کد خبر 94383
تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۳

تغییر ناگهانی در مدیریت سازمان تامین اجتماعی، از جمله تحولاتی است که حداقل برای مدیران ارشد این سازمان قابل تصور نبود و برخی آنها هنوز این تغییر را هضم نکرده اند، چون دلیلی برایش پیدا نمی کنند.

به گزارش مشرق به نقل از خبر آنلاین، اکنون گمانه زنی های گسترده ای درباره دلایل برکناری رحمت الله حافظی و آمدن سید مجید موسویان وجود دارد. اما واقعا حافظی به چه دلیل از تامین اجتماعی رفت؟

برخی رسانه ها، این تغییر را به جریان تحقیق و تفحص مجلس از تامین اجتماعی ربط داده اند. گزارشی که مجلس هشتم بسیار برایش تلاش کرد، اما هنوز هم در صحن علنی مجلس خوانده نشده است.

اما به نظر نمی رسد دلیل برکناری حافظی، ماجرای اختلاس هزار میلیارد تومانی در تامین اجتماعی باشد. چیزی که پیش از این سلیمان جعفرزاده، رییس هیات تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی از آن خبر داد و البته گفت ممکن است میزان اختلاس بیش از این باشد. نکته اینجاست که نماینده های عضو کمیسیون اجتماعی، تلویحا از همکاری سازمان تامین اجتماعی در زمان تحقیق گفته اند. هرچند که تحقیق از شستا، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی، ناتمام مانده است.

از سوی دیگر، یکی از دلایل خداحافظی حافظی از تامین اجتماعی، اجرای طرح پزشک امین در استان گیلان و اصرار بر اجرا در چند استان دیگر عنوان شده است. طرحی که وزارت بهداشت معتقد است موازی کاری با طرح پزشک خانواده است. هرچند که وزارت بهداشت در اجرای پزشک خانواده موفق نبوده است و پس از اعلام اجرای پزشک امین، تصمیم به اجرای نسخه 02 پزشک خانواده گرفت.

اما برخلاف وزارت بهداشت، مدیران تامین اجتماعی و البته اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، پزشک امین را موازی کاری با پزشک خانواده نمی دانند و حتی آن را بسترساز برای پزشک امین عنوان کرده اند. با این حال وزارت بهداشت یکی از دلایل عقب ماندن از برنامه پزشک خانواده را، تامین نشدن هزینه های این طرح از سوی تامین اجتماعی می  داند.

همین اختلاف نظر وزارت بهداشت و تامین اجتماعی برای اجرای پزشک خانواده و پزشک امین، یکی از احتمال های دلیل برکناری حافظی از تامین اجتماعی است. چیزی که از سوی نزدیکان حافظی رد می شود و این مشکل را جدی تر از این نمی بینند که دلیل خداحافظی او از بزرگترین سازمان بیمه ایران باشد. حتی حافظی در روزهای آخر حضور در تامین اجتماعی، در اظهار نظری بر اجرای پزشک خانواده به عنوان تنها راه چاره نجات نظام سلامت ایران تاکید کرد که البته به کام وزارت بهداشت خوش آمد.

 

داستان دست حط

همه اینها به کنار، یک ماه پیش از برکناری حافظی از تامین اجتماعی، نماینده قزوین درمجلس، نطقی داشت که پرده ای از برخی اختلافات در دولت بر می داشت. 27 آبان 90، قدرت الله علیخانی خطاب به رییس جمهور گفت: "آقای احمدی​نژاد گوش وزیر و معاونت را بکش تا به کار مردم برسند"

او در ابتدای نطق گفت که نطقش را به وضعیت کارگران اختصاص داده است: "در حال حاضر کارگران یک توپ بین معاونت برنامه ریزی دولت و وزارت رفاه و تعاون شده​اند. در حال حاضر 1050 نفر از کارگران قزوین در حال بازنشستگی هستند اما متولی بازنشستگی آنها مشخص نیست. آقای احمدی​نژاد مسئول واقعی شما هستید. گوششان را بگیرید تا به کار مردم برسند و مشخص شود مسئول کیست و کی باید پاسخگو باشد تا مشکل مردم حل شود! مردم از شما توقع دارند و شما باید پاسخگوی مشکلات مردم باشید.
علیخانی با طرح این سوال که در دولت احمدی​نژاد پول ها چه شده است؟، گفت: "بانک​ها میلیون​ها تومان پول مردم را به بهانه توسعه صنایع خوردند و حق مردم را ندادند. دیوان محاسبات هم اعلام کرده که هیچ کس نمی​داند درآمد کشور چقدر است. این مصیبتی برای کشور ما است."

نماینده عضو فراکسیون اقلیت مجلس همچنین با اشاره به مطلبی که از حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در روزنامه ها خوانده بود، گفت: "ایشان گفته بودند که 3 میلیارد دلار از درآمد نفتی محقق شده از مازاد فروش نفت، سهم وزارت بهداشت و درمان است. دولت نمی​داند که با این پول چقدر از مشکل​ها حل می​شود که تا امروز حتی یک قران –یک ریال- آن را نداده است"

علیخانی در همین حین دست نوشته ای از رحمت الله حافظی به نماینده ها نشان داد که درباره کارگران قزوینی بود. کارگرانی که با حدود 500 میلیارد تومان بازنشسته می شدند و دولت پولی به تامین اجتماعی نداده بود تا این اتفاق بیفتد. این دست نوشته را حافظی خطاب به معاون برنامه ریزی دولت نوشته بود و رئنئشتی از آن هم در دست علیخانی بود.

قدرت الله علیخانی درباره آن نامه به خبرآنلاین می گوید: "من در صحن علنی مجلس دستخط دکتر حافظی رییس تامین اجتماعی را نشان دادم که گفته بود باید هزار و 50 نفر از کارگران قزوین بازنشسته شوند و برای اجرای آن نیازمند 75‌میلیاردتومان بودجه هستیم اما دولت تاکنون بودجه‌ای در اختیار تامین اجتماعی استان قزوین قرار نداده است. همچنین اعلام کردم این دستخط دکتر حافظی است که چهار هزار و 700 نفر از کارگران باید بازنشست شوند و این اقدام نیازمند 346 میلیاردتومان اعتبار است تا مشکل آنان حل شود و به نظرم همین عامل رفتن او شده است. می دانم در شرایط فعلی رفتن او به نفع سازمان تامین اجتماعی بود یا نه اما نباید با مدیرانی که به دنبال حقوق مجموعه خود هستند برخوردهای این چنینی شود."

در روزی که حافظی از تامین اجتماعی برکنار شد، فارس درباره دلیل تغییر در مدیریت تامین اجتماعی نوشت: "در ماه‌های اخیر زمزمه برخی اختلافات بین شیخ الاسلامی با مدیر عامل صندوق تامین اجتماعی بر سر اجرای قوانینی از جمله ماده 25 نوسازی صنایع و بازنشستگی پیش از موعد، اجرای معافیت بیمه ‌ای کارفرمایان در راستای اجرای قانون برنامه پنجم توسعه و نیز مصوبات سفرهای استانی مطرح شده بود و همین عامل برکناری او شد."

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس