کد خبر 9623
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۰

فتواي اخير مقام معظم رهبري، پيرامون حرام بودن استعمال از کلمات تحقير‌آميز و توهين به همسر پيامبر اکرم(ص)، در رسانه‌ها و مطبوعات سيرالئون انعکاس چشمگيري داشت.

به گزارش مشرق، خبرآنلاين به نقل از روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نوشت: بازتاب فتواي مقام معظم رهبري در مطبوعات سيرالئون درباره حرام بودن استفاده از کلمات تحقيرآميز و توهين به همسر پيامبر به اين شرح است: روزنامه «کنکورد ‌تايمز»، روز پنج‌شنبه، 15 مهرماه در صفحه 3 روزنامه، مطلبي با عنوان «هزاران نفر فتواي رهبر معظم ايران را ستودند» و روزنامه «استاندارد ‌تايمز» در روز جمعه، 16مهرماه، در صفحه 16 خود مطلبي تحت عنوان «استقبال علماي اهل سنت جهان از فتواي رهبر ايران» را درج کرد.
راديو «استار» و راديو «فرهنگ» سيرالئون نيز روز چهار‌شنبه، 14 مهر‌ماه، ساعت 20 به وقت محلي به اين موضوع پرداختند؛ همچنين فتواي مقام معظم رهبري، جهت طرح در خطبه‌هاي نماز جمعه، تکثير و توزيع شد.
محورها و خلاصه مطالب مندرج در رسانه‌هاي خبري فوق به اين شرح است: جمعي از علماي اهل تسنن ضمن تمجيد از فتواي رهبر ايران، آن را مايه تقريب بيشتر مذاهب اسلامي دانستند؛ «شيخ‌الازهر» و علماي اهل سنت از فتواي اخير رهبر معظم ايران تقدير به عمل آوردند.
شيخ‌الازهر مصر، در بيانيه‌اي اعلام کرد: فتواي حضرت آيت‌الله العظمي سيدعلي خامنه‌اي، در مورد ممنوعيت هرگونه اهانت به صحابه و همسران پيامبر اکرم(ص) فتوايي است، که با علم درست و درک عميق خطرات فتنه‌گران صادر شده و بيانگر تمايل شديد به وحدت مسلمانان است.
در اين بيانيه آمده است: آنچه بر اهميت اين فتوا مي‌افزايد، اين است که از يک عالم بزرگ و يکي از علماي برجسته مسلمانان و بارزترين مرجع شيعيان و رهبر جمهوري اسلامي ايران صادر شده است.
شيخ الازهر تأکيد کرد: من از جايگاه علم و مسئوليت شرعي اعتراف مي‌کنم که تلاش براي وحدت مسلمانان يک فرضيه است و اختلاف بين طرفداران مذاهب اسلامي بايد در دايره اختلاف در رأي و اجتهاد بين علما و صاحبان نظر محصور بماند و نبايد به وحدت امت لطمه بزند.
وي همچنين از مقام معظم رهبري بدليل صدور فتواي به موقع براي جلوگيري از ايجاد فتنه در ميان مسلمانان تقدير و تشکر کرد.
از جمله مطالب مندرج در رسانه‌هاي سيرالئون، مي‌توان به عناوين و مطالبي به اين شرح اشاره داشت؛ استفتاء آيت‌الله العظمي خامنه‌اي(مد ظله العالي)، در پي توهين به عايشه توسط «ياسرالحبيب»، روحاني شيعه کويتي، که با واکنش‌ها و مخالفت‌هاي بسياري رو به رو شد؛ صورت گرفت، در شديدترين اين واکنش‌ها کابينه کويت اين روحاني را سلب تابعيت کرد.
در بخش ديگري از مطالب مندرج در مطبوعات اين کشور در خصوص فتواي مقام معظم رهبري آمده است: رهبر جمهوري اسلامي ايران، در پاسخ به استفتايي که از سوي جمعي از علما و فرهيختگان شيعه منطقه «احساء» عربستان ارائه شد، اعلام کردند: اهانت به نمادهاي برادران اهل سنت از جمله اتهام‌زني به همسر پيامبر اسلام حرام است؛ اين موضوع شامل زنان همه پيامبران و به ويژه سيدالانبياء پيامبر اعظم(ص) مي‌شود.
همچنين رسانه‌هاي سيرالئون با اشاره به اينکه فتواي رهبر انقلاب اسلامي ايران جديدترين و بالاترين واکنش در سطح شيعيان در محکوميت توهين شيخ ياسرالحبيب به عايشه، همسر پيامبر است؛ اعلام کردند: هزاران نفر و ده‌ها نفر از شخصيت‌هاي ديني شيعه برجسته در عربستان سعودي، ايران و کشور‌هاي حاشيه خليج فارس توهين و اسائه ادب به عايشه يا هر يک از همسران پيامبر اسلام را به شدت محکوم کرده‌اند.
گفتني است اين فتوا در رسانه‌هاي عربي بازتاب فراواني داشت، از جمله روزنامه «الانباء» کويت، سايت پرمخاطب «محيط»، روزنامه‌هاي «السفير» لبنان، «الحيات»، چاپ لندن و سايت راديو تلويزيون مصر به انعکاس آن پرداختند.
اين فتوا در رسانه‌هاي عربي بازتاب فراواني داشت، از جمله روزنامه «الانباء» کويت، سايت پرمخاطب «محيط»، روزنامه‌هاي «السفير» لبنان، «الحيات»، چاپ لندن و سايت راديو تلويزيون مصر به انعکاس آن پرداختند.
مطالب عنوان شده ديگر در رسانه‌هاي سيرالئون در خصوص فتواي مقام معظم رهبري به اين شرح است: فتواي ولي امر مسلمين درباره حرام بودن اهانت به نمادهاي اهل تسنن، بازتاب گسترده‌اي در محافل ديني و سياسي کشو‌رهاي مسلمان منطقه داشته و شخصيت‌هاي اهل تسنن کشو‌رهاي منطقه، از جمله لبنان به تمجيد از فتواي رهبر معظم انقلاب پرداختند.
همچنين جماعت «اخوان المسلمين» اردن، از فتواي اخير آيت‌الله العظمي خامنه‌اي(مد ظله العالي)، رهبر معظم جمهوري اسلامي ايران که هرگونه اهانت به اصحاب و همسران پيامبران الهي و از جمله رسول گرامي اسلام(ص) و نمادهاي اهل سنت را حرام دانستند، قدرداني کرد.
بخش ديگري از انعکاس رسانه‌اي فتواي رهبري به اين شرح است: اخيراً آيت‌الله العظمي خامنه‌اي گفتند: قدرت‌هاي غربي به منظور انحراف افکار عمومي از بحران‌هاي فلسطين تلاش مي‌کنند که بين سني و شيعه اختلاف ايجاد کنند.
در بخش ديگري از بازتاب‌هاي رسانه‌اي آمده است: رهبر جمهوري اسلامي ايران تصريح کردند: دشمنان اسلام مي‌خواهند بين مسلمانان اختلاف ايجاد کنند، لذا وحدت مهم‌ترين نياز جهان اسلام در قرن 21 است.
علي رغم اينکه رسانه‌هاي غربي اين فتوا را بطور وسيع، پوشش خبري ندادند، مردم مصر و رسانه‌هاي خبري کشور‌هاي شمال آفريقا، اين حرکت شجاعانه رهبر جمهوري اسلامي ايران را ستودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس