الهان عمر - نمایه

«الهان عمر» اولین زن محجبه‌ای است که به کنگره آمریکا راه پیدا کرده، اما تنها محجبه بودن او نیست که موجب شده تا بارها تهدید به قتل شود و شخص رئیس‌جمهور آمریکا خواستار استعفای او شود.

سرویس جهان مشرق - «الهان عبداللهی عمر [۱] » عضو سومالیایی-آمریکایی مجلس نمایندگان در کنگره آمریکا و نماینده دموکرات ایالت مینه‌سوتاست که راه‌یابی‌اش به مجلس قانون‌گذاری آمریکا در اوایل سال جاری میلادی (۲۰۱۹) بسیار خبرساز شد. خانم «عمر» بیش از همه به عنوان اولین زن محجبه در کنگره آمریکا و به خاطر مواضعش علیه ترامپ و رژیم صهیونیستی شناخته می‌شود، اما در گزارش پیش رو بیش‌تر با وی و مواضع او آشنا خواهید شد.

«الهان عمر» اولین زن محجبه در کنگره آمریکاست (+)

مصائب الهان: فوت مادر، کمپ پناه‌جویان و اذیت هم‌کلاسی‌ها

«الهان عمر» (+)

الهان عمر ۴ اکتبر ۱۹۸۱ (۱۲ مهر ۱۳۶۰) در شهر «موگادیشو» پایتخت کشور سومالی به دنیا آمد [۲] . جالب است بدانید که موگادیشو (در زبان عربی «مقدیشو») به معنای «محل سکونت شاه» است. این نام و نام منطقه‌ای که موگادیشو در آن واقع شده است، یعنی «بنادر» (اشاره به دو بندر «براوه» و «موگادیشو»)، نشان می‌دهد بازرگانان ایرانی به شدت روی این منطقه و مردمش تأثیرگذار بوده‌اند [۳] . «عمر» هفتمین و آخرین فرزند خانواده‌اش بود و وقتی تنها دو سال داشت، مادرش را از دست داد [۴] . وی توسط پدرش «نور عمر محمد» و پدربزرگش بزرگ شد [۵] . الهان عمر سال‌های ابتدایی زندگی‌اش را در شهر «بیدوا» در سومالی سپری کرد، اما با تشدید جنگ داخلی در سومالی در سال ۱۹۸۸، «عمر» هفت‌ساله همراه با خانواده‌اش به کمپ پناه‌جویان در شهر «داداب» در شهرستان «گاریسا» در کنیا (در نزدیکی مرز با سومالی) گریخت و چهار سال در همان کمپ زندگی کرد [۶] .

«عمر» سال ۱۹۹۲ وارد آمریکا شد و بعد از توقفی کوتاه در نیویورک، به شهر «آرلینگتون» در ایالت ویرجینیا رفت [۷] . سه سال بعد، خانواده «عمر» درخواست پناهندگی از آمریکا را کرد و به شهر مینیاپولیس در ایالت مینه‌سوتا نقل مکان نمود. پدر «عمر» ابتدا به عنوان راننده تاکسی مشغول به کار شد و سپس به استخدام اداره پست درآمد. پدر و پدربزرگ الهان با او درباره سیاست و دموکراسی زیاد صحبت می‌کردند و پدربزرگش او را، از وقتی ۱۴ سال داشت، به عنوان مترجم به گردهمایی‌های سیاسی می‌برد [۸] . الهان که وقتی وارد آمریکا شد از زبان انگلیسی فقط «سلام» و «خفه شو» را بلد بود، در ۱۷ سالگی شهروندی آمریکا را به دست آورد [۹] . وی سال ۲۰۱۱ مدرک کارشناسی خود را در دو رشته علوم سیاسی و روابط بین‌الملل از دانشگاه داکوتای شمالی اخذ کرد [۱۰] و کارشناس سیاست‌گذاری «دانشکده روابط عمومی هامفری» در دانشگاه مینه‌سوتا نیز بود [۱۱] .

الهان عمر درباره تجربه زندگی در آمریکا در دوران نوجوانی در ویرجینیا می‌گوید دیگران به خاطر حجابی که داشته او را اذیت می‌کرده‌اند. به عنوان نمونه، هم‌کلاسی‌هایش در دبیرستان آدامس به روسری‌اش می‌چسبانده‌اند، او را از پله پایین هل می‌داده‌اند، یا وقتی برای کلاس ورزش لباس‌هایش را عوض می‌کرده، به زور وارد رختکن می‌شده‌اند [۱۲] . «عمر» به خاطر می‌آورد که پدرش در این‌باره به او می‌گفته: «این‌هایی که این کارها را با تو می‌کنند، به خاطر این نیست که از تو خوششان نمی‌آید؛ به خاطر این است که وجود تو [و حجابت] باعث می‌شود احساس خطر کنند.» با این همه، آزار و اذیت‌ها نه تنها موجب نشد «عمر» دست از حجاب یا تلاش بردارد، بلکه عزم او را جزم کرد تا راهش را ادامه دهد. اما این به معنای پایان تبعیض‌ها و تنفرها نسبت به او نبود.

توضیحات «الهان عمر» درباره دلیل محجبه بودنش [دانلود]

ورود به عرصه سیاست؛ از مُشت‌های سال ۲۰۱۴ تا تهمت‌های سال ۲۰۱۸

الهان عمر (+)

الهان «عمر» از دوران دبیرستان وارد فعالیت‌های عمومی شده بود [۱۳] ، اما دوران شغلی‌اش در آمریکا به صورت حرفه‌ای با کار به عنوان کارشناس تغذیه در دانشگاه مینه‌سوتا بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ آغاز شد. با این حال، وی خیلی زود وارد حوزه‌ای شد که به نظر می‌رسید سرنوشتش با آن گره خورده است: سیاست. «عمر» سال ۲۰۱۲ مدیریت کمپین انتخاباتی «کاری چیچیتس» را برای انتخاب مجدد به عنوان سناتور ایالت مینه‌سوتا از حزب «دموکرات-کشاورز-کارگر» به عهده گرفت. سال بعد مدیر کمپین «اندرو جانسون» در انتخابات شورای شهر مینیاپولیس شد و وقتی جانسون در انتخابات به پیروزی رسید، «عمر» را تا سال ۲۰۱۵ به عنوان دست‌یار ارشد سیاست‌گذاری خود انتخاب کرد. ماه فوریه سال ۲۰۱۴، زمانی که الهان «عمر» همراه با جانسون در یک گردهمایی سیاسی شرکت کرده بود، جلسه به خشونت کشیده شد [۱۴] و پنج نفر به «عمر» حمله و او را زخمی کردند [۱۵] . خود «عمر» می‌گوید یکی از مشت‌هایی که روانه سر و صورت او شد، منجر شده تا برای چندین ثانیه هوش خود را از دست بدهد؛ آن‌چنان که جزئیات حوادث آن روز را به‌درستی به خاطر نمی‌آورد [۱۶] .

«عمر» سال ۲۰۱۶ به فعالیت‌های سیاسی خود شکل جدی‌تری بخشید. وی با حضور در همان جایی که دو سال پیش مورد حمله مخالفان قرار گرفته بود، کاندیدای نامزدی حزب دموکرات-کشاورز-کارگر برای شرکت در انتخابات مجلس نمایندگان در ایالت مینه‌سوتا شد و در میان تعجب همگان، در انتخابات درون‌حزبی موفق شد «محمود نور» (که اکنون جای «عمر» را در مجلس ایالتی مینه‌سوتا گرفته) و «فیلیس کان» نماینده باسابقه این ایالت را شکست دهد و نامزدی حزب خود را تصاحب کند [۱۷] . «عبدالملک عسکر» نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات مجلس ایالتی مینه‌سوتا و یکی دیگر از اعضای جامعه سومالیایی-آمریکایی‌ها که رقیب اصلی «عمر» محسوب می‌شد، طی ماه‌های منتهی به انتخابات به خاطر برخی مسائل خانوادگی از رقابت انصراف داد [۱۸] و به این ترتیب «عمر» به راحتی در انتخابات پیروز و تبدیل به اولین قانون‌گذار سومالیایی-آمریکایی در تاریخ آمریکا شد [۱۹] . وی در این دوره دست‌یار رهبر اقلیت حزب خود در مجلس نمایندگان مینه‌سوتا بود [۲۰] و جالب این‌که در دوره ۲۰۱۷-۲۰۱۸ مجلس ایالتی مینه‌سوتا به تنهایی یا همراه با دیگر نمایندگان اقدام به تدوین دست‌کم ۲۶۶ لایحه (تقریباً یک لایحه به ازای هر ۱/۴ روز تقویمی) کرد.

سخنرانی «الهان عمر» در میان هوادارانش در جریان انتخابات مجلس نمایندگان ایالت مینه‌سوتا (+)

هم‌زمان با جدی‌تر شدن فعالیت‌های سیاسی «عمر»، مخالفت‌ها با او نیز جدی‌تر شد. «استیو دراژکوفسکی» نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان ایالت مینه‌سوتا سال ۲۰۱۸، پس از آن‌که «عمر» برای نامزدی در انتخابات کنگره آمریکا ثبت‌نام کرد، علناً او را به سوءاستفاده از درآمدها و بودجه کمپین انتخاباتی خود [۲۱] و هم‌چنین نقض قوانین مجلس نمایندگان مینه‌سوتا با پذیرش پول در ازای ایراد سخنرانی [۲۲] متهم کرد. «عمر» اتهامات درباره سوءاستفاده از بودجه انتخاباتی خود را رد کرد و گفت حاضر است پول‌هایی که بابت سخنرانی گرفته را نیز برگرداند. «عمر» بعدها دوباره به عدم شفافیت در مسائل مربوط به مصارف بودجه‌های انتخاباتی‌اش متهم شد، اما در پاسخ به اتهامات و ادعاها علیه خود گفت: «ما متوجه هستیم که منافع این افراد چگونه عمیقاً با متوقف کردن یک زن ترقی‌طلب، سیاه‌پوست، مسلمان، محجبه و مهاجر گره خورده است. می‌دانیم که این‌ها بخشی از سیستم‌هایی هستند که در طول تاریخ به شکلی نگران‌کننده انگیزه داشته‌اند تا افراد مؤثری را که برای حاکمیت تهدید به شمار می‌روند، ساکت کنند، بی‌اعتبار نمایند و از درجه انسانیت تنزل دهند [۲۳]

«الهان عمر» معتقد است بخشی از حمله‌های سیاسی علیه وی به خاطر محجبه بودنش است (+)

اولین زن محجبه در کنگره آمریکا

«عمر» ۵ ژوئن ۲۰۱۸ رسماً برای شرکت در انتخابات مجلس نمایندگان از حوزه پنجم ایالت مینه‌سوتا ثبت‌نام کرد. «کیت الیسون» که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۹، شش دوره نماینده حوزه پنجم مینه‌سوتا بود، اعلام کرده بود در تلاش برای رسیدن به جایگاه دادستانی کل مینه‌سوتا دیگر برای راه‌یابی مجدد به کنگره در انتخابات شرکت نخواهد کرد. بنابراین اکنون راه برای «عمر» باز شده بود تا پا جای پای الیسون بگذارد که از جهات زیادی شبیه به «عمر» بود. (الیسون خودش اولین نماینده مسلمان کنگره و اولین نماینده سیاه‌پوست مینه‌سوتا بود و پس از رسیدن به دادستانی کل، اولین مسلمان در یک سِمت ایالتی در آمریکا و اولین سیاه‌پوست در یک سِمت ایالتی در مینه‌سوتاست.) حزب دموکرات-کشاورز-کارگر که الیسون هم عضو آن بود و از سال ۱۹۶۳ تا امروز بی‌وقفه کرسی حوزه پنجم مینه‌سوتا در مجلس نمایندگان آمریکا را در اختیار داشته است، بعد از دو دوره رأی‌گیری، بالأخره تصمیم به تأیید شرکت «عمر» در انتخابات درون‌حزبی برای نامزدی مجلس نمایندگان گرفت [۲۴] . «عمر» با خلق یک شگفتی دیگر در این انتخابات، در حضور هشت هم‌حزبی‌اش از جمله سخن‌گوی سابق مجلس نمایندگان مینه‌سوتا و دو سناتور سابق مجلس سنای این ایالت [۲۵] ، به پیروزی رسید و توانست نامزد حزبش در انتخابات عمومی مجلس نمایندگان آمریکا شود.

«الهان عمر» پس از کسب نامزدی حزب «دموکرات-کشاورز-کارگر» در انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا (+)

«عمر» در انتخابات عمومی ۸ نوامبر ۲۰۱۸ به لطف سابقه حزبش کار دشواری نداشت و با کسب ۷۸ درصد آرا مقابل «جنیفر زیلینسکی» رقیب جمهوری‌خواهش پیروز شد. الهان عمر با این پیروزی تبدیل به اولین سومالیایی-آمریکایی در کنگره آمریکا، اولین زن رنگین‌پوست نماینده ایالت مینه‌سوتا در کنگره آمریکا، اولین زن محجبه در کنگره آمریکا و همراه با «رشیده طلیب» (اولین نماینده فلسطینی-آمریکایی، که هم‌زمان با «عمر» به کنگره راه یافت [۲۶] ) یکی از اولین زنان مسلمان در کنگره آمریکا شد [۲۷] . «عمر» با پیروزی خود رکوردهای دیگری را هم در میزان آرایش در ایالت مینه‌سوتا شکست [۲۸] . وی هنگام سوگند یاد کردن در کنگره آمریکا، دستش را روی قرآنی گذاشت که از پدربزرگش قرض گرفته بود [۲۹] . «عمر» هم‌چنین مجبور شد به کمک سایر دموکرات‌های کنگره، قانونی ۱۸۱ ساله را لغو کند که پوشش سر در ساختمان مجلس نمایندگان آمریکا را ممنوع کرده بود [۳۰] .

«الهان عمر» در راه‌روی کنگره آمریکا (+)

پیروزی «عمر» چنان خبرساز شد که حتی دوستان و آشنایان او یا حتی افرادی که او را نمی‌شناختند، از کمپ پناه‌جویان در داداب کنیا این پیروزی را از طریق شبکه‌های اجتماعی به او تبریک گفتند [۳۱] . با این حال، نیویورک‌تایمز می‌نویسد اگرچه عده‌ای «عمر» را به عنوان یک زن شجاع و مصمم الگو قرار می‌دهند، اما الهان مانند آن زمانی که هم‌کلاسی‌هایش او را به خاطر حجابش اذیت می‌کردند، در کنگره آمریکا هم به شدت مورد طعنه و آزار و اذیت قرار می‌گیرد، دقیقاً به همین خاطر که عده‌ای حضور او در کنگره را تهدیدی علیه خود و ارزش‌هایشان تلقی می‌کنند [۳۲] . اگرچه شکی نیست که مسلمان بودن، محجبه بودن و رنگین‌پوست بودن «عمر» در این آزارها بی‌تأثیر نیست، اما بخشی از حمله‌هایی که به وی می‌شود به مواضع او درباره مسائل سیاسی و بین‌المللی برمی‌گردد.

مانند هم‌کلاسی‌های «الهان عمر»، همکاران او در کنگره هم حجاب او را تهدیدی برای خود می‌دانند (+)

مواضع بین‌المللی «عمر» علیه رژیم سعودی

صرف‌نظر از مواضع الهان عمر در دفاع از خدمات درمانی عمومی، حق زنان در سقط جنین [۳۳] ، تحصیل رایگان دانشگاهی برای خانواده‌های کم‌درآمد [۳۴] و افزایش حداقل حقوق [۳۵] ، برخی مواضع داخلی و بین‌المللی او کم‌وبیش جنجالی هستند. «عمر» یکی از افرادی است که به شدت با سیاست‌های مهاجرتی ترامپ مخالف است. وی به کلی خواستار انحلال اداره «پلیس مهاجرت و گمرک» ( ICE) و برخورد قضایی با مقامات فدرالی شده است که متهم به اِعمال خشونت فیزیکی و جنسی علیه بازداشت‌شدگان در آمریکا هستند [۳۶] . پلیس مهاجرت و گمرک همان اداره‌ای است که به ویژه با اجرای سیاست‌های مهاجرتی ترامپ و برخورد غیرانسانی با مهاجران طی سال‌های اخیر به شدت بدنام شده است. «عمر» طرح ترامپ برای کشیدن دیوار در مرز با مکزیک را نیز «نژادپرستانه و گناه‌آلود» توصیف کرده [۳۷] و از اقدام باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در نگه‌داری کودکان مهاجر در قفس نیز انتقاد نموده است [۳۸] .

