به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، راشا تودی در گزارشی اعلام کرد که با وجود تنشها و الفاظ تند آمریکا در قبال برنامه هستهای ایران که هر روز بر مقدار آن افزوده میشود، نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که اکثر مردم آمریکا برپایی جنگ با ایران را اشتباهی مرگبار میدانند. اما آیا نظر مردم آمریکا برای دولتمردان آمریکا اهمیتی دارد؟
به رغم توافق ایران برای بازگشت به میز مذاکره در خصوص برنامه هستهای خود، با این حال دولت اوباما بیان داشته است که جنگ با تهران هنوز بر روی میز قرار دارد. حتی برخی از جنگطلبان واشنگتن از جمله نویت گینگریچ نیز در این خصوص دست به ارائه اظهارات تندی زده و گفته است که ایران باید در عرض یک سال از هم پاشیده شود.
با این حال، مردم آمریکا حمایت کمی از اینگونه اظهارات کردهاند. بر اساس نظرسنجیهای آنلاین و تلفنی که در آمریکا صورت گرفته است، اکثر آمریکاییان از دولت برای برپایی جنگ با ایران حمایت نمیکنند.
حتی ساکنان یکی از شهرهای ویرجینیا پا را فراتر گذاشته و این مسئله را به شورای شهر خود ارجاع دادهاند. هیئت قضایی چارلوتسویل واقع در ویرجینیا برای اولین بار قانونی را به تصویب رسانده است که به مخالفت با برپایی جنگ با ایران و اقدامات جنگطلبانه آمریکا میپردازد.
دوید اسوانسن، یکی از تدوینکنندگان این قانون، به راشا تودی گفت: «مردم همیشه با جنگ مخالف بودهاند، مگر اینکه به واسطه یک پروپاگاندای تحریفشده به انجام آن سوق داده و کشانده شوند. کسانی که خواستار جنگ با ایران هستند، سالهاست که برای همراه ساختن مردم آمریکا مشغول به این کار هستند.»
گزارشگر راشا تودی نیز پیرامون مسئله جنگ با ایران با مردم واشنگتن مصاحبه کرده و نظر آنها را جویا شده است که از میان دهها نفری که مصاحبه کردهاند تنها یک نفر موافق جنگ با ایران است.
نه تنها اکثر مردم آمریکا، بلکه برخی از مقامات آمریکا نیز مخالفت خود را با جنگ علیه ایران عنوان داشتهاند. در این میان میتوان به رییس اجرایی سابق سیا، جان مکلاگلین اشاره کرد که وی طی اظهاراتی تصریح کرده است: «مردم در این مورد صحبت میکنند که گزینه نظامی هنوز هم بر روی میز قرار دارد. به نظر من این گزینه، گزینه بسیار بدی خواهد بود... یکی از مشکلات بزرگ با ایران این است که اگر شما وارد یک درگیری باز و نظامی شوید، دست به خطر زده و امکان ایجاد چرخه اقدامات تلافیجویانه را به وجود آوردهاید که در نتیجه بسیار سخت میتوان گفت که این امر به کجا ختم خواهد شد.»
دوید اسوانسن همچنین به راشا تودی گفته است: «بسیار سخت میتوان نمونهای از مسئلهای را یافت که در آن رفتار دولت ما در واشنگتن متناسب با عقیده اکثریت باشد. جنگ نوعی استثنا نیست. مردم با فرار بانکداران مخالفند، مردم با سوبسیدهای شرکتهای انرژی مخالفند، مردم با جنگ مخالفند، مردم تقریباً با تمام تصمیماتی که در خصوص مسائل مهم در واشنگتن اتخاذ میشود مخالفند.»
با این حال، به نظر میرسد دولتمردان آمریکایی صرفاً قصد توجیه اعمال خود و همراه ساختن افکار عمومی را دارند و از همین رو دست به کارها و اتخاذ تصمیمهایی میزنند که صرفاً منافع خود را تأمین کنند و نه مردم عادی را.