به گزارش مشرق به نقل از رویترز، منابع آگاه اعلام کردند این احتمال وجود دارد که عربستان در ماه ژوئن تولید نفت خود را افزایش دهد اما این افزایش تولید نفت احتمالاً به جای برآورده کردن انتظار آمرکاییها در افزایش صادرات برای تعیین نیاز نیروگاههای داخلی این کشور اختصاص خواهد یافت.
این منابع گفتند هر گونه افزایش تولید نفت عربستان و صادرات آن در چارچوب سهمیه تعیین شده از سوی این کشور بر توافق کاهش عرضه بین کشورهای اوپک و دیگر کشورهای تولید کننده نفت، خواهد بود.
بنا به گفته منابع نفتی انتظار میرود تولید نفت عربستان به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت در جهان در ماه می حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز باشد که نسبت به ماه آوریل کمی بیشتر شده اما همچنان کمتر از سقف تعیین شده ۱۰.۳ میلیون بشکه در روز تعیین شده در توافق بین کشورهای اوپک و دیگر کشورهای تولید کننده نفت موسوم به اوپک پلاس است.
بیشتر بخوانید:
جوسازی آمریکایی موجب کنترل بازار نفت میشود؟
بازی چینیها برای عربستان گران تمام شد
دنیا با توطئه آمریکا علیه ایران همراهی نکرد
ریاض معمولاً تولید نفت خود را در ماههای تابستان افزایش میدهد تا بتواند سوخت نیروگاههای حرارتی خود را تأمین کرده و رشد تقاضای برق در این کشور را پاسخ دهد. پس افزایش تولید لزوماً به معنی صادرات نفت عربستان نیست.
یکی از این منابع آگاه میگوید: افزایش تولید نفت این کشور در ماه می ربطی به فشارهای آمریکا برای افزایش صادرات نفت اوپک پس از لغو معافیتهای تحریمی ایران ندارد.
هفته گذشته دونالد ترامپ از عربستان و اوپک خواست تا با افزایش عرضه نفت قیمت را کاهش دهند. اما مشخص نشد که مخاطب سخنان وی چه کشوری است.
طی ۶ ماه گذشته به دلیل نگرانیها از کاهش صادرات نفت ایران، قیمت نفت حدود ۴۰ درصد افزایش یافته و به حدود ۷۵ دلار در هر بشکه رسیده است.
یک منبع آگاه دیگر گفت: سعودیها تمایل دارند تا حداقل برای یک تا دو ماه آینده قیمت نفت در سطح کنونی باقی بماند.
آنها نمیخواهند تولید نفت خود را از مرز ۱۰.۳ میلیون بشکه فراتر ببرند چرا که آنها بخشی از توافق اوپک پلاس هستند اما در عین حال آمریکا، سعودیها را برای افزایش صادرات تحت فشار قرار داده است.
وی ادامه داد: چیزی که قطعی است این است که در صورتی که کشورهای خریدار نفت عربستان تقاضای خود را افزایش دهند آننها نیز تولید را بالا خواهند برد.
به دلیل نیاز اقتصاد عربستان به هزینههای بیشتر و اجرای اصلاحات اقتصادی در کنار هزینههای بالای جنگی که این کشور علیه یمن به راه انداخته است عربستان به نفت حداقل ۷۰ دلاری نیاز دارد.