کد خبر 96069
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۵

رییس اتاق بازرگانی تهران گفت: در رابطه با ذخایر ارزی نیز بیش از 120 میلیارد دلار موجودی ذخیره ارزی کشور است و از این رو در این خصوص مشکلی نداریم.

به گزارش مشرق به نقل از خبرانلاین، یازدهمین نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در حالی قرار بود با حضور معاون ارزی بانک مرکزی برگزار شود که خانم کیانی راد به دلیل آنچه که گفته شد، به مجلس فراخوانده شد و به نشست نمایندگان بخش خصوصی نیامد. با این حال، رییس گروه مطالعات ارزی و اقتصادی بانک مرکزی به جمع فعالان اقتصادی آمد و به بیان نظراتی پرداخت که تا حدودی مواضع بانک مرکزی را نشان داد.

در این نشست، یحیی آل اسحاق پیشنهاد تشکیل ستاد عملیاتی ویژه ای را مطرح کرد که به گفته وی این ستاد هماهنگ کننده امور اقتصادی کشور شود و سه قوه به همراه اتاق بازرگانی در این ستاد حضور داشته باشند. از طرف دیگر، اسدالله عسگراولادی نیز به انتقاد از رقم تک نرخی ارز که 1226 تومان است پرداخت و اعلام کرد که با این رقم نمی توان التهاب بازار را خواباند و بانک مرکزی در کنترل بازار ارز موفق نخواهد شد.

مشکلات بازار طلا و ارز حل و فصل می شود

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در این نشست، شرایط روز اقتصاد ایران را ویژه عنوان کرد و با بیان اینکه شرایط فعلی حوادث ویژه نیز برای اقتصاد ایران به وجود آورده است، گفت: کشور ما این حوادث و حاشیه های پیش آمده در فضای اقتصادی کشور را در طول سال های پس از انقلاب بارها تجربه کرده است و همانطور که در دوره های گذشته شرایط ویژه را به خوبی پشت سر گذاشته ایم در این دوره نیز مسائل پیش آمده در حوزه ارز و سکه نیز به طور قطع حل و فصل خواهد شد.

یحیی آل اسحاق تأکید کرد که در کشور امکانات موجود برای حل مشکلات پیش آمده در حوزه ارز و سکه فراهم است و ادامه داد: بر اساس اعلام های رسمی، میزان ذخایر طلا در کشور در حال حاضر 17،5 میلیارد دلار است که این میزان ذخایر طلا با درایت مسوولان دولتی با طلای 600 دلاری به صورت فیزیکی وارد کشور شده است.

او در ادامه به میزان ذخایر ارزی کشور نیز اشاره کرد و افزود: در رابطه با ذخایر ارزی نیز بیش از 120 میلیارد دلار موجودی ذخیره ارزی کشور است و از این رو در این خصوص مشکلی نداریم.

آل اسحاق در عین حال، بر تصمیم گیری صحیح و اجرای به موقع تصمیمات تأکید کرد که به زعم وی جای آن در حال حاضر در بخش مدیریت کشور خالی است و یا کمرنگ است.

رییس اتاق تهران به اعلام نرخ سود سپرده اشاره کرد که چندی پیش به امضای رییس جمهور رسید و تصریح کرد: بخش خصوصی و اکثر کارشناسان اقتصادی بارها خواستار افزایش نرخ سود سپرده بانکی شده بودند و با این حال دولت سرانجام به تازگی تصمیم به افزایش نرخ سود گرفت در حالی که اگر این تصمیم زودتر گرفته می شد و به اجرا در می آمد آثار آن بهتر به ثمر می نشست.

انتقاد از تعلل در اجرای تصمیمات

وی با انتقاد از به هنگام نبودن تصمیمات و تعلل در اجرا، تصریح کرد که اگر در شرایط ویژه اقتصاد کشور تصمیم گیری ها به موقع نباشد مشکلات بیشتری سر باز می کند. آل اسحاق در ادامه در ارتباط با نرخ سود بانکی که بر اساس تصمیم شورای پول و اعتبار و امضای رییس جمهوری به 21 درصد افزایش یافته است،گفت: با وجود تصمیم صحیح شورای پول و اعتبار و ابلاغ بانک مرکزی متاسفانه شاهد آن هستیم که سرعت و آهنگ اجرای ابلاغ نرخ سود بانکی کند است.

به گفته رییس اتاق تهران، در خصوص گشایش های اعتباری نیز اقدامات و تصمیم گیری های خوبی گرفته شده است اما مجریان در اجرا کوتاهی می کنند و شاهد آن هستیم که فعالان اقتصادی با مراجعه به بانک ها به رغم ابلاغ های دولت دست خالی باز می گردند.
آل اسحاق در همین رابطه خواستار هماهنگی میان بیان و اجرا و زمان اجرا همخوانی هایی وجود داشته باشد.

پاتک های ویژه را به کار گیریم

وی در بخش دیگری از سخنانش، شرایط فعلی اقتصاد ایران را غیر عادی و ویژه عنوان کرد و از این رو بیان کرد که در چنین شرایطی باید برخوردها و سیاست ها و طرح ها نیز ویژه باشد.

به گفته آل اسحاق ، باید در این شرایط پاتک های ویژه را آزمود و وارد عمل شد.

رییس اتاق تهران از این رو پیشنهاد کرد که در شرایط ویژه فعلی، ستاد عملیاتی هماهنگ کننده و لازم الاجرا امور تشکیل شود.

 به اعتقاد آل اسحاق در این فضا، اولین اصل مدیریت این است که یک وحدت فرماندهی ایجاد شود. او در عین خاطرنشان کرد که اینکه شورای پول و اعتبار تصمیمی را در خصوص سیاست های مالی اخذ می کند اما دیگر نهادها از اجرای آن سر باز می زنند، ایراد است.

او با بیان اینکه در حال حاضر ستاد تدابیر ویژه تشکیل شده و جلسات آن نیز برگزار می شود، گفت: حیطه فعالیت های این ستاد محدود است، بنابراین پیشنهاد روشن ما این است که ستاد عملیاتی هماهنگ کننده که دولت با تمام توان و ظرفیت خود در آن خضور داشته باشد و از مجلس و قوه قضاییه و نیز اتاق بازرگانی در این ستاد حضور داشته باشند.

از بیان سخنان هیجان انگیز پرهیز کنیم

آل اسحاق در بخش دیگری از سخنانش گفت: این روزها کشور در شرایط انتخابات مجلس فرو رفته است بنابراین ظلم بزرگی است که فضای انتخاباتی را بر فضای اقتصادی سوار کنیم و تحت تاثیر قرار بگیرد. وی افزود: در حال حاضر فضای روانی بر کشور حاکم شده است و از مجلس و تمام نهادهای دیگر می خواهم که شرایط را متناسب با زمان ببینند و در چنین شرایط ویژه باید مراقب بود که سخنانی گفته نشود که شرایط را بحرانی تر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس