به گزارش مشرق، در پي درج مصاحبه روزنامه «جام جم» با بيژن زنگنه، وزير نفت دولت خاتمي، وزارت نفت جوابيه اي را در پاسخ به اظهارات اين فرد منتشر کرد.
در جوابيه وزارت نفت به بيژن زنگنه آمده است: جناب آقاي بيژن زنگنه، مصاحبه جنابعالي با روزنامه جام جم در روز شنبه مورخ 27 / 6 / 89به دقت مورد مطالعه و مداقه قرار گرفت. واقعيت اين است برخلاف آنچه در فرازهايي از اين مصاحبه مطرح کرده ايد، عملکرد و کارکرد جنابعالي در دوران تصدي مسووليت وزارت نفت بيش از هر زمان ديگري ابهام برانگيز و سوال انگيز بوده است و دليل اصلي آن نيز رويکرد شما به مسائل سياسي و نگاه حزبي و گروهي است. امري که معمولاجنابعالي با موضع گيري هاي اخير خود بر آن صحه گذارده و دامن زده ايد. به باور ما با ظهور دستاوردهاي درخشان و غرورآفرين دولت دهم در صنعت نفت ترافيک اغراض و اميال ناصواب ورشکستگان سياسي نيز نمايان تر مي شود. و برخي اشخاص «با جعل عنوان» و «قلب حقيقت» حيات سياسي خود را در اعلام شرايط غيرواقعي براي کشور پيگيري مي کنند. اي کاش اينان در انتقاد از دولت دهم و دستاوردهاي درخشان آن در صنعت نفت با ادله و براهين و مستندات کارشناسي سخن مي گفتند تا آنچه در پشت پرده اذهان تحريک کنندگان آنان مي گذرد بر عموم ملت ايران بيش تر شناخته شود.
بي ترديد جنابعالي نيز همانند ساير همگنان خود اذعان مي نماييد که به دليل وابستگي شما به يک تشکل سياسي و با الهام و پيروي از تعلقات جريان سياسي متبوعه نمي خواهيد و نمي توانيد در انعکاس اخبار و درج مطالب رسانه اي بي طرف و مستقل عمل نماييد و انتظار درج اخبار و مطالب موشکافانه، واقع بينانه، حقيقت ياب و مبتني بر نظرات کارشناسي از جنابعالي بيهوده است!
ولي به قصد آگاهي و وقوف مجدد جنابعالي و اطلاع رساني به خوانندگان محترم و جلوگيري از هرگونه برداشت خلاف واقع و صيانت از حقوق کارکنان و مديران خدوم و شريف صنعت نفت موارد مندرج در ذيل را يادآوري مي نماييم.
اين که در دوران تصدي جنابعالي و همفکران شما در دولت هاي قبلي، مديران و کارکنان تلاشگر صنعت نفت را عوام و ناتوان از قدرت تشخيص و خود را قيم فکري صنعت نفت مي پنداشته ايد، اين که دانش و مهارت شرکت هاي چندمليتي غربي را بر استفاده از توانمندي داخل کشور کارسازتر مي دانسته ايد، اين که هشت سال از عمر ارزشمند صنعت نفت را به جاي کار و تلاش و اقدامات توسعه اي و تاسيسي به گفتاردرماني و فرصت سوزي مبدل کرده ايد، اين که طرح خودکفايي کشور در توليد بنزين را حتي بر روي کاغذ هم نتوانستيد ترسيم کنيد، اين که با مرعوب شدن در مقابل شرکت هاي اروپايي آنان را در فازهاي پارس جنوبي در آغوش گرفته و شرکت هاي توانمند داخلي و منتقدين درون صنعت نفت را برنتابيده و با بدترين نوع ممکن برخورد نموده ايد، اين که با سوژه جنجالي کرسنت نوعي از ويژه خواري را اجرا کرده ايد، اين که جايگاه رفيع وزارت نفت به عنوان پيشران اقتصاد ميهن اسلامي را به يک کلوب سياسي با نمايندگان شاخص از جريانات سياسي تنزل داده ايد، اين که تورم در کشور را تا مرز 5 / 49 درصد رسانديد، اين که فاصله طبقاتي بين دهک هاي جامعه را ايجاد نموده ايد، اين که ميثاق هاي فرهنگي و ارزشي و ديني را با تئوري تساهل و تسامح سست نموده ايد، اين که اوج گيري اشرافي گري را در بخش هايي از سطوح جامعه رواج داده ايد.
هر چند که همه اين مباحث برخي به شخص شما، برخي به همفکران و همراهان شما و برخي نيز توامان به شما و همفکران جنابعالي برمي گردد، ولي برخي از مواردي را که در مصاحبه اخير خود با روزنامه «جام جم» مطرح نموده ايد، سوالاتي جدي را در اذهان ايجاد نموده که خوب است براي تنوير افکار عمومي پاسخ داده شود. و بي ترديد درج گزارش هاي غيرواقعي، تحليل نابجا و مبتني بر ناآگاهي که براساس خط مشي سياسي و حزبي افراد منتشر مي گردد بر خوانندگان فهيم و شريف که عملکرد ناصواب همفکران سياسي جنابعالي را در دوره هاي پيشين آزموده اند و علت تامه بسياري از نابساماني هاي موجود در عرصه هاي مختلف کشور را ناشي از آن مي دانند کاملاواضح است.
اظهارات رسانه اي اخير جنابعالي شايد به نوعي نشان از يک شکست تلخ و ناکامي بزرگ دارد که احتمالاپايان آن نيز نخواهد بود و از آنجايي که وزارت نفت و مديران و کارکنان شريف صنعت نفت نگاه به آينده دارند تنها توصيه به جنابعالي اين است که اندکي به عملکرد گذشته خود و همکاران خود در صنعت نفت انديشه کنيد و بدانيد با حربه ارائه گزارش هاي خلاف حقيقت و واقعيت نمي توان به مقابله با دستاوردهاي درخشان صنعت نفت رفت، اگر مخالف توسعه در صنعت نفت ميهن اسلامي مي باشيد سلاح و صلاح ديگري به دست گيريد و بدانيد مقاومت در برابر حقانيت راهي که ملت شريف و مسلمان ايران انتخاب کرده اند، تنها به شکنندگي بيشتر مخالفان و معاندان مي انجامد.
لازم به يادآوري است، بيژن زنگنه در گفتگويي با روزنامه جام جم ضمن مدح فراوان از عملکرد خويش در وزارت نفت دولت خاتمي، ادعا کرده بود صنعت نفت کشور با کنار نهادن افراد وابسته به وي همچون نعمت زاده، ديگر رشد نخواهد کرد. وي همچنين با خودکفايي کشور در توليد بنزين مخالفت کرده بود.
وزارت نفت پرسشهاي مهمي از عملکرد بيژن زنگنه در زمينههاي جلوگيري از خودکفايي بنزين، وادادگي در برابر شرکتهاي چندمليتي و ممانعت از تقويت شرکتهاي دولتي، ويژهخواري در قرارداد کرسنت و .... مطرح کرد.