کد خبر 96696
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۳

معاونت نیروی انسانی ناجا بر این باور است که استفاده از همگراترین نیروها نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران یکی مهمترین سیاست جذب نیرو در ناجا محسوب می‌شود به نحوی که 69 درصد از کارکنانی که در طول یک سال جذب ناجا می‌شوند از بین بسیجیان فعال کشور ،11 درصد خانواده معظم شهدا و 22 درصد فرزندان کارکنان نیروهای مسلح هستند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، رسیدگی به وضعیت سربازان و تأمین معیشت آنها با توجه به جامعه آماری این قشر از اهمیت بالایی برخوردار است. برای توجه به این قشر خاص و تأمین برخی نیازهای آنها به سراغ سردار زاده‌کند رفتیم و مصاحبه تفضیلی با وی داشتیم که در زیر می‌خوانید.

سردار سرباز به عنوان یکی از مهمترین اعضای نیروهای مسلح به حساب می‌آید. نیروهایی که عملا بیشترین حجم کار در ارتش، سپاه و نیروی انتظامی را بر دوش دارند. لطفا یک مقدار در مورد جایگاه سرباز و تعریف این کلمه توضیحاتی را بفرمایید.

در قانون خدمت وظیفه عمومی تعریفی از خدمت سربازی ارائه شده که من با این تعریف بحث را شروع می کنم. دفاع از استقلال و تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی ایران و جان و مال و ناموس مردم به عنوان یک وظیفه دینی و ملی برای هر فرد ایرانی مطرح شده است که در اجرای این وظیفه کلیه اتباع ذکور در قالب خدمت وظیفه عمومی برابر قانون و مقررات مکلف به آن شده‌اند.

همه افراد باید این خدمت را به انجام برسانند به غیر از آنکه قانون به طور صریح مشخص کرده باشد که آنها از خدمت وظیفه به دلیل برخورداری از شرایطی خاص معاف هستند.

ایا می توان گفت که تامین امنیت اصلی‌ترین مؤلفه‌ای است که قانون گذار با توجه به آن خدمت را برای افراد ذکور اجباری کرده است؟

بله. یکی از زیربناهای اصلی جامعه امروز امنیت به حساب می‌آید. شاید به جرات بتوانیم بگوییم که اصلی‌ترین نیازی که در جامعه وجود دارد همین موضوع است چرا که اگر امنیت وجود نداشته باشد فعالیت‌های اقتصادی امکان پویایی پیدا نمی‌کنند و امکان زیستن در محیطی آرام فراهم نمی‌شد و در کنار آن انجام فعالیت‌های سیاسی با مشکل رو به رو می شد. نیروهای مسلح با حضور سربازان موفق شده مشکلات بسیاری را از پیش روی ملت بردارند و استقلال کشور را حفظ کنند.

هم اکنون در برخی از کشورهای همسایه فقدان امنیت آنان را با چالش های جدی رو به رو ساخته است. پس ما باید بگوییم که انجام خدمت وظیفه از سوی افراد ذکور حداقل دینی است که نسبت به کشور و مردم خود دارند. کسی که به خدمت وظیفه پا می گذارد یعنی در راهی وار شده که نیازهای امنیتی خود و دیگران را تامین خواهد کرد.

ما باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که اختصاص 2 سال از عمر خود برای کشوری که در بستر آن رشد یافته و به بالندگی رسیدیم کار بزرگی نیست. سربازان ما باید این را بدانند که نتیجه‌ حضور آنها در خدمت است که امنیت را برای کشور به ارمغان آورد.

پس می توان گفت که حضور سربازان همراستای وظایف ذاتی نیروهای مسلح تعریف شده است.

حضور سرباز در نیروهای مسلح در واقع برای همین امر برنامه‌ریزی شده است. ایجاد امنیت، دفاع از کشور، ایجاد نظم و انظباط اجتماعی از مهمترین وظایف نیروهای مسلح به حساب می‌آید. ما اعتقاد داریم که حضور دو ساله جوانان در خدمت سربازی و خدمت آنها دوشادوش سایر کارکنان نیروهای مسلح می تواند نیروهای مسلح را برای انجام رسالت بزرگی که بر عهده دارد یاری برساند.

ما علاوه بر این موضوع بحث دیگری را نیز داریم. در دوران خدمت نوعی رشد و تعالی همراه با توانمندسازی برای فرد فراهم می آید چرا که نیروهای مسلح این مهم را وظیفه خود می‌دانند تا با پایان دوره خدمت ضرورت فردی توانمند را به جامعه تحویل دهند. نیروهای مسلح توانایی‌هایی را در وی به وجود می‌آورند که تحصیل آن در هیچ مرکز آموزشی دیگری میسر نیست. بالا رفتن ضریب اعتماد به نفس، افزایش صبر در برابر مشکلات و موضوعات دیگر از مهمترین دستاوردهای دوره خدمت ضرورت به حساب می‌آید.

در نیروی انتظامی چه نگاهی به مقوله سربازی وجود دارد؟

در نیروی انتظامی نیز همین نگاه به سربازی وجود دارد. یعنی علاوه بر اینکه تلاش می‌کنیم از این دوسال که سربازان در نیروی انتظامی حضور پیدا می‌کنند حداکثر استفاده را داشته باشیم. با تدوین و اجرای برنامه‌های توانمندسازی در این دو سال یکسری آموزش به سربازان ارائه می‌دهیم که اگر در ادامه گفتگو اگر زمان باقی ماند در این زمینه نیز توضیح خواهم داد.

جناب زاده کمند اجازه بدهید یک مقدار در همین زمینه صحبت را ادامه بدهیم چرا که همین موضوع باعث جا افتان این مفهوم شده که در سربازی هیچ آموزشی به افراد داده نمی‌شود یا از این دوران به فرصت سوزی تعریف می شود، یا می گویند که فرد در تخصص خودش به کارگیری نمی‌شود. نیروی انتظامی برای افزایش کارایی و به عبارتی برقرار کردن ارتباط مابین مشاغل و تحصیلات افراد چه اقدامی را در دستور کار دارد؟

همانطور که قبلا به آن اشاره کردم نیروهای مسلح دارای یک وظیفه هستند و آن هم دفاع از امنیت و تمامیت ارضی و ارزش‌های کشور است. حضور تمامی کارکنان اعم از رسمی و سربازان وظیفه در نیروهای مسلح برای رسالت ایجاد نظم و انظباط اجتماعی است اما این موضوع منافاتی با به کارگیری تخصصی سربازان در نیروهای مصلح ندارد. ما اعتقاد داریم و تلاش می کنیم تا سربازان وظیفه به تناسب نیاز سازمان در تخصص‌های خود به کار گرفته شوند. امروز اگر شما وارد نیروی انتظامی شوید قطعا شاهد خواهید بود که بسیاری از سربازان ما که در رشته های فنی از دانشگاه ها فارغ التحصیل شده‌اند در مشاغل فنی خودشان به کارگیری می‌شوند.

در رشته‌های مهندسی فارغ التحصیلان در رشته‌های مهندسی مشغول به خدمت می‌شوند اما به این معنی نیست که این امکان وجود دارد که ما تمامی سربازانی را که وارد نیروهای مسلح می شوند را دقیقا متناسب با رشته تحصیلیشان سازماندهی کنیم.

علت این موضوع چیست؟

علت این است که مشاغل موجود در نیرو با توجه به تخصص‌ها کاربردی دارای محدودیت‌هایی است همچنین یکسری از تخصص‌ها وجود دارند که ما اصولاً هیچ گونه شغل مرتبطی با آن نه در نیروی انتظامی و نه در ساختار نیروهای مصلح نداریم. باید قبول کرد که امکان سازمان دهی تمامی رشته های تحصیلی وجود ندارد. لذا عزیزانی که به خدمت سربازی می‌آیند باید وظیفه خود را در راستای امنیت، نظم، و انظباط اجتماعی تعریف کنند. اما این را باید گفت که تمام تلاش بر این است که افراد در نزدیکترین شغل مشغول به قعالیت شوند.

از مجموع صحبت های شما چنین برداشت می‌شود که اولویت اول برای هر سربازی باید خدمت زیر پرچم باشد؛ حال می خواهد در تخصص خودش به کارگرفته شود یا خیر.

دقیقا همین است. چرا که قانون نیز همین موضوع را مطرح کرده است. خدمت باید در راستای رسالتی باشد که برای نیروهای مسلح تعریف شده اما ما در نیروهای مسلح ارجه می دانیم فردی را که دارای تخصص است و می تواند نیازهای سازمانی را مرتفع کند، بر همین اساس تا جایی که امکان دارد متناسب با تخصصشان به کارگیری می‌کنیم.

برخی از مسئولین ارشد نظامی بر این باورند، کسانی که اقدام به تخریب جایگاه سربازی می‌کنند یا فراری از خدمتند و یا معاند با آن هستند. باید قبول کرد که در پاره‌ای از موارد جوسازی‌های این افراد باعث می‌شود تا گرایش به خدمت سربازی در بین جوانان کاهش یابد. در این زمینه چه باید کرد؟

مهمترین بحثی که در این بخش وجود دارد موضوع فرهنگ‌سازی در جامعه است. علت اینکه برخی از جوانان ما خدمت را سخت می‌پندارند و یا آن را به عنوان یک محدودیت برای خود در نظر می‌گیرند این است که هنوز برای جوان ما تفهیم نشده که حضورش در نیروهای مسلح تا چه میزان می‌تواند در ایجاد امنیت به عنوان نیاز اساسی جامعه موثر باشد. ما اگر بتوانیم این موضوع را به خوبی تبیین کنیم و در جامعه و رسانه‌ها به خوبی به آن بپردازیم بعید می دانم اگر کسی بخواهد منطقی بیاندیشد و منطقی حرف بزند اهمیت حضور در خدمت سربازی را زیر سوال ببرد.

نکته‌ای که اینجا به ذهن من می‌رسد این است که ما نتوانسته‌ایم اهمیت و جایگاه سربازی را جا بیاندازیم و رسانه‌های ما نیز در این زمینه کم‌کاری بسیاری کرده‌اند. اگر ما با همکاری رسانه‌ها بتوانیم جایگاه سربازی را به درستی تعریف کنیم یقینا دیگر نگران جوسازی‌های دیگران نخواهیم بود.

از سوی دیگر اگر ما بتوانیم در مجموعه نیروهای مسلح تلاشمان را بر این معطوف کنیم که توانایی‌های افراد را در این دوران افزایش دهیم یقینا می‌توانیم در افزایش انگیزه خدمتی موثر باشد و جوانان با گرایش بیشتری رو به سربازی بیاورند.

موضوع دیگر مسائل معیشتی سربازان است. اگر ما بتوانیم با کمک دولت محترم کاری انجام دهیم که با آمدن یک جوان به خدمت سربازی نه تنها هزینه‌ای تحمیل فرد و خانواده‌اش نشود بلکه چیزی مازاد در اختیار آنان قرار گیرد مطمئنا شرایط بهتر خواهد شد.

این شرایط برای افراد متاهل باید افزایش یابد چرا که آنان مسئولیت زندگی را بر عهده دارند و با حقوق اندک سربازی نمی‌توانند از پس هزینه‌های معیشت خود و خانواده خود بر آیند. اگر مجموعه این اقدامات در دستور کار قرار گیرد یقیناً خدمت برای افراد خوشایند شده و نوع نگاه به سربازی تغییر خواهد کرد.

به موضوع خوبی اشاره کردید. هم اکنون وضعیت سربازان متاهل در نیروی انتظامی چگونه است؟ آیا همانطور که گفتید اقدامی برای بهبود شرایط آنها تا کنون انجام شده؟

آن چیز که به ما ابلاغ شده و ما مکلف به انجام آن هستیم این است که سربازان عزیزی که متاهل هستند با اولویت اول در شهر محل سکونتشان به کارگیری شوند. این گام بسیار مهمی است که تمام تلاش ما بر روی آن متمرکز شده است. همچنین نیروی انتظامی تلاش می‌کند افراد متأهل را در مشاغلی به کارگیری می‌کنند که این امکان برای فرد وجود داشته باشد که بتواند برخی از شب‌ها را در اختیار خانواده‌اش باشد.

سردار قطعا در بین سربازان متاهل افرادی وجود دارند که از شرایط مالی مناسبی بهره نمی‌برند. آنطور که شنیده‌ها حکایت می‌کند نیروی انتظامی برای سامان دادن به شرایط این افراد طرح و برنامه‌ای خاص را تدوین کرده است. لطفا در این مورد توضیحی بفرمایید.

تعداد سربازان کم بضاعت خوشبختانه تعداد کمی از جمعیت سربازان را به خود اختصاص داده‌اند ولی همین تعداد با مشکلات بسیاری رو به رو هستند لذا ما سعی بر آن داریم تا بخشی از مشکلات این افراد را برطرف کنیم. ما برنامه‌هایی را هرچند محدود در جهت شناسایی نیازمندان و کمک برای رفع مشکل آنها در این زمینه در دست اجرا داریم که امیدواریم برای توسعه این کمک‌ها گام‌های موثری برداشته شود.

هم‌اکنون تا چه میزان این کمک‌ها برای سربازان نیازمند و متأهل در نظر گرفته شده است؟

ما در زمینه بکارگیری سربازان متأهل در شهر خود به صورت صد در صدی عمل کرده‌ایم اما در موضوع کمک به سربازان نیازمند کار را تازه شروع کردیم و هنوز در ابتدای راه قرار داریم. انشاء الله باید تلاش کنیم تا با شناسایی سربازان نیازمند برای رفع حداکثری نیازهای آنان با کمک سایر دستگاه‌ها وارد عمل شویم.

در گفت‌وگویی که با سردار کمالی داشتیم ایشان بخشی از تخریب جایگاه سربازی را به آن سوی مرزها و سیاست‌های انحرافی دشمن مربوط دانستند. نظر شما در این زمینه چیست؟

دشمن همواره و تا به امروز که در آستانه سی‌وسومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار گرفته‌ایم به دنبال شناسایی عناصر موثر در جامعه بوده و در چهارچوب اهداف خود نسبت به تخریب این عناصر اقدام کرده است. یکی از اصلی‌ترین این عناصر که سرمایه این کشور به حساب می‌آید جوانان ما هستند لذا برنامه‌های زیادی برای تخریب فکر و اخلاق و منش و رفتار این قشر داشته و به این کار پرداخته‌اند.
 
یکی از موضوعاتی که ما احساس می‌کنیم دشمن در حال کار کردن روی آن است؛ بیگانه کردن جوانان کشور نسبت به تکالیفی که بر عهده‌شان است. ما این را به عنوان یک هجمه دشمن احساس می‌کنیم و طرح موضوعات تخریبی در مورد خدمت وظیفه عمومی را در همین راستا تفسیر می‌کنیم.

هجمه به بنیان‌های اساسی در اولویت کار دشمن است و این هجمه‌ها در این راستا قابل تعریف است، اما قطع به یقین تا به امروز جوانان ما اثبات کرده‌اند که این حرکت‌ها روی آنها تاثیری ندارد چرا که حضور آنان هم در خدمت سربازی و هم در سایر حوزه‌ها پررنگ بوده و هست و انشاء‌الله خواهد بود.

با توجه به اینکه به مدت ۳ ساله مسئولیت مستقیم بر سازمان نظام وظیفه عمومی داشتم این نکته به وضوح روشن است که جوانان پرشور و باطراوت در خدمت سربازی حضور پیدا می‌کنند بطوری که الحمدالله هیچ زمانی ما از نظر تامین سرباز برای نیروهای مسلح با مشکل روبرو نبوده‌ایم.

سردار یکی از موضوعاتی که در مورد خدمت وظیفه در ناجا مطرح است تفاوت نوع خدمت در مرزها و مناطق آرام است. برای همسان کردن خدمت وظیفه و اختصاص امکانات ویژه به سربازارن مرز نیروی انتظامی چه فعالیتی را در دست دارید؟

در این زمینه ما برای کارکنان خود در مرز چه سرباز و چه کادر از نظر جنبه‌های معیشتی و زیستی برنامه‌های خاصی را تعریف کرده‌ایم به نوعی که تغذیه، پوشاک و محیطی که در آن زندگی می‌کنند باید در مناسب‌ترین شرایط موجود با توجه به امکانات و منابع ناجا باشد. الحمدالله امروز ما شاهد هستیم که در تمامی نقاط مرزی سربازان نسبتا در شرایط خوبی خدمت می‌کنند و از نظر معشیتی به نسبت گذشته با مشکل خاصی روبرو نیستند.

اگر وضعیت امروز را با 5 الی 6 سال پیش مقایسه کنیم خواهیم دید که پیشرفت‌های چشمگیری در عرصه خدمات‌رسانی به سربازان مرز صورت گرفته است. ما در زمینه رسیدگی به سربازان مرز نواقص قانونی داشتیم بطوری که اگر می‌خواستیم حقوق سربازان افزایش یابد و یا فوق‌العاده‌ای را به آن اختصاص دهیم قوانین موجود آن زمان این اجازه را نمی‌داد.

الحمدالله با اقدامات صورت گرفته طی سه سال گذشته اصلاح برخی از مفاد قانون خدمت وظیفه عمومی در دستور کار قرار گرفت تا ما بتوانیم در زمینه افزایش حقوق و پرداخت فوق‌العاده ماموریت عملیاتی برای سربازان فارغ‌التحصیل فوق دیپلم به بالا شرایط مناسبی را فراهم کنیم. ما امیدواریم با کمک دولت در آینده نزدیک شرایط حقوقی کارکنان وظیفه بهتر شود. اگر چنین موضوعی تحقق یابد تفاوت‌های چشمگیری در مبالغ دریافتی سربازان علی‌الخصوص سربازان شاغل در نقاط مرزی و صعب‌المعیشه با مناطق آرام ایجاد خواهد شد.

افزایش امکانات معیشتی زمینه‌های افزایش انگیزه جوانان برای حضور در خدمت‌ را بالا خواهد برد. البته ما یک سری تفاوت‌ها را از نظر میزان خدمت برای سربازان مناطق عادی و سربازان مناطق مرزی و عملیاتی در نظر گرفته‌ایم که این در تمام نیروهای مسلح مشترک می‌باشد.

در شرایط حاضر میانگین دریافتی سربازان مرز چه میزان است؟

در حال حاضر میانگین حقوق سربازان 58 هزار تومان و حداقل حقوق یک سرباز 41 هزار تومان و حداکثر 77 هزار تومان است. در واقع هم اکنون فرق زیادی مابین حقوق افراد نسبت به چند سال پیش پدید نیامده. ما امیدواریم مصوبه اخیر زودتر علمیاتی شود تا شاهد تاثیرات مثبت آن باشیم.

آیا هم اکنون این موضوع به تصویب مجلس نرسیده است؟

این موضوع به تصویب مجلس رسیده و به دولت نیز ابلاغ شده است. با تلاش‌های صورت گرفته امیدواریم در سال 92 منابع مورد نیاز این طرح تامین و پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته و نهایتا با مساعدت دولت اجرایی شود.

وزارت بهداشت چندی پیش با مطرح کردن کاهش ساعت کار پرستاران از واحدهای درمانی خواسته بود تا اقدام به جذب پرستار کنند. از آنجایی که نیروی انتظامی دارای واحدهای درمانی و بیمارستان است آیا برای جذب نیروهای پرستار وظیفه اقدامی را در دست قرار داده است یا خیر؟

نیروی انتظامی به مانند ارتش و سپاه در هر ماه دارای سهمیه‌ای مشخص از سرباز است که از سوی سازمان وظیفه عمومی برای آن واگذار می‌شود. توزیع فارغ‌التحصلان پزشکی و پیراپزشکی نیز از طریق این سازمان محقق می‌شود. ما نمی‌توانیم به صورت انفرادی اقدام به جذب نیرو کنیم چرا که باید برنامه‌های خود را به تناسب سهمیه و نیازی که ستاد کل نیروهای مسلح تعیین کرده تنظیم کنیم.

عمدتاً کسانی که در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی تحصیل کرده‌اند متناسب با تخصص‌شان در بیمارستان‌های ناجا به کار گرفته می‌شوند. با توجه به اینکه ناجا دارای چندین بیمارستان فعال است ما تمام توان خود را صرف بکارگیری این نیروها خواهیم کرد. البته اخیراً برابر توافق ستاد کل نیروهای مسلح به ناجا اجازه داده شده تا بخشی از سربازان در حوزه تخصصی را جذب کند که قطعاً یکی از حوزه‌های تخصصی می‌تواند همین بخش باشد.

چندی پیش سردار رادان جانشین ناجا اظهار داشتند که معاونت نیروی انسانی ناجا باید در زمینه جذب سرباز‌ها و تبدیل آنان به نیروهای کادر با جدیت بیشتری وارد عمل شود. هم اکنون شرایط برای تحقق این مهم آیا فراهم شده است؟

بگذارید این سوال را مشروح‌تر جواب دهم. تلاش ما در ناجا بر این است که کارکنان خود را از بین همگراترین افراد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جذب کنیم. یعنی از بین بسیجیان، خانواده ایثارگران، ‌فرزندان کارکنان نیروهای مسلح و سربازان که در مجموعه ناجا حضور دارند و عملکرد خوبی داشته‌اند.

اولویت‌بندی در استخدام را از درون خود شروع کرده‌ایم و افرادی را که شناسایی کنیم و به توانمندی‌های وی آگاهی پیدا کنیم تلاش خواهیم کرد تا وی در نیرو جذب شود.

آماری در جذب نیروها از اقشار مختلفی که نام بردید وجود دارد؟

69 درصد از کارکنانی که در طول یک سال جذب ناجا شده‌اند از بین بسیجیان فعال کشور هستند. 11 درصد خانواده معظم شهدا و 22 درصد فرزندان کارکنان نیروهای مسلح. این آمار و ارقام در ناجا بسیار مطلوب است چرا که براساس اولویت ناجا و نظر شخص فرمانده یرو تعریف شده است. با نگاه به آمار یقینا درصد کلی از صددرصد بالاتر می‌رود که علتش همپوشان بودن بعضی از استخدامی‌هاست. برای مثال فردی که به عنوان فرزند نیروهای مسلح استخدام شده بسیجی نیز هست یا فرزند ایثارگر بسیجی است. خوشبختانه رویکرد تعریف شده در جذب نیرو در ناجا چند سالی است که به عنوان اولویت‌ها قرار دارد و ان‌شاءالله کماکان پابرجا خواهد ماند. ما بر این باوریم که حضور خانواده معظم شهدا و بسیجیان فعال و همچنین فرزندان کارکنان نیروهای مسلح توانسته یک سازمان متدین و انقلابی که خواسته فرمانده معظم کل قواست را ایجاد کند. امروز افتخار ماست که بخش اعظمی از کارکنان ناجا را همین طیف افراد تشکیل می‌دهند.

سردار به خانواده شهدا اشاره کردید؛ برای سربازانی که در حین خدمت به فیض شهادت و  یا جانبازی نائل می‌شوند چه اقدامی انجام می‌دهید و آیا عموما معاونت نیروی انسانی ناجا در این زمینه ورود پیدا می‌کند یا خیر؟

الحمدالله نیروی انتظامی در حوزه رسیدگی به ایثارگران خود در نیروهای مسلح پیشتاز است. طی چند سال گذشته اقدامات بسیار مناسبی در زمینه ساماندهی شرایط زندگی این افراد و خانواده‌هایشان صورت گرفته است که این اقدامات علاوه بر اقداماتی است که بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز براساس وظیفه قانونی خود در مورد این خانواده‌ها انجام می‌دهند.

ما جانبازان و خانواده معظم شهدا را در ناجا ولی نعمتان خود می‌دانیم و به همین منظور برنامه‌های ویژه‌ای را همه ساله برای این عزیزان ترتیب می‌دهیم و هر ساله شاهد رشد چشمگیر منابع و برنامه‌ها برای آنان هستیم. ما در سال 90 به نسبت سال 89 دارای رشد 300درصدی در برنامه‌ها و منابع اختصاص یافته به خانواده محترم شهدا و جانبازان هستیم.

در برنامه‌های ما تفاوتی بین سرباز یا نیروی کادر که به مقام شهادت یا جانبازی رسیده‌اند وجود ندارد. برای این عزیزان ما بیمه‌ای را تعریف کرده‌ایم که بتوانند از خدمات نیروهای مسلح بیشترین بهره را ببرند. یا اگر سربازی به شهادت رسید و خانواده آن فاقد مسکن بود در کوتاه‌ترین زمان ممکن، مسکن برای آنها تهیه می‌کنیم و سایر اقدامات معیشتی که به عنوان یک تکلیف انجام داده و به آن افتخار می‌کنیم.

آیا برای جانبازان ضایع نخاعی نیز برنامه‌ای دارید؟

در سال 90 اقدامات ویژه‌ای را برای جانبازان ضایع نخاعی و جانبازان نابینا از دو چشم که حدودا 209 نفر می‌شوند در دست اقدام داریم. ما به دنبال شناسایی دقیق احتیاجات این افراد هستیم و گام‌های موثری را برای از بین بردن نیاز آنها در بخش‌های مختلف برداشتیم. انشاءالله نکوداشت سروقامتان در آینده نزدیک با حضور تعدادی از همین عزیزان در مشهد مقدس و در اواخر بهمن‌ماه برگزار خواهد شد. تلاش بر این است که مشکلات این افراد با توجه به توان ناجا به صورت صددرصدی رفع شود.

چه میزان از این جانبازان سرباز و چه میزان از نیروهای کادر هستند؟

از آنجایی که در تمامی فعالیت‌ها، نیروهای کادر و وظیفه در کنار یکدیگر قرار دارند ما هم اکنون شاهد توزیع 50 درصدی سربازان و توزیع 50 درصدی کارکنان ناجا در حوزه جانبازان ضایع نخاعی و نابینا از دو چشم هستیم.

تقریبا تعداد شاغلین در ناجا شامل کارکنان رسمی  و سربازان به یک نسبت هستند و به همین دلیل تعداد شهدای ناجا به همین نسبت یعنی حدد 50 درصد سرباز و 50 درصد کادر هستند.

در تاریخ هجدهم بهمن‌ماه جشنواره ای با عنوان سرباز جوان برگزار خواهد شد که دبیری این جشنواره برعهده نیروی انتظامی است. جوانان برتر در این حوزه دارای چه شاخص‌هایی هستند؟

همانطور که فرمودید امسال وظیفه برگزاری این همایش برعهده ناجا است که ما به این توفیقی که نصیبمان شده خداوند منان را شاکریم. در این جشنواره ما 10 حوزه کاری از جمله ورزش، فرهنگ، خانواده، مسئولیت‌پذیری و ... در دستور کار برای شناسایی افراد برتر ابلاغ شد. دستورالعملی در این راستا تهیه و به تمامی یگان‌های نیروهای مسلح ارسال و با توجه به آن هر یک از نیروها از یگان‌های وابسته خود افراد نمونه را شناسایی و انتخاب کردند. پرونده افراد برگزیده به دبیرخانه جشنواره فرستاه شد که با توجه به شاخص‌های تعیین شده بررسی و امتیازبندی‌ لازم صورت گرفته و بر اساس امتیازات و سهمیه‌های تعیین شده  33 نفر از سربازان نیروهای مسلح از واحدهای ارتش، سپاه و نیروی انتظامی، وزارت دفاع و ستاد کل به عنوان سربازان برتر انتخاب شده و در این جشنواره از آنها تقدیر به عمل خواهد آمد.

یکی از موضوعاتی که در زمینه خدمت سربازی مطرح است به کارگیری سربازان در استان‌های محل سکوت خود است براساس شنیده‌‌ها 8 منطقه‌بندی در ناجا برای تقسیم نیرو پدید آمده کمی در مورد نوع تقسیم‌بندی نیرو در نیروی انتظامی توضیح بفرمایید؟

ما الحمدالله در نیروی انتظامی با توجه به اهمیتی که تقسیم نیرو برایمان داشت سیاست‌ها را به نوعی تعریف کردیم که سربازان را به نزدیکترین محل سکونت‌شان اعزام کنیم. چرا که بر این باوریم از این طریق افراد توانمندی بیشتری برای خدمت خواهند داشت و از طرف دیگر هزینه‌های کمتری تحمیل خانواده و خود سربازان می‌شود. در این راستا ما طرحی را به عنوان طرح آمایش سربازان در نیروی انتظامی تدوین کردیم که در این طرح ۴ اولویت پیش‌بینی شده است.

ما کل کشور را در نیروی انتظامی به 8 منطقه تقسیم کردیم که در توزیع نیرو اولویت‌هایی را برای آن در نظر گرفته‌ایم. اولویت اول ما این است که سربازان هر استان خدمت خود را در یگانهای همان استان محل سکونتشان انجام دهند. به هر میزان که ظرفیت یگان‌هابه ما اجازه بدهد این اقدام را انجام خواهیم داد.

اگر احیانا تعداد سربازانی که در یک استان وجود دارند به تعداد نیاز آن استان نباشد ما از استان‌هایی که در داخل هر یک از 8 منطقه تعیین شده انتظامی قرار دارند استفاده می‌کنیم. برای تامین کسری یک استان اولویت دوم که همان استفاده از استانهای همجوار درون یک منطقه است مورد نظر قرار می‌گیرد. اولویت سوم با توجه به اینکه در بعضی از استانها ما تعداد یگانهایی را داریم که باتوجه به گسترش و آمایش‌شان دارای ماموریت‌های ویژه می‌باشند از جمله استانهای سیستان و بلوچستان‌، کردستان، آذربایجان غربی، کرمان و خوزستان مجبوریم سربازان را از مناطق همجوار تامین کنیم چرا که تعداد مشمولانی که در سهمیه ناجا قرار می‌گیرند همخوانی با نیاز استان ندارند.

در بعضی از مواقع مناطق همجوار نیز پاسخگوی نیاز یگانها نیستند که در این شرایط ما مجبور به استفاده از نیرو از سراسر کشور هستیم.

آیا درصدبندی از این نوع توزیع در اختیار دارید؟

60 درصد سربازان در ناجا در استان‌های خود به کار گرفته می‌شوند، 18 درصد در استان‌های همان منطقه و استان‌های همجوار هستند و 22 درصد خارج از استان‌های خود اعم از سراسری و منطقه‌ای در حال انجام وظیفه می‌باشند. ما براساس برنامه‌ای که پیش‌بینی کرده‌ایم سعی داریم تا هر چه می‌توانیم از سربازان سراسری، منطقه‌ای و همجوار کم کنیم تا افراد بتوانند در استان خود خدمت کنند. اما این بدین معنی نیست که ما بتوانیم این طرح را به صورت صددرصدی اجرا کنیم.

جناب زاده‌کمند آیا آماری از تعداد شهدای نیروی انتظامی در طول هر سال وجود دارد؟

ما در طول هر سال بیش از 100 الی 120 شهید را در مقابله با اشرار، ‌قاچاقچیان، سوداگران مرگ و ایجاد نظم و انضباط اجتماعی در شهرها و مرزها تقدیم انقلاب می‌کنیم.  50 درصد از تعداد شهدا مربوط به سربازان و 50 درصد مربوط به نیروهای کادر است.