به چالش کشیده شدن «الیوت آبرامز» نماینده ویژه دولت ترامپ در امور ونزوئلا توسط «الهان عمر» [دانلود]

این عضو کنگره آمریکا هم‌چنین مخالف سیاست‌های خارجی آمریکا از جمله سیاست‌های نظامی دولت‌های متوالی این کشور نیز هست. «عمر» خواهان کاهش هزینه‌ها و بودجه «جنگ‌ها و تهاجمات نظامی دائمی» آمریکا از جمله دخالت آمریکا در جنگ یمن به جای هزینه این بودجه در بخش خدمات درمانی و آموزش عمومی است [۳۹] . وی دلیل اصلی ضدجنگ بودنش را حضور و فرار از جنگ در کشور خودش می‌داند و معتقد است تغییر رژیم اجباری هم سیاست اشتباهی است چون «تغییر باید از درون ایجاد شود [۴۰] .» «عمر» از منتقدان «ترورهای پهپادی» دولت اوباما در سراسر جهان [۴۱] است و می‌گوید آمریکا برای آن‌که امن باشد نیازی به داشتن حدود ۸۰۰ پایگاه نظامی خارج از خاک خود ندارد [۴۲] .

یکی از قوی‌ترین عقاید الهان عمر در زمینه سیاست خارجی، مخالفت او با روابط آمریکا و رژیم سعودی است. «عمر» بارها از نقض حقوق بشر در عربستان و جنگ وحشیانه سعودی در یمن انتقاد کرده است. به عنوان مثال، وی ماه اکبر سال ۲۰۱۸ (زمانی که هنوز عضو کنگره ایالت مینه‌سوتا بود) پس از قتل جمال خاشقجی، خبرنگار منتقد سعودی، در کنسولگری این کشور در ترکیه در صفحه توئیتر خود نوشت: «دولت سعودی ممکن است استراتژی خوبی برای پنهان کردن وحشیگری‌های روزمره‌اش علیه اقلیت‌ها، زنان، اکتیویست‌ها و حتی # نسل‌کشی‌یمن داشته باشد، اما قتل # جمال‌خاشقجی باید آخرین عمل شرورانه‌ای باشد که آن‌ها اجازه ارتکاب آن را پیدا می‌کنند [۴۳] این عضو کنگره هم‌چنین با استفاده از هشتگ «بایکوت‌عدم‌سرمایه‌گذاری‌تحریم‌سعودی» ( #BDSSaudi) خواستار بایکوت و تحریم رژیم سعودی نیز شده است [۴۴] . این مواضع «عمر» چنان برای سعودی‌ها گران تمام شد که با انتشار گزارش‌هایی در رسانه‌های وابسته به خود [۴۵] و حمله با حساب‌های توئیتری تحت کنترلشان به «عمر»، از او انتقام گرفتند [۴۶] .

توضیحاتی درباره قتل جمال خاشقجی در کنسولگری سعودی در ترکیه [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› تمام آن‌چه باید درباره قتل جمال خاشقجی بدانید

مقایسه رژیم صهیونیستی با ایران: گناه نابخشودنی «عمر»

«الهان عمر» (+)

با وجود آن‌چه که گفته شد، جنجالی‌ترین و شدیدترین مواضع الهان عمر نه درباره ترامپ و سیاست‌های مهاجرتی اوست، نه درباره رژیم سعودی و وحشیگری‌های آن، بلکه درباره ایران و رژیم صهیونیستی است. «عمر» رسماً مخالف اتخاذ هر روشی در مقابل ایران به جز روش دیپلماتیک است، از مدافعان برجام به شمار می‌رود، و خواهان امضای توافقی با تهران است که اِعمال تحریم‌های شدید علیه مردم ایران را متوقف کند [۴۷] . اگرچه «عمر» طرف‌دار پروپاقرص ایران نیست، اما برای اثبات رویکرد اشتباه آمریکا در قبال دوستان و دشمنانش مانند رژیم‌های صهیونیستی و سعودی از یک سو و فلسطین از سوی دیگر، انگار که بخواهد لج سیاستمداران آمریکایی را دربیاورد، از مثال ایران و سیاست‌های ضدایرانی کاخ سفید زیاد استفاده می‌کند.

به عنوان نمونه، وی ۱۷ مارس ۲۰۱۹ (۲۶ اسفند ۹۷) طی یادداشتی در روزنامه واشینگتن‌پست می‌نویسد: «انتقادهای ما از سرکوب و بی‌ثباتی منطقه‌ای به خاطر اقدامات ایران مشروع نیستند اگر مصر، امارات و بحرین را هم با همین معیار نسنجیم. و نمی‌توانیم [در حالی که ایران را متهم به نقض حقوق بشر می‌کنیم،] چشممان را روی سرکوب در عربستان ببندیم؛ کشوری که در میان بدترین ناقضان حقوق بشر مدام به عنوان بدترین ناقض حقوق بشر رتبه‌بندی می‌شود [۴۸]

اگرچه مقایسه سیاست‌های واشینگتن در قبال رژیم سعودی و ایران [۴۹] خیلی موجب واکنش آمریکایی‌ها نشد، اما یک مقایسه دیگر خشم بسیاری از سیاستمداران در واشینگتن را برانگیخت. «عمر» در مصاحبه با «یاهو نیوز [۵۰] » در انتقاد از موضع آمریکا در مناقشه رژیم صهیونیستی با فلسطین، به تصویب قانون موسوم به «قانون اساسی: اسرائیل به عنوان دولت ملی مردم یهودی [۵۱] » (قانونی که عملاً حقوق اساسی در فلسطین اشغالی را صرفاً متعلق به یهودیان می‌داند [۵۲] ) اشاره می‌کند و می‌گوید: «اسرائیل قوانین را وضع می‌کند که آن را یک کشور یهودی معرفی می‌کنند و سایر مذاهبی را به رسمیت نمی‌شناسد که [افراد معتقد به آن‌ها] در این کشور زندگی می‌کنند؛ وقتی می‌بینم ما باز هم این کشور را یک «دموکراسی» در خاورمیانه می‌دانیم، تقریباً پوزخند می‌زنم، چون می‌دانم اگر این اتفاق در هر جامعه دیگری بیفتد ما به آن انتقاد و اعتراض می‌کنیم. این کار را با ایران انجام می‌دهیم، و با هر کشور دیگری که به نوعی از مذهبش دفاع می‌کند [۵۳]

بخشی از دعوای «الهان عمر» و ترامپ [دانلود]

مقایسه رژیم صهیونیستی با ایران و تمسخر توصیف فلسطین اشغالی به عنوان یک نظام دموکراتیک [۵۴] موجب شد تا فضای سیاسی آمریکا بسیار آشفته شود. سیاستمداران آمریکایی فارغ از حزب و جناح به محکوم کردن این اظهارات «عمر» «شتافتند» و رسانه‌های این کشور به بهانه حمایت از کمپین «نه به جنگ با ایران»، انتشار توئیت‌های ضداسرائیلی، و تقاضای خلع‌سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی، حتی او را متهم به پیش‌برد منافع «حامیان ایرانی‌اش [۵۵] » کردند. با وجود این، «عمر» که از طرفداران «راه‌حل دودولتی [۵۶] » و از حامیان کمپین «بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم» رژیم صهیونیستی [۵۷] است، تنها نسبت به رویکرد دولت آمریکا در قبال این رژیم انتقاد ندارد، بلکه علیه نفوذ لابی قدرتمند صهیونیستی موسوم به «کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل» (آیپک) در کنگره و دولت آمریکا نیز به شدت موضع‌گیری و برخی سیاستمداران آمریکایی را به «اعلام وفاداری به یک دولت دیگر» (رژیم صهیونیستی) در ازای دریافت پول متهم کرده است.

یکی دیگر از مواضع ضدصهیونیستی «عمر» که موجب برانگیخته شدن خشم یهودیان شد، یکی از پیام‌های او در سال ۲۰۱۲ در توئیتر بود. وی که آن زمان حتی در کنگره ایالتی مینه‌سوتا هم عضو نبود، در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «اسرائیل دنیا را هیپنوتیزم کرده است، امیدوارم الله مردم را بیدار و به آن‌ها کمک کند تا اعمال شیطانی اسرائیل را ببینند [۵۸] .» «عمر» پیش‌تر رژیم صهیونیستی را یک «رژیم آپارتاید» نیز توصیف کرده است [۵۹] . این مواضع البته برای این عضو کنگره آمریکا بدون تبعات هم نبوده است.

توضیحاتی درباره انتقادهای «الهان عمر» از لابی صهیونیستی «آیپک» [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› بلایی که اسرائیل بر سر منتقدانش در آمریکا می‌آورد

چرا «عمر» تهدید به مرگ می‌شود؟

با این‌که تنها چیزی حدود چهار ماه از دوره نمایندگی «عمر» می‌گذرد، اف‌بی‌آی تا کنون بارها وادار به تحقیق درباره نقشه‌های ترور وی شده است. ماه فوریه سال ۲۰۱۹ ستوان «کریستوفر هاسون» از گارد ساحلی آمریکا توسط اف‌بی‌آی دست‌گیر شد، چون نقشه کشیده بود تا شماری از شخصیت‌ها و خبرنگاران متمایل به چپ، از جمله الهان عمر را ترور کند [۶۰] . هاسون که به اعتراف خودش حامی برتری نژادی سفیدپوستان است می‌گوید به دنبال «تأسیس یک سرزمین سفیدپوست» است. اواخر همان ماه، عبارت «الهان عمر را ترور کنید» روی دیوار یک پمپ بنزین در شهر «راجرز» ایالت مینه‌سوتا نوشته شد که بار دیگر تحقیقات اف‌بی‌آی را به دنبال داشت [۶۱] . ماه آوریل سال ۲۰۱۹ نیز «پاتریک کارلینیو» یکی از طرف‌داران دوآتشه ترامپ به خاطر تماس تهدیدآمیز با دفتر «عمر» دست‌گیر شد. وی در این تماس گفته بود: «عمر یک تروریستِ *** است. یک گلوله در جمجمه‌ی ***ش خالی خواهم کرد [۶۲]

عبارت «الهان عمر را ترور کنید» در یک پمپ بنزین در ایالت مینه‌سوتا (+)

علاوه بر تهدید به مرگ، انواع توهین‌ها هم روانه «عمر» شده‌اند، از ربط دادن او به حوادث ۱۱ سپتامبر [۶۳] در یکی از گردهمایی‌های حزب جمهوری‌خواه گرفته تا زیر سؤال بردن وفاداری او به آمریکا به خاطر حجابش توسط «جِنین پیرو» مجری مشهور شبکه فاکس‌نیوز [۶۴] . بخشی از توهین‌ها هم از سوی شخص اول آمریکا یعنی دونالد ترامپ بوده‌اند. ترامپ اوایل ماه آوریل سال ۲۰۱۹ اندکی پس از دست‌گیری کارلینیو به خاطر تهدید «عمر» به ترور، در جمع حامیان یهودی خود پس از طرح این ادعا که دموکرات‌ها از یهودیان متنفر هستند، به تمسخر، از حمایت الهان عمر از رژیم صهیونیستی تشکر کرد و سپس با خنده گفت: «اوه، یادم نبود. او [«عمر»] اسرائیل را دوست ندارد. یادم رفته بود، ببخشید. نه، از اسرائیل خوشش نمی‌آید، مگر نه؟ لطفاً من را ببخشید [۶۵] رئیس‌جمهور آمریکا پس از توئیت‌های انتقادآمیز «عمر» درباره رژیم صهیونیستی خواستار استعفای او شده و هم‌چنین از فاکس‌نیوز خواسته تا «پیرو» را (که برنامه‌اش موقتاً پخش نمی‌شد) دوباره به آنتن این شبکه برگرداند [۶۶] . نکته‌ای که برخی نشریات آمریکایی به آن اشاره کرده‌اند، تضاد همه ابعاد شخصیتی الهان عمر با عقاید دونالد ترامپ است. مجله آمریکایی «رولینگ‌استون» مصاحبه‌اش با «عمر» را این‌گونه آغاز می‌کند: «پناه‌جو، مهاجر، مسلمان. او تمام آن چیزهایی است که ترامپ تلاش می‌کند ممنوعشان کند. [به‌عکس، اتفاقاً] او اکنون در کنگره است.»

«زنانی که آینده را شکل می‌دهند» روی جلد مجله «رولینگ‌استون»: (از راست) «الهان عمر»، «نانسی پلوسی» اولین رئیس زن مجلس نمایندگان آمریکا، «آلکساندریا اوکاسیو کورتز» جوان‌ترین نماینده زن در کنگره آمریکا، و «جاهانا هیس» اولین نماینده زن سیاه‌پوست دموکرات از ایالت کنتیکت و معلم سال آمریکا در سال ۲۰۱۶ (+)

مسلمانِ حامی حقوق هم‌جنس‌گرایان؟

الهان عمر که قرار است کتاب خاطرات خود را سال ۲۰۲۰ منتشر کند [۶۷] ، اگرچه به خاطر مسلمان بودن و مواضعش علیه رژیم صهیونیستی به شدت در فضای سیاسی آمریکا مورد تهدید و تهمت و توهین است، اما از برخی جهات با آن‌چه که ممکن است در ذهن برخی درباره یک «مسلمان» وجود داشته باشد نیز تفاوت دارد. به عنوان مثال، وقتی سال ۲۰۱۸ «کمپین حقوق بشر» (بزرگ‌ترین گروه حامی حقوق مدنی به‌اصطلاح دگرباشان جنسی) از نامزدی او برای کنگره آمریکا حمایت کرد، «عمر» در پاسخ گفت: «من افتخار می‌کنم که مورد حمایت کمپین حقوق بشر قرار گرفته‌ام. برای حقوق LGBTQIA+ در واشینگتن خواهم جنگید و به کمک هم صدایمان را علیه افرادی بلند خواهیم کرد که با تنفر و تعصب به دنبال تفرقه انداختن میان ما هستند [۶۸] .» توضیح، این‌که LGBTAIA+ مخفف عبارت «لزبین (هم‌جنس‌گرای زن)، گِی (هم‌جنس‌گرای مرد)، دوجنس‌گرا، فراجنس‌گرا، دگرباش جنسی، میان‌جنس‌گرا، غیرجنسی، و غیره» است [۶۹] .

«اولین‌ها»: «الهان عمر» روی جلد مجله تایم (+)

«عمر» سال ۲۰۱۴ به عنوان یکی از «ستاره‌های در حال ظهور» در تالار مشاهیر زن حزب دموکرات-کشاورز-کارگر در ایالت مینه‌سوتا معرفی شد [۷۰] . وی دو سال بعد در فهرست «اولین‌ها: زنانی که دارند دنیا را تغییر می‌دهند» مجله تایم قرار گرفت [۷۱] . خانواده «عمر» نیز سال ۲۰۱۸ توسط مجله «وُگ» به عنوان یکی از «پنج خانواده‌ای که دارند دنیایی که ما می‌شناسیم را تغییر می‌دهند» شناخته شد [۷۲] . الهان عمر هم‌اکنون در کنار همسرش «احمد هرسی» (که یک بار از او طلاق گرفته بود) و سه فرزندش زندگی می‌کند.

الهان عمر در کنار خانواده‌اش (+)


[۱] Ilhan Omar Link

[۲] OMAR, Ilhan, (۱۹۸۱ -) Link

[۳] موگادیشو لینک

[۴] Glorified and Vilified, Representative-Elect Ilhan Omar Tells Critics: ‘Just Deal’ Link

[۵] 'This is my country': Muslim candidate aims to break boundaries in Minnesota Link

[۶] Ex-Somali refugee's U.S. Congress win sparks debate in former home Kenya Link

[۷] Ilhan Omar’s Embattled First Months in Office Link

[۸] From Refugee to St. House Race, Ilhan Omar Looks to Break New Ground Link

[۹] Minnesota House hopeful calls marriage, fraud claims ‘lies’ Link

[۱۰] Excerpts Link

[۱۱] Ilhan's Story Link

[۱۲] منبع شماره ۴

[۱۳] ‘Done Wishing’: Ilhan Omar on why she’s running for House District ۶۰B Link

[۱۴] Ilhan Omar's improbable journey from refugee camp to Minnesota Legislature Link

[۱۵] DFL caucus in Minneapolis’ Cedar-Riverside ends in chaos Link

[۱۶] My side of the Cedar-Riverside caucus dispute Link

[۱۷] Ilhan Omar makes history with victory over long-serving Rep. Phyllis Kahn Link

[۱۸] GOP state House candidate to suspend campaign against Ilhan Omar Link

[۱۹] Ilhan Omar: Former refugee is elected as America's first Somali-American Muslim woman legislator Link

[۲۰] Omar lands DFL leadership post before taking office Link

[۲۱] Fellow legislator accuses Ilhan Omar of using campaign funds for divorce lawyer Link

[۲۲] Drazkowski: Omar’s speaking fees violate House policy Link

[۲۳] منبع شماره ۹

[۲۴] DFL endorses State Rep. Ilhan Omar for U.S. Rep. Keith Ellison's congressional seat Link

[۲۵] Nation’s ۱st Somali-American lawmaker eyes seat in Congress Link

[۲۶] Two Democrats are poised to become the first Muslim women in Congress Link

[۲۷] Congresswoman-Elect Ilhan Omar Shares Advice for Young People and How She Deals With Islamophobia Link

[۲۸] Ilhan Omar Nearly Breaks Minnesota US House Electoral Record Link

[۲۹] Two reps were sworn in on the Quran. It’s a symbolic moment for Muslim Americans. Link

[۳۰] Rep.-Elect Ilhan Omar Says She’ll Work To Lift Ban On Religious Headwear In Congress Link

[۳۱] منبع شماره ۶

[۳۲] منبع شماره ۴

[۳۳] Provide Healthcare Coverage for All Link

[۳۴] Debate spotlights veteran, newcomers Link

[۳۵] The Country's First Somali-American Legislator and Her Politics of Inclusivity Link

[۳۶] Create a Just Immigration System Link

[۳۷] Ilhan Omar Denounces Trump’s ‘Racist and Sinful Big Wall’ Link

[۳۸] Ilhan Omar Rebukes Barack Obama for ‘Caging of Kids’ and ‘Droning of Countries Around the World’ Link

[۳۹] How Ilhan Omar Won Over Hearts in Minnesota’s Fifth Link

[۴۰] Ilhan Omar on Finding Her Way in Washington Link

[۴۱] The Democrats’ Dilemma Link

[۴۲] Ilhan Omar: We must apply our universal values to all nations. Only then will we achieve peace. Link

[۴۳] Who’s afraid of Ilhan Omar? Saudi Arabia, for one Link

[۴۴] No, BDS Is Not Anti-Semitic, And Neither Is Ilhan Omar Link

[۴۵] Details of calls to attack Trump by US ‘Muslim Sisters’ allied to Brotherhood Link

[۴۶] Saudi Arabia Declares War on America’s Muslim Congresswomen Link

[۴۷] Promote Peace & Prosperity Link

[۴۸] منبع شماره ۴۲

[۴۹] U.S. Has No 'Credibility' Criticizing Venezuela, Iran Without Holding Saudi Arabia, Brazil to 'Same Standards,' Ilhan Omar Says Link

[۵۰] Congresswoman Ilhan Omar discusses her vision for Congress and her personal journey to becoming a U.S. rep Link

[۵۱] قانون اساسی اسرائیل به عنوان دولت ملی مردم یهود لینک

[۵۲] Basic Law: Israel as the Nation-State of the Jewish People Link

[۵۳] Rep. Ilhan Omar slammed for saying she 'chuckles' when Israel is called a democracy, compares it to Iran Link

[۵۴] New Congresswoman Ilhan Omar compares Israel to Iran claiming it is not a democracy Link

[۵۵] All About the Benjamins: Omar Advances Interests of Iranian Donors Link

[۵۶] Ilhan Omar: Israel Is the Historical Homeland of the Palestinians Link

[۵۷] منبع شماره No, BDS Is Not Anti-Semitic, And

[۵۸] Woman running for Congress in Minnesota rejects anti-Semitism accusations Link

[۵۹] Ilhan Omar, who once called Israel an ‘apartheid regime,’ wins congressional primary in Minnesota Link

[۶۰] Rep. Ilhan Omar on hit list of Coast Guard lieutenant arrested last week Link

[۶۱] FBI looking into graffiti death threat against U.S. Rep. Ilhan Omar Link

[۶۲] Trump attacks Rep. Ilhan Omar hours after a supporter was charged with threatening to kill her Link

[۶۳] Anti-Muslim poster at West Virginia GOP Day links Ilhan Omar to ۹/۱۱ Link

[۶۴] Fox News, After Rebuking Jeanine Pirro, Faces Another Uproar Over Tucker Carlson Link

[۶۵] Trump to Republican Jewish Coalition: Democrats will damage Israel Link

[۶۶] Trump Wants Jeanine Pirro and Her Islamophobia Back on the Air Link

[۶۷] Rep. Ilhan Omar, Somali refugee turned congresswoman, to publish memoir in ۲۰۲۰ Link

[۶۸] Human Rights Campaign Endorses Ilhan Omar for United States Congress (MN-۰۵) Link

[۶۹] What Does "LGBTQIA+" Stand for Exactly? Link

[۷۰] MN DFL Womens Hall of Fame Link

[۷۱] Minneapolis Rep. Ilhan Omar featured on Time Magazine cover Link

[۷۲] ۵ Families Who Are Changing The World as We Know It Link

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 16
  • IR ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    78 35
    آزادی در آمریکا فقط تا جایی معنی دارد که علیه حاکمیت جهانی یهود نباشد.
  • IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    19 11
    تشکر از گزارش های خوب مشرق. عالی بود
  • IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    25 38
    به نظرم آدم مزخرفیه ازقانون همجنس بازان حمایت می کنه وایران واسرائیل درکنارهم قرارمیده ویه تحلیل آبکی تحویلت میده وباوجودمحجبه بودن به مجلس آمریکاراه پیدامی کنه شبیه اصلاح طلب های اینورآب می مونه
  • اقتدار ترامپ - پنس DE ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    14 20
    صندلي الكتريكي فكر نميكنم گزينه مناسبي باشه ، غرق مصنوعي گزينه مناسبيه ، اين ملعون با چه رويي بلند شده اومده تو جمع كابوي هاي گانگستر ؟ اين نانسي پلوسي هم دلش ميخواد بره پيش جان اف كندي !
  • NL ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    14 22
    این متنو خوندم یهو یاد مینو خالقی افتادم.اگر شماها هم اون همه کار خطا نکرده بودین الان حال و روزتون این نبود.
    • مهدی IQ ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
      5 9
      اه مینو خالقی گفتی و دلمونو خون کردی راستشو بخوای اونم مث سلحشوریو و مافی و جلودارزاده میمونه هر وقت خیری از اینها دیدی اونوقت سنگ اونو به سینه بزن
  • IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    12 31
    پس چرا مانتو نداره فقط شلوار خالیه ، الهان بی ادب
  • IR ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    10 26
    دینش کاملتر و واقعی تر از داخلی هاست
  • IR ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    19 57
    خاک تو سرت مهناز افشار
  • IR ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    17 58
    ایشون شیعه هست یا سنی ؟ چون در برنامه های تلویزیونی آمریکا از دست دادن با مجریان آقای آمریکایی عبایی نداره و تا اونجایی که من اطلاع دارم در هیچ یک از فرق اسلامی این مسئله شرعیت نداره.هرکس که روسری سرش کرد نمیشه گفت مسلمان.
  • سروش DE ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    11 48
    مرگ بر امریکا به جز این سیستم جذب نخبه هاش
  • IR ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    11 21
    به همه چیز این امریکا شک کنید همش دروغ دروغ یه ادم درست حسابی در سیاست ندارن چون سیستم از بیخ الوده است
  • IR ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    19 14
    اسلام آمریکایی امام قبلا گفته این فیلمها رو باور نکنیم (حتی اگر در تمام آمریکا مسجد بسازند و بالای گلدسته‌ها شعار الله‌اکبر قرار بدهند، هیچ وقت شعار مرگ بر آمریکا را فراموش نکنید؛ چون آمریکا شیطان بزرگ است) دموکرات ها بازیگران خوبی هستند.
  • IR ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    75 19
    ای کاش ایران هم مثل آمریکا کشور آزادی بود
    • IR ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
      10 83
      منظورتان از آزادی یعنی همه اجازه داشتند لخت و پتی باشند؟! به این نمی گن آزادی به این می گن بی بند و باری، یا حیوانیت رها شده.
  • US ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    9 12
    یاد مریم رجوی افتادم
  • IR ۱۹:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    28 23
    خخخ یاد بگیرید طرف برای کشور دگس راهش دادن کنگره ازادی ینی این
  • IR ۲۰:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    1 14
    احسنت.
  • علی IN ۲۰:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    6 6
    خوب شما هم یه بیحجاب راه بدین. اگه راست میگین.
  • IR ۲۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    9 18
    این یعنی محجبه است؟ صد رحمت به بی حجاب! ضررش بیش تر از این بی حجاباس.
  • IR ۲۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    1 9
    توهرکشوری یه لباس مخصوص آن کشور برای حجاب مده.کشور ما چادر بهترین حجاب .
  • CZ ۲۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    1 8
    ار نظر شما که حجابش کامل نیست چی شد ایشون محجبه شد گردنش که نپوشونده خوبی تو
  • IR ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
    0 52
    مسلمان حامی حقوق هم جنس گرایان؟؟ خوبی شما
  • IR ۰۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
    2 9
    این دعواهای زرگری رو باور نونید . اگر این خانم یک مسلمان ۱۰۰ درصدی بود الان این حا نبود ‌ . نماینده شدن این خانم هم مث رییس جمهور شدن اوباما ست . می گفتن آی فلان شد یه سیاهپوست رئیس جمهور شد ! چی شد آخرش ؟ داعش رو ایحاد کرد و مث یه گرگ وحشی انداخت به جون مسلمونا و رفت
  • IR ۰۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
    1 4
    این دعواهای زرگری رو باور نونید . اگر این خانم یک مسلمان ۱۰۰ درصدی بود الان این حا نبود ‌ . نماینده شدن این خانم هم مث رییس جمهور شدن اوباما ست . می گفتن آی فلان شد یه سیاهپوست رئیس جمهور شد ! چی شد آخرش ؟ داعش رو ایحاد کرد و مث یه گرگ وحشی انداخت به جون مسلمونا و رفت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس