزارش مشرق به نقل از فارس، "علی رمضان الاوسی" مدیر مرکز مطالعات جنوب عراق و استاد دانشگاه لندن در گفتوگو با خبرنگار بینالملل فارس با "بیداری اسلامی" خواندن تحولات منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تاکید کرد که انقلابهای اخیر منطقه در راستای دستیابی به حقوق از بین رفته ملتها توسط نظامهای دیکتاتوری صورت گرفتند. خواستههای مردم انقلابی نیز چیزی جزء تعالیم اسلامی که همواره از حق الناس دفاع می کند، نیستند.
وی در پاسخ به سئوالی درباره دلایل اسلامی بودن انقلابهای اخیر و اسلامی بودن بیداری مردمی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، ریشه و اصول انقلابهای منطقه را اسلامی خواند و افزود: ارزشهای اسلامی و انسانی در این انقلابها منطبق بر یکدیگر بوده و در اینجا نقش اسلام در تشویق انقلابیون برای دستیابی به آن ارزشها نمایان میشود.
این پژوهشگر مسائل اجتماعی و دینی افزود: برای اینکه پاسخ کوتاه و مستقیم به سئوالتان داده باشم بدون هیچ گونه مقدمه چینی دلایل اسلامی بودن انقلابهای اخیر منطقه را به شرح ذیل بیان میکنم:
الف) از آنجایی که اکثریت ملتهای انقلابی را مسلمانان تشکیل میدهند، خواستههای انقلابی خود را بر اساس اصول اسلامی که خواستار عدالت برای همه انسانهاست، بیان کردند و لذا مشاهده می کنیم که حتی غیر مسلمانان در آن جوامع نیز همان خواستههای اکثریت را بر زبان میراندند.
ب) اگر دقت کنیم، اسلامی بودن شعارهای تظاهرات کنندگان و انقلابیون که در میادین اعتراضات سر داده میشد بر کسی پوشیده نیست.
پ) پیوستن علمای جهان اسلام به انقلابیون و حمایت از تحرکات آنان علیه دیکتاتورها.
ت) پرداختن به نیازهای داخلی و ملی که بر گرفته از هویت اسلامی مردم است و پرهیز از سر دادن خواستههای بیگانگان در تظاهرات مردمی.
ج) تاکید انقلابیون بر برگزاری نمازها به صورت جماعت و انتخاب روزهای جمعه برای برگزاری تظاهرات گسترده بعد از برگزاری نماز جمعه دلیل دیگری از اسلامی بودن این تحولات و بیداری اسلامی منطقه است.
د) تعیین مساجد و اماکن مذهبی برای تجمع مردم و نقاط آغاز تظاهرات و تجمعات انقلابی، نیز شاهد دیگری بر هویت اسلامی آن است.
ن) مقالات و تالیفات تعداد قابل توجهی که درباره هویت اسلامی این انقلابها تا کنون نگاشته شدهاند.
وی در ادامه با هشدار نسبت به تلاشهای آمریکا و کشورهای غربی برای مصادره دستاوردهای این بیداری اسلامی و انقلابهای اخیر، راههای احتمالی نفوذ دشمنان امت اسلامی برای به تاراج بردن این انقلابها را به شرح زیر برشمرد:
الف) اجیر کردن افراد و شخصیتهای محلی برای نفوذ در پیکره انقلابها یکی از راههای آمریکا برای به سرقت بردن دستاوردهای این انقلابهای اسلامی است.
ب) پرورش نخبهها و تاسیس احزاب برای پیشبرد اهداف و سیاستهای آمریکا در منطقه و در آن انقلابها. که چنین اقداماتی از هم اکنون آغاز شده است و تلاشهای آنان در جریان است.
پ) در پیش گرفتن سیاستها و طرحهایی برای کاستن از شدت رویارویی ملتهای منطقه با آمریکا و هم پیمانان غربی خود.
ت) بر انگیختگی سیاستهای تفرقه بر انگیز در میان انقلابیون همانند حوادثی که اخیرا در مصر به وجود آمد و درگیریهایی بین مسلمانان و مسیحیان در گرفت.
ج) ایجاد اختلافات مذهبی و قومیتی در میان انقلابیون برای مشغول کردن آنها در این حوادث غفلت از آرمانهای انقلابی خود.
د) سیاستهای تجزیه و تفکیک "کل به جزء" تا بدینوسیله قدرت انقلاب فرسوده و کاسته شود و راه برای نفوذ و سیطره آنان بر انقلابها باز شود.
الاوسی تامین امنیت رژیم صهیونیستی را یکی از اهداف عمده آمریکا برای شکست دادن این انقلابها دانست و تاکید کرد که دشمنان امت اسلامی از اینکه انقلابیون اولویت ویژهای برای آرمان فلسطین قائل شدهاند به شدت نگرانند ولذا به نظر میرسد از هیچ گزینهای برای به سرقت بردن دستاوردهای انقلابهای اسلامی منطقه دریغ نمی کنند و چنین امری هوشیاری بیش از پیش همه آحاد جامعه بویژه خواص را میطلبد.
مدیر مرکز مطالعات جنوب عراق با اثبات بیداری ملتهای منطقه، نسبت به مصادره این انقلابها توسط آمریکا هشدار داد و تاکید کرد که واشنگتن به منظور تامین امنیت رژیم صهیونیستی از هیچ راهی برای شکست کشاندن این انقلابها دریغ نمیکند.