به گزارش مشرق به نقل از پيمانه، دکتر گونتر مولاک امروز اين سخن را در دفترمطالعات سياسي وزارت امور خارجه هنگام سخنراني درباره موضوع روابط ايران و المان فرصتها و چالشها مطرح کرد.
وي روابط ايران و المان را داراي پيشينهاي 500 ساله توصيف کرد و گفتالمان ايران را به خاطر تمدن کهنش شريک خود ميدانست و متقابلاايرانيها هم احساس دوستي با المان داشتند.
کميسر سابق گفتگو با جهان اسلام در وزارت امور خارجه المان ادامه دادتحريمهاي وضع شده عليه ايران به مانعي براي افزايش همکاريهاي تجاري دوطرف تبديل شده است.
مدير موسسه مطالعات شرق تحريم را دغدغه مشترک المان و ايران خواند وافزود بايد از طريق مذاکرات درپي راه حلي براي تحريمها باشيم.
وي ايران را کشوري مهم توصيف کرد و افزود ايران فقط توليدکننده نفت وگاز نيست بلکه بايد گفت نميتوان صلح و ثبات منطقه را بدون ايران تصورکرد.
مولاک با بيان اينکه براي کاهش اثر تحريمها بايد ان را به خوبي تحليل کرد افزود طرف مقابل ايران هم از تحريمها رنج ميبرد زيرا نميتواند فعاليت کند.
مدير موسسه مطالعات شرق ادامه داد البته ايران شريک وارداتي خود را به علت اين تحريمها تغيير داده و سراغ کشورهايي همچون چين و هند رفته است.
وي در همين حال خواستار توجه به اين مساله شد که فقط چند شرکت بزرگ الماني همچون زيمنس از ايران خارج شده اند اما بيش از12 هزار نمايندگي شرکتهاي متوسط الماني به فعاليت خود در ايران ادامه مي دهند.
مولاک افزود علت اينکه شرکتهاي بزرگ الماني ايران را ترک کرده اند فشارهاي امريکاست و طبق منطق تجاري اين شرکتها براي جلب منفعت بيشتر حاضر ميشوند از منفعت کمتر چشم پوشي کنند.
وي گفت المان نمي خواهد تحريمها را دور بزند اما با تحليل اوضاع موجود مي توان شرکتهاي متوسط الماني را جايگزين نامهاي بزرگ کرد و سراغ راههاي ديگري براي تجارت رفت.
مولاک با اشاره به اينکه ايران شرکاي تجاري جديدي در اسياي شرقي پيداکرده است افزود اين شرکا به تجارت خود با ايران بدون توجه به تحريمها ادامه ميدهند و به همين علت علاوه بر اينکه تحريمها ناکارامد خواهدبود ما هم ضرر ميکنيم.
مدير موسسه مطالعات شرق در بخش ديگري از سخنان خود با انتقاد ازتصويرسازي منفي رسانه هاي غربي از ايران گفت قشر فرهيخته المان اسيرخبرسازيها نميشود اما افکار عمومي تحت تاثير اين گونه تبليغات منفي قرار ميگيرد.
وي افزود هرچه تعامل دو ملت بيشتر شود ميتوان اين رويکردها را اصلاح کرد.مولاک تصديق کرد که غرب در قبال ايران رفتارهاي تبعيض اميزي دارد و افزود حق داريد که از غرب به علت رفتارهاي زورمدارانه يا اقداماتش درافغانستان و عراق انتقاد کنيد.
اين مقام سابق وزارت امور خارجه المان در همين حال تصريح کرد طرز تفکردهه 1920 ميلادي که صرفا درپي حاکم کردن منطق زور در مسايل بينالمللي بود هنوز در ميان دولتمردان انگليسي و امريکايي مشهود است.مدير موسسه مطالعات شرق تصريح کرد امروز در عصر جهاني شدن ديگر تهديد و منزوي کردن جواب نميدهد بنابراين بايد فعالانه با هم تعامل داشته باشيم.
شايان ذکر است پيش از اين رسانه هاي اتريشي از مقامات خود به دليل اينکه، عليرغم جدي نبودن ديگر کشورهاي اروپايي در تحريم ايران، برخي از شرکت هاي اتريشي را از بازار بزرگ ايران محروم کرده اند انتقاد کرده بودند.
اين رسانه ها به رشد 14 درصدي تبادلات تجاري ايران و آلمان به عنوان شاهدي بر جدي نبودن کشورهاي اروپايي براي اعمال تحريم ها عليه ايران اشاره کرده بودند.
مدير موسسه آلماني مطالعات شرق گفت تحريمها عليه ايران بي نتيجه است وبخشهاي مختلف در المان مشغول بحث در اين باره هستند.