سردار در پایان توصیه‌ای برای جوانان که از سربازی فراری هستند دارید؟

داشتن نگاه ویژه به خدمت سربازی می‌تواند این دوران را برای فرد به دورانی سازنده تبدیل کند. این در شرایطی است که برخی از جوانان با نگاه منفی به سربازی جلو می‌آیند و باعث می‌شوند تا عمرشان به بطالت گذشته و راه به جایی نبرند. اگر افراد در سربازی به دنبال فرصتی برای افزودن اندوخته‌های خود باشند یقینا این فضا به دانشگاهی تبدیل خواهدشد که هیچ واحد آموزشی نمی‌تواند آموزه‌های آن را به آموزش بگذارد. ما به جوانان توصیه داریم که این دوران را امتحان کنند و با نگاهی مثبت به آن دوره ضرورت را سپری و دستاوردهایی مثبت برای خود فراهم آورند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 10
  • غیر قابل انتشار: 7
  • مرتضی ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۴
    5 0
    با سلام می خواستم بدونم کسی که علا قه ای زیاد به نظام داره و رفته درس خوانده توی رشته ساخت و تولید که بتونه موفق بشه در نیروی انتظامی چرا مگین رشته نیاز ناجا نیست از شما خالصانه می خوام یه فکری براش بکنید تا آرزو هاشون از بین نره تا بتونن به درد جامعه بخورن آدمای مثل من زیاد هستن توی رشته خودم که میدونم زیادن.بی زحمت جوابشو برام ایمیل کنید.با تشکر
  • مهرداد ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۹
    1 0
    سلام.من دیپلم تجربی دارم.ولی معدل دیپلمم13/51هست.چه جوری میتونم واردنیروی انتظامی بشم...!؟من نائب قهرمان پاورلیفتینگ کشوری هم هستم.لطفا جوابمو بدید.منتظرم...
  • مهدی ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    3 4
    سلام...اگه کسی علاقه زیاد به نیروی انتظامی داشته باشه و بخواد وارد نیروی انتظامی بشه مثل من چکار باید بکنه.من چند بار برای پیوستن به نظام مقدس جمهوری اسلامی تلاش کردم حتی مدارکم را هم ارسال کردم ولی جوابی نیامده.چکار باید بکنم.لطفا جواب بدین و بهم کمک کنید.ممنون/.
  • رئیسی ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    0 0
    سلام رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی هستم و علاقه مند به جذب در نظام هستم اما اطلاعات لازم در خصوص پذیرش و یا چگونگی پذیرش و اینکه جذب خانم دارین یا نه رو ندارم لطفا راهنمایی کنید
  • بهزاد ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    5 1
    سلام من دانشجوی پرستاری هستم علاقه زیادی به پیوستن به نیروی انتظامی دارم. خواهش میکنم منو راهنمایی کنید
  • شجاعی ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    سلام من رشته الکتروتکنیک در مقطع کاردانی هستم وعلاقه مند به جذب در نیروی انتظامی هستم اما اطلاعات لازم در خصوص پذیرش و یا چگونگی پذیرش رو ندارم لطفا راهنمایی کنید
  • تقی پور ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    1 0
    سلام
  • تقی پور ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    سلام من دارای دیپلم علوم انسانی پدرم ایثارگر هستش بسیجی فعال دارم وعلاقه زیادی ب نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارا میباشم.لطفا مرا برای ثبت نام راهنمای کنید.
  • محمدعباسپور ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۵
    1 0
    من می خواستم بگم چجور واردنیروی انتضامی بشم من تورشته معماری درحال تحصیلم امسال دیپلمم روتموم می کنم راستی جذو بسیج فعال و برگ سبز نیر هستم.
  • مهران ۲۲:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۴
    0 0
    باید شما به مرکز هسته و گزینش استان خودتون مراج کنید برای پذیرش نیروی انتظامی یا استخدامی اونجا مراجعه کنید جوابتون رو میدن البته در ضمن باید اینو بدونید که با توجه به نیاز اون استان سهمیه استخدامی رو میگیرن اگه نیاز نداشتن و جاها پر بود به شما میگن برید فلان روز بیاد
  • امیرحسین IR ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
    0 0
    (من پدرم21ماه سابقه جبه داره)( خودم4سال بسیجی عادی )و (3سال فعال دارم) (حکم نیروی انسانی)هم دارم برای استخدام چی کار کنم
  • . IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۶
    0 0
    با سلام بعد از گذراندن دوره اموزشی چطور میتونیم برای ادامه خدمت سربازی در نیروی انتظامی خدمت کنیم؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